همپای جلودار ۱۵ | خوببینی؛ رمز سازه تبیینی
جلوهای دیگر از تربیت روشی رهبر معظم انقلاب در حوزه تبیین تحولات سوریه، روح حاکم بر این سنخ از بیانگری است که به نحو موثری حسی از امید و ایمان را به مخاطب منتقل میکند.
به گزارش گروه امام و رهبری خبرگزاری تسنیم، این روزها، حتی پس از سخنرانی مهم و روح افزای رهبر انقلاب، قلمهایی، جنبههایی از این بیان پرمغز و پر مضمون را برجسته میکنند که کارکردش، خنثیسازی اثر روحبخش آن است. چارچوب و اسکلت یک موضعگیری تبیینی، مصالح نیرومند و مقاومی است که نه تنها بار فشار کلی دیگر بخشهای ساختمان را تحمل میکند، بلکه در مجموع سازهای زیبا میسازد تا در مخاطب حس هارمونی و هماهنگی و لذت ایجاد کند.
اگر اجالتا بپذیریم که هشدارها، توصیهها و عبرتگوییها، همیشه جنبههای سخت یک سخنرانی تبیینی برای شنونده و مخاطب است، باید گفت نوع بیان آن و نحوه قرار گیری آن در سازه تبیینی رهبر معظم انقلاب طوری است که انگیزه و اراده به حرکت و ترمیم و تحول را ایجاد میکند. کاربست بد این هشدارها در بافتهای کلامی، این روح حرکت را میزداید، در عوض هالهای از یأس و انفعال ایجاد میکند که طبیعتا نقض غرض نویسنده یا گوینده آن مطلب است. فهم کلام در بافت و انتقال آن در بافت مناسب، یعنی پایبندی به روش تبیینی مقام معظم رهبری است. کاری که موجب میشود، پاره ای از روح آن کلام امتداد پیدا کند.
روح امید، گِل وجود این سازه تبیینی است. لازم نیست صراحتا مورد اشاره قرار بگیرد، بلکه در کلیت محتوا باید خود را نمودار سازد. «خوببینی» رمز تزریق روح امید به سازه تبیینی است. خوببینی از این نظر با خوشبینی متفاوت است. خوببینی حاصل دلیل است، اما خوشبینی بدون دلیل بوده و حاصل سادهاندیشی است. نباید خوببینی معظم له را خوشبینی فهم کرد و از آن غافل شد. سوال صحیحی که روایت ما را نزدیک به سازه تبیینی معظم له میکند، کندوکاو در دلایل خوببینی رهبر معظم انقلاب است. ایشان چگونه صحنه را خوب میبینند و چه چیزهایی را در نظر میگیرند که ما نمیبینیم.
مهارت در خوب دیدن، حاصل باورِ نویدهای ایمانی خداوند به مومنان است که منجر به «خوببینی» رهبر معظم انقلاب شده است:
هدایت: میدانستند چه میخواهند و راه رسیدن به آن چه بود.
فهم: فهم قوی از مسیر داشتند و چشم و گوششان باز بود.
تصمیم: عزم و تصمیم راسخ برای حرکت و غلبه بر شک و تردید داشتند.
اطمینان: اطمینان داشتند به هدف خود میرسند.
اصلاح: امکان خطا و اشتباه و تجربه غلط داشتند، یعنی از غفران و رحمت الهی برخوردار بودند.
حمایت: پتششان به نیروی الهی گرم بود و دلسرد نمیشدند.
یقین: در غلبه بر مشکلات و دشمنان و موانع مطمئن بودند.
قدرت: از تمام رقبا و صفوف مخالفین مسیر قویتر بودند.
پیروزی: بر موانع و مشکلات غلبه کامل یافتند.
وصول: به صورت قطعی به هدف رسیدند.
گشودگی: از مواهب آسمانی و زمینی و استعدادی در طول حرکت برخوردار شدند.
خوشبختی: به پاداش و سعادت اخروی بعد از زندگی دنیوی خواهند رسید.
(این فقرات از کتاب طرح کلی اندیشه اسلامی در قرآن رهبر انقلاب، گرفته شده است)
انتهای پیام/