۵۰ درصد سیب زمینی کشور از همدان صادر میشود
نائب رئیس نظام صنفی کشاورزی همدان از صادرات ۱۲۰ هزار تن سیب زمینی از همدان خبر داد و گفت: هیچ سیب زمینی مازادی در استان همدان وجود ندارد.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از همدان، خسرو طالبی شامگاه گذشته در نشست هماندیشی ارکان سازمان نظام صنفی کشاورزی همدان، اظهار داشت: 240 هزار تن سیب زمینی از کشور صادر شده که 50 درصد توسط کشاورزان و تجار همدان صادر شده است.
وی با اشاره به اینکه تولیدکنندگان و صادرکنندگان این محصول با نظام صنفی کشاورزی همکاری و همراهی لازم را داشتهاند، افزود: 500 هزار تن مازاد تولید سیب زمینی در سطح کشور داریم.
طالبی با اشاره به اینکه همدان یک چهارم تولید سیب زمینی کشور را دارد، گفت: در بسیاری از استانها به سبب وجود سیب زمینی مازاد، دولت مجبور به خرید تضمینی شد ولی این اتفاق در استان همدان رخ نداده و بسیاری از سیبزمینیها فروخته یا صادر شد.
رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی همدان نیز در این جلسه گفت: سیبزمینی کاران همدانی در سایر شهرها اقدام به کشت کردهاند که این محصول به نام همدان ولی در زمین سایر استانها تولید میشود.
ابوالقاسم سوزنچی عنوان کرد: در حال حاضر کشاورزان شهرستان بهار زمین را اجاره کرده و سیب زمینی کشت میکنند چراکه در شهرستان بهار اراضی پاسخگوی نیاز کشاورزان نیست.
وی بیان کرد: نظام صنفی کشاورزی در کشور تنها بوده ولی در سطح کشور اصناف موازی این نظام صنفی است که امتیازات و امکاناتی به آنها داده شده که نظام صنفی کشاورزی از آن محروم است.
سوزنچی با اشاره به اینکه بدنه ادارات به طور اعم و جهاد کشاورزی و تعاون به طور اخص با این اختیارات و امتیازات فاصله دارند، تصریح کرد: سازمان تعاون روستایی وظیفه ارشادی و نظارتی دارد که باید آن را اعمال کند ولی تاکنون عملیاتی نشده است.
رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی همدان بیان کرد: بخش کشاورزی همدان 142 هزار بهرهبرداری دارد که تنها هفت و هزار و 500 نفر از این تعداد عضو نظام صنفی کشاورزی هستند و این رقم قابل قبول نیست.
وی با اشاره به اینکه موانع مختلفی در مقابل نظام صنفی برای انجام برخی کارها همچون شناسنامهدار کردن تراکتورها ایجاد شده است، گفت: انتظار میرود دستگاهها و نهادهای مختلف همکاری مناسبی با نظام صنفی برای ارتقا بخش کشاورزی داشته باشند نه اینکه خود آنها مانعی برابر رشد باشند.
انتهای پیام/