تجلیل از نقش شهید آیت الله حکیم در حمایت از مسئله فلسطین
معاون رئیس جریان حکمت ملی عراق در یادداشتی به تشریح و تجلیل از نقش شهید آیت الله سید محمدباقر حکیم در حمایت از مسئله فلسطین و دیگر مسائل امت اسلام پرداخت.
به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم، «سید محسن حکیم» معاون رئیس جریان حکمت ملی عراق، در آستانه روز شهید عراقی در یادداشتی به بررسی آرمانهای شهید آیت الله سید محمدباقر حکیم که یکی از آنها تبدیل کشورهای اسلامی به قطب مهم جهان با وحدت بود، پرداخت.
وی تاکید کرد که شهید حکیم همواره نسبت به امورعامه مسلمانان چه در فلسطین، لبنان، کشمیر، یمن، افغانستان، آفریقا و شرق آسیا اهتمام ویژهای داشت و مشکلات آنان را به جد پیگیری میکرد. نظر به اینکه ایشان در دستگاه مرجعیت عالی مرحوم آیت الله العظمی سید محسن حکیم (رض) نقش اساسی داشتند لذا با حفظ ارتباطات سابق نسبت به اهتمام و رسیدگی به شئونات آنان، تلاش وافر داشت. همچنین نسبت به موضوع فلسطین که موضوع اول جهان اسلام بوده وهست نیز همواره درهمه سطوح و زمینهها اهتمام خاصی داشتند.
مبنای آن شهید در حکمرانی سیاسی مبتنی بر سه رکن مهم و اساسی بود: الف- دولت عراق باید نماینده تمام اقشار ملت عراق باشد. ب- دولت عراق باید منتخب مردم عراق باشد. ج- اسلام بهعنوان محور فعالیت مردم عراق باید مورد احترام تمام اقشار عراق قرارگیرد. با این دیدگاه مبانی شهید حکیم در راستای همزیستی مسالمتآمیز با سایر هستههای تشکیلدهنده بافت اجتماعی و سیاسی و فرهنگی شکل گرفت که نمونهای از آن را در ساخت حکومتی فعلی عراق مشاهده میکنیم.
درباره ارتباط با سایر کشورها، نظر شهید حکیم این بود که باید به هر شکل از دخالت خارجی در کشور عراق و سایر کشورهای اسلامی جلوگیری شود و رابطه بین کشورهای اسلامی و خارجی در راستای منافع ملی و اسلامی تعریف شود. همانگونه که ایشان اهتمام خاصی نسبت به ارتباط با کشورهای اسلامی داشتند و معتقد بودند که توان و پتانسیل کشورهای اسلامی درصورت اتحاد وهمبستگی میتواند آنان را به قطب مهمی در جهان تبدیل کند. ایشان در این راستا اهتمام خاصی به وحدت اسلامی داشتند و رئیس شورای عالی مجمع جهانی تقریب بین مذاهب اسلامی بودند.
در پایان این یادداشت آمده است : هماکنون اگر شهید حکیم (رض) در بین ما نیست اما روح و فکر و اندیشه و خط مشی آن شهید چراغ راه ماست و امیدواریم که افکار و دیدگاههای تقریبی ایشان در جهان اسلام محور ارتباطات و تعریف منافع مشترک و وحدت بخش بین مسلمانان باشد.
انتهای پیام/