بیمارستان المعمدانی؛آخرین امید و مقصد بیماران و مجروحان غزه
درحالی که تقریبا همه بیمارستانهای غزه، در نتیجه حملات سیستماتیک ارتش صهیونیستی از کار افتادهاند و ۹ بیمارستان باقیمانده هم توان بسیار کمی برای خدمترسانی دارند، بیمارستان کوچک المعمدانی تنها امید و مقصد مجروحان و بیماران غزه است.
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری تسنیم، در حالی که رژیم صهیونیستی از ابتدای آغاز جنگ وحشیانه علیه نوار غزه، به شکل سیستماتیک و عامدانه زیرساختهای بهداشتی و بیمارستانهای این منطقه را در بانک اهداف خود قرار داده بود، آنگونه که منابع دولتی در غزه گزارش میدهند از 18 دسامبر 2023 همه بیمارستانهای غزه از کار افتادند و سپس تعداد محدودی بیمارستان با ظرفیت بسیار کم توانستند خودشان را فعال نگه دارند.
بر این اساس، از 36 بیمارستان غزه تنها 9 بیمارستان در سراسر این باریکه توانستند تاکنون فعال بمانند که آنها هم امکانات بسیار کمی دارند.
تلاش صهیونیستها برای از کار انداختن تنها منبع حیات در شمال غزه
دکتر «حسام ابوصفیه» مدیر بیمارستان کمال عدوان در بیت لاهیا در شمال غزه، شب گذشته طی سخنانی در این زمینه اعلام کرد: رژیم اشغالگر به شکل عامدانه و سیستماتیک، بیمارستان را از همه جهت مورد هدف قرار میدهد که طی روزهای اخیر منجر به زخمی شدن پرسنل پزشکی و بیماران، تخریب مخازن آب، اکسیژن، سوخت و قطعی برق شده است.
دکتر ابوصفیه در بیانیهای که از سوی وزارت بهداشت نوار غزه منتشر شد، گفت:حملات اسرائیل، مخازن آب، اکسیژن و سوخت بیمارستان را نابود کرده و موجب آتشسوزی در تاسیسات آن و قطعی برق شد. ما مجدداً از نهادهای بینالمللی و سازمان ملل میخواهیم تا برای محافظت از بیمارستانها و کارکنان آن، اقدامی جدی انجام دهند.
دکتر «منیر البرش» مدیر کل وزارت بهداشت غزه هم اعلام کرد که در نتیجه حملات ارتش رژیم صهیونیستی، برق بیمارستان کمال عدوان قطع شده و آتشسوزی بزرگی در ژنراتورهای برق اتفاق افتاد.
بیمارستان المعمدانی؛تنها امید و مقصد بیماران و مجروحان غزه
در شرایطی که رژیم اشغالگر، بیمارستان کمال عدوان را به شکل عامدانه و مکرر هدف قرار میدهد تا آخرین امید ساکنان شمال غزه برای زنده ماندن هم از بین برود، بیمارستان المعمدانی در مرکز محله قدیمی شهر غزه تبدیل به تنها مکانی شده که بیماران و مجروحان در استان غزه و شمال آن میتوانند برای دریافت مراقبتهای بهداشتی به آنجا بروند. البته این بیمارستان هم با توان بسیار محدودی کار میکند.
اطراف بیمارستان المعمدانی مملو از غیرنظامیان بوده و در داخل حیاط بیمارستان هم چادرهای زیادی برپا شده که بیماران، مجروحان و همراهان آنها آنجا میمانند و روزانه دهها مجروح و بیمار به اینجا منتقل میشوند.
المعمدانی به عنوان یکی از قدیمیترین بیمارستانهای غزه در سال 1882 تاسیس شد و در حال حاضر به دنبال حملات وحشیانه صهیونیستها از کمبود شدید پرسنل پزشکی رنج میبرد. همچنین دارو و ملزومات پزشکی که برای ادامه خدمت رسانی به مجروحان و بیماران به ویژه انجام عملهای جراحی نیاز است نیز، خیلی کم در این بیمارستان پیدا میشود.
در 17 اکتبر 2023 ارتش صهیونیستی کشتار هولناکی را در بیمارستان الممدانی به راه انداخت؛ جایی که جنگندههای این رژیم محوطه بیمارستان را که هزاران آواره به آنجا پناه برده بودند، بمباران کردند و در نتیجه آن، صدها نفر به شهادت رسیده و زخمی شدند. این بیمارستان چندین بار مورد حمله جنگندههای صهیونیستی قرار گرفته، اما حمله 17 اکتبر خونینترین حمله به این بیمارستان بود.
بهاء الجرجاوی، یکی از پزشکان بیمارستان المعمدانی در گفتگو با خبرنگار العربی الجدید اعلام کرد: مهمترین معضلی که ما با آن مواجه هستیم، کوچک بودن بیمارستان است؛ زیرا علاوه بر عدم توانایی برای ارائه خدمات یکپارچه، این بیمارستان نمیتواند تعداد زیاد مجروحانی که به اینجا منتقل میشوند را در خود جای دهد.
وی افزود: همچنین با کمبود شدید دارو و تجهیزات پزشکی روبرو هستیم و داروهای موجود، فقط به کسانی داده میشود که وضعیت بسیار وخیمی داشته باشند و ما مجبور هستیم داروها را جیرهبندی کنیم و برخی از عملهای پزشکی را هم به تعویق بیندازیم. در اینجا، حتی تجهیزات ساده پزشکی مانند دستگاههای اندازهگیری قند، فشار خون یا اکسیژن پیدا نمیشود که یک فاجعه است.
این پزشک بیمارستان المعمدانی تصریح کرد: تعداد ساعات کار پرسنل پزشکی در اورژانس بسیار طولانی است و برخی مجبورند تا 48 ساعت بدون وقفه کار کنند و زمانی که یک قتل عام اتفاق میافتد، بار زیادی بر دوش پرسنل پزشکی گذاشته میشود.
دکتر فضل نعیم، مدیر بیمارستان المعمدانی هم در این زمینه گفت که این بیمارستان تخصصی، نسبتاً کوچک بوده و از دو طبقه تشکیل شده است و ظرفیت تخت آن از 50 تخت بیشتر نمیشود. در جنگهای قبلی، بیمارستان المعمدانی نقش مکملی در پوشش برخی از تخصصها به ویژه ارتوپدی داشت، اما اکنون به مقصد اصلی همه شهروندان شمال نوار غزه تبدیل شده؛ زیرا سایر بیمارستانها و مراکز درمانی غزه از کار افتادهاند.
وی افزود: بیمارستان المعمدانی در حال حاضر خدمات جراحی پلاستیک، رگهای خونی، قفسه سینه، جراحی فک و سایر تخصصها مانند چشم، بینی، گوش و گلو را ارائه میدهد؛ اما با کمبود شدید تجهیزات پزشکی مواجه است. ما مجبور شدهایم از همه بخشهای بیمارستان و حتی کتابخانه هم برای پذیرش مجروحان و بیماران استفاده کنیم و در اغلب اوقات، مجروحان و بیماران در چادرها می مانند.
انتهای پیام/