مساجدی که"ورودممنوع"هستند/رایزنی برای ورود گردشگران به حوزههای علمیه
دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور از رایزنی برای ورود گردشگران به حوزههای علمیه و برخی مساجد ورود ممنوع خبر داد.
به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، «اینجا امکان بازدید نیست» این جمله ای است که تورلیدرها - راهنمایان گردشگران- زیاد آن را میشنوند و نمیتوانند گردشگران خارجی و حتی داخلی را برای بازدید برخی مکانها به آنجا ببرند که یکی از این مکانها برخی مساجد و حوزههای علمیه است، به طور مثال مسجد سپهسالار که پس از انقلاب با نام مسجد آیتالله مطهری شناخته شد و یکی از نخستین و بزرگترین مسجدهای شهر تهران است، بازدید از آن امکان ندارد.
نمونههای از اینگونه مساجد در تهران نیز وجود دارد به مانند مسجد و مدرسه خان مروی از اماکن مذهبی و تاریخی منطقه ١٢ شهر تهران که حاج محمدحسین خان ملقب به فخرالدوله والی مرو در زمان سلطنت فتحعلی شاه بنا کرد، به همین دلیل این مدرسه را خان مروی نامیدند. این مدرسه به نام فخریه نیز مشهور است.
بنابراین به علت حضور و تحصیل طلاب در این مساجد که به نوعی به حوزههای علمیه تبدیل شده است بازدید از این مکانها ممنوع است کما اینکه به دلیل حضور طلاب این امکان از تخریب و یا آسیب مصون ماندهاند ولی بازدید از این مکانها که بسیار از نظر معماری اسلامی قابل توجه هستند، امکانپذیر نیست.
در این رابطه حجتالاسلام والمسلمین سید حسین شاهمرادی دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور درباره ممنوعیت بازدید از برخی مساجد و حوزههای علمیه به تسنیم پاسخهای را ارائه کرد.
س: چرا با وجود توجهات رهبر معظم انقلاب به صنعت گردشگری؛ بازدید گردشگران از برخی اماکن از جمله مساجد معروف که تبدیل به حوزههای علمیه شده است، ممنوع است؟
حجتالاسلام شاهمرادی:چرا بازدید نکنند!
س:چون عنوان میشود طلاب مشغول تحصیل در این حوزهها هستند و نباید افراد از جمله بانوان علیالخصوص خارجیها به این مکانها وارد شوند چون پارهای از مشکلات برای آنان به وجود میآید.
حجتالاسلام شاهمرادی: خوب آن لحظههای که درس است به طور طبیعی نمیشود ولی زمانهای که درس و بحث نیست چرا بازدید نشود.
س:ولی حتی در زمانهای غیر درس و بحث هم این اجازه بازدید وجود ندارد!
حجتالاسلام شاهمرادی:این جزو مسائلی است که انشاءالله شورای فرهنگ عمومی کشور میتواند برای حل آن راهگشا باشد و این مسئله را حتماً پیگیری میکنیم.
انتهای پیام/