وجود ۴۰ میلیون برگ سند، نشانه حقانیت ایران در موضوع خلیج فارس
خبرگزاری تسنیم: علیاکبر صالحی در مراسم رونمایی از آثار تازه منتشر شده وزارت امور خارجه در سرای اهل قلم نمایشگاه بین المللی کتاب تهران گفت: وجود ۴۰ میلیون برگ سند در رابطه با خلیج فارس، حقانیت ایران را در این زمینه نشان میدهد.
بهگزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، مراسم رونمایی از تازههای کتاب منتشر شده از سوی وزارت امور خارجه عصر امروز 12 ( اردیبهشت) با حضور علی اکبر صالحی، وزیر امور خارجه، سیدمحمد حسینی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و چند تن از مسئولان فرهنگی در سرای اهل قلم برگزار شد.
صالحی در ابتدای سخنانش با بیان اینکه از ابتدای انقلاب تاکنون بیش از هزار عنوان کتاب از سوی وزارت امور خارجه منتشر شده است و امروز هم از 20 عنوان کتاب تازهتألیف از سوی این وزارتخانه رونمایی خواهد شد، به اطلس «کلات نادری» اشاره کرد و افزود: طبق اطلاعات داده شده بیش از 40 میلیون برگ سند در وزارت امور خارجه در خصوص مسئله خلیج فارس وجود دارد که این تعداد بیانگر حاکمیت و اقتدار ایران بر خلیج فارس است.
وی در ادامه با بیان اینکه رشد منابع مکتوب منتشر شده بعد از انقلاب با سالهای قبل از پیروزی آن قابل مقایسه نیست، ادامه داد: قبل از انقلاب قریب به هزار عنوان کتاب در هرسال منتشر میشد، اما طبق آمار اعلام شده در سال گذشته نزدیک به 69 هزار عنوان کتاب منتشر شده است؛ بهعبارت دیگر این تعداد تولیدات فکری و اندیشهای ما را بعد از انقلاب نشان میدهد که 69 برابر شده است.
وزیر امور خارجه با بیان اینکه تولید اندیشه بهعنوان یکی از عناصر قدرت در حوزه بین الملل مطرح است، به فعالیتهای ایران در این راستا اشاره کرد و یادآور شد: کشوری که بتواند تولید اندیشه کند، بسترساز یک تمدن است و جمهوری اسلامی ایران تنها توسعه صنعتی را مد نظر قرار نداده، بلکه زیربنای این توسعه را بر مبنای معرفت میداند که بهبرکت این نظام و توصیههای امام و مقام معظم رهبری طی سالهای اخیر شاهد تراکم تجارب در این زمینه هستیم. امروز ما وارث یک بنیاد عظیم بهنام اندیشه و فرهنگ هستیم که تجلی آن همین رویداد بزرگ کتاب یعنی نمایشگاه کتاب است.
صالحی در ادامه با بیان اینکه: "برای روشنتر شدن مفهوم 69 هزار عنوان در هرسال باید آن را با دیگر کشورها مقایسه کنیم"، ادامه داد: مجموع کل عناوین منتشر شده در 57 کشور اسلامی کمتر از تعدادی است که ایران هرساله آن را چاپ میکند. ایران بالاترین نرخ رشد تولید علم را در جهان دارد و بهعنوان یک الگو در عرصه بین الملل عرضاندام میکند. اینکه نام ایران را همواره در رسانهها میشنویم و بند اول دستورات رئیس دو دولت در مذاکراتشان مسئله ایران است، مؤید قدرت ما است. این امر نشان میدهد که ایران با سلاح اندیشه پنجه در پنجه استکبار زده است.
وی ادامه داد: اگر بحث توسعه و پیشرفت ایران صرفاً در حوزه مباحث فنی بود دیگران نگران نبودند اما اکنون بحث ما بحث اندیشه است. 1400 سال پیش اسلام پدیدار شد و روز به روز رشد کرد، اما این اندیشه مجدداً با بروز انقلاب احیا شد، اندیشهای که غبار گرفته بود در طی سه دهه اخیر دوباره زنده شد. اکنون نیز جمهوری اسلامی ایران به این سمت میرود که خود را بهعنوان یک قدرت تمدنساز به دنیا معرفی کند.
صالحی در ادامه سخنان خود به گزارش سال 2013 سازمان ملل متحد اشاره کرد و با بیان اینکه: "در این گزارش ما بعد از کره جنوبی بالاترین رشد نرخ شاخصهای انسانی را داشتیم"، ادامه داد: جهت انقلاب درست است و میرود تا آرمانهایی را که برای خود ترسیم کرده بود به جهانیان نشان دهد.
سیدمحمد حسینی یکی دیگر از سخنرانان این مراسم بود که در ابتدای صحبتهایش به آثار منتشر شده از سوی وزارت امور خارجه اشاره کرد و گفت: این انتظار از همه وزارتخانهها است که منابع مورد نیاز را تأمین کنند و اطلاعات موجود را در قالب کتاب در راستای اعتلای سیاست خارجی ارائه دهند.
وی با اشاره به رهنمودهای مقام معظم رهبری در خصوص سیاست خارجی گفت: دیپلماتهای ما اطلاعات ارزشمندی دارند که باید ثبت و ضبط شوند و مورد استفاده قرار گیرند. همین طور اساتیدی که در دانشگاهها در رشتههای مرتبط در حال تدریس هستند نیز باید هراندازه که میتوانند تجربیات و علم خود را در اختیار دانشجویان قرار دهند. در طول این مدت بالغ بر 500 عنوان کتاب از سوی وزارت امور خارجه منتشر شد که بخشی از آنها مرجع و بخشی نیز درسی و دانشگاهی بودند.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به انتشار نقشهها و اسناد از سوی وزارت امور خارجه گفت: خوشحالم که وزارت امور خارجه در حوزه نشر الکترونیک هم وارد شده است. امیدوارم که با همکاری این وزارتخانه هیئتهای خارجی هم از نمایشگاه کتاب دیدن کنند و از نزدیک شاهد استقبال مردم از این نمایشگاه که در سطح منطقه بیبدیل است باشند.
در پایان این مراسم نیز از کتابهای منتشر شده از سوی وزارت امور خارجه رونمایی شد. «اسلامگرایان»، «منطقهگرایی نو»، «مخزن نقشهها» و «آثار کاشف الغطاء» از جمله این منابع بود.
انتهای پیام/*