طرح سازمان ملل برای خروج از بنبست سیاسی در لیبی
دفتر نمایندگی سازمان ملل در لیبی از طرح سه محوری برای شکستن و خروج از بن بست سیاسی در این کشور خبر داد.
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری تسنیم، خانم « استفانی خوری» رئیس دفتر نمایندگی سازمان ملل در لیبی شامگاه یکشنبه هفته جاری گفت: به منظور شکستن بن بست سیاسی موجود در لیبی طرح محوری آماده شده است تا مردم این کشور جهت برگزاری انتخابات سراسری ( ریاست جمهوری و پارلمانی ) کمک کند.
وی افزود: بر اساس این طرح، کمیته فنی متشکل از کارشناسان لیبیایی تشکیل خواهد شد تا نقاط بحث برانگیز در قوانین انتخاباتی را شناسایی کند و گزینههای مربوط به برگزاری انتخابات سراسری در کوتاه ترین زمان ممکن را ارائه دهد.
رئیس دفتر نمایندگی سازمان ملل در لیبی گفت: از دیگر وظایف کمیته فنی ، تعیین ضوابط و چارچوب حکمرانی روشن و شناسایی اولویتهای اصلی دولت آینده است که با اجماع لیبیاییها تشکیل خواهد شد.
وی درباره دومین محور طرح مزبور اظهار داشت: این دفتر با شرکای لیبیای خود در راستای گسترش گفتوگوهای سازنده گام بر خواهد داشت تا از این طریق برای حل و فصل درگیریها در لیبی اجماع سازی شود البته هدف از این گفتوگوها مشارکت گسترده تمام بخشهای جامعه از جمله احزاب سیاسی، زنان، جوانان، تشکلات فرهنگی و رهبران جامعه مدنی در آن است.
به نوشته پایگاه خبری « الوسط لیبیا» خوری در ارتباط با سومین محور طرح دفتر نمایندگی سازمان ملل در لیبی گفت: این دفتر درخصوص پیشبرد اصلاحات اقتصادی، کمک به تقویت و یکپارچه سازی نهادهای امنیتی نظامی اقدام خواهد کرد و با کمک شرکای خود از منافع ملی لیبی حمایت میکند و در راستای ایجاد یک اجماع بین المللی برای حمایت از لیبی گام برخواهد داشت.
وی تاکید کرد: ضرورت دارد که لیبیاییها براختلافات سیاسی غلبه پیدا کنند و با حسن نیت به راه حلهایی دستیابند که مورد قبول همگی است.
خوری در پایان گفت: لیبی از فرصتهای برابری برای تمام شهروندان برخوردار است تا بتوانند در ساختن کشور خود با نوید آیندهای درخشان و مرفه برای همه مشارکت کنند.
قرار است این طرح امروز در نشست شورای امنیت سازمان ملل مطرح شود.
نظام معمر قذافی در سال 2011 در لیبی سرنگون شد اما اختلافات و درگیری ها ادامه یافت و به حاکمیت دو دولت در این کشور منجر شد. سیاستمداران لیبیایی بارها کوشیدهاند ساختار حاکمیتی کشور خود را یکدست کنند ولی تداوم اختلافات و منافع بازیگران داخلی و خارجی تاکنون اجازه چنین کاری را به آنان نداده است.
انتهای پیام/