ضربه طوفان‌الاقصی به اسرائیل طی ۱۵ ماه به‌اذعان صهیونیست‌ها

ضربه طوفان‌الاقصی به اسرائیل طی 15 ماه به اذعان صهیونیست‌ها

نتانیاهو درحالی دستاوردهای خیالی خود را در بیش از یک سال جنگ فرسایشی تبلیغ می‌کند که هیچ اشاره‌ای به خسارات هنگفت اسرائیل در سطوح مختلف جانی، مالی و... نداشت و آن‌گونه که منابع عبری اعتراف می‌کنند اسرائیلی‌ها هرگز به وضعیت عادی برنمی‌گردند.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر رژیم صهیونیستی در 20 دسامبر 2024 در گفتگو با روزنامه وال استریت ژورنال، با افتخار درباره جنایت‌هایی که طی بیش از یک سال گذشته علیه غزه و لبنان انجام داده است، صحبت کرد، از جمله عملیات ترور سایبری انفجار پیجرها در لبنان در 17 سپتامبر گذشته که منجر به شهادت و زخمی شدن هزاران نفر و عوارض جدی برای شهروندان بی‌گناه لبنانی شد.

نتانیاهو با افتخار گفت: انفجار پیجرها در لبنان، شوک و وحشتی تاریخی به‌وجود آورد و یکی از بزرگترین هدف‌گیری‌ها در طول تاریخ به‌شمار می‌رود که ما آن را انجام دادیم.

نخست وزیر جنایتکار رژیم صهیونیستی همچنین ادعاهای واهی خود را درباره تغییر نقشه خاورمیانه، طبق رؤیاها و خواسته‌های اسرائیل تکرار کرد.

آمار خیره‌کننده از مهاجرت معکوس صهیونیست‌ها بعد از جنگ

اما نتانیاهو اشاره‌ای به هزینه‌های سنگینی که اسرائیل طی 15 ماه گذشته در این جنگ فرسایشی متحمل شده است، نداشت. گذشته از خسارات مالی و جانی فراوانی که صهیونیست‌ها در جنگ فرسایشی با غزه و لبنان و دیگر جبهه‌های مقاومت متحمل شده‌اند، اما اولین و برجسته‌ترین پیامد این جنگ برای اسرائیل، گسترش پدیده خطرناک مهاجرت معکوس صهیونیست‌ها از فلسطین اشغالی بود؛ تا جایی که 600 هزار یهودی از زمان آغاز جنگ غزه در 15 ماه گذشته فلسطین اشغالی را ترک کرده‌اند.

روزنامه عبری جروزالم پست، در گزارشی به این منظور اعلام کرد: مهاجرت معکوس اسرائیلی‌ها، آن هم با این شدت از سال 1948 تاکنون کاملاً بی‌سابقه است. اسرائیلی‌هایی که اینجا (فلسطین اشغالی) را ترک می‌کنند، پول، مدرک تحصیلی و مهارت‌های حرفه‌ای زیادی دارند و رفتن آنها خسارت بزرگی برای اسرائیل است.

در همین حال، روزنامه هاآرتص در 14 نوامبر سال جاری به‌نقل از اداره مهاجرت کانادا گزارش داد که در سال 2024 نزدیک به 8000 اسرائیلی ویزای کار موقت کانادا را دریافت کرده‌اند که 5 برابر سال 2023 است.

ایلان پاپ، مورخ اسرائیلی مخالف صهیونیسم در این زمینه اعلام کرد: نهادهای اسرائیلی، آمار دقیق مهاجرت‌کنندگان را گزارش نمی‌دهند و تعداد کسانی که از زمان آغاز جنگ غزه، اسرائیل (فلسطین اشغالی) را ترک کرده‌اند، نزدیک به 700 هزار نفر است.

اما درباره گروهی از اسرائیلی‌ها که امکان رفتن به خارج را نداشتند و مجبور شدند داخل فلسطین اشغالی بمانند، مرکز اطلاعات و پژوهش‌های کنست (پارلمان رژیم صهیونیستی) گزارش داد: تعداد اسرائیلی‌هایی که به‌دلیل جنگ، از خانه‌ها و شهرهای خود در مناطق جنوبی و شمالی آواره شده‌اند، به حدود 143 هزار نفر می‌رسد. در طول سال 2024 بیش از 68500 نفر از شهرک‌نشین‌های شمالی اسرائیل (فلسطین اشغالی) آواره شدند و 74500 نفر هم از شهرک‌‌نشین‌های اطراف غزه آواره شدند که در 420 هتل در 100 شهر مستقر گشتند.

البته خود رسانه‌های عبری بارها اذعان کرده‌اند که ارتش اسرائیل، آمار دقیق آوارگان در شهرک‌های جنوبی و شمالی را ارائه نمی‌دهد و تنها از شهرک‌های شمالی اسرائیل (فلسطین اشغالی)، در جریان جنگ با حزب‌الله بیش از 150 هزار اسرائیلی آواره شدند.

فرسایش نیروی هوایی ارتش صهیونیستی

ارتش رژیم صهیونیستی با وجود جنایات و کشتار بی‌سابقه‌ای که علیه غیرنظامیان به‌راه انداخته است و تحت حمایت نامحدود آمریکا و غرب، در همه سطوح به‌ویژه نظامی، به این جنایات ادامه می‌دهد، اما با گذشت چند ماه از جنگ ضعف‌های خود را آشکار ساخت و نشان داد که تا چه‌اندازه وابسته به متحدان آمریکایی و غربی خود است.

روزنامه عبری معاریو گزارش داد: یکی از دلایل پذیرفتن آتش‌بس با حزب‌الله توسط اسرائیل در 27 نوامبر، وضعیت دشوار نیروی هوایی ارتش است و نتانیاهو در توجیهات خود برای پذیرش این توافق، گفت؛ "نیاز به تجدید قدرت نظامی و انبار سلاح‌ها و تجهیزات داریم".

«آوی اشکنازی» خبرنگار نظامی این روزنامه صهیونیستی اعلام کرد: بزرگترین چالش پیشِ‌روی اسرائیل، مربوط به روز بعد از آتش‌بس در لبنان نیست؛ بلکه در برابر آمریکا و آلمان است، زیرا اسرائیل باید به‌شکل گسترده به خرید سلاح‌های پیشرفته و گران‌قیمت از این کشورها بپردازد، به‌ویژه اینکه ارتش اسرائیل در حملات خود غالباً متکی به بمب‌های سنگین آمریکایی است و دائماً از تجهیزات هوایی استفاده می‌کند.

وی اضافه کرد: جنگنده‌های نیروی هوایی ارتش اسرائیل در طول جنگ، هزاران ساعت پرواز کرده‌اند که بیش از طول عمرِ ازپیش برنامه‌ریزی‌شده آنهاست، این مسئله، ارتش اسرائیل را مجبور کرد اسکادران جدیدی از جنگنده‌های اف35 و اف15 بخرد. همه جنگنده‌های ارتش اسرائیل، هزاران ساعت در جنگ پرواز کرده‌اند که به‌طور قابل‌توجهی قدرت آنها را از بین برده است.

آمار تلفات جانی صهیونیست‌ها

اما علی‌رغم اهمیت تجهیزات نظامی در تضمین برتری نظامی اسرائیل در جنگ با لبنان و غزه، تلفاتی که این رژیم با وجود برخورداری از پیشرفته‌ترین سلاح‌ها و حمایت بی‌حدومرز آمریکا و غرب متحمل شد، غیر قابل توجیه است.

در حالی که نهادهای رسمی رژیم صهیونیستی به‌طوردقیق آمار تلفات این رژیم را منتشر نمی‌کنند، وزارت جنگ اسرائیل گزارش داد که در حمله 7 اکتبر حماس به شهرک‌های اطراف غزه، حدود 1163 اسرائیلی کشته شدند و بیش از 1941 نفر دیگر زخمی شدند که وضعیت 360 نفر آنها وخیم بود، همچنین ده‌ها شهروند کشورهای خارجی نیز کشته شدند و 251 نفر از جمله نظامیان و افسران ارتش اسرائیل به اسارت حماس درآمدند.

یک منبع اروپایی به‌نقل از وزارت جنگ اسرائیل گزارش داد که عناصر حماس، در روز اول حمله غافلگیرانه خود یعنی 7 اکتبر سال گذشته میلادی 301 نفر از نظامیان اسرائیلی، 55 نفر از عناصر پلیس و 10 نفر از اعضای شاباک را کشتند.

طبق اطلاعات و آماری که ارتش رژیم صهیونیستی اجازه انتشار آنها را داده است، از زمان آغاز جنگ تاکنون 816 نظامی و افسر ارتش اسرائیل کشته شده‌اند که 384 نفر از آنها در نبردهای زمینی در نوار غزه کشته شدند. 5477 نظامی و افسر هم زخمی شده‌اند که وضعیت صدها نفر از آنها خطرناک است. در جبهه شمالی و در جنگ با حزب‌الله هم 131 اسرائیلی کشته شدند که بیشتر آنها از نیروهای ویژه و افسران ارتش بودند.

همان‌طور که اشاره کردیم، رژیم صهیونیستی آمار دقیق تلفات خود را فاش نمی‌کند و محافل عبری بارها گزارش دادند که آمار دقیق تلفات جانی اسرائیل، بسیار بیشتر از چیزی است که ارتش اعلام می‌کند و آمار ارائه‌شده توسط ارتش، با آماری که بیمارستان‌ها ارائه می‌دهند تفاوت زیادی دارد.

اما اداره توانبخشی وزارت جنگ رژیم صهیونیستی گزارش داد: در طول جنگ، این وزارتخانه بیش از 16000 مجروح زن و مرد در ارتش و نیروهای امنیتی اسرائیل پذیرش کرده است و تعداد نظامیانی که از بخش توانبخشی خدمات دریافت می‌کنند، از 7 اکتبر 2023 بیش از 20 درصد افزایش یافته است.

ضربه بزرگ طوفان الاقصی به اقتصاد صهیونیست‌ها

«یهالی روتنبرگ» حسابدارکل وزارت دارایی رژیم صهیونیستی درباره خسارات مالی این رژیم در جنگ اعلام کرد که خسارات مستقیم این جنگ حدود 30 میلیارد دلار بوده و برخی از هزینه‌ها مانند بدهی‌های تسلیحاتی و هزینه بازسازی ویرانی‌ها بعداً محاسبه خواهد شد. وزارت دارایی اسرائیل مجبور شده است برای تأمین بودجه این هزینه‌ها به‌شکل بی‌سابقه‌ای پول قرض بگیرد.

بر اساس این گزارش، تراز بدهی اسرائیل به 1.25 تریلیون شیکل (واحد پول رژیم صهیونیستی) در نیمه دوم سال 2024 رسیده است. «امیر یارون» رئیس بانک اسرائیل با صراحت بیشتری درباره هزینه‌های جنگ صحبت کرد و گفت: تا سال 2025، این هزینه‌ها به 70 میلیارد دلار خواهد رسید.

روزنامه عبری یدیعوت آحارانوت در این زمینه به خسارت اقتصادی قابل‌توجهی که نیروهای مسلح یمن به اسرائیل وارد کردند، پرداخت و گزارش داد که حملات یمنی‌ها موجب اختلال شدید در کار بندر ایلات شد و تعداد کشتی‌هایی که به این بندر می‌رسیدند، به‌طرز بی‌سابقه‌ای کاهش یافت که همین مسئله، اقتصاد اسرائیل را عمیقاً تحت تأثیر قرار داد.

بر اساس این گزارش، حدود 55 هزار هکتار از جنگل‌ها، ذخایر طبیعی، پارک‌ها و زمین‌های باز در شمال اسرائیل (فلسطین اشغالی) و ارتفاعات جولان در نتیجه حملات حزب‌الله سوخت و علاوه بر آن درآمد حاصل از گردشگری در شمال که نزدیک به پنج و نیم میلیارد دلار بود هم از بین رفت، همچنین اسرائیل در نتیجه تعطیلی گردشگری داخلی که بخش عمده آن مربوط به مناطق شمالی می‌شود، 210 میلیون دلار خسارت دید.

می‌توان گفت تلفاتی که اسرائیل در این جنگ متحمل شده است، با آنچه نتانیاهو به‌عنوان دستاوردهای استراتژیک خود طبقه‌بندی می‌کند، تناقض زیادی دارد.

فرار فناوری و سرمایه‌ها از فلسطین اشغالی

«حلمی موسی» کارشناس متخصص در امور رژیم صهیونیستی، به بحث تشدید قابل توجه روند مهاجرت معکوس صهیونیست‌ها از فلسطین اشغالی اشاره کرده گفت: تعداد زیادی از سرمایه‌داران اسرائیلی دفاتر خود را به کشورهای خارجی منتقل کرده‌اند و کانادا محبوب‌ترین مقصد برای مهاجران اسرائیلی بوده است. کشورهای اروپای شرقی هم از جمله کشورهای بارزی بودند که اسرائیلی‌ها به آنجا مهاجرت می‌کنند و تابعیت این کشورها را دارند.

وی افزود: با توجه به اینکه مسئله جمعیت، بزرگترین نقطه ضعف صهیونیست‌هاست، بحث مهاجرت معکوس به یکی از مهمترین اصول صهیونیسم ضربه می‌زند.

«محمد البهنسی» محقق امور رژیم صهیونیستی هم درباره تأثیر مهاجرت معکوس بر اقتصاد رژیم صهیونیستی می‌گوید: اگر به هویت مهاجران اسرائیلی نگاه کنیم، متوجه می‌شویم که بخش عمده‌ای از آنها افراد ثروتمند و تحصیل‌کرده هستند، این افراد نمی‌خواهند زندگی خود را در مکانی که امنیت آن از بین رفته است، به خطر بیندازند و تمایلی به اجرای پروژه‌های اقتصادی و علمی در آنجا ندارند.

وی اضافه کرد: بعد از جنگ غزه، بی‌ثباتی در سطح اقتصاد و امنیت اسرائیلی‌ها بیداد می‌کند و بنابراین، آن دسته از اسرائیلی‌هایی که امکان مهاجرت دارند، ترجیح می‌دهند با خیالی آسوده در کشورهای خارجی زندگی کنند و پروژه‌های علمی، اقتصادی و فناوری خود را در این کشورها به انجام برسانند.

انتهای پیام/+

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon