بازخوانی سفر امام خامنهای به خوزستان
خبرگزاری تسنیم: رئیس دفاتر نهادرهبری در دانشگاههای خوزستان به تشریح سفر رهبر معظم انقلاب به خوزستان در سال ۱۳۷۵ پرداخت.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از اهواز، همزمان با سالروز سفر تاریخی امام خامنهای در اسفندماه سال 75 به خوزستان گفتوگویی را با حجت الاسلام والمسلمین سید محسن شفیعی، رئیس دفاتر نهاد رهبری دانشگاههای خوزستان در دفتر خبرگزاری تسنیم خوزستان ترتیب دادیم.
تسنیم: با تشکر از حضور شما در دفتر خبرگزاری تسنیم در این ایام که همزمان با سفر تاریخی مقام معظم رهبری به خوزستان است در ابتدا یفرمائید فضای آن سفر تاریخی چگونه بود؟
حجت الاسلام شفیعی: بنده نیز بسیار خوشحال هستم که در روزهایی که مقارن با سفر مقام معظم رهبری به خوزستان است در دفتر خبرگزاری تسنیم حاضر میشوم. سفر مقام معظم رهبری در اسفند 75 انجام شد و 8 روز ادامه یافت، این سفر بخشی از سفرهای معظم له بعد از رهبری ایشان به استانها بوده که حقیقتاٌ حرکت ارزشمند و مبارکی بود.
سفرهای مقام معظم رهبری به استانها یک سفر تشریفاتی و دکوری نیست و قبل از سفر ایشان تیمهای کارشناسی در حوزههای مختلف به استان مدنظر میروند، کارها و بررسیهای کارشناسی را انجام میدهند و طرحهای که در سفر ایشان مصوب میشود بعدا توسط دفتر مقام معظم رهبری پیگیری میشود.
تسنیم: درباره جزئیات حضور امام خامنهای در روز اول سفر به خوزستان توضیح دهید؟ استقبال مردم و حال هوای آن روزها چطور بود؟
حجت الاسلام شفیعی: اصل دیدار از خوزستان حقیقتا یک حادثه بزرگ و وصف ناشدنی بود. زمانی که حضرت آقا وارد فرودگاه اهواز شدند و ما در فرودگاه حاضر بودیم که آقا با یک نشاط معنوی خاص وارد استان شدند
اولین دیدار ایشان با مردم در استادیوم تختی اهواز بود و آنچه به چشم میآمد حضور پرشور مردم و به ویژه عشایر خوزستان بود که با پرچمهای سنتی خود در استادیوم حاضر شده بودند.
تسنیم: درباره سخنرانی رهبر معظم انقلاب در روز اول در استادیوم بفرمائید؟ امام خامنهای به چه نکاتی اشاره کردند؟
حجت الاسلام شفیعی: در صحبتهای روز اول حضرت آقا نکات برجسته زیادی وجود داشت ولی برجستهترین نکته این بود که معظم له فرمودند: مردم استان خوزستان از روز اوّل، محبّت اهل بیت علیهمالسّلام را در دل خود پروراندند.
فرمودند من نکتهای رابه شما بگویم، ملت ایران، مکتب اهل بیت را از دو جا گرفته است. در واقع، همه ملت ایران برای تشیّع، وامدار دو مجموعه انسانی هستند: یکی اهواز و دیگری جبل عامل لبنان.
تسنیم: در روز نخست سفر تاریخی رهبر انقلاب به خوزستان، ایشان چه دیدارهای دیگری انجام دادند؟
حجت الاسلام شفیعی: در ادامه سفر در روز اول، ایشان با خانواده شهدای استان با اولویت خانوادههایی که چند شهید تقدیم انقلاب کرده بودند دیدار داشتند که مطالب بسیار ارزشمندی را در آن جلسه مطرح کردند.
فکر میکنم آن سخنان یک منشور ارزشمند برای مسئولان بنیاد شهید است و اینکه به خانوادههای شهید فرمودند: دغدغه داشتن، حساسیت نشان دادن و خود را پاسدار راه شهادت و هدف شهیدان دانستن مربوط به خانواده شهداست و اینکه شماها به ملت ایران آبرو بخشیدید.
تسنیم: درباره دیدار رهبر انقلاب با روحانیون و طلاب در روز اول سفر نیز توضیح دهید؟
حجت الاسلام شفیعی: دیدار پایانی روز اول سفر ایشان دیدار با روحانیون در مسجد اعظم اهواز بود که در آن دیدار از نکات اخلاقی قابل ذکر این است که در آن جلسه حضرت آقا که از پشت سن وارد شدند متوجه شدند در گوشه سمت چپ مرحوم آیت الله مروج که از مفاخر علمای خوزستان بودند و آن موقع در قید حیات بودند تشریف دارند.
حضرت آقا بلافاصله از بالای سن پایین آمدند و آقای مروج را که به علت کهولت سن پایین نشسته بودند مورد مصافحه قرار دادند.
تسنیم: فضای معنوی جلسه مقام معظم رهبری با روحانیون چگونه بود؟
حجت الاسلام شفیعی: در آن جلسه با روحانیون برخی از روحانیون اشعاری را خواندند که حضرت آقا ضمن تشکر ازاینکه شعرها خیلی خوبی بودند ولی از اینکه این شعرها را برای ایشان خواندند اظهار ناخرسندی کردند.
مانند سایر جلسات در این دیدار نیز حضرت آقا توصیههای بسیار مهمی را به روحانیون و حوزهها کردند و درباره مسئله تبلیغ و همچین نحوه و شیوه مطالعه طلاب نکات ارزشمندی را بیان کردند و بر عدم جدایی دین از سیاست تاکید ویژه کردند.
تسنیم: خاطره و یا نکته خاصی از آن دیدار روحانیون و طلاب با رهبر انقلاب در ذهنتان است؟
حجت الاسلام شفیعی: در سخنرانی بین روحانیون، حضرت آقا نکته جالب و اخلاقی را اشاره کردند ایشان فرمودند بنده در دوران ریاست جمهوری وقتی بنا بود در یک جلسه مهم و بین المللی سخنرانی کنم اصول مطالب مهم را قبل از مطرح کردن با حضرت امام خمینی (ره) در میان میگذاشتم.
این نکته خیلی مهم درباره ولایت پذیری و دلبستگی معظم له به امام خمینی (ره) است و همچنین امام خامنهای در این دیدار درباره روحانیون خوزستان فرمودند الحمدالله روحانیون این شهر همه در خدمت انقلاب، برای انقلاب و دوستدار انقلاب و ارادتمند امام بزرگوار هستند و این فرصت خیلی خوب و بزرگی است و خوزستان از این جهت امتیاز بزرگی دارد.
تسنیم: روز دوم سفر مقام معظم رهبری به خوزستان چگونه آغاز شد؟
حجت الاسلام شفیعی: برنامه روز دوم در 19 اسفند با حضور ایشان در آبادان و دیدار با مردم آبادان آغاز شد و بعد ایشان در مسجد جامع خرمشهر حاضر شدند و در دیدار با مردم آبادان ایشان تعابیر بسیار ارزشمندی در مورد مردم آبادان به کار بردند.
ایشان گفتند: آبادان عزیز شهر مرزی و حصار تسخیر ناپذیر دشمن است و یکی از نکاتی که آقا اشاره فرمودند این بود که همه کارگزاران نظام به دنبال حاکمیت و برقراری حیات طیبه اسلامی باشند و ما الان بعد 19 سال وقتی دقت میکنیم به عبارتی این صحبتها تازگی و طراوت دارد و مثل یک نسخه شفا بخش هستند.
تسنیم: مقام معظم رهبری در جمع مردم خرمشهر به چه نکاتی اشاره کردند؟
حجت الاسلام شفیعی: مقام معظم رهبری تعابیر بسیار زیبایی را در مسجد جامع خرمشهر بیان میکنند و ایشان میگویند که در میان همه اسمها، اسم خرمشهر یک اسم استثنایی و بینظیری است اگر کسی ادعا کند که خرمشهر پرچم سرافرازی استقامت ملت ایران است یقیناً اغراق نکرده است، چون واقعیت دارد.
تسنیم: امام خامنهای روز سوم سفر به معضلات اجتماعی موجود خوزستان در بحث زنان اشاره میکنند در این زمینه توضیح میدهید؟
حجت الاسلام شفیعی: در روز سوم سفر مقام معظم رهبری به خوزستان، ایشان در اجتماع عظیم زنان خوزستان سخنرانی کردند و در حقیت در این دیدار حضرت آقا در قالب سخنرانی منشور نگاه اسلام به زن را بیان میکنند و ایشان نظر اسلام درباره زن را در 3 عرصه بیان میکنند: 1- عرصه تکامل و رشد معنوی زن 2- عرصه فعالیت اجتماعی 3 – عرصه خانواده.
در این سخنرانی که کاربردی است ایشان به برخی آسیبهای مربوط به زنان خوزستان اشاره میکنند و تذکرات مهمی میدهند.
تسنیم: یادمان شهدای هویزه مقصد روز چهارم امام خامنهای در 20 اسفند 75 است در این سفر چه برنامههایی وجود داشت؟
حجت الاسلام شفیعی: بله در روز چهارم سفر ایشان، حضرت آقا 3 دیدار انجام میدهند.
صبح در یادمان شهدای هویزه حاضر میشوند و آن جملات معروف را درباره شهید علم الهدی و یارانش بیان میکنند و میفرمایند: وقتی انسان این جوانان را میبیند که با عزم راسخ به قلب دریای دشمن میزدند یکبار دیگر صحنه صدر اسلام و صحنهٔ عاشورای امام حسین (ع) و صحنه کربلا تجلی پیدا میکند و به چشم میبیند.
تسنیم: درباره سایر دیدارهای روز چهارم رهبر انقلاب به خوزستان اشاره بفرماید؟
حجت الاسلام شفیعی: حضرت آقا روز 20 اسفند همچنین با حضور در پادگان لشگر 92 زرهی از یگانهای نیرویهای مسلح سان دیدند و در شب 20 اسفند نیز ایشان در مجمع شعرای خوزستان حاضر میشوند و برخی شعرای عرب زبان شعرهای محلی میخوانند که حضرت آقا از این شعرها استقبال میکنند و توصیه میکنند شعرای عرب زبان در صورت و قالب شعر نمانند و به محتوا نیز توجه کنند.
نکته زیبایی که آقا درباره شعر خوزستان میفرمایند این است که مردم خوزستان و عشایر خوزستان و شعر و احساسات خوزستانیها برای من عزیز است که در این دیدار بازماندگان جهاد عشایر خوزستان پرچمی را که نماد جهاد عشایر عرب با انگلیسیها بود را به امام خامنهای تقدیم کردند که ایشان نیز آن را به موزه آستان قدس رضوی تقدیم کردند.
تسنیم: یکی از دیگر ظرفیتهای خوزستان بحث نفت است که امام خامنهای با حضور در مجتمع پتروشیمی ماهشهر این ظرفیت را نیز ارزیابی میکنند بازدید امام خامنهای از پترشیمی چه نکاتی داشت؟
حجت الاسلام شفیعی: در 21 اسفند 75 رهبر معظم انقلاب از مجتمع پتروشیمی ماهشهر بازدید کردند و سخنرانی بسیار استراتژیکی را حضرت آقا در این مجتمع بیان میکنند که ای کاش مسئولان صنعت نفت امروز صحبتهای 19 سال پیش رهبری را دوباره مرور کنند.
رهبری معظم انقلاب میفرمایند حقیقتاٌ این مجتمع میتواند آرزوهای بنده را مبنی بر اینکه ما به کلی نفت را تحت شرایط معمولی نفروشیم برآورده کند و این واقعا آرزویی است که من دارم و ملت ما تا وقتی که به این مرحله نرسند نسبت به نفت کوتاهی شده است.
رهبر انقلاب در این بازید به رابطه اقتصاد و نفت که 19 سال پیش انجام دادند اشاره میکنند و میگویند باید این رابطه طوری باشد که اگر روزی خواستیم 6 ماه نفت نفروشیم تزلزلی در اقتصاد کشور ایجاد نشود.
تسنیم: بحث احیاء 800 هزار هکتار از اراضی خوزستان را مقام معظم رهبری در کدام دیدار مطرح میکنند؟
حجت الاسلام شفیعی: وزیر کشاورزی و مسئولان طرح توسعه نیشکر خوزستان در روز 22 اسفند با امام خامنهای دیدار میکنند که ایشان طرح احیاء
800 هزار هکتار از اراضی خوزستان را مطرح میکنند.
تسنیم: امام خامنهای 19 سال پیش در خوزستان بحث بیداری اسلامی را مطرح میکنند این را توضیح میدهید؟
حجت الاسلام شفیعی: یکی از صحبتهای مهم که هنوز بعد 19 سال تازگی دارد سخنرانی ایشان در 23 اسفند در جمع مردم شهر دزفول است.
حضرت آقا در سال 75 در جمع مردم دزفول عین تعبیر بیداری اسلامی را مطرح میکنند و اینکه بیداری اسلامی به تدریج در حال انجام است و این همان صدور انقلاب است که امام خمینی (ره) میفرمودند و اینکه دوران معاصر دوران بیداری اسلامی است.
تسنیم: از دیدارهای روز پایانی مقام معظم رهبری بفرمائید؟
حجت الاسلام شفیعی: در روز 24 اسفند رهبری معظم انقلاب از سد کرخه بازدید میکنند و در دیدار از سد کرخه بحث توانمندی نیرویهای حزب اللهی را بیان کردند و با اشاره به پروژه عظیم سد کرخه میفرمایند: این سد و این کار نمونه و حاصل تفکر حزب اللهی است و اشتباه است که برخی میگویند حزب الهیگری و روحیه حزب الهی کارآمد نیست.
تسنیم: دیدار جمع بندی سفر مقام معظم رهبری به خوزستان چگونه بود؟
حجت الاسلام شفیعی: در پایان روز 24 اسفند که بنا بود روزپایانی باشد حضرت آقا جلسه جمع بندی با حضور مسئولان و هیئت دولت برگزار کردند و نکات ارزشمندی را به کارگزاران نظام فرمودند به ویژه بحث تکریم خانواده شهدا را اشاره کردند و اینکه همواره خانواده شهدا را مورد تکریم و احترام قرار دهید.
تسنیم: درباره تمدید یک روزه سفر مقام معظم رهبری در خوزستان بفرمائید؟ چرا این سفر تمدید شد؟
حجت الاسلام شفیعی: سفر رهبر انقلاب به خاطر تکریم و بزرگداشت سپاه یک روز تمدید شد و ایشان 25 اسفند در لشگر 7 ولی عصر خوزستان با بچههای سپاه دیدار کردند و فرمودند خوزستان مهد سپاه است و از آنجا به سمت تهران حرکت کردند.
فردای روز برگشت حضرت آقا به تهران یعنی 26 اسفند دفتر ایشان اطلاعیهای دادند که بسیار مفصل است و با این عبارت که مردم شجاع و ایثارگر خوزستان همانند حماسه آفرینیهای 8 سال دفاع مقدس در استقبال از رهبر و مقتدای محبوب ملت ایران حماسه پرشکوه خلق کردند.
میتوان گفت براساس ارزیابیهای که خود دفتر انجام داده بود در قیاس با سایر استانها استقبال مردم خوزستان بینظیر بود البته حضرت آقا بعد از عید هم مجدد به خوزستان آمدند ولی فقط با مردم ایذه دیدار داشتند.
آن سفر به خاطر این بود که در سفر اسفند ماه بارندگی مانع از حضور ایشان در ایذه شده بود و چون به مردم وعده داده بودند بعد از نوروز 78 در نخستین فرصت به شهر ایذه آمدند.
تسنیم: چرا تا به حال صحبتهای حضرت آقا در خوزستان مورد موشکافی قرار نگرفته است؟
حجت الاسلام شفیعی: سفر 8 روز امام خامنهای به خوزستان حاوی نکات بسیار مهمی است و ایشان بحث گام چهارم را در خوزستان مطرح میکنند یعنی ملت ایران بعد از انقلاب، دوره جنگ، دوره بازسازی اکنون گام چهارم یعنی نوسازی معنوی را در پیش دارند و الان حقیقتا بسیار تاسف میخورم که چرا متولیان فرهنگی این معارف غنی و کاربردی که حضرت آقا در خوزستان فرمودند به صورت مجموعه مکتوب و منظم چاپ نمیکنند.
استان خوزستان جزو معدود استانهایی است که مجموع صحبتهای حضرت آقا را در دیدار با مردم در قالب کتاب چاپ نکرده است و این در حالی است که اگر به 15 صحبت امام خامنهای در طول 8 روز سفر به خوزستان مراجعه کنیم یکی از جدیترین، اساسیترین و کلیدیترین معارف و راهبردهای سیاسی و مذهبی حضرت آقاست که در خوزستان گفته شده است.
امیدوارم حداقل در 20 سالگی سفر رهبری به خوزستان شاهد این اقدام مبارک باشیم.
تسنیم: پاسداشت این سفر چه مزایایی داشت؟
حجت الاسلام شفیعی: پاسداشت این سالروز نقطه عطفی است چرا که این مناسبت را اولا باید جزو شعائر بدانیم و پاس بداریم و ثانیا این پاسداشت سبب میشود فرمایشات حضرت آقا را مورد بازخوانی قرار دهیم و میزان پیشرفت رهنمودهای ایشان را ارزیابی کنیم.
تسنیم: درباره سفر تاریخی مقام معظم رهبری به خوزستان اگر نکته تکمیلی به نظرتان میآید بفرمائید؟
حجت الاسلام شفیعی: از این رهگذر استفاده میکنم و مطلبی را مطرح میکنم اینکه در طول سال در تقویم دیدارهای حضرت آقا برخی دیدارها برای برخی استانها ثبت شدند مثلا 19 دی برای قم، 29 بهمن برای مردم آذربایجان و پیشنهاد بنده این است پیگیری کنیم و در تقویم دیدارهای حضرت آقا روزی برای دیدار مردم خوزستان درخواست دهیم.
پیشنهاد بنده نیز روز 5 دی است که به مناسبت 5 دی سال 59 که شهید علم الهدی برای نشان دادن یکپارچگی خوزستان به همراه جمعی از مردم و عشایر خوزستان با حضرت امام خمینی (ره) دیدار کردند که در آن دیدار هم حاج صادق آهنگران آن مداحی معروف «ای شهیدان به خون غلتان خورستان درود» را در محضر امام خمینی (ره) خواندند.
این روز شروعی برای نوحه خوانیهای حاج صادق آهنگران شد و به نظرم باید همین روز 5 دی که روز بزرگی است را زنده نگه داریم و عکسها و فیلمهای آن دیدار را احیا کنیم.
گفتوگو از اکبر بهاری
انتهای پیام/ ب