روایت رئیس قوه قضاییه از اظهار نظر یکی از آقایان نظام پزشکی درباره حادثه بیمارستان ممسنی
خبرگزاری تسنیم: آیتالله آملیلاریجانی گفت: در بحث جریان حادثه بهوجود آمده در استان فارس یکی از آقایان نظام پزشکی گفته بود که قاضی برای درمان یکی از بستگان خود به پزشک مراجعه کرده و چون پزشک معالجه را انجام نداده است به او شلاق زدهاند.
به گزارش خبرنگار قضایی خبرگزاری تسنیم، آیت الله صادق آملی لاریجانی در دیدار مدیران و اعضای هیئت علمی دانشگاههای علوم پزشکی تهران که با حضور وزیر بهداشت، رئیس سازمان نظام پزشکی و دکتر ولایتی مشاور رهبر معظم انقلاب اسلامی در امور بینالملل در محل ساختمان حوزه ریاست قوه قضائیه برگزار شد، اظهار کرد: بین دستگاه قضایی و جامعه پزشکی مسائل بسیار متعددی وجود دارد که خوشبختانه در این مسائل تعامل خوبی شکل گرفته است. هم بهلحاظ مسائل کلان کشور و هم بهلحاظ مسائل خاصی که گاهی اوقات مطرح میشود تعامل خوبی بین قوه قضائیه و جامعه پزشکی وجود دارد.
رئیس دستگاه قضا اضافه کرد: با توجه به گستردگی پزشکان و قضات در دستگاه قضایی طبیعی است که گاهی اوقات مسائلی مطرح میشود و نباید این مسائل را خلاف انتظار و واقع دانست. معتقدیم جامعه پزشکی کشور، جامعه فرهیختهای است و باید در حد لازم حرمت این جامعه حفظ شود کما اینکه در حیطههای دیگر نیز باید به حرمت انسانی توجه شود.
آملی لاریجانی با بیان اینکه دانش و علم در هر جایی از دنیا محترم است، گفت: یکی از دغدغههای اصلی در بدو ورود به دستگاه قضایی بحث اخلاق حرفهای در قوه قضائیه بود و به همین خاطر معاونت فرهنگی را برای تبیین اخلاق حرفهای بهویژه برخورد با مراجعین و حتی محکومین و متهمین ایجاد کردیم.
وی تأکید کرد: بحث اخلاق حرفهای برای همه دستگاهها مهم است اما قوه قضائیه جایی است که مراجعین گاهی اوقات انتظارات زیادی دارند لذا قضات باید به این جهات انسانی توجه کنند.
رئیس قوه قضائیه با بیان اینکه از گذشته با شخص وزیر بهداشت آشنایی داشته و ارتباط خوبی با وزارت بهداشت وجود دارد، گفت: پزشکی قانونی بخشی از قوه قضائیه است که میتواند کانال ارتباطی بسیار خوبی برای جامعه پزشکی با دستگاه قضا باشد. همچنین مشاورت خانم دستجردی در طول این 2 سال بسیار مثمر فایده بوده و تلاشهای بسیار خوبی صورت گرفته و انشاءالله تشکیلات مرکز سلامت قوه قضائیه بهزودی تصویب میشود.
آملی لاریجانی به برخی حوادث پیشآمده در ایام گذشته اشاره کرد و گفت: ما علاقه و توقع نداریم که نسبت به جامعه پزشکی توهینی روا شود و در دستگاه قضایی توهین به ساحت هیچ مُراجعی را قبول نداریم.
وی ادامه داد: البته از طرف دیگر دستگاه قضایی توقعاتی دارد؛ بسیاری از این مسائل بهجای اینکه در رسانهها مطرح و حواشی را به وجود آورد میتوانست با درایت و آگاهی تدبیر شود و این کار شدنی است. گاهی رسانهای شدن برخی مسائل نه تنها کمکی به حل آن مشکل نمیکند بلکه حاشیههای بسیاری را به وجود میآورد، بهعنوان مثال در بحث جریان حادثه بهوجود آمده در استان فارس یکی از آقایان نظام پزشکی گفته بود که قاضی برای درمان یکی از بستگان خود به پزشک مراجعه کرده و چون پزشک معالجه را انجام نداده است به او شلاق زدهاند.
رئیس دستگاه قضا تأکید کرد: گاهی اوقات حوادثی که رخ میدهد ارتباطی به قوه قضائیه ندارد چرا که قاضی مرجع صادر کننده دستور است اما کیفیت اجرا با مأمور انتظامی است.
آملی لاریجانی ادامه داد: قضات ما انسانهای مؤمن و متدینی هستند که به جهات انسانی مسائل توجه خاصی دارند، البته مسائلی بین قوه قضائیه و جامعه پزشکی وجود دارد که خیلی مهمتر از این حوادث است.
وی تصریح کرد: مسئله سلامت، محیط زیست و سلامت قضا و دارو، مسائل مهمی هستند که بخشی از آن به قوه قضائیه مربوط است، بهعنوان مثال در بحث آلودگی هوای کلانشهرها دستگاه قضایی وظایفی را بهعهده دارد و مدعیالعموم یکی از وظایفش دفاع از حقوق عمومی است.
رئیس قوه قضائیه افزود: امروز ما در هوای تهران سرب مصرف میکنیم و هیچکس هم متولی نیست، هم قوه قضائیه و هم محیط زیست و وزارت بهداشت میتوانند در این مسئله همکاری و تلاش داشته باشند. همچنین تغذیه نامناسب و داروهای تاریخ مصرف گذشتهای که به مردم داده میشود از دیگر مسائلی است که با کمک قوه قضائیه، وزارت بهداشت و نیروی انتظامی میتواند حل شود. ما مسائل بسیار کلانتری داریم که به حفظ حقوق مردم نزدیکتر است.
آملی لاریجانی به نقش جامعه پزشکی در بحث پیشگیری از وقوع جرم اشاره کرد و گفت: پیشگیری از وقوع جرم وظیفه قوه قضائیه و سایر نهادهای کشور است و جامعه پزشکی میتواند در این راستا نقش بسزایی را ایفا کند. امروز سلامت روحی و کم کردن فشارهای روحی از مردم از جمله مسائلی است که جامعه پزشکی کشور میتواند به آن ورود کند. همچنین ما در زندانها به بحثهای روانپزشکی نیاز مبرمی داریم.
انتهای پیام/*