«ریشه‌ها» به چاپ یازدهم رسید


«ریشه‌ها» به چاپ یازدهم رسید

خبرگزاری تسنیم: انتشارات امیرکبیر چاپ یازدهم کتاب «ریشه‌ها» اثر تحسین‌شده توسط رهبر انقلاب، را همزمان با بیست و هفتمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران توزیع می‌کند.

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، در دیدار سال گذشته بسیجیان با رهبر معظم انقلاب، ایشان بر خواندن کتاب «ریشه‌ها» نوشته الکس هالی تأکید کردند. این اثر توسط انتشارات امیرکبیر با ترجمه علیرضا فرهمند منتشر شده و بعد از توصیه معظم‌له بر مطالعه آن، کتاب با استقبال ویژه مواجه شده و تاکنون به چاپ یازدهم رسیده است. بنا بر اعلام این انتشارات، «ریشه‌ها» که تاکنون توجه چندانی به آن نمی‌شد، طی ماه‌های گذشته یکی از پرفروش‌ترین آثار انتشارات امیرکبیر شده است.

«ریشه‌ها» تلاش دارد تا با بیانی داستانی از یک واقیعت تلخ را که بیش از دو قرن در آمریکا رایج بود، برای نسل فعلی آمریکا روایت کند. هیلی در سطر به سطر این اثر تلاش دارد تا در قالب واژگانی که به نوعی خاطرات جمعی سیاه‌پوستان آمریکایی است، نوع نگاه سفیدپوستان را به نمایش بگذارد؛ نگاهی که سیاهان را بربر و وحشی معرفی می‌کردند و خود را نژاد برتر می‌دانستند. هیلی در این اثر این تم را دنبال می‌کند که سیاهانی که امروز در آمریکا بوده و برخی از آنها زندگی فلاکت‌باری دارند، از کجا آمده‌اند و چگونه به سرنوشت فعلی دچار شده‌اند؟

بر اساس آنچه در پیش‌گفتار فارسی کتاب آمده است، داستان در دهکده‌ای به‌نام «ژوفوره» در گامبیا آغاز می‌شود. گامبیا از کشورهای آفریقای غربی است. غرب آفریقا طبعاً بیش از شرق آن می‌توانست برای برده‌داران جذاب باشد، چرا که برای انتقال برده‌ها از غرب آفریقا به ایالات متحده، نیازی به عبور از کانال سوئز یا دماغه امید نیک نبود.

نقطه آغازین داستان تولد کونتا کینته و مراسم نام‌گذاری اوست. در همین مراسم نام‌گذاری، الکس هیلی استادانه فرهنگ و تمدن قومیتی را که از آن برخاسته است به رخ مخاطب آمریکایی می‌کشد. پدر کونتا کینته یک مسلمان است و ارزش‌های والای اسلامی در نام‌گذاری کودک به‌خوبی به تصویر کشیده می‌شود. کونتا در محیط زیبای آفریقا بزرگ می‌شود و پدرش به او آزادی عمل کامل می‌دهد، او فقط حق ندارد به یک چیز دست بزند، «جانماز پدر که برایش مقدس است.» تربیتی که پدر برای کونتا در نظر گرفته، مملو از صداقت و ادب است. دروغ‌گویی در این تربیت جایی ندارد، همین‌طور بی‌احترامی به بزرگ‌تر.

ین اثر پس از انتشار با استقبال خوبی از سوی جامعه جهانی مواجهه شد، به طوری که به زبان‌های مختلف ترجمه و در کشورهای مختلف توزیع شد. کتابی که در آن داستان رنج قومی را بیان می‌کند که تنها به دلیل سیاه‌پوست بودن باید مجازات و به زنجیر کشیده شده بودند.

الکس هیلی می‌کوشد در کتاب خود یک‌بار دیگر تاریخ را، این‌بار از زبان شکست‌خوردگان، بنویسد. می‌کوشد از سیاهان در برابر داستان‌هایی که از «سرشت کودن و تنبل و کم‌جنبه» آنها وارد تاریخ آمریکا شده، دفاع کند. می‌خواهد نشان دهد که در استقلال امریکا و ثروتمند شدن آن سیاهان هم نژادش چه نقش عمده‌ای داشتند و در نتیجه حق دارند از مواهب امروز امریکا سهم خود را طلب کنند...

«ریشه‌ها» حماسه یک خانواده آمریکایی، کتابی است که آلکس هیلی، در آن زندگی خانواده و نیاکانش را به تصویر می‌کشد. پیام محوری این داستان، وضعیت نابسامان آمریکاییان آفریقایی‌تبار و بیان رنج‌ها و کاستی‌های زندگی ایشان در دوران برده‌داری و پس از آن است. در نگاهی دقیق‌تر، نویسنده به شناساندن مفاهیم تبعیض نژادی، بردگی، بیگاری و زیر تملک دیگران بودن می‌پردازد و آن را محکوم می‌کند.

انتهای پیام/

پربیننده‌ترین اخبار فرهنگی
اخبار روز فرهنگی
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon