آفت سرخرطومی حنایی؛ تهدیدی جدی برای نخلستان‌های کرمان

آفت سرخرطومی حنایی؛ تهدیدی جدی برای نخلستان‌های کرمان

خبرگزاری تسنیم: مدیر حفظ نباتات جهاد کشاورزی جنوب استان کرمان با بیان اینکه آفت سرخرطومی حنایی به مرزهای شرقی استان رسیده است،گفت: در حال حاضر آفت سرخرطومی حنایی تهدیدی جدی برای نخلستان‌های کرمان به شمار می‌رود.

محمدرضا احمدی در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در جیرفت، با اشاره به اینکه آفت سرخرطومی حنایی به مرزهای شرقی استان کرمان رسیده است، اظهار کرد: این آفت، نوعی سوسک جونده است که چند سال پیش از نهال‌های آلوده‌ وارداتی کشور عمان وارد ایران شده که با ایجاد تونل در درخت خرما، آوندهای آبکش آن را مسدود کرده و سبب از بین رفتن درخت می‎شود.

وی با بیان اینکه مبارزه با این آفت بسیار سخت و غیرممکن است، گفت: در این شرایط بهترین راه مبارزه، پیشگیری از ورود این آفت به نخلستان‌های استان است که با ایجاد پست‌های قرنطینه می‎توان بخشی از کار مبارزه را انجام داد.

مدیر حفظ نباتات جهاد کشاورزی جنوب استان کرمان افزود: باید با کمک استان‌های همجوار به باغات رها شده در مرز استان‌های کرمان، سیستان و بلوچستان و هرمزگان رسیدگی شود.

احمدی با اشاره به اینکه آفت سرخرطومی حنایی به 30 کیلومتری مرز مشترک استان کرمان با سیستان و بلوچستان رسیده است، گفت: گزارشاتی از آلودگی به این آفت در چند درخت در باغات رها شده در این منطقه، گزارش شده است.

وی بیان کرد: به سبب عدم آشنایی کشاورزان با این نوع آفت، باید برنامه آموزش و آشنایی کشاورزان نیز در دستور کار فوری جهاد کشاورزی قرار داد.

مدیرحفظ نباتات جهاد کشاورزی جنوب کرمان با تاکید بر اینکه این آفت می‌تواند تهدیدی جدی برای باغات خرمای جنوب کرمان و حتی شهداد و بم نیز باشد، تصریح کرد: در نتیجه نیاز است که دو منطقه کشاورزی شمال و جنوب کرمان و استان‌های هرمزگان وسیستان و بلوچستان هر چه سریع‌تر به مبارزه جدی با این آفت برخیزند.

احمدی با اشاره به اینکه نوع مولد این آفت می‌تواند 300 سوسک سرخرطومی حنایی دیگر را تولید کند، افزود: این نوع آفت می‌تواند از طریق نهال آلوده و یا جابجایی نهال به باغات بزرگ خرما وارد شود.

وی خواستار جلوگیری از تخریب وسیع باغات بزرگ خرمای استان کرمان به وسیله این آفت شد و تصریح کرد: در پست‌های قرنطینه به سبب کمبود نیروی انسانی با مشکل مواجه هستیم و نیاز است از نیروهای استخدامی و با وجدان کاری بالا در این مراکز استفاده شود.

مدیر حفظ نباتات جهاد کشاورزی جنوب کرمان گفت: در 10 سال گذشته استان سیستان و بلوچستان در مبارزه‌ای سخت موفق شد که نسبتا این نوع آفت را مهار کند.

احمدی با اشاره به ارتباطات فامیلی که بین مرزهای مشترک استان‌های جنوب شرق کشور وجود دارد افزود: این نوع ارتباطات و تبادل نهال‌های خرما خطری جدی برای ورود این آفت به نخلستان‌ها است.

وی از آماده‌سازی طرح‌هایی برای مبارزه جدی با آفت سرخرطومی حنایی در جهاد کشاورزی جنوب کرمان خبرداد و تصریح کرد: اعتبارات ناچیز جهاد کشاورزی کفاف مبارزه با این آفت را نمی‌دهد و به کمک وزارت جهاد کشاورزی نیاز است.

مدیر حفظ نباتات جهاد کشاورزی جنوب کرمان بیان کرد: مکاتبات زیادی با وزارت جهاد و استان‌های همجوار برای پیاده سازی طرحی جدی برای مهار این آفت انجام شده است.

احمدی بیان کرد: در سال‌های گذشته ورود این آفت تا نزدیکی شهرستان‌های جنوبی استان گزارش شد، اما خوشبختانه خسارتی به نخیلات وارد نکرد.

وی با اشاره به خطر از بین رفتن نخلستان‌ها به سبب حمله این نوع آفت، خاطرنشان‌کرد: در مردادماه امسال با حضور تعدادی از کشاورزان سیستان و بلوچستان که تجربه مبارزه با آفت سرخرطومی حنایی را دارند به باغداران جنوب کرمان نیز آموزش مبارزه با این آفت داده می‌شود.

انتهای پیام/ آ

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon