روز قدس در افغانستان همواره مورد توجه بوده و هست
خبرگزاری تسنیم: روز قدس در افغانستان همواره مورد توجه بوده و هست، در این کشور روزقدس تجلیل میشود. شیعه و سنی درکنارهم برادرانه در کنارهم به این مغوله میپردازند و با تمام وجود از فلسطین حمایت میکنند که مسلمانهای افغانستان از این لحاظ نمونهاند.
آیتالله سیدحیدرعلوینژاد از علما و مفاخر کشور افغانستان در گفتوگوی اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری تسنیم، مسئله فلسطین و روز جهانی قدس در افغانستان و جهان را مورد بررسی قرار داد.
آیتالله علوینژاد در سخنان خود گفت: مسئله فلسطین برای جهان اسلام یک مسئله بسیار جدیست که فقط به خود فلسطین هم محدود نمیشود. اگر در دیگر کشورهای اسلامی نیز این جریان ادامه پیدا میکرد طبیعتا تلفات و ضایعاتی دربرداشت، چون سرزمین موعود در جغرافیای صهیونیستی سرزمین بسیار بزرگی است که تا قسمتهایی از فرات و عراق را هم شامل میشود.
به دلیل مرقوب شدن کشورهای عربی بعد از شکست مصر در مقابل آمریکا و اسرائیل که این تعبیر دقیقتری نسبت به شکست در مقابل اسرائیل است، نوعی سرخوردگی در بین کشورهای اسلامی ایجاد شد، و کانون مقاومت علیه اسرائیل بعد از جمال عبدالناصر توسط معاون وی انورسادات تبدیل شد به مرکز سازش با اسرائیل، آن توافق سازشی که با آمریکا و اسرائیل صورت گرفت و این ادامه پیدا کرد تا بعد از انور سادات.
حسنی مبارک هم دقیقا همان مسیر را ادامه داد و کشورهایی مثل عربستان سعودی ، کویت و دیگر کشورهای کوچک عربی به مسئله فلسطین توجهی نداشتند.
تبلیغات و بیدارگری هم خیلی جدی انجام نمیشد، البته ملتهای مسلمان همیشه بفکر بودند ، بخاطر میآورم در افغانستان سر چهارراهها و خیابانها صندوق میگذاشتند و برای فلسطینیها کمکهای نقدی جمع آوری میکردند و حمایتهای معنوی نیز متعاقب آن بود، ولی مسئله فلسطین درحال فراموشی بود و به یک پرونده تمام شده تبدیل میشد، بخصوص که حتی یاسرعرفات و جانشینان وی هم آهسته آهسته به طرف سازش کشیده شدند که آن هم توسط پادرمیانی های مصر و بی تفاوتیهای عربستان که قدرت اقتصادی منطقه وکشورهای اسلامی بود انجام شد.
این روندی در تلاش بود خونهای ریخته شده مسلمین را بشویند و کوچه ها را هم آبپاشی کنند و آثار جرم را از بین ببرند. در یک چنین موقعیتی نیاز به یک ابتکار بود که مسئله را از صورت یک پرونده بایگانی شده و خاتمه یافته و بسته شده بیرون بیاورد و آن هم مردمی کردن این روز بود. این روز طبیعتا اولین اثرش این است که مردم در ماه رمضان مسائل دینی و عبادی بیشتر به ذهنشان هست و خودشان در حال عبادت و روزه هستند وقتی به مسئله فلسطین میرسند این مسئله جنبه معنوی و دینی پیدا میکند و ابتکار هم این بود که نگفتند روز آخر رمضان یا روز پانزدهم رمضان برای اینکه ممکن است از نظر افق اختلاف پیش بیاید به همین دلیل برای آخرین جمعه ماه مبارک رمضان در 99درصد اختلافی پیش نمیآید. که این اولین اثر روز بزرگ و جهانی قدس است.
و دومین اثرش این است که پرونده را از رکود خارج کرده است، چون در این روز اسرائیلیها و دیگران هم عکس العمل نشان میدهند یعنی دقیقا همان کاری را میکنند که باید بکنند و به ضررشان هم هست وقتی می بینید مسلمانان به روز قدس نزدیک میشوند.
در سال جاری و ماه مبارک رمضانی که در آن قرار داریم میبینیم رسما در فلسطین و غزه جنگ بوقوع پیوسته ولی سالهای قبل رسما جنگی درکار نبود با این حال هم بواسطه بدخواهیهای دشمنان درگیریهایی ایجاد میکردند.
مسلمانهایی که ساکن اروپا و آمریکا و کشورهای غربی هستند در چنین روزهایی تظاهرات می کنند ،عکس العمل نشان میدهند، نشریات و فضای مجازی مسئله را درجریان گذاشتهاند و این حادثه را همچنان برای جهان اسلام زنده نگه می دارد.
حضور در این جریان با وجود تمام آثار معنوی و جنبههای عبادی که دربر دارد و اهتمامی که به امور اسلامی گذاشته میشود، از نظر سیاسی و اجتماعی این آثار فراوان دیگری نیز دارد.
در کناراین جریان یک روند طبیعی دیگر به نام حماس بوجود آمد و بیشتر از طرف اسلامگراها مطرح شد که با داستان سنگ و شعر و ادبیات مقاومت عجین شد و آن چیزی هم که امروز اسرائیلیها را خسته کرده حماس هست و نه ادامه جریان فتح و محمود عباس و غیره ، آنها گرچه به این نتیجه رسیده اند که سازش با اسرائیل معنا ندارد چون اسرائیل قصد آنکه بخواهد اینها را به رسمیت بشناسد ندارد.
جریان نوارغزه هم بر این اساس است که این منطقه جزو مناطقی بشمار میرود که اسرائیلیها در گفتوگوها آن را به رسمیت شناختند و دو دولت یعنی دولت فلسطیل و دولت اشغالگر اسرائیل این مناطق را مناطق فلسطینی اعلام کرده اما میبینیم که انواع فشارها و محاصرهها را بر این مناطق وراد میکند که در گذشته هم شاهد جنگ علیه لبنان و جنگ علیه نوار غزه بودیم و این اولین بار نیست که رژیم اشغاگر اسرائیل توافقات و قولهای خود را زیرپا میگذارد.
زمانی که مصر با پشتیبانی شوروی سابق نتوانست بیش از 6 روز علیه اسرائیل مقاومت کند بعد از گذشت سالها دیدیم جریان مقاومت 33 روزه حزب الله و بعد از آن تقلیل یافتن به دو سوم در برابر مقاومت 22 روزه غزه که در هردو اسرائیل کوتاه آمد، این رژیم چگونه ضعف خود را به جهانیان ثابت کرد.
حالا این بمبارانهای نوارغزه ممکن است مردم مسلمان و بی دفاع را به شهادت برساند یا زمین گیر کند، ولی نتیجه پیروزی خون بر شمشیر است.
روز قدس در افغانستان همواره مورد توجه بوده و هست، در این کشور روزقدس تجلیل میشود. شیعه و سنی درکنارهم برادرانه در کنارهم به این مغوله میپردازند و از فلسطین حمایت میکنند که مسلمانهای افغانستان از این لحاظ نمونهاند.
بعضی سالها روز قدس را در کابل حضور داشتم، روشن فکرها ، دانشمندان شیعه و سنی حضور به هم مرسانند و سخنرانی میکنند ، تظاهرات بسیار جالب و با شکوهی هم برگزار میشود، در شهرهای دیگر هم بصورت یک جریان درآمده و استقبال خوبی از این جریان در افغانستان صورت میگیرد.
مسلمانان افغانستان و تمام جهان به این نکته از فرمایش رسول مکرم اسلام (ص) پیامبر مهربانی معتقد هستند که «من اصبح ولم یهتمّ بأمور المسلمین فلیس بمسلم» و بیان زیبایی ازمولای متقیان امیرالمومنین امام علی (ع) که «اگر خلخال از پای زن یهودیهای در سرزمین اسلامی در بیاورند مسلمان با غیرت جادارد که از فشار درد و ناراحتی بمیرد»، این منطق اسلامیست، حتی اگر غزه اسلامی هم نبود باز مردم مسلمان افغانستان باید برای چنین حادثه وحشتناکی دل میسوزاندند و از مردم فلسطین دفاع میکردند چه برسد به اینکه یک منطقه اسلامی باشد و آن هم قدس قبله اول مسلمانها، و خود این مسئله در کل تاریخ یک مسئله شگفت انگیز است از طرف مدعیان حقوق بشر.
وقتی خواستها و حرفهای مشترک بیشتر باشد آرمانهای مشترک بیشتر باشد مردم بیشتر بهم نزدیک میشوند. خود این مسئله میتواند یک نقطه عطفی در اتحاد مردم مسلمان و خصوصا مردم مسلمان و شجاع افغانستان هم مطرح باشد و طبیعتا بر اتحاد برادران و خواهران مسلمان افغانستان موثر است چون خواست و حرف دل همه حمایت از اسلام و مظلوم است.
مسئله قدس دیگر نیازی به پیام و پیشنهاد ندارد بلکه اهتمام و احیای این روز باید جدی گرفته شود و به آثارش معتقد باشیم و این حداقل چیزیست که یک مسلمان میتواند به عنوان یک وظیفه در حمایت از یک منطقه اسلامی و مردم مسلمان انجام بدهد.
انتهای پیام/ع