مرمت مسجد جامع بروجرد نیازمند تخصیص اعتبار است
رئیس اداره میراث فرهنگی بروجرد گفت: اقدامات مرمتی گستردهای در مسجد جامع بروجرد انجام شد، اما با توجه به وسعت آسیبهای این مسجد، اعتبارات آن کافی نیست.
حجتالله یارمحمدی در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در بروجرد، با بیان اینکه بنای مسجد جامع بروجرد پروژه ملی محسوب شده که به صورت مجزا از اعتبارات ملی کار مرمت آن انجام میشود، اظهار داشت: مسجد جامع به عنوان قدیمیترین مسجد غرب کشور از اعتباری ویژه برای مرمت و بازسازی برخوردار است این بنا از نظر تاریخی پژوهشی به عنوان اعتبار بروجرد و دایره المعارف معماری اسلامی این شهر محسوب میشود.
وی با اشاره به تخریب مسجد جامع بروجرد در جریان بمباران هواپیماهای عراقی در خلال جنگ ایران و عراق، افزود: در این زمان خسارات شدیدی به بنای اصلی مسجد وارد شده و بخشهایی از شبستان شمالی آن ویران شد و از طرفی زمینلرزههای متعدد و بارندگیهای شدید، آسیبهای جدی بر آن وارد آورده است که آخرین بار زمین لرزه سال 85 سبب فروریختن گلدستهها و آسیب دیدن 50 درصدی این مسجد شد.
رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری بروجرد در رابطه با مرمت مسجد جامع بروجرد، عنوان کرد: این مسجد از پروژههای قدیمی سازمان میراث فرهنگی است که همه ساله کار مرمت در آن انجام میشود اما روند این بازسازیها به گونهای کند پیش میرود چرا که در سال 85 هم زمان با وقوع زلزله بروجرد آسیبهای گستردهای به ساختار این بنا وارد شد ضمن اینکه میزان اعتباری که به مسجد داده میشود از گذشته تاکنون به اندازه حجم وسیع آسیبها نبوده و روند احیا و مرمت این بنا را با مشکلاتی مواجه کرده است.
وی بیان کرد: این مسجد دارای ویژگیهای منحصر به فردی است که نگاه سازمان میراث فرهنگی به آن نگاهی ویژه است بر این اساس اقدامات مرمتی و نگهداری ویژهای همه ساله بر روی آن انجام میشود و در این راستا اعتبارات ملی در نظر گرفتهشده به صورت 100 در صدی تخصیص مییابد.
یارمحمدی تصریح کرد: پس از وقوع زلزله فروردین 85 و آسیبهای گستردهای که این مسجد دید اقدامات گستردهای در مسجد جامع اتفاق افتاد و روند مرمت تسریع یافت اما این اقدامات به دلیل حجم آسیب دیدگی کافی نبوده است.
وی از اجرای طرح مقاومسازی لرزهای برای این بنای تاریخی توسط مشاوران با تجربه خبر داد و گفت: اقدامات مرمتی روی منارههای مسجد جامع انجامشده و مجدداً با الهام از طرح مقاومسازی لرزهای بازسازی و باز چینی شده است.
رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری بروجرد با ناکافی خواندن اقدامات نگهداری و مرمت این مسجد، اظهارداشت: به این منظور لازم است چندین سال اقدامات مرمتی گستردهای انجام شود تا بتوان نیازهای این مسجد را به روز کرده و آسیبهای گسترده آن برطرف شود که این مهم نیازمند اعتبارات کافی در این زمینه است.
وی با بیان اینکه در حال حاضر بسیاری از نیازهای سازهای این مسجد مرتفع شده است، افزود: در این فصل از بازسازیهای مسجد به تعمیر الحاقات مسجد پرداختهشده که این تعمیرات جنبه تزئینی دارد و مشتمل بر اصلاح نماسازی، کاشیکاری، گچ بریها، بناهای آجری و مرمت پوسته آسیبدیده گنبد است که جلوه عمومی و ویژه از نظر بصری دارد.
انتهای پیام/