روایتی از پذیرش و درمان مصدومان لبنانی انفجار پیجرها
رئیس بیمارستان بقیةالله(عج) از روند پذیرش و درمان مصدومان لبنانی انفجار پیجرها در بیمارستانها سخن گفت.
به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، حسین صمدینیا؛ رئیس بیمارستان بقیةالله(عج)، امروز، یکشنبه، در نشست تخصصی بررسی جنایات رژیم صهیونیستی در غزه و لبنان، که در دانشگاه علوم پزشکی بقیةاللهالاعظم برگزار شد، با اشاره به انتقال مصدومان انفجار پیجرها در لبنان به ایران اظهار کرد: در تاریخ 28 شهریورماه امسال، اولین گروه از مصدومان شامل حدود 500 بیمار به کشور اعزام شدند. بسیاری از این افراد به بیمارستان بقیةالله(عج) منتقل شدند و بلافاصله کد ویژهای برای تأمین نیروی انسانی و آمادهسازی بخشهای مرتبط اعلام شد. این مصدومان از بخش پذیرش ویژه مصدومان شیمیایی وارد بیمارستان شدند.
وی افزود: اولین اقدام ما در آن روز، افزایش ظرفیت تختهای بیمارستانی بود. بیماران بهسرعت در اورژانس تعیین تکلیف شدند و تیمهای تخصصی جراحی، چشمپزشکی، بیهوشی، رادیولوژی و سایر بخشهای موردنیاز فوراً وارد عمل شدند، همچنین، تمامی امکانات تشخیصی ضروری در مجاورت اورژانس مهیا شد تا بیماران در کوتاهترین زمان ممکن درمان شوند.
صمدینیا ادامه داد: ارائه خدمات فوری با همکاری تمام پرسنل بیمارستان انجام شد. مترجمان و روانشناسان نیز کنار بیماران حاضر شدند تا تکریم و حمایت روانی از آنان به بهترین نحو انجام شود. وی خاطرنشان کرد: برخی از بیماران که از هر دو چشم آسیب دیده بودند ممکن است دچار ناراحتیهای روحی شوند، اما این مصدومان روحیهای بسیار قوی داشتند و حتی به دیگران انگیزه و امید میدادند.
رئیس بیمارستان بقیةالله(عج) خاطرنشان کرد: برای هر بیمار بهطور متوسط سه جراحی در حوزههای چشم، ارتوپدی، فک و صورت و دیگر تخصصها انجام شد. بسیاری از این جراحیها بهصورت همزمان و تحت یک بیهوشی صورت گرفت که موجب کاهش زمان درمان و بهبود سریعتر بیماران شد.
لزوم پیگیری حقوقی جنایات رژیم صهیونیستی
زهره الهیان؛ پزشک و نماینده ادوار مجلس شورای اسلامی، در این خصوص اظهار کرد: زمانی که مجروحان انفجار پیجرها به ایران منتقل شدند، بازدیدی از بیمارستان داشتیم و ضرورت مستندسازی این جنایات علیه لبنانیها را بیش از پیش احساس کردیم.
وی افزود: در همان زمان، اساتید حقوق بینالملل که با ما همکاری داشتند، اعلام آمادگی کردند تا برای تکتک این بیماران و مجروحان پرونده تشکیل دهند و شکایتی به مجامع حقوق بشری و بینالمللی به طرفیت از خانوادههای این مجروحان ارائه کنند.
الهیان بر لزوم مستندسازی جنایات رژیم صهیونیستی در غزه و لبنان تأکید کرد و خاطرنشان کرد: ستاد حقوق بشر آمادگی انجام این کار را دارد. به ویژه اکنون که یک مقام دیپلماتیک کشورمان نیز با این پیجرها مجروح شده است، نیاز است تا این جنایات علیه جان مردم مستندسازی و پیگیری شود.
در ادامه، حسن ابوالقاسمی، فرمانده دانشگاه علوم پزشکی بقیهالله(عج) به نقش رسانهها در تبیین جنایات رژیم صهیونیستی اشاره و بیان کرد: هدف از برگزاری این نشست بررسی جنایات گستردهای بود که علیه مردم لبنان انجام شد و طی آن تعداد زیادی از مردم شهید و مجروح شدند؛ رژیم صهیونیستی علیرغم آن که در غزه جنایات زیادی را مرتکب شد ولی اقدامی از سوی دولتهای مدعی حقوق بشر صورت نگرفت در صورتی که اگر مشابه این فجایع در کشوری اروپایی رخ میداد، قطعاً به جنگی گسترده منجر میشد.
وی افزود: رسانههای نظام سلطه نیز در همراهی با نظام سلطه از پوشش گسترده این فجایع امتناع میکردند، اما همین رسانهها در برابر رویدادهای کوچک برخی کشورها مانند ایران، حجم قابل توجهی از مطالب خود را به آن اختصاص میدهند.
فرمانده دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله (عج) همچنین با اشاره به روحیه بالای مجروحان لبنانی پس از حادثه تروریستی انفجار پیجرها ادامه داد: باید تجارب درمان مجروحان لبنانی در قالب اطلس پزشکی نوشته و همچنین جنایات رژیم صهیونیستی در غزه و لبنان باید به شکل مقالات علمی و بینالمللی چاپ و منتشر شود.
در ادامه، ابراهیم متولیان، جانشین فرمانده دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله با اشاره به لزوم تجربه نگاری پزشکان و درمانگران مجروحان بیان کرد: باید برای تجربه نگاری کار تخصصی صورت گیرد زیرا ممکن است روایت وارونه از سوی رژیم صهونیستی ارائه شود.
انتهای پیام/+