روز پُر افت و خیز روحانی و وزرایش در بهارستان ملت

روز پُر افت و خیز روحانی و وزرایش در بهارستان ملت

خبرگزاری تسنیم: نخستین جلسه علنی مجلس شورای اسلامی برای بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی دولت یازدهم امروز برگزار شد. روحانی و وزرایش امروز، روز پر افت و خیزی داشتند.

به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری تسنیم، یک‌صدودومین جلسه علنی امروز مجلس شورای اسلامی با حضور 231 نماینده و به ریاست علی لاریجانی برگزار شد. علی لاریجانی ابتدا زنگ آغاز جلسه را به صدا در آورد و پس از آن محمد حسین فرهنگی منشی هیئت رئیسه اعلام کرد که امروز خط مشی و اصول کلی دولت حجت‌الاسلام حسن روحانی بررسی می‌شود و پس از آن رسیدگی به برنامه‌ها و صلاحیت وزرای پیشنهادی دولت یازدهم در دستور کار مجلس قرار دارد. در ادامه فرهنگی به ترتیب حروف الفبا نام وزارتخانه‌ها و اسامی وزرای دولت یازدهم را قرائت کرد.

در ادامه آیاتی از قرآن کریم تلاوت شد و پس از آن ضرغام صادقی عضو هیئت رئیسه مجلس اعلام کرد: بحث رأی اعتماد به وزرا آغاز شد و اولین کار در کابینه جدید، ورود به بحث رأی اعتماد است. برای کلیات رأی اعتماد 5 نفر به عنوان مخالف و 5 نفر به عنوان موافق بعد از صحبت‌های رئیس جمهور به ابراز عقاید و نظرات می‌پردازند. براساس قرعه‌کشی در حضور آقایان تابش، رسایی، توکلی، دستغیب و محمدی انجام شد و از 18 نفری که به عنوان مخالف ثبت نام کردند، آقایان محمد دهقان نماینده طرقبه و چناران، عطا‌الله حکیمی، علی‌محمد بزرگواری، حمید رسایی و جواد کریمی‌قدوسی به عنوان مخالف کلیات سخنرانی خواهند کرد.

صادقی همچنین تاکید کرد: همچنین از میان 148 نفر از نمایندگان که برای موافقت با کلیات لایحه ثبت‌نام کرده بودند، احمد شوهانی، جعفری‌‌‌خلخال، غلامعلی جعفرزاده ایمن‌آبادی، حمیدرضا فولادگر و عباسعلی منصوری آرانی به عنوان سخنرانان موافق با کلیات لایحه انتخاب شدند.

در ادامه لاریجانی خطاب به حجت‌الاسلام سبحانی نیا گفت که اسامی غایبان جلسه را قرائت کنید. در ادامه اسامی 5 نفر از غایبان جلسه علنی امروز قرائت شد. براین اساس محمدعلی پورمختار، عطاءالله حکیمی، محمدقسیم عثمانی، محمد جواد کولیوند و عباس مقتدایی خراسگانی تأخیرکنندگان امروز جلسه علنی هستند. همچنین سبحانی‌نیا گفت: البته این افراد تأخیر بیش از یک ربع را دارند ولی ممکن است هم‌اکنون در جلسه حضور داشته باشند.

پس از آن ضرغام صادقی اعلام کرد که حمیدرضا فولادگر وقت خود را برای موافقت با کلیات کابینه به احمد توکلی داده است و علی لاریجانی نیز خطاب به صادقی گفت: این موارد را لازم نیست پشت تریبون بگوییم و خود آقایان به موقع اقدام کنند.

***رأی گیری برای برگزاری جلسات علنی در بعد از ظهرها ***

علی لاریجانی رئیس مجلس پس از آغاز نشست علنی نمایندگان مجلس و پیش از وارد شدن به دستور کار طی سخنانی گفت: از آنجا که باید بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی دولت یازدهم در هفته جاری به پایان برسد، تشکیل جلسات علنی در بعد از ظهر روزهای دوشنبه، سه‌شنبه و چهارشنبه هفته جاری به رای نمایندگان می‌گذاریم.

وی ادامه داد: هفته آینده زمان سرکشی نمایندگان مجلس به حوزه انتخابیه است و مجلس نمی‌تواند تشکیل جلسه دهد. لذا بررسی صلاحیت وزرا و اخذ رای اعتماد باید در هفته جاری به پایان برسد. بنابراین از نمایندگان می‌خواهم تا نسبت به برگزاری جلسات علنی در بعدازظهرها رای دهند.

پس از آن وکلای ملت با 203 رای موافق، 12 رای مخالف و 11 رای ممتنع از مجموع 268 نماینده حاضر در صحن علنی با برگزاری نشست‌های علنی در بعدازظهر روزهای دوشنبه، سه‌شنبه و چهارشنبه هفته جاری موافقت کردند.

رئیس مجلس پس از این رای‌گیری گفت: بنابراین ما در بعدازظهر این 3 روز جلسه علنی خواهیم داشت تا بحث بررسی صلاحیت 18 وزیر پیشنهادی دولت یازدهم را به اتمام برسانیم.

***با تأخیر 15 دقیقه‌ای رئیس جمهور وارد صحن علنی مجلس شد***

در ادامه قرار شد که حجت‌الاسلام حسن روحانی رئیس جمهور به سخنرانی بپردازد اما به دلیل تأخیر وی نمایندگان دقایقی را منتظر ماندند تا رئیس جمهور به صحن آمده و سخنرانی خود را آغاز کند.

حجت‌الاسلام حسن روحانی هفتمین رئیس جمهور کشورمان برای حضور در جلسه بررسی برنامه‌های کلی دولت و صلاحیت وزرای پیشنهادی کابینه یازدهم بالاخره وارد صحن علنی مجلس شورای اسلامی شد و هنگام ورود 18 وزیر پیشنهادی دولت، اسحاق جهانگیری معاون اول و محمد نهاوندیان رئیس دفتر رئیس جمهور و وزرای پیشنهادی وی همراهی می‌کردند.

***روحانی: "مجلس پویا" موفقیت قوه مجریه را تضمین می‌کند***

حجت‌الاسلام حسن روحانی رئیس جمهور در نخستین زمان خود برای سخنرانی در آغاز جلسه رای اعتماد به وزرای پیشنهادی خود ضمن تشکر از ریاست مجلس، اعضای هیئت رئیسه و نمایندگان مردم، گفت: سلام و درود من را در آغاز سخن بپذیرید. از خداوند بزرگ خواستارم که عبادات همه ما را در این ماه صیام و قیام مورد قبول درگاه خود قرار دهد و انشاءالله پر از برکت برای همه ما مقرر گردد.

وی افزود: قبل از هرچیز بابت یک هفته تلاش بی‌وقفه نمایندگان محترم برای بررسی برنامه‌های وزرای پیشنهادی و ویژگی‌‌های آنها از شما کمال تشکر را دارم. همچنین امیدوارم در ساعات امروز و فردا و شاید پس فردا که پیش رو داریم تا سرنوشت کابینه دولت یازدهم مشخص شود، با عنایت خداوند متعال از پشتوانه اخلاص، تقوا، تفکر دقیق و دلسوزی برای منافع و تعهد به مطالبات مردم و همچنین پاسخگویی وزرای پیشنهادی به سوالات و دغدغه‌های نمایندگان بهره خواهیم برد.

رئیس جمهور با بیان اینکه در همه مراحلی که در 2،3 روز پیش رو داریم، مطمئنا اخلاق دینی و انصاف باید سرلوحه همه گفتارها و کردارها خواهد بود، خاطر نشان کرد: بارها این بنده به عنوان نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی شاهد تقاضاهای روسای جمهور گذشته در مورد کسب اعتماد برای وزرای پیشنهادی بوده‌ام و اکنون مفتخرم که خود در پیشگاه نمایندگان ملت ایران ایستاده‌ام تا چهره‌های آشنا، کارآزموده و دوراندیش را در معرض قضاوت شما قرار دهم.

روحانی به حضور وزرای پیشنهادی در کمیسیون‌های تخصصی مجلس شورای اسلامی اشاره کرد و افزود: این حضور نشان داد گفت‌وگو، همدلی و تفاهم میان وزرای پیشنهادی و نمایندگان مجلس را به دنبال دارد و بسیاری از سوالات با صراحت پرسیده شد و اطلاعات بسیاری مبادله گردید و بسیاری از سوء تفاهم‌ها برطرف شد.

***تعامل دولت و مجلس بسیار کارگشا است***

وی در ادامه سخنان خود تعامل دولت و مجلس را بسیار مهم ارزیابی کرد و با بیان اینکه تعامل دولت و مجلس بسیار کارگشا است، اظهار داشت: مجلس آگاه، پویا و پیگیر می‌تواند سلامت و موفقیت قوه مجریه را تضمین نماید و وزرای پیشنهادی در گزارش خود بارها تعامل با مجلس را یاد کردند و از سر خیرخواهی صلاحیت، توانایی و برنامه خود را (وزرای پیشنهادی) مورد کنکاش قرار دادند و به سهم خود این دقت نظرها را ارج می‌نهم و امیدوارم پس از دولت نیز همین‌گونه تعامل‌ها پابرجا بماند.

رئیس جمهور همچنین با بیان اینکه اینجانب با شناخت وضعیت خطیر کشور و پس از انجام مشورت‌ها تصمیم به ورود در عرصه رقابت‌های انتخاباتی گرفتم، یادآور شد: از همان ابتدا تلاش کردم تحلیل خود را از شرایط خطیر با رویکردی برای بهبود در نظر داشته باشیم و آن را به صورت صحیح و شفاف با مردم در میان بگذارم و مردم نیز با رای خود نشان دادند با این تحلیل موافقند و بنده هم از همان لحظه اعلام نتایج انتخابات همواره برخورد فرض می‌دانستم به عنوان الزام قطعی رای مردم را به عنوان میثاق تلقی کنم و لوازم اجرایی آن را فراهم آورم.

***رأی به رئیس‌جمهور رای به یک شخص نبوده است***

روحانی با اشاره به سوگندی که در مجلس شورای اسلامی یاد کرده است، تصریح کرد: سوگندی که در همین‌جا خانه ملت یاد کردم در همین چارچوب تاکیدی است. بدیهی است رای به رئیس‌جمهور رای به یک شخص نبوده و انتظار آن است فرد منتخب از طریق تشکیل دولت مراحل نهادینه را انجام دهد تا خواسته‌های عمومی را محقق سازد.

وی اضافه کرد: پس از مراحل قانونی استقرار در موضع یازدهمین رئیس‌جمهور در یکی از جلسات، وزرای پیشنهادی را جهت رای به نمایندگان معرفی کردیم. شما که منتخب مردم هستید و خواسته‌های آنان را نمایندگی می‌کنید، انتظار آن است که این فرآیند با همدلی و تفاهم به صورت موفقیت‌آمیزی طی شود. رای به وزرای پیشنهادی رای به یک فرد نیست، به مجموعه دولت و برنامه‌های آن است. ضمن آنکه آیین‌نامه داخلی مجلس نیز زمانی را برای برنامه‌های دولت و بحث در مورد آن پیش بینی کرده است. تلاش خواهم کرد تا به صورت اختصار تحلیل خود و برنامه‌های دولت را برای بهبود اوضاع تشریح نمایم.

***تمرکز فشارها بر اقتصاد کشور است***

رئیس جمهور تاکید کرد: همه می‌دانیم کشور در شرایط دشوار اقتصادی قرار دارد؛ فشارهای بین‌المللی بر مشکلات افزوده است و این فشارها تمرکز خود را بر اقتصاد قرار داده است.

حجت‌الاسلام روحانی در ادامه سخنان خود در صحن علنی مجلس با بیان اینکه صحبت بر سر این نیست که تحریم‌های بین‌المللی تاثیرگذار بوده است یا خیر؟ اظهار داشت: سخن بر سر آن است. آیا شیوه انتخاب شده از سوی کشورهای غربی شیوه‌هایی درست و یا مناسب برای حل یک مشکل بین‌المللی است؟ آیا به گروگان گرفتن نیازهای اولیه یک جامعه برای حل مسئله‌ای که بی‌تردید می‌تواند راه‌حل‌هایی بسیار کم هزینه‌تری داشته باشد، شیوه‌ای منطقی، عقلانی و قابل قبول و مورد پذیرش بشریت در عصر حاضر و آینده خواهد بود؟

وی با اشاره مشکلات موجود در بعد اقتصاد داخلی تصریح کرد: در اقتصاد داخلی برخورداری از درآمدهای نفتی فراوان طی سالهای گذشته می‌توانست فرصتی استثنائی برای ظرفیت‌های جدیدی بوجود آورد تا از طریق ایجاد اشتغال درآمدزا کشور را در مهمترین گردنه هرم سنی جمعیت عبور دهد. طی سالهای ذکر شده بودجه دولت با هدف تامین نیازهازی اجتماعی رشدی جهشی پیدا کرد و از این طریق تعهدات دولت با افزایش جدید مواجه شد.

رئیس جمهور با بیان اینکه واردات از محل درآمدهای مستقیم و غیرمستقیم نفتی، علی‌رغم افزایش تهدیدهای خارجی با رشد فراوان مواجه شد، گفت: مصارف سیستم بانکی بر منابع پیشی گرفت و فاصله به وجود آمده با منابع بانک مرکزی پر شد و در مجموع امروز با 3 عدم تعادل مهم در تراز پرداخت‌ها، بودجه دولت و نظام بانکی مواجهیم که باید برای رفع آنها بکوشیم.

روحانی اضافه کرد: از طرف دیگر 2 حرکت اصلاحی اساسی از مجموعه اصلاحات اقتصاد مورد نیاز کشور در عرصه واگذاری تصدی‌های دولت پس از ابلاغ سیاست‌های کلی اصل 44 قانون اساسی از سوی مقام معظم رهبری و اصلاح قیمت انرژی پس از تصویب قانون هدفمند‌سازی یارانه‌ها طی سالهای اخیر صورت گرفته است که دولت یازدهم باید رویکرد خود را در مورد چگونگی تداوم آنها در مراحل بعدی مشخص کند.

وی تصریح کرد: آنچه که در این مرحله برای همه روشن است، ضرورت آسیب‌شناسی جدی اقدامات انجام شده است.

***دولت یازدهم در سطح اقتصاد کلان با 5 سرفصل اقتصادی مواجه است***

به گفته رئیس جمهور، دولت یازدهم در سطح اقتصاد کلان با 5 سرفصل اقتصادی و یک سرفصل سیاست خارجی و البته سرفصلی در زمینه سیاست داخلی، امنیت و دفاع و در نهایت سرفصلی در سیاست فرهنگی و اجتماعی مواجه است که برخورد صحیح با هر یک از آنها نیازمند قابلیت و کارآمدی اعضای کابینه است.

روحانی افزود: کسری بودجه، کسری تراز پرداخت‌ها و نظام چندنرخی ارز، عدم تعادل در سیستم بانکی، راه ناتمام هدفمندسازی یارانه‌ها و بالاخره روش اجرای سیاست‌های کلی اصل 44 قانون اساسی به عنوان 5 سرفصل اقتصادی در کنار مسئله تحریم‌های بین‌المللی سرفصل‌های اصلی مواردی را تشکیل می‌دهند که دولت در برنامه‌ اقتصادی خود به آنها اهتمام ویژه‌ای خواهد داشت.

وی با بیان اینکه برنامه دولت برای مواجهه با شرایط دشوار شامل 2 مرحله مشخص است، تصریح کرد:‌ اول رسیدگی به برخی موارد ضروری و فوری و دوم پرداختن به مشکلات اصلی و راه‌حل‌های اساسی آنهاست.

به گفته رئیس جمهور تامین منابع مالی برنامه هدفمندسازی یارانه‌ها و ممانعت از بروز هرگونه وقفه در پرداخت‌های آن، حصول اطمینان از تامین کالاهای اساسی مورد نیاز مردم، تنظیم رابطه بین واحدهای تولیدی، بانکها، گمرک و سایر دستگاه‌های ذیربط به منظور روان‌سازی و تصحیح فعالیت‌ها در حوزه بانکی و تجاری، تلاش برای اجرای واقع‌بینانه بودجه سال 92 با توجه به عدم تحقق قابل توجه درآمدها از جمله مواردی را تشکیل می‌دهد که لازم است مجموعه وزرا و معاونین رئیس‌جمهور به سرعت در اجرای آنها بکوشند.

روحانی با اشاره به اینکه اقدام اینجانب در معرفی زودهنگام کابینه به مجلس شورای اسلامی با توجه به همین ضرورت‌ها صورت گرفت، خاطرنشان کرد: اقدامات ضروری اولیه 6 ماهه اول شروع به کار دولت با این هدف انجام خواهد شد تا به برقراری ثبات و آرامش در اقتصاد کشور کمک کند.

***پیگیری 2 مسیر به موازات هم در دولت یازدهم***

وی با اشاره به رویکرد بنیادی دولت و با بیان اینکه در رویکرد بنیادین به مسائل و مشکلات اصلی کشور دولت 2 مسیر را به موازات هم دنبال خواهد کرد، گفت: از یک طرف در عرصه دیپلماسی تلاش خواهیم کرد تا در چارچوب خاص استقلال‌طلبانه مردم عزیزمان بر چالش موجود بین‌المللی فائق آییم و بتوانیم روند نامطلوب موجود را متوقف کنیم.

رئیس جمهور رویکرد دوم در مسائل بنیادین را محدودیت‌های موجود منابع دانست و گفت:‌ این محدودیت‌ها را به منزله فرصتی مناسب ترقی خواهیم کرد تا به بهره‌وری فعالیت‌ها بیفزاییم و باید تلاش کنیم اولا منابع اقتصادی را افزایش داده و ثانیا تخصیص بهینه منابع موجود را نیز بهبود بخشیم.

روحانی بر همین اساس خاطرنشان کرد: دولت در گام نخست تلاش خواهد کرد در رابطه میان بانک‌ها و بنگاه‌های اقتصادی تغییرات لازم را به‌وجود آورد. به این معنا که نظام بانکی بتواند محور اصلی جذب پس‌اندازهای کوچک و متوسط باشد و از طرف دیگر بازار سرمایه نیز محل دیگری برای جذب پس‌اندازها شود که اگر به عنوان مرکزی برای تامین منابع مالی بنگاه‌ها درآید، تسهیل مناسبی برای فعالیت‌های تولیدی صورت خواهد گرفت.

وی افزود: در سمت بنگاه‌ها به طور جدی به بهبود فضای کسب‌وکار خواهیم پرداخت تا از این طریق فعالیت‌های تولیدی جذابیت پیدا کند و با به دست آوردن بازدهی مناسب به جذب بیشتر منابع به امور تولیدی کمک کند. بازنگری شیوه‌های اجرای سیاست‌های اصل 44 قانون اساسی در همین راستا معنا پیدا خواهد کرد.

***کاهش تورم به رشد سرمایه‌گذاری و ثبات اقتصادی کلان کمک می‌کند***

رئیس جمهور با تاکید بر اینکه اولویت دیگر دولت کاهش رشد نقدینگی است تا از این طریق شتاب تداوم کنترل شود و کاهش تورم به رشد سرمایه‌گذاری و ثبات اقتصادی کلان کمک خواهد کرد،گفت: نتایج مثبت این موارد قابل توجه خواهد بود.

روحانی افزود: در همین سال مطالعات مورد نیاز برای ارزیابی چگونگی هدفمندسازی یارانه‌ها، مسائل مالی آن، شیوه پرداخت به خانوارها و پیامدهای تغییر آن در مدل کسب‌وکار در بخش انرژی را آغاز خواهیم کرد و همراه آن نظام ارزی کشور را نیز به تدریج به سمت یکسان‌سازی نرخ ارز سوق خواهیم داد.

وی با بیان اینکه فکر می‌کنیم که فاز دوم هدفمندی یارانه‌ها باید بسیار کارآمدتر و تاکید بر رفع عدم تعادل‌های اقتصاد کلان به اجرا درآید، خاطرنشان کرد: اولین آزمون سخت دولت تدبیر و امید در بودجه 93 خواهد بود که مطمئنا بر مبنای معیارهای انضباط مالی، انضباط پولی، شفافیت، حداکثرسازی منابع و افزایش کارآیی مصارف تنظیم خواهد شد که در این چارچوب نقش وزرای بهداشت و درمان، آموزش و پرورش، علوم، دفاع و کشور در مدیریت هزینه‌ها و نوآوری در سازوکارهای مالی حوزه‌های تحت مدیریت خود بسیار تعیین‌کننده خواهد بود.

رئیس جمهور گفت: از طرف دیگر دولت در حوزه‌هایی با بنگاه‌های بزرگ سروکار دارد که نقش بسیار مهم بر ایجاد منابع برای اقتصاد و بودجه عمومی دارند، وزارت نفت، فناوری اطلاعات و ارتباطات، وزارت صنعت معدن و تجارت، وزارت نیرو در زمره این حوزه‌ها قرار دارد.

روحانی با تاکید بر اینکه یکی از معیارهای مهمی که اینجانب در انتخاب وزرا برای این حوزه‌ها در نظر داشتم، قدرت مدیریت در برقراری ارتباط با این بنگاه‌های بزرگ بوده است.

وی با اشاره به برنامه‌ دولت یازدهم به وزارت سیاست خارجی تصریح کرد: در زمینه سیاست خارجی باور این دولت برای تحقق اهداف ارزشمند، اما دشوار اتخاذ و بهره‌گیری از مشی و سیاست مبتنی بر اعتدال است، اعتدال به معنای ایجاد توازن میان آرمان و واقعیت در مسیر جهت دادن واقعیات به سمت آرمان‌هاست. گفتمان اعتدال در سیاست خارجی دولت تدبیر و امید حرکت واقع‌بینانه، خودباورانه، توازن، هوشمندانه و تعامل سازنده و تفاهم به منظور ارتقای جایگاه، منزلت، امنیت و توسعه کشور می‌باشد.

***در گفتمان اعتدال افراط و تفریط جایی نخواهد داشت***

رئیس جمهور افزود: در گفتمان اعتدال افراط و تفریط جایی نخواهد داشت. بارها تصریح کرده‌ام که سیاست خارجی دولت مبتنی بر حراست از امنیت ملی، تامین منافع ملی و در خدمت توسعه همه‌جانبه و هدفمند خواهد بود.

روحانی خاطرنشان کرد: فرصت‌سازی، تهدیدزدایی و جلوگیری از افزایش و تنش در حوزه‌های منافع حیاتی، ایجاد اعتماد متقابل و در یک کلام تعامل سازنده با دیگران محور اصلی برنامه‌ریزی کلان کشور در حوزه سیاست خارجی است. تعامل سازنده و موثری که از آن سخن می‌گوییم همواره بر پایه احترام متقابل و منافع مشترک و از موضع برابر صورت خواهد گرفت.

وی با بیان اینکه توجه به همه حوزه‌های دیپلماسی و به ویژه دیپلماسی عمومی و بهره‌گیری هوشمندان از کلیه ظرفیت‌ها و توانمندی نیازهای مادی و انسانی کشور برای پیشبرد اهداف و برنامه‌های سیاست خارجی رویکرد دولت در اجرای سیاست خارجی خواهد بود گفت: برای حصول به این مهم احیا و ارائه چهره مطلوب نظام اسلامی ایران در سطح بین‌المللی ضرورت دارد. دستگاه سیاست خارجی کشور باید چنان توانا، مدبر، هوشیار و سریع‌العمل باشد تا بتواند در  قبال تحولات تاثیرگذار داخلی و خارجی لحظه‌ای در حراست از منافع و امنیت ملی غفلت نکند.

رئیس جمهور تصریح کرد: تلاش من این است که با بهره‌گیری از نیروهای کاردان و توانمند دستگاه سیاست خارجی را تقویت و کارآمد کنم. این تلاش همان رویکرد شایسته‌سالاری است که همواره بر آن پای فشردم.

*** عرصه سیاست خارجی انضباط در کلام و ارائه مواضع منسجم را می‌طلبد***

حجت‌الاسلام روحانی با بیان اینکه سیاست خارجی، عرصه جاروجنجال سیاسی، رسانه‌ای، حزبی و جریانی نیست، گفت: چنین عرصه خطیری انضباط در کلام و گفتار و طراحی و ارائه مواضع منسجم، متعادل، سنجیده و همه جانبه و اجرای دقیق و حرفه‌ای را می‌طلبد. زیرا سیاست خارجی عرصه تصمیم‌گیری است و تصمیم ‌گیری در گرو دقت در فکر و عمل است.

وی افزود: کوچکترین بی‌دقتی در سیاست خارجی مخل امنیت ملی و در مواردی موجب آسیب‌های غیرقابل جبران می‌گردد.

رئیس جمهور با بیان اینکه در زمینه سیاست داخلی، امنیت و دفاع از قانون اساسی و بالاخص فصل حقوقی ملت، منبعی است که ظرفیت‌های بسیاری برای بهروزی، کامیابی، عزت، تعقل و زندگی همراه با کرامت ایرانیان دارد، گفت: از آنجا که رئیس‌جمهور مسئول اجرای قانون اساسی است، برنامه سیاست داخلی رئیس‌جمهور نیز معطوف به اجرایی کردن کلیه اصول قانون اساسی و به ویژه فصل سوم آن است.

روحانی تاکید کرد: در راه اجرای این قوانین با برخی کاستی‌های جدی و تاریخی از قبیل فقدان منشور جامع حقوق شهروندی و عدم شفافیت ضمانت‌های اجرایی آن، ناکافی بودن سطح آگاهی‌های عمومی از حقوق و آزادی‌ها و شرایط تامین آن، کوتاهی عمر ائتلاف میان احزاب، نبود برنامه برای عرصه‌های مختلف جامعه از سوی احزاب و همه عواملی که به طور مفصل بر شمرده شده رو به رو هستیم.

***در حوزه فرهنگ اهداف 9 گانه پیگیری می‌شود***

رئیس‌جمهور ادامه داد: در نهایت راه‌حل را چنین دیدیم که برای این معضلات توسعه وفاق ملی و تقویت انسجام و همبستگی اجتماعی، اهتمام اساسی به بازتولید اعتماد عمومی و سرمایه اجتماعی در جامعه، ارتقای سطح نشاط  و ثبات سیاسی ، ایجاد زمینه رشد و توسعه همه‌جانبه، موزون و متوازن در مناطق و بخش‌های مختلف، تقویت مناسبات حاکمیت و ملت، تبدیل قانون‌گرایی و ارزش اجتماعی و منش عمومی و آرامش سیاسی برای فعالان عرصه‌های اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی، هم‌زیستی مسالمت‌آمیز همه ادیان و مذاهب و اقوام در گستره ایران اسلامی و افزایش مشارکت مردم و تضمین وجه مردم‌سالارانه نظام، اهتمام به همگرایی نخبگان و جریان‌های سیاسی و نهادینه کردن حکومت و اخلاق‌محوری در فرهنگ سیاسی و فرهنگ عمومی جامعه پیشنهاد می‌شود.

وی در ادامه به برنامه‌های اجتماعی و فرهنگی اشاره کرد و اظهار داشت: در حوزه فرهنگ اهداف 9 گانه صیانت از فرهنگ هویت دینی و ملی، تقویت توان و اقتدار فرهنگی، کمک به ارتقای سطح فرهنگ عمومی، تقویت نهادهای صنفی و تشکل‌های مدنی فرهنگ و هنر، تضمین آزادی‌های قانونی و ارتقای منزلت اجتماعی به نیروهای فرهنگی و هنری، صیانت از تنوع و تکسر فرهنگی، رونق اقتصاد، فرهنگ و هنر، گسترش ارتباطات و مبادلات جهانی فرهنگ و هنر و بهره‌گیری از ظرفیت‌های فناوری‌های اطلاعاتی و ارتباطی در جهت تحقق اهداف فرهنگی نظام پیگیری می‌شود.

رئیس جمهور با بیان اینکه مایلم نکاتی نیز در زمینه انتخاب اعضای کابینه بگویم تصریح کرد: در سالیان گذشته به طرق مختلف از سختی‌هایی که جامعه تحمل می‌کرد و انتظارات و توقعاتی که مردم داشتند آگاه می‌شدم و از سوی دیگر از صمیم قلب و با اعتماد راسخ باور داشتم که ایرانیان باید بهتر زندگی کنند.

***استوار و با عزمی جزم وارد میدان شدم***

روحانی ادامه داد: بر همین اساس احساس کردم وظیفه دارم آبروی خویش را که از سر همراهی با نظام و خدمت به مردم در سه دهه گذشته کسب کردم، بدون هیچ گونه محافظه‌کاری در میان بگذارم. استوار و با عزمی جزم وارد میدان شدم و باور داشتم که ورودم ادای تکلیف در مقابل ملت شریف ایران است. احساس کردم جامعه از افراط و تفریط به تنگ آمده و اعتدال راهی است که ملت به صورت گسترده از آن اقبال می‌کند.

وی با اشاره به مجموع شرایط سیاسی، همراهی و تاکید بر اصول از سوی همه ارکان نظام سیاسی که منجر به پیروزی‌اش شد، گفت: معتقدم می‌توان به مجموعه مطالبات مردم در چارچوب زمانبندی معقول و با همکاری و همدلی همه نیروهای دلسوز کشور پاسخ مناسب داد. حال با تدوین رئوس برنامه‌های دولت تدبیر و امید و تقدیم به مجلس و انتخاب کابینه آمده‌ام تا به مطالبات مردم پاسخ دهم.

رئیس‌جمهور با بیان اینکه خدا را شاهد می‌گیرم که کوشیدم در این شرایط حساس از همه دقایق زمانی که در اختیار داشتم، بهره ببرم تا در زمان کوتاه مدون‌ترین برنامه و شایسته‌ترین افراد را برگزینم و لحظه‌ای امور اجرایی کشور را بدون سکان‌دار نگذارم، اظهار داشت: از همان روز اول با پایبندی به قولی که به مردم داده بودم تا مشورت پذیر باشم و از توان نخبگی کشور برای انتخاب‌ها و تصمیم‌سازی‌ها بهره بگیرم، کارگروه‌هایی برای وضع موجود، انتخاب وزرا و تدوین برنامه‌ها تشکل دادم.

***6 هزار نفر ساعت کار برای تدوین فهرست وزرا و برنامه‌ها***

روحانی به 4 کارگروه اصلی در عرصه‌های اقتصادی، سیاست امنیتی، سیاست خارجی و اجتماعی- فرهنگی اشاره کرد و گفت: در ذیل این کارگروه‌ها 20 کارگروه فرعی با بیش از 500 نفر از نخبگان علمی و سیاسی که در این کمیته‌ها گرد آمده بودند، بالغ بر 6 هزار نفر ساعت کار فشرده صورت گرفت تا فهرست وزرا و برنامه‌ها برای وزارتخانه‌ها تدوین شود.

وی ادامه داد:‌با صراحت ادعا می‌کنم کابینه پیشنهادی حاصل خرد جمعی تعداد کثیری از نخبگان است. ضمن اینکه در انتخاب وزرا به هیچ عنوان سهم‌خواهی جناح‌ها، افراد و تشکل‌ها در کار نبوده و هیچ حزب و جناحی در تصمیم‌گیری نسبت به وزرا به من فشار نیاورده و هیچ وزیری نیز سهم جناح و خاصی نیست.

رئیس جمهور به پیش‌شرط خود با وزرا اشاره کرد و افزود: شرط شد که افکار، عقاید و وابستگی گذشته وزرا محترم است، اما آمدنشان به دولت صرفا به جهت داشتن تخصص، تجربه، تعهد و کارآیی در این مقطع زمانی بوده و با آنها شرط شده که در انتخاب همکارانشان معیارهای جناحی و حزبی را به کار نگیرند و اصل را بر شایسته‌سالاری، اعتدال و فراجناحی بودن بگذارند.

روحانی خطاب به نمایندگان مجلس اظهار داشت: مبنای من در انتخاب وزرا و معاونین بر این مبنا بوده و قطعا شما هم در رای‌تان معیارهای اصلی انقلابی، دینی، اخلاقی، کارآمدی و نجات کشور را بدون در نظر گرفتن وابستگی‌های سیاسی و جناحی مدنظر خواهید داد.

وی افزود: تمام وزرایی که انتخاب شدند از دلسوزان نظام و از مطیعان رهبری و افرادی آماده فداکاری برای کشور هستند. از تک‌تک آنها برای همکاری دعوت شده و برای خدمت به کشور این وظیفه را پذیرفتند. البته مجلس و نمایندگان طبق قانون اساسی دستشان برای هر گونه بحث و بررسی وزرا باز است و همه ما هم به رای مجلس احترام خواهیم گذاشت.

***28 معیار برای انتخاب وزرا داشتم***

رئیس جمهور به 28 معیار خود برای انتخاب وزرا اشاره کرد و اظهار داشت: مدعی نیستم که آنچه انجام شده کامل و بدون نقص بوده و باور ندارم که در تصمیم‌گیری‌ها کاملا درست  و بدون هیچ خطایی بودم، ولی تمام تلاش خود را به خرج دادم تا انتخاب‌هایی شایسته داشته باشم و به شایستگی آنهایی که برگزیده‌ام، ایمان دارم و هم‌نوا با اهداف و سیاست‌های کلی دولت درآینده خواهند بود.

روحانی با بیان اینکه همکارانی که در روز تالیف به مجلس معرفی کردم، از آن جهت برگزیده‌ام که در طی تحقق اهدافی که در برنامه‌های مدون تقدیم مجلس شده بودم، گفت: کسانی که انتخاب کردند به خوبی از پس تحقق اهداف و برنامه بر آیند.

وی خطاب به نمایندگان گفت: دولت تدبیر و امید یک مجموعه واحد است و مجموعه رایزنی‌ها و بررسی‌ها موجب شکل‌گیری فهرستی پیشنهادی به شکل کنونی شده است. من در ارائه این فهرست مشکلات واقعی کشور و توانمندی‌های بالفعل افراد را مدنظر قرار دادم.

***شرط روحانی با وزرا***

رئیس جمهور ادامه داد: تلاش کردم در 3 بخش اقتصادی-زیرساختی، سیاسی-امنیتی و فرهنگی-اجتماعی وزیرانی را کنار هم گرد آورم که توان کار جمعی و هماهنگ در مسیر اهداف دولت را داشته باشند. من شرایط کشور را پیچیده‌تر از آن دیدم که به خود اجازه آزمون و خطا بدهم، اما با تمام وزیران شرط کردم که مدیریت استعدادهای جوان و پرورش نیروهای نخبه را در اولویت کاری خود قرار دهند.

روحانی با بیان اینکه وقوفم به مشکلات پیش رو بسیار عمیق است، گفت: هنوز هم بسیار خوش‌بین هستم. من به اراده خداوند که فرمود "وَالَّذِینَ جَاهَدُوا فِینَا لَنَهْدِیَنَّهُمْ سُبُلَنَا" ایمان دارم. من ایمان دارم که او گفت "و لینصرن الله من ینصره ان الله لقوی عزیز" ایمان دارم.

وی افزود: من به هدایتها و ارشادات مقام معظم رهبری امید دارم که همواره همراه و یار دیرینه خود را مورد تفقد قرار دادند. من به حمایت همکاران عزیز در مجلس امید دارم که فرزند مجلس را تنها نخواهند گذاشت. من به این ملت بزرگ امید دارم که منتخب خود را با صبر و ثبات یاری خواهد کرد.

روحانی در خاتمه بخش اول سخنرانی خود اعلام کرد: به طور اختصار و طبق آئین‌نامه داخلی نجلس وزرا را معرفی می‌کنم البته اختصار در آئین‌نامه نیامده است.

***دفاع از وزیر پیشنهادی راه و شهرسازی***

وی در دفاع از وزرای پیشنهادی در صحن علنی مجلس ضمن معرفی وزیر پیشنهادی راه و شهرسازی تصریح کرد: عباس آخوندی از بیت علماست و دارای دکترای اقتصاد سیاسی از دانشگاه لندن است. شما وی را می شناسید، جزو افرادی بود که در تشکیلات جهاد سازندگی فعال بوده است.

وی افزود: آخوندی در دولت‌های مختلف فعالیت داشته و سابقه وزارت در مسکن و شهرسازی را دارد. طرح آمایش سرزمینی را در دوران مسئولیت خود تهیه کرده و الان هم عضو هیئت علمی دانشگاه تهران و عضو شورای مرکزی نظام مهندسی ساختمان است، در مجموع با شناخت خودم از وی و مشورت‌هایی که با انجمن‌های حرفه‌ای انجام شد وی را به عنوان بهترین فرد برای تصدی این مسئولیت انتخاب کردم.

***دفاع از وزیر پیشنهادی دفاع***

رئیس جمهور در ادامه به معرفی وزیر پیشنهادی دفاع پرداخت و گفت: آقای حسین دهقان، سردار سرتیپ پاسدار را اغلب نمایندگان محترم می‌شناسند. وی از فعالان دفاع مقدس در سپاه تهران و یگان‌های رزمی این استان بوده است و مدتی فرماندهی نیروی هوایی سپاه را داشته و بعد از جنگ مسئولیت های متعددی برعهده داشته و جانشین وزیر دفاع در دولت هفتم و هشتم بوده است. در بسیاری از زمینه‌های حساس تولید دفاعی نقش بسیار موثری داشته و چند سال در بنیاد شهید و امور ایثارگران خدمتگزار بوده و امروز هم در مقام استادی دانشگاه تهران است.

***دفاع از وزیر پیشنهادی علوم***

روحانی همچنین به معرفی وزیر پیشنهادی وزارت علوم پرداخت و گفت: آقای میلی‌منفرد از شخصیت‌های علمی و دانشگاهی کشور و استاد تمام مهندسی برق در دانشگاه صنعتی امیرکبیر است. تجربیات فراوانی در زمینه مدیریت و اجرایی در وزارت علوم و بخش های دانشگاهی داشته و از افرادی بوده که جزو تلاشگران برای تاسیس پارک‌های علم و فناوری است. در دفاع مقدس معاون دفاعی وزارت علوم در جنگ بوده و در مجموع بررسی‌ها به این نتیجه رسیدیم که وی شخصیتی مستقل دارد و با همه جناح ها در دانشگاه در ارتباط است.

وی خاطر نشان کرد: قول صریح میلی‌منفرد به جمع ما و شخص من این بوده که مشی وی صددرصد یک مشی اعتدالی در دانشگاه خواهد بود و برنامه‌هایی که دولت مدنظر دارد را اجرا خواهد کرد.

***دفاع از وزیر پیشنهادی جهاد کشاورزی***

رئیس جمهور خاطرنشان کرد: مهندس حجتی برای جهاد کشاورزی انتخاب شد. آقای حجتی ابتدا از پذیرش این مسئولیت امتناع می‌کرد و یکی از افراد مفید و ارزشمند این بخش را معرفی کرد و گفت این بهتر است و من هم کمک می‌کنم. بعد از مشورت‌های زیاد، در مجموع همه نظرشان این بود که خود آقای حجتی مسئولیت را بپذیرند و همان فردی که معرفی کرد، به عنوان معاون در کنار وی فعالیت کند.

روحانی افزود: مهندس حجتی که اوایل تردید داشت، بعد از اینکه شرایط را دید، این مسئولیت را پذیرفت. وی دارای تجربه بسیار موفقی است.  واردات گندم امسال خود من را نگران کرده است. وقتی دیدم باید 7 و نیم میلیون تن گندم وارد کنیم. احساس کردم نیاز داریم به یک تحول جدی در بخش کشاورزی. انشاءالله این تحول با کمک همه عزیزان در وزارت جهادکشاورزی و کمک نمایندگان و همه کشاورزان عزیز در سراسر کشور و البته با سیاست های دولت در زمینه محصولات کشاورزی و واردات و با یاری خداوند، سال آتی امیدوارم شاهد شرایط بسیار مطلوب تری نسبت به امسال باشیم.

***دفاع از وزیر پیشنهادی ارتباطات***

وی به معرفی محمود واعظی برای تصدی وزارت ارتباطات پرداخت و ادامه داد: برای وزارت ارتباطات، دکتر واعظی انتخاب شدند که وی با اینکه در سال‌های اخیر چهره شان بیشتر سیاست خارجی است، ولی تحصیلاتشان در همین رشته است و بنده اولین آشنایی‌ام بعد از انقلاب با وی این بود که وی مسئول مخابرات بود. در زمان شهید قندی. در زمینه ارتباطات، علاوه بر تخصص در زمینه مسائل الکترونیک و مخابرات و بخصوص آی تی و آی‌سی‌تی، نیاز به یک ارتباطات فعال خارجی هم داریم. برای اینکه شرکت‌های مختلف و بنگاه‌های مختلف را به بخش های بیرونی وصل کنیم. هم برای دریافت تکنولوژی و هم برای فعال شدن در بخش های مختلف که می‌تواند برای ما بسیار کارآفرین باشد. آقای واعظی از مدیران بسیار ارزشمند و فعال کشور است و هرجا بوده بخوبی مدیریت ایشان را شاهد بودیم.

***دفاع از وزیر پیشنهادی نیرو***

در ادامه روحانی به معرفی مهندس چیت چیان برای تصدی وزارت نیرو اشاره کرد و گفت: وی معرف حضور است. اولین آشنایی من با چیت‌چیان در مجلس شورای اسلامی بود. وی از خانواده روحانی و خانواده شهید است و تحصیلاتش در همین زمینه است. رتبه های دانشگاهی وی ممتاز بوده ودارای سوابق مفید اجرایی و قانونگذاری است و وی در اوایل انقلاب مدت‌ها در سپاه بوده و این هم کسانی که در سال های اول انقلاب، دفاع مقدس، به دلایل دفاع از کشور در نهاد مقدسی مانند سپاه بودند، برای ما کاملا افتخار است.

رئیس جمهور افزود: اینکه بعضی‌ها می‌‌گویند کابینه فلانی امنیتی هستند، باید بگویم اگر این به معنای فهم امنیت و امنیت ملی است، من کاملا دفاع می‌کنم. البته آنها اهداف دیگری را در نظر دارند. چیت‌چیان خدوم،  مومن، فعال و ارزشمند و صاحب نظر و متخصص در این زمینه است.

***دفاع از وزیر پیشنهادی فرهنگ و ارشاد اسلامی***

وی در ادامه سخنان خود به معرفی وزیر پیشنهادی جهت تصدی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی پرداخت و گفت: آقای علی جنتی که برای این وزارتخانه برگزیده شده از چهره های علمی و انقلابی است. وی در دوران انقلاب، قبل از پیروزی انقلاب هم بسیار فعال بود و از فضلای بنام بودند در حوزه علمیه. کاملاً با فقه اسلامی، اقتصاد اسلامی و فلسفه اسلامی آشنا هستند. بنده البته از همان سال‌های اولیه که وی در قم طلبه شده بود با وی دوست و رفیق بودم. در دوران انقلاب و نهضت اسلامی هم این‌چنین بود.

روحانی اضافه کرد: جنتی بعد از انقلاب هم در صداوسیما عضو شورای سرپرستی بودند. مدتی معاونت امور بین الملل وزارت فرهنگ را به عهده داشت و مدتی قائم مقامی سازمان فرهنگ و ارتباطات. در سیاست خارجی هم عنصر فعالی بود و همواره دارای تفکر اعتدالی و میانه روی بوده است.

پیش از معرفی مسعود سلطانی‌فر وزیر پیشنهادی ورزش و جوانان از سوی رئیس جمهور، علی لاریجانی خطاب به نمایندگانی که در مجلس اجتماع کرده بودند، اعلام کرد که نمایندگان روی صندلی‌های خود بنشینند و نام چند تن از نمایندگان را قرائت کرد و از آنها در خواست کرد که روی صندلی‌های خود بنشینند.

***دفاع از وزیر پیشنهادی ورزش و جوانان***

رئیس جمهور در معرفی مسعود سلطانی فر به عنوان وزیر پیشنهادی ورزش و جوانان، گفت: سلطانی‌فر از چهره های خدوم و فعال است که نمایندگان از سوابق ایشان مطلع هستند. در 6 استان با مسئولیت‌های مختلف فعالیت داشته و 2 سال هم تجربه  مدیریتی در سمت قائم مقامی سازمان تربیت بدنی داشته است. در زمینه مدیریت امور جوانان بسیار فعال بوده و مسئولیت شورای جوانان استانها را در استانهای مختلف به عهده داشته است.

وی افزود: بینش سلطانی‌فر بینش توسعه‌ای است. با بحث هایی که با وی داشتم دیدم در زمینه ورزش و جوانان صاحب برنامه و فکر و علاقه‌مند است. تاریخچه خوبی هم در ذهن از کل ورزش و ورزشکاران و قهرمانان دارد که من خودم هم متعجب شدم. یک کامپیوتر متحرکی در ذهنش دارد. کسی که می‌خواهد این مسئولیت را بپذیرد باید هم اطلاعات گسترده این‌چنینی داشته باشد. وی به ظرفیت های ورزش کشور اشراف دارد. کارنامه وی در هرجا چه استانداری و چه ورزش، کاملا موفق بوده است.

***دفاع از وزیر پیشنهادی کشور***

رئیس جمهور در ادامه سخنانش در معرفی وزیر پیشنهادی وزارت کشور، گفت: آقای رحمانی‌ فضلی فکر کنم زیاد به معرفی نیاز ندارد. آخرین مسئولیت وی هم با خود شما نمایندگان در دیوان محاسبات بوده است. آشنایی و رفاقتم با وی از دوره چهارم مجلس شورای اسلامی است که همواره نماینده ای معقول و صاحب نظر و با شخصیت بوده و همین بس که ایشان جزو جلسه عقلاست. هر کس در آن زمان عضو جلسه عقلا بوده، دلیلی بر میانه روی و اهل مشورت بودن و ... است.

روحانی در ادامه خاطر نشان کرد: رحمانی‌فضلی در صداوسیما و شورای عالی امنیت ملی تجربه ذی‌قیمتی دارد و در وزارت کشور هم تجربیات فراوانی دارد. تحصیلات وی دکترای تخصصی جغرافیا با گرایش برنامه‌ریزی است. فردی صاحب نظر و برنامه‌ریز است. علت دعوت من از وی، این بود که خواستم استان‌های ما بیشتر از لحاظ توسعه‌ای و اقتصادی شاهد یک تحرک جدی باشند. البته در وزارت کشور مسئولیت های دیگر هم وجود دارد و جای تردید نیست. مسئولیت های سیاسی و امنیتی است، اما آمدن دکتر رحمانی فضلی در این سمت به نظر من یک آرامشی را به کشور می دهد و اعلام می‌کند که فضایی می‌خواهیم در کشور حاکم کنیم که این فضا عمدتا فضای اقتصادی و فرهنگی خواهد بود. البته در کنارش فضای سیاسی و امنیتی هم جایی که لازم باشد خواهد بود.

***دفاع از وزیر پیشنهادی نفت***

سپس رئیس جمهور به معرفی بیژن نامدار زنگنه برای تصدی وزارت نفت پرداخت و افزود: زنگنه برای نفت انتخاب شده و من برای این وزارتخانه با خیلی‌ها صحبت کرده و مشورت کردم. هم از صاحبان صنعت نفت با واسطه سوال کردم. ابتدا که وی را دعوت کردم، فردی را معرفی کرد و گفت من خودم لازم باشد کمک می کنم. بار دیگر هم فرد دیگری معرفی کرد. ولی با هر دو نفری که معرفی شده بود مشورت کردم و آنها گفتند بهترین وزیر نفت خود آقای زنگنه است.

وی تصریح کرد: من تجربه زیادی از زنگنه دارم در دوران شورای عالی امنیت ملی. در برخی رسانه ها و مطبوعات مطالبی راجع به وی مطرح کرده‌اند که اگر هم بحثی باشد من خودم مولف آن بودم و اگر لازم باشد خواهم گفت که آن موضوع ارتباطی به صلاحیتش ندارد. در شرایط فعلی وزارت نفت یک اهمیت ویژه ای دارد. تنها به عنوان یک منبع درآمدی که آن‌هم با معضلاتی مواجه است، نگاه نکنیم. نیاز به تلاش گسترده‌ای در این زمینه داریم و بی تردید زنگنه جزو بهترین ها و به اعتقاد بسیاری، در این زمینه بهترین است. وی از چهره های نبرد است که سال‌ها در جهاد سازندگی در جبهه فعال بوده است و در وزارتخانه‌های مختلف از جمله نیرو و نفت فعال بوده است.

***دفاع از وزیر پیشنهادی صنعت، معدن و تجارت***

روحانی در ادامه سخنان خود به دفاع از وزیر پیشنهادی صنعت، معدن و تجارت پرداخت و گفت: آقای نعمت زاده، نیاز به معرفی ندارد. تا اسم صنعت را ببرید به طور طبیعی نام نعمت زاده در کنار صنعت حضور پیدا می‌کند. ایشان از دولت رجایی وزیر بوده است. اگر به وی پدر صنعت و یا پتروشیمی می‌گویند به درستی می‌گویند. در همه بخش‌های پتروشیمی آثار فعالیت وی را می‌بینید. تجارب وی بسیار گسترده است. همه دوستانی که غیر از وی خواستیم دعوت کنیم، همه‌شان پیشنهاد دادند آقای نعمت زاده بیاید ما به عنوان معاون کمک می‌کنیم.

رئیس جمهور افزود: می‌گویند سن آقای نعمت زاده بالاست و دیگری گفت قلبش جوان است. وی در همین ابتدای کار دو سه مشکل را با شجاعت و فعال بودن خود حل و فصل کرد. همه صاحب‌نظران صنعت کشور وی را به عنوان پدر صنعت می شناسند و قطعا وی قادر است این بخش را به خوبی اداره کند و در کنار تجارت، صنعت و معدن را از سایه درآورد. در کوتاه مدت نیاز به تجارت و در بلند مدت نیاز به معدن و صنعت داریم.

***دفاع از وزیر پیشنهادی امور خارجه***

وی به معرفی محمدجواد ظریف به عنوان وزیر پیشنهادی امور خارجه پرداخت و گفت: آقای ظریف که برای وزارت خارجه پیشنهاد شده، شناختم از وی به سال‌های بسیار طولانی و دوران دفاع مقدس برمی‌گردد. ظریف در سازمان ملل و سیاست خارجی و قطعنامه 598 و ... حضور موثری داشت و مسئولیت های مختلفی را در وزارت خارجه به عنوان معاون وزیر و سفیرمان در سازمان ملل برعهده داشته است.

روحانی خاطر نشان کرد: ظریف از چهره‌های ممتاز در فهم سیاست خارجی است. حتماً وی یکی از چهره‌های بنام در مذاکرات سیاست  خارجی است. وی یکی از افراد صاحب نظر و دانشمند در فهم و درک مسائل سیاست خارجی است و من فکر می‌کنم جزو بهترین ها و دقیق‌تر بخواهم بگویم بهترین گزینه برای این سمت است. آن‌هم در شرایط امروز که نیاز به وزیر خارجه کاملاً آگاه و هوشمند و کارآمد برای رفع معضلات داریم.

***دفاع از وزیر پیشنهادی تعاون، کار و رفاه اجتماعی***

رئیس جمهور در ادامه اظهاراتش به معرفی علی ربیعی به عنوان وزیر  پیشنهادی کار و رفاه اجتماعی پرداخت و گفت: با علی ربیعی، بیش از 20 سال کار کرده‌ام. از وقتی که معاون پارلمانی بود، از وی شناخت دارم. همچنین در دبیرخانه شورای امنیت ملی 16 سال در خدمتش بودیم. وی فردی صاحب نظر است. اگر بگویم فکر استراتژیک دارد سخن ناروایی نگفته‌ام. الان به عنوان استاد دانشگاه و پژوهشگر فعالیت می‌کند. در بحث وزارت کار و رفاه اجتماعی، غیر از بعد اقتصادی، بعد اجتماعی و کارگری بسیار مهم است که وی در این زمینه صاحب‌نظر است. درست است که ربیعی تحصیل کرده و صاحب نظر است، ولی در جمع صنوف کارگری بوده و کارگر است و همه کارگران کشور وی را از خود و آشنا به امور خودمی‌دانند.

***دفاع از وزیر پیشنهادی اقتصاد***

وی در ادامه به معرفی علی طیب‌نیا برای وزارت اقتصاد پرداخت و گفت: وی فردی صاحب نظر و متخصص و از اساتید بنام دانشگاه در حوزه مسائل اقتصادی است. به عنوان یکی از صاحب نظرانی است که دارای تجربه عملی زیادی هم می‌باشد در کمیسیون های مختلف دولت، در نهاد ریاست جمهوری و شورای پول و اعتبار و ستاد تنظیم بازار و سازمان مدیریت و برنامه ریزی و امور اقتصادی و ... فعال بوده است.

روحانی افزود: طیب‌نیا چهره ای است که به دلیل دانش و تجربه اش مورد پذیرش صاحب‌نظران است. با بسیاری اساتید و صاحب نظران و گروه اقتصادی مشورت کردیم، وی جزو بهترین ها معرفی شدند. در مذاکرات با وی هم همین را به دست آوردیم. انشاءالله قادر خواهد بود این وزارتخانه را در این شرایطی که در معضل اقتصادی هستیم، متحول کند.

***دفاع از وزیر پیشنهادی دادگستری***

روحانی در ادامه سخنانش به معرفی پورمحمدی وزیر پیشنهادی دادگستری اشاره کرد و گفت: فکر می‌کنم پورمحمدی نیاز به معرفی نداشته باشد. سالها وزیر کشور بوده و مسئولیت های مختلف داشته و سالهای اخیر رئیس سازمان بازرسی بوده. وی از فضلای حوزه علمیه قم و دارای تحصیلات در سطح اجتهاد است. هرکجا بوده چهره موفقی داشته است.

رئیس جمهور افزود: آقای پورمحمدی هم بخش اجرا را تجربه کرده و هم بخش قضا را و همه جا به عنوان چهره موفقی بوده و الان هم به عنوان استاد حوزه و دانشگاه مشغول فعالیت تدریسی است. وی تنها وزیر دادگستری و رابط قوه قضائیه نخواهد بود، بلکه بخاطر تجربیات فراوانش، از این تجربیات در دولت استفاده خواهیم کرد.

***دفاع از وزیر پیشنهادی اطلاعات***

سپس روحانی به معرفی علوی به عنوان وزیر پیشنهادی اطلاعات پرداخت و گفت: علوی از چهره های شناخته شده و معتدل است. من با وی از مجلس شورای اسلامی اول آشنا شدم. در همان مجلسی که قانون وزارت اطلاعات را می نوشتیم، وی هم در کمیسیون خاص این قانون بود. در تدوین قانون نقش داشت. مدتها در مجلس رئیس کمیسیون امنیت داخلی و شوراها بود. کاملا به قوانین و مقررات داخلی کشور آشناست.

وی تصریح کرد: علوی همواره فردی معتدل بوده و از سوابقش این است که جزو جلسه عقلا بوده و همیشه به میانه‌روی و دقت نظر شهرت دارد. سالهاست با وی در مجلس خبرگان رهبری در دوره‌های سوم و چهارم همکاریم. در کمیسیون خبرگان هم با وی همکاریم. وی کاملا به مسائل امنیتی و حساسیت های این بخش اشراف دارد.

***دفاع از وزیر پیشنهادی بهداشت، درمان و آموزش پزشکی***

رئیس جمهور در معرفی سیدحسن هاشمی که به عنوان وزیر پیشنهادی بهداشت و درمان و آموزش پزشکی معرفی شده‌، گفت: آقای هاشمی عنصری جهادی است. از اول هم آشنایی ما با وی به عنوان یک چهره جهادی در میدان رزم و جنگ بود. وی سابقه 33 ماه در جبهه های جنگ دارد و دو بار هم مجروح شده اند. از افتخارات علمی کشور و همچنین استاد تمام دانشگاه علوم پزشکی تهران است.

روحانی ادامه داد: هاشمی جزو افراد نمونه در کشور است. جایگاه وی جهانی است. در بسیاری از سمینارهای بین المللی و مراکز بین المللی دعوت می‌شود. الان دبیرکل انجمن چشم پزشکی ایران است. فرد خدومی به مردم بوده، نه اینکه در تهران باشد و اگر افرادی نیازمند هستند، وی خدمت می‌کند.

وی با اشاره به خدمات وزیر پیشنهادی بهداشت، گفت: هاشمی طرحی که به عنوان خیرآوران سلامت تاسیس و تیم های جراحی و دندانپزشکی را به صورت متحرک درآوردند و در استان‌های محروم تاکنون 50 هزار نفر از افراد محروم کشور را به صورت رایگان جراحی و معالجه کرده‌اند. این کار یک کار ارزشمند است. ما باید این‌گونه پزشکی را در کشور بسازیم. اینکه مغازه ای بگیریم و بگوییم دولت به ما پول و امکانات بدهد، البته باید دولت پول و امکانات بدهد، اما ما باید بخش های مردمی را فعال کنیم.

رئیس جمهور با بیان اینکه هاشمی جزو افرادی بود که من با اصرار از وی برای حضور در کابینه دعوت کردم، خاطر نشان کرد:  با اینکه صاحب نظران بسیاری هم بودند که صالح بودند، خود وی هم همان افراد را معرفی می‌کرد و خواستار کمک به آنها بود. حضور دکتر هاشمی در این وزارتخانه موجب یک تحول خواهد شد و با برنامه هایی که دولت برای بخش سلامت دارد، کاملاً همفکر و هماهنگ است. برنامه وی هم به گونه‌ای است که می‌تواند مسائل را حل و فصل کند.

***دفاع از وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش***

روحانی در معرفی محمدعلی نجفی به عنوان وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش گفت: وی از چهره های علمی بنام هست. از دانشجویان با استعداد رشته ریاضی در دانشگاه MIT بوده و در ایران هم چه در وزارت علوم و هم در دولت و هم مدتی که وزیر آموزش و پرورش بوده، انصافاً وزیر مورد احترام و محبوب همه بوده است.

رئیس جمهور در پایان افزود:  آقای نجفی فردی صاحب نظر و باتجربه است. برنامه‌های خوبی برای بخش آموزش و پرورش دارد و سابقه طولانی در این وزارت داشته است. امیدوارم همه وزرایی که معرفی شدند، بتوانند از اعتماد نمایندگان عزیز برخوردار باشند و دولت یازدهم بتواند هرچه سریعتر کار خود را شروع کند.

پس از پایان سخنان رئیس جمهور، لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی ضمن تشکر از روحانی گفت: طبق اعلام هیئت رئیسه شما یک ساعت و 23 دقیقه صحبت کردید که از جنابعالی تشکر می‌کنم و حالا موقع بحث در مورد کلیات خط مشی و اصول کلی دولت یازدهم است.

***اسامی موافقان و مخالفان وزرای دولت یازدهم***

وی ادامه داد: 5 نفر موافق و 5 نفر مخالف می‌توانند صحبت کنند و خواهش می‌کنم که موافقان موافقت و مخالفان مخالفت کنند و هرکدام از موافقان و مخالفان می‌توانند تمام یا بخشی از وقت خود را در اختیار نماینده دیگری قرار دهند.

در ادامه جلسه ضرغام صادقی عضو هیئت رئیسه مجلس اسامی موافقان و مخالفان 18 وزیر پیشنهادی را قرائت کرد.

براین اساس احمد امیرآبادی و عطا الله حکیمی به عنوان مخالفان و محمد قسیم عثمانی و علی اکبر آقایی به عنوان موافقان وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش صحبت کردند و آقایی 5 دقیقه از زمان خود را به مهرداد لاهوتی نماینده لنگرود داد. بهروز نعمتی و محمد دهقان به عنوان مخالفان و محمد‌حسین حسین‌زاده بحرینی و امیر خجسته به عنوان موافقان وزیر پیشنهادی فناوری اطلاعات و ارتباطات سخنرانی کردند.

محمود نبویان و حمید رسایی به عنوان مخالفان و رضا عبداللهی و هادی قوامی به عنوان موافقان وزیر پیشنهادی اطلاعات صحبت کردند که قوامی 5 دقیقه از زمان خود را جواد هروی اختصاص داد. نادر قاضی‌پور به عنوان مخالف و رضا عبداللهی و جواد هروی به عنوان موافقان وزیر اقتصاد و امور دارایی صحبت کردند که هروی 5 دقیقه به هادی قوامی اختصاص داد

نادرقاضی پور و نصرالله پژمان‌فر به عنوان مخالفان و ناصرکاشانی و حسین سبحانی‌نیا به عنوان نمایندگان موافق وزیر امور خارجه صحبت کردند که کاشانی قسمتی از زمان خود را به عبدالرضا عزیزی اختصاص داد.

مهرداد لاهوتی و نادر قاضی‌پور به عنوان نمایندگان مخالف و علیرضا منظری توکلی و سید سعید حیدری طیب به عنوان نمایندگان مخالف وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی صحبت کردند که حیدری طیب 5 دقیقه از زمان خود را به مهدی احمدی لاشکی اختصاص داد. همچنین مهدی دواتگری و مهدی کوچک‌زاده به عنوان نمایندگان مخالف و عبدالرضا عزیزی و شمس‌الله بهمئی به عنوان نمایندگان مخالف وزیر دادگستری صحبت کردند.

***وزیر دفاع تنها نماینده‌ بدون مخالف***

وزیردفاع و پشتییبانی نیروهای مسلح مخالفی نداشت. فاطمه آلیا و بیژن نوباوه به عنوان مخالف و احمد جباری و سید عبدالکریم هاشمی نخل ابراهیمی به عنوان موافقان وزیر راه و شهرسازی صحبت کردند. علی علی‌لو و علی کائیدی به عنوان نمایندگان مخالف و محمد سعید انصاری و محمدباقر شریعتی به عنوان موافقان وزیر صنعت، معدن و تجارت اظهارات خود را بیان کردند.

احمد کارخانه و فرهاد بشیری به عنوان نمایندگان مخالف و رسول خضری و سید فتح‌الله حسینی به عنوان موافقان وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، جواد کریمی قدوسی و حمید رسایی به عنوان نمایندگان مخالف و عوض حیدرپور و محمد دامادی به عنوان موافقان وزیر فرهنگ و ارشاداسلامی و مهدی کوچک‌زاده و یونس اسدی به عنوان نماینده مخالف و عبدالرضا عزیزی و احمد جباری به عنوان نماینده موافق وزیر کشور سخنرانی کردند.

علی مقیمی و الیاس نادران  به عنوان نمایندگان مخالف و رجب رحمانی و ایرج ابدی به عنوان نمایندگان موافق وزیر نفت، بهروز نعمتی و نادر قاضی پور به عنوان نمایندگان مخالف و جلیل سرقلعه و سید سعید زمانیان به عنوان نمایندگان موافق وزیر نیرو و محمد قسیم عثمانی و حامد قادرمرزی به عنوان نمایندگان مخالف و قاسم احمدی لاشکی و ناصر کاشانی به عنوان نمایندگان موافق وزیر ورزش و جوانان صحبت کردند که احمدی لاشکی قسمتی از زمان خود را به غلامرضا کاتب اختصاص داد.

پس از اعلام اسامی موافقان و مخالفان صادقی گفت: نمایندگان موافق و مخالف می‌توانند وقت خود را به نماینده دیگری بدهند و اولین مخالف حسینعلی حاجی دلیگانی نماینده شاهین شهر است که بخشی از وقت خود را به احمد بخشایش اردستانی نماینده اردستان داده است.

لاریجانی رئیس مجلس در ادامه جلسه از نمایندگان خواست که سر جای خود مسقر شوند و از حاجی دعوت کرد تا سخنان خود را مطرح کند.

***حاجی: برخی وزرا رأی بیاورند دست به افراط می‌زنند***

حسنیعلی حاجی دلیگانی نماینده مردم شاهین‌شهر در مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی امروز مجلس در مخالفت با خط مشی و اصول کلی برنامه دولت یازدهم طی سخنانی با بیان اینکه از امت اسلامی، مردم شهیدپرور کشور اسلامی و امام جامعه مسلمین، مقام معظم رهبری که خلق حماسه سیاسی را رقم زدند تشکر می‌کنم، گفت: همچنین به حجت‌الاسلام حسن روحانی که رای اعتماد ملت ایران را به دست آورد تبریک می‌گویم.

وی خطاب به رئیس جمهور گفت: آقای روحانی مخالفت بنده با تمامی برنامه‌ها یا وزرای پیشنهادی شما نیست، اما نکاتی را در هنگام مشاهده برنامه دولت جنابعالی دریافتم که وظیفه خود می‌دانم از زبان مردم به شما و وزرای پیشنهادی عنوان کنم.

نماینده مردم شاهین‌شهر تصریح کرد: بنده کاستی‌هایی را در برنامه پیشنهادی دولت مشاهده کردم و همچنین دیدم که برخی از اولویت‌ها در برنامه‌ها دیده نشده است بعضی از افرادی که به عنوان وزیر معرفی شده‌اند، توانایی لازم را برای اداره آن وزارتخانه ندارند.

حاجی با بیان اینکه اولین نکته در برنامه دولت تدبیر و امید دیده نشدن خلق حماسه اقتصادی است، اظهار داشت: باید از مردم بابت خلق حماسه سیاسی تشکر کنیم، اما آنها منتظر خلق حماسه اقتصادی هستند، ولی در این راستا در برنامه دولت تدبیر و امید موضعی دیده نمی‌شود.

وی ادامه داد: موضوع دیگر نحوه ادامه اجرای هدفمند کردن یارانه‌ها در دولت یازدهم است. در حال حاضر 42 هزار میلیارد تومان به صورت نقدی به مردم پرداخت می‌شود، در حالیکه برای 28 هزار میلیارد تومان آن محل درآمد تعریف شده و برای بقیه آن محلی دیده نشده است، سوال ما این است که دولت یازدهم چه برنامه‌ای برای مابقی این پول پیش‌بینی کرده است؟ آیا قرار است حامل های انرژی گران شود؟ اگر قرار است حامل های انرژی گران شود زندگی مردم چه خواهد شد؟

***سهم بهداشت و درمان کشور و تولید از هدفمندی یارانه‌ها چگونه پرداخت می‌شود***

نماینده شاهین شهر با بیان اینکه سوال دیگر این است که سهم بهداشت و درمان کشور و تولید از هدفمندی یارانه‌ها چگونه پرداخت خواهد شد، اظهار داشت: دولت یازدهم چه تدبیری برای بهبود معیشت مردم اندیشیده است همچنین یکی دیگر از معضلات کشور پروژه‌های نیمه تمام است و سوال این است که دولت یازدهم چه برنامه‌ای برای بیش از 40 هزار پروژه نیمه تمام دارد؟

حاجی افزود: دولت یازدهم چه سیاست و خط و مشی درباره مسکن مهر گرفته است؟ تدبیر آقای روحانی برای تامین مسکن و مقابله با رشد قیمت و افزایش قیمت زمین و اجاره چیست؟

وی تاکید کرد: مردم اصولا حرکت دولت‌ها را حلقه‌های به هم پیوسته می‌دانند، لذا سوال این است که دولت یازدهم در رابطه با مسکن مهر چه تدابیری خواهد اندیشید. در حال حاضر موضوع 30 میلیون مسکن مهر در هاله‌ای از ابهام است.

نماینده شاهین‌شهر ادامه داد: هم اکنون در دهه چهارم انقلاب و دهه پیشرفت و عدالت هستیم. دولت تدبیر و امید در برنامه خود معین نکرده که برای افزایش درآمد اقشار کم‌درآمد چه تدبیری دارد؟ آقای روحانی آیا به نظر شما با روزی 10 هزار تومان می‌توان خانه خرید، دختری را شوهر داد یا پسری را زن داد؟

***دولت یازدهم چگونه می‌خواهد مقابل ویژه خواری بعضی افراد بایستد؟***

حاجی با بیان اینکه دولت یازدهم چگونه می‌خواهد مقابل ویژه خواری بعضی افراد بایستد، گفت: افرادی می‌خواهند آینده خود را بدون زحمت تامین کنند و سوال این است که چه برنامه‌ای برای مقابله با این ویژه‌خواری‌ها و رانت‌خواری‌ها وجود دارد؟

وی خطاب به رئیس جمهور گفت: آیا اطلاع دارید آمار طلاق چقدر است؟ برای زندگی خانواده‌های طلاق چه تدابیری اندیشیده‌اید؟ چه تدبیری برای خانواده‌های تحت پوشش کمیته امداد دارید؟ برای بیمارانی که بیمه نیستند و هزینه‌ای برای درمان ندارند و به همین علت در منازل می‌مانند چه برنامه‌ای دارید؟ چه تدبیری برای رفع تبعیض در پرداخت حقوق‌ها دارید؟

نماینده مردم شاهین‌شهر خاطر نشان کرد: سوال ما این است که دولت یازدهم چه برنامه‌ای برای رفع تبعیض در عرصه ورزش دارد؟ به هر حال ما شاهدیم که بعضی افراد پول‌های میلیاردی در ورزش می‌گیرند، اما در مقابل مشکلات زیادی در عرصه ورزش شهرستان‌ها وجود دارد.

حاجی تصریح کرد: دولت تدبیر و امید چه برنامه‌ای دارد تا در عین رشد اقتصادی شاهد تورم نباشیم؟ چه تدبیری وجود دارد که اگر می‌خواهیم جلوی تورم را بگیریم شاهد رکود نباشیم؟ فرمولی که شما تدبیر کرده‌اید تا از این وضعیت تورمی خارج شویم چیست؟

وی ادامه داد: در قانون بودجه سال 91، 50 هزار میلیارد تومان کسری بودجه وجود داشته و دولت تدبیر و امید چه برنامه‌ای دارد تا در سال 92 شاهد این پدیده نباشیم؟

***تعریف اعتدال حرکت بین افراط و تفریط است***

نماینده شاهین‌شهر خطاب به حجت‌الاسلام حسن روحانی گفت: آقای روحانی شما فرمودید که دولت اعتدال را برپا خواهید کرد، اما قطعا تعریف اعتدال حرکت بین حق و باطل نیست، بلکه حرکت بین افراط و تفریط است. سوال بنده این است که چگونه افرادی را بین وزرای پیشنهادی انتخاب کرده‌اید که با این نظر شما موافق نیستند؟

حاجی ادامه داد: اگر این افراد رای بیاورند، قطعا حرکت افراطی انجام خواهند داد و به دنبال بسترسازی برای افراد خودشان خواهند بود. کسانی که در گذشته در آزمون بزرگی مانند فتنه 88 رد شدند و سکوت کردند و نمره قبولی نگرفتند و از نظام دفاع نکردند و حتی در جبهه مقابل ایستادند، آیا تعریف اعتدال به آنها روا است؟

وی تصریح کرد: ایثارگران کشورمان در سال های دفاع مقدس جانشان را در راه انقلاب فدا کردند اما در برنامه دولت تدبیر و امید نام و برنامه‌ای برایشان دیده نشده است.

نماینده شاهین‌شهر گفت: از اقدامات لازم و ضروری در اقتصاد کشور ایجاد انضباط مالی در برنامه است. سوال این است که برنامه دولت برای انضباط مالی، شفاف‌سازی مبادلات اقتصادی و ایجاد تعادل میان درآمد و هزینه وزارت‌خانه‌های غنی و ضعیف چیست؟

***بخشایش:تلاش ارائه نقدی بدون حب و بغض را دارم***

در ادامه احمد بخشایش اردستانی که 5 دقیقه از وقت حاجی دلیگانی را گرفته بود، در مخالفت با خط مشی و اصول کلی برنامه دولت روحانی اظهار داشت: تلاش می‌کنم تا نقدی که امروز ارائه می‌دهم، خالی از حب و بغض باشد.

وی با بیان اینکه 3 دسته نظام در دنیا وجود دارد، گفت: یک سری از نظام‌ها در دنیا ریاستی است که فصل الخطاب آنها رئیس‌جمهور به شمار می‌آید و آمریکا نمونه آن است همچنین نظام‌های پارلمانی در دنیا داریم که پارلمان فصل‌الخطاب آنها است و کشور ترکیه نیز یکی از نمونه‌های آن به شمار می‌رود. نظام جمهوری اسلامی ایران نیز در دنیا نظام نیمه ریاستی و نیمه پارلمانی به شمار می‌رود که کابینه خط دو سویه میان دولت و مجلس است. لذا نقد مخالتی که با کلیات کابینه صورت می‌گیرد، به معنای این نیست که افراد شایسته‌ای در کابینه وجود ندارند، بلکه آقایان محترم و قابل رای دادن هستند.

***کابینه روحانی شرکت سهامی عام و خاص است***

نماینده اردستان در مجلس ادامه داد: اگر بخواهیم کابینه حجت‌الاسلام روحانی را نقد کنیم، به این نتیجه می‌رسیم که آقای روحانی تاکید داشت که من حقوق‌دانم، اما امروز به این نتیجه می‌رسیم که کابینه او به یک شرکت سهامی عام شبیه است و حتی نه تنها یک شرکت سهامی عام، بلکه یک شرکت سهامی خاص است.

بخشایش تصریح کرد: بنده بعد از یک تحلیل محتوا نتیجه گرفتم که افراد در این کابینه سهم گرفته‌اند به طور مثال آقای عباس آخوندی در این کابینه سهم حجت‌الاسلام ناطق نوری است و حجت‌الاسلام پورمحمدی سهم آیت‌الله آملی لاریجانی است. همچنین آقای محمود حجتی سهم حجت‌الاسلام عبدالله نوری است؛ این چه پیوندی است که می‌خواهد دولت آقای روحانی در آینده را متحد نگه دارد؟ دولتی که باید شفاف و شیشه‌ای باشد و از پشت آن همه چیزها را دید، اما دولت آقای روحانی دولت کارگزاران شماره 2 است، دولتی که نتیجه و معدل حاصل جمع آن منتج به دولت آقای احمدی‌نژاد می‌شود و شما بالاترین نقدها را به آن وارد کردید.

***کابینه بیشتر شبیه دولت سالمندان است***

وی خطاب به روحانی گفت: آیا فکر نمی‌کنید که دولت شما همان مسیر گذشته را تکرار کند؟ در دولت هاشمی و خاتمی ما 500 نخبه داشتیم و چرخش نخبگی ندیدیم، اما شما باز هم از همین 500 نخبه استفاده کردید. سوال این است که نسل سوم و چهارم کجای کار هستند؟ آنها کجا می‌توانند که وارد جامعه شوند؟ آیا نباید جوانگرایی در این دولت سهم داشته باشد؟ ضرب المثل خوبی در این زمینه می‌گوید جهان با تجربه پیران و همت جوانان مدیریت می‌شود.

نماینده اردستان با بیان اینکه سن متوسط کابینه پیشنهادی آقای روحانی به 62 سال می‌رسد، اظهار داشت: این کابینه بیشتر شبیه دولت سالمندان است. همچنین در برنامه اقتصادی این دولت بیشتر اصل 44 دیده شده و به بخش‌های دیگر توجهی نشده است. آقای روحانی شما آمال و آرزوهای خود را به جای مجلس می‌گذارید، فکر می‌کنیم که باید جای مجلس را بگیرید.

***شوهانی: مشی اعتدالی ریاست جمهور موجب پیروزی وی در این انتخابات شد***

احمد شوهانی نماینده مردم ایلام در مجلس به عنوان نخستین نماینده موافق با خط مشی و اصول کلی برنامه‌های دولت یازدهم با بیان اینکه اعتدال یکی از واژه‌های پربار، مثبت و دلنشین در فرهنگ دینی، سیاسی و اجتماعی ما ایرانیان است، اظهار داشت: اعتدال و میانه‌روی از عبارات قرآنی است که در ادبیات اجتماعی و زندگی روزمره مردم هویتی ایجابی دارد و نسبت آن با عقلانیت و اخلاق کاملا نزدیک و مشهود است.

وی ادامه داد: حجت‌الاسلام حسن روحانی رئیس‌جمهور در فرآیند مبارزات انتخاباتی با تفسیر مکرر از واژه اعتدال این کلمه را به ترمینولوژی سیاسی کشور وارد کرد. اعتدال مهمترین راهبرد خردمندانه در جامعه بین‌الملل است و شکی نداریم که ادبیات تحریک‌آمیز عامل جدی در بسته شدن سیاست‌های تاریخی و ملی بوده است.

شوهانی تصریح کرد: این در حالی است که ادبیات اعتدالی مایه امید به جامعه، وحدت، همبستگی ملی و زندگی مسالمت‌آمیز را به دنبال دارد. آرمان مشترک امروز که در مبانی اندیشه رئیس جمهور قرار گرفته، رفتار مدنی احزاب و نخبگان سیاسی توام با رفتار و حرکت اعتدالی دولتمردان نوید بهروزی را برای ما به ارمغان می‌آورد.

نماینده ایلام افزود: در جریان حماسه سیاسی ملت ایران، مشی اعتدالی ریاست جمهور توانست اکثریت مردم را جذب و در این انتخابات پیروز شود که باید این پیروزی و حماسه را به ملت تبریک گفت و لازم است در اینجا از کاندیداهای ریاست جمهوری که نتیجه انتخابات را پذیرفتند و برای همکاری با دولت جدید اعلام آمادگی کردند، تشکر کنیم . حماسه سیاسی زمانی شکل گرفت که کشور در معرض شدیدترین فشارها و تحریم‌هاست و ملت عزیز ایران علی‌رغم مشکلات متعدد اقتصادی و علیرغم شیطنت‌ها و تبلیغات سهمگین خارجی با مشارکت بالای خود بار دیگر هوش بالای سیاسی خود را به جهانیان ثابت کرد.

***باید کمک کنیم تا کابینه هر چه زودتر تشکیل شود***

وی تصریح کرد: مشارکت سیاسی بالای مردم که لبیکی به فرمایشات مقام معظم رهبری بود، تکلیف را از دوش مردم برداشته و به دوش مسئولان قرار داده است. بنابراین در وهله اول لازم است که همه مسئولان در راستای وفاق ملی و همگرایی و انسجام ملی تلاش کنند و دولت جدید را در راستای مشکلات جامعه یاری کند. مقام معظم رهبری در حمایت از دولت جدید از واژه‌ اصرار استفاده کردند، لذا انتظار می‌رود که مجلس در راستای فرمایشات معظم‌له دولت و کابینه جدید را یاری کند.

شوهانی گفت: در این شرایط خاص و با توجه به مشکلات فراوان داخلی و خارجی، باید کمک کنیم تا کابینه هر چه زودتر تشکیل شود که به فرموده مقام معظم رهبری با شکیبایی و حوصله و به دور از شتابزدگی دولتمردان کارها را شروع کنند. کشور ما بارها از افراط و تفریط ضربه خورده که نمونه‌های مختلف آن را در تاریخ یکصدسال اخیر مشاهده کردیم و لذا وقتی که مردم به شعارهای این دولت مانند اعتدال رای دادند، ما باید به نمایندگی از مردم این دولت اعتدال‌گرا را یاری کنیم و به کابینه پیشنهادی رای اعتماد دهیم تا از مردم عقب نمانیم.

نماینده ایلام خاطر نشان کرد: آقای دکتر روحانی از چهره‌های شناخته شده انقلاب و نظام است که همواره خدمتگزاری صدیق و معتدل بوده و همواره از افراط و تفریط اجتناب کرده و مشی اعتدال‌گری را از ابتدای انقلاب تاکنون حفظ کرده است. تا جایی که خدمت‌های مختلف او در دوران‌های بعد از انقلاب گواه این موضوع بوده است. لذا تمام وزرای پیشنهادی ایشان با مشی اعتدالی سازگار هستند و همه نمایندگان باید کمک کنند تا این کابینه اعتدالی رای اعتماد بالایی را بگیرد.

***داشتن مدرک بالای علمی و دانشگاهی از نقاط قوت کابینه یازدهم است***

وی افزود: نگاه اعتدالی بر خلاف سخن برخی دوستان منافاتی با نگاه انقلابی‌گری، اصلاح‌طلبی و اصولگرایی ندارد. امروز در راس دولت کسی قرار گرفته و این مسئولیت سنگین را پذیرفته که به صورت عینی و فکری از طرفداران حضرت امام و مقام معظم رهبری است و لذا باید به کابینه‌ای که او معرفی کرده اعتماد کنیم، چرا که مردم نظاره‌گر اعمال و رفتار ما هستند و می‌خواهند ببینند که جامعه جهانی چگونه رئیس‌جمهور محبوب آنها را تحویل می‌گیرد و مجلس چه رفتاری با دولت خواهد داشت.

شوهانی خاطرنشان کرد: توجه به اخلاق اسلامی، اعتدال، غیر جناحی بودن و سابقه خدمت در کابینه کاملا ملموس است. اولین ویژگی و نقطه قوت کابینه وزن بالای علمی آنها است، اگر بخواهیم با تمام دولت‌های گذشته مقایسه کنیم می‌بینیم که از 18 وزیر پیشنهادی 11 نفر مدرک دکترا از بهترین دانشگاه‌ها را دارند لذا داشتن مدرک بالای علمی و دانشگاهی از نقاط قوت کابینه است. همچنین معدل علمی این کابینه بالاتر از همه کابینه‌های قبلی است. اکثریت آنها از اعضای هیئت علمی دانشگاه‌ها و دارای مرتبه دانشیاری و استادی هستند. مهم‌تر آنکه هر کدام از آنها در رشته تخصصی خود صاحب تالیف، کتاب و مقاله هستند.

نماینده ایلام ادامه داد: تالیف کتاب‌های مختلف و مقالات ifi بخش دیگری از فعالیت وزرای پیشنهادی است. همچنین آنها به لحاظ نظری اشراف کامل به حوزه کاری خود دارند. ویژگی دیگر کابینه نیز تجربه بسیار بالای افراد کابینه است. آقایانی که مدعی هستند معدل سنی کابینه بالا است، باید بدانند که اگر دکتر روحانی افراد بی‌تجربه و صفرکیلومتر را معرفی می‌کرد نمی‌گفتند که دولت عده‌ای جوان خام و بی‌تجربه را معرفی کرده است؟ کابینه دولت قبلی نمونه واضحی است که بارها ما نمایندگان از جوان بودن آن انتقاد می‌کردیم و سوال اینجاست که اگر دولت قبلی افراد با تجربه را به کار می‌گرفت آیا وضعیت کشور بهتر از این نبود؟

وی تاکید کرد: آیا این نقطه قوت یا ضعف کابینه است که بیش از 6 نفر از وزرای پیشنهادی سابقه وزرات، سه نفر سابقه مشاورت رئیس جمهور، سه نفر سابقه نمایندگی مجلس و 9 نفر نیز قائم مقام یا معاون وزیر بوده‌اند؟ معدل خدمتی و تجربی این کابینه عالی است و نمره قابل قبول می‌گیرد به ویژه اینکه در شرایط فعلی گرفتار مشکلات بغرنج داخلی و خارجی هستیم و تحریم‌ها و مشکلات اقتصادی دامن ما را گرفته است. بنابراین نیازمند تشکیل یک کابینه باتجربه هستیم، چرا که از گذشته‌ گفته‌اند آنچه جوان در آینه می‌بیند پیر در خشت خام می‌بیند. البته برخلاف سخن برخی دوستان معدل سنی کابینه نقطه قوت آن است نه یک نقطه ضعف.

***جلالی: آیا می‌توانیم کلاس اکابر تشکیل دهیم***

در ادامه کاظم جلالی نماینده مردم شاهرود در مجلس که بخشی از وقت احمد شوهانی را گرفته بود در موافقت با خط مشی و اصول کلی برنامه‌های دولت یازدهم اظهار داشت: ما در شرایط حساسی قرار داریم و تصمیم‌گیری در این شرایط اتخاذ می‌شود.

وی افزود: باید ببینیم شرایط امروز کشور چیست؟ ما در شرایطی دولت جدید را تشکیل می‌دهیم که هم به لحاظ داخلی دارای مشکلات جدی اقتصادی و معیشتی مردم هستیم و هم در سطح بین‌المللی دارای مشکلات بسیار زیادی هستیم. وضعیت اقتصادی ما اینگونه است که در سال 91 با کسری بودجه شدیدی مواجه بوده‌ایم و از 142 هزار میلیارد تومان بودجه کشور، 94.5 هزار میلیارد تومان محقق شد و در سال 92 نیز قطعا بودجه ما با بودجه‌ای که مصوب شده، محقق نخواهد شد و بدهکاری دولت بالای 200 هزار میلیارد تومان تخمین زده می‌شود.

نماینده شاهرود ادامه داد: میزان تورم در داخل کشور در بخش خوراکی‌ها بر اساس آمار رسمی حدود 62 درصد است و به شکل میانگین حدود 42 درصد دچار تورم هستیم و نقدینگی شدید، تعطیلی یا عدم استفاده کامل از ظرفیت واحدهای صنعتی و مشکل شدید اشتغال خصوصا بیکاری تحصیل‌کردگان در کشور وجود دارد.

جلالی افزود: در این شرایط دولت جدید کشور را تحویل می‌گیرد و طبیعی است که در این وضعیت اگر ما به جای آقای روحانی باشیم، کشور باید توسط چه مدیرانی اداره شود؟ آیا فرصت آزمون و خطا داریم و می‌توانیم کلاس اکابر تشکیل دهیم؟ آیا می‌توانیم مجددا دوران طرح کاد را تشکیل دهیم و یا باید شخصیت‌های کارآزموده‌ای که توان اداره کشور را در این شرایط سخت داشته باشند، باید مسئولیت‌ها را بپذیرند؟

وی ادامه داد: همه ما مطلع هستیم که برخی از آقایانی که در لیست وزرای پیشنهادی قرار دارند، با خود آقای رئیس جمهور صحبت کردند و اصرار داشتند که وزیر نشوند. چرا که آنها نیز درک درستی از شرایط امروز کشور دارند و می‌دانند که مسئولیت پذیرفتن در این شرایط چقدر سخت است، لذا در این وضعیت ما نباید بهانه‌هایی مانند سن را در نظر بگیریم. واقعا اگر 62 سال معدل سنی وزرا باشد، آیا این معدل سن را می‌توانیم علامت تلقی کنیم؟ این به نظر من غیر منصفانه است.

***ترکیب کلی کابینه از مجربین و متخصصین است***

نماینده شاهرود تاکید کرد: همچنین اتهامات دیگری را مانند شرکت سهامی به کابینه وارد کرده‌اند. ما فکر می‌کنیم ترکیب کابینه فارغ از برخی نقدها که می‌تواند به برخی عناصر کابینه وارد باشد و برخی از نقاط ضعف می‌تواند وجود داشته باشد، اما ترکیب کلی کابینه از مجربین و متخصصین است و وضعیت فعلی کشور نیز اقتضای همین را می‌کرد که مجربین و متخصصین کار را به دست بگیرند.

جلالی تاکید کرد: بخشی از شرایط برای وزرا، شرایط لازم و ضروری است و واجب است آنها این شرایط را داشته باشند. در 28 مولفه‌ای که آقای روحانی اشاره کرد، بنده دیدم که مولفه‌هایی مانند اسلام‌مداری، دین‌مداری، تدین، صیانت از ارزش‌های دینی و دوری جستن از افراطی‌گری و ... بود و  حتی اگر برخی این معیارها را نداشتند آنها را حذف می‌کردند. البته بخش دیگری از شرایط به پاکدستی و سلامت افراد بر می‌گردد و بخشی دیگر نیز به صلاحیت‌های حرفه‌ای باز می‌گردد. ما امروز باید درباره صلاحیت های حرفه‌ای صحبت کنیم.

وی ادامه داد: برخی در داخل مجلس فضاسازی‌های غیرحرفه‌ای انجام دادند و این فضاسازی‌ها به نفع کشور نیست، من در اینجا صریحا به دوستان عرض می‌کنم و آن بحث موضوع فتنه است. بی تردید ملاک و معیار ما بیانات مقام معظم رهبری است و هر کسی که می‌خواهد در جریان فتنه باشد حتما نباید عضو کابینه باشد، اما باید به مر فرمایشات مقام معظم رهبری عمل کنیم و به درک واحدی از مسئله فتنه بپردازیم.

نماینده شاهرود تاکید کرد: آیا اگر کسانی در ستاد افرادی کار می‌کردند که از ناحیه شورای نگهبان تایید شده بودند را می‌توان فتنه‌گر حساب کرد؟ آیا افرادی که به کاندیداهای دیگر رای دادند فتنه‌گر حساب می‌شوند؟ بالاخره 14 یا 15 میلیون نفر به گرایش دیگری رای دادند، آیا اگر کسانی اعتراض قانونی به انتخابات داشتند و در چارچوب قانون عمل کردند، می‌توان آنها را فتنه‌گر نامید؟ قاعدتا آنها فتنه‌گر نیستند.

***فتنه‌گر کسانی هستند که بعد از سخنان رهبری در 29 خرداد خلاف آن عمل کردند***

جلالی افزود: فتنه‌گر کسانی هستند که بعد از 29 خرداد که مقام معظم رهبری در خطبه‌های نماز جمعه بیانات صریحی فرمودند، خلاف آن عمل کردند و یا افرادی‌که بعد از تایید انتخابات از سوی شورای نگهبان نقض قانون کردند و نتیجه انتخابات را زیر سوال بردند و یا مردم را به تظاهرات خیابانی دعوت کردند. اینها می‌توانند جزو فتنه‌گران باشند و لذا طبیعی است که باید با وضعیت اینگونه نگاه کنیم.

وی ادامه داد: بعضی نگرش‌ها در داخل مجلس وجود دارد که 95 درصد ملت ایران را فتنه‌گر می‌دانند و ما روی هر کسی دست می‌گذاریم، می‌گویند آنها فتنه‌گر هستند. حتی زمانی که در ابتدای همین دوره می‌خواستیم بخش‌های زیادی از نمایندگان را در هیئت رئیسه انتخابات مشترک انجام دهیم، بعضی دوستان می‌گفتند که در داخل مجلس 40، 50 تن فتنه‌گر وجود دارند و ما نمی‌خواهیم آنها در مجلس باشند و به دیگر دوستان می‌گفتند که شما ساکت فتنه هستید. لذا برخی سوار بر موج فتنه شدند و با فتنه کاسبی و تجارت کردند و بیشتر به فتنه پرداختند. این افراد باید سهم خود را بدانند و طبعا محکوم هستند.

نماینده شاهرود افزود: دفاع ما از کابینه مشروط است و ما این دفاع را مشروط به دفاع کابینه از خط امام، اطاعت، پیروی و دلبستگی تام به مقام معظم رهبری، ادامه دهندگی راه شهدا است چرا که صندلی‌های سبز ما از خون سرخ شهدا است لذا رای و حمایت ما از کابینه مشروط به اجرای این موارد است.

***حکیمی: دبیر کل حزب وفاق ملی تنها حزب اصولگرا و حامی آقای روحانی هستم***

عطاالله حکیمی نماینده مردم رودبار در مجلس به عنوان مخالف دوم خط مشی و اصول کلی برنامه دولت یازدهم طی سخنانی در صحن علنی مجلس اظهار داشت: اینجانب به عنوان خدمتگزار ملت ایران در مجلس و همچنین به عنوان رئیس ستاد مردمی مرکزی و اصولگرایان آقای دکتر حسن روحانی گزارشی را از روند شکل‌گیری ستاد مردمی و اصولگرا و آخرین وضعیت ستاد آقای دکتر را به سمع شما و ملت ایران می‌رسانم.

وی ادامه داد: اینجانب به عنوان دبیر کل حزب وفاق ملی تنها حزب اصولگرا و حامی آقای روحانی صحبت می‌کنم؛ حزب وفاق ملی از 2 سال قبل از طریق یکی از فرزندان انقلاب و امام، برادر 3 شهید و فرزند شهید با آقای روحانی با شرط دفاع ایشان از اصول و ارزشهای انقلاب، امام، شهدا، ایثارگران و ولایت پیمان بست. از سال گذشته رسما شروع به یارگیری کردیم و زمستان سال گذشته در یک نطق میان دستور بنده از آقای روحانی دفاع کردم.

این نماینده مجلس افزود: ستاد ما رسما در اسفندماه شکل گرفت و سفرهای استانی، حضور در مناطق جنگی جنوب، دیدار با ائمه جماعت و جمعه استانها آغاز شد، اما متاسفانه از اردیبهشت‌ماه سالجاری به تدریج اصحاب فتنه در ستادهای آقای روحانی حضور یافتند و ما رسما به آقای روحانی اعلام کردیم که به عنوان اصولگرا نمی‌توانی با آنها همکاری کنی، چرا که بعضا آنها افتخار می‌کردند که در فتنه حضور داشتند.

***ستاد اصولگرای ما با نظر روحانی و با رعایت کامل معیارهای اصولگرایی شکل گرفت***

حکیمی همچنین تصریح کرد:‌ ستاد اصولگرای ما با نظر آقای روحانی و با رعایت کامل معیارهای اصولگرایی شکل گرفت و الحمدالله حماسه سیاسی مورد نظر مقام معظم رهبری توسط ملت سرافراز ایران شکل گرفت که خلق این حماسه بزرگ سیاسی را به مقام معظم رهبری و ملت ایران اسلامی تبریک عرض می‌کنم.

وی خطاب به رئیس‌جمهور کشورمان گفت: البته آقای روحانی شما لباس روحانیت به تن داشتید و مجتهد بودید، اما دیپلماتی هوشمند و زیرک هم هستید و خوب می‌دانید که دکتری و سرهنگ بودن یا غیرسرهنگ بودن سبب پیروزی شما در انتخابات نشد، بلکه اجتهاد و لباس دینی شما باعث اطمینان مردم شد. البته بعد از انتخابات متاسفانه درب ستاد شما به روی اصولگرایان بسته شد و متاسفانه بعد از آن خبرهای خوبی هم به گوش نرسید.

"مستند سخنانم، فرمایشات آیت‌الله صدیقی امام جمعه موقت تهران است که در خصوص کاندیدای فتنه‌ای یکی از وزارتخانه‌ها در خطبه‌های نماز جمعه مطالبی را مطرح فرمودند؛ متاسفانه پس از انتخابات افرادی در ستاد آقای روحانی جمع شدند که از اصحاب فتنه بوده و در انتخابات هم هیچ نقشی نداشتند و در هیچ سفری هم همراه شما نبودند که تعدادی از این افراد از تئوریسین‌های ستاد فتنه در سال 88 هستند."

نماینده مردم رودبار با طرح سوالی از حجت‌الاسلام روحانی گفت: فکر می‌کنم که یادتان رفته که پس از طرح عدم صلاحیت شما، چقدر نگران بودید و مرتب از طریق اصولگرایان و خانواده‌های معزز شهدا پیگیری می‌کردید؛ آیا جز این است که به درخواست خانواده‌های شهدا، ایثارگران و اصولگرایان و دلسوزان نظام و انقلاب از مقام معظم رهبری و شورای نگهبان با یک درجه تخفیف تائید شدید؟ حتی یک مرحله‌ای تمام شدن انتخابات را هم مدیون مقام معظم رهبری، انقلاب اسلامی، امام راحل، شهدا و خانواده‌های شهدا و ایثارگران و شورای نگهبان هستیم و من از طرف ستاد اصولگرایان حضرتعالی از عنایات مقام معظم رهبری و مساعدت اعضای شورای نگهبان خصوصا آیت‌الله جنتی تشکر می‌کنم.

***شما به محض پیروزی فضا را برای اصحاب فتنه باز گذاشتید***

وی ادامه داد: متاسفانه شما از ستاد اصولگرایان به صورت دوستان استیجاری در انتخابات استفاده کردید و به محض پیروزی تنها فضا را برای اصحاب فتنه و افرادی که از اصلا نقشی در انتخابات نداشتند باز گذاشتید. البته من نمی‌دانم چه مسیری انتخاب شده است، اما شما باید بدانید که فرزندان امام  و مقام معظم رهبری هوشیار و بیدار هستند و فدایی انقلاب و ولایت هستند و اجازه نمی‌دهند که مجددا استکبار جهانی و دشمنان اسلام و انقلاب دوباره از طریق عوامل فتنه بر امور این کشور سوار شوند.

نماینده مردم رودبار خطاب به نمایندگان تاکید کرد: وقایعی را در عرصه انتخابات شاهد بودیم که اکنون باید به ما حق بدهید که نگران آینده این کشور و نظام باشیم. در یکی از این سفرها که به استان اصفهان داشتیم در پایان شب و در یکی از هتل‌ها جلسه انتخاباتی به مدیریت آقایان نعمت‌زاده و بانک برگزار شد. در این جلسه یکی از افراد منسوب به فتنه به آقای روحانی گفت: زمانی که شما دبیر شورای عالی امنیت ملی و آقای کروبی رئیس مجلس و آقای خاتمی رئیس جمهور بود هیچ کاری نتوانستید انجام دهید. الان برای چه کاری آمده‌اید؟ مشکل رهبر انقلاب است. متاسفانه آقای روحانی هیچ سخنی در تائید یا رد سخن آن  فرد بیان نکرد و یکی از فرزندان معزز شهدا با اعتراض به جلسه را بهم زد و هشدارهای لازم را به آنها داد.

حکیمی ادامه داد: جناب آقای روحانی؛ ستاد اصولگرایان در مقابل زحماتی که برای رضای خدا کشیده است هیچ توقع و انتظار شخصی نداشته است، اما بدانید انتظار ملی داریم و ما سربازان نظام وولایت برای خشنودی امام زمان  و مقام معظم رهبری و خانواده‌های شهدا قطعا از منافع نظام و انقلاب پشتیبانی خواهیم کرد و به هیچ عهدی اجازه نمی‌دهیم که کوچکترین هتک حرمتی نسبت به نظام، شهدا، انقلاب داشته باشد؛ ما به تبعیت از امام راحل که فرمودند چنانچه من در میان شما باشم یا نباشم، نگذارید این انقلاب به دست نامحرمان و نااهلان بیفتد، انشاءالله در تمام عرصه‌های دفاع از انقلاب قاطعانه می‌ایستیم.

***اکثریت غریب به اتفاق اعضای کابینه مدنظر آقای روحانی اصحاب فتنه هستند***

وی ادامه داد: آنچنان که شنیده می‌شود، اکثریت غریب به اتفاق اعضای کابینه مدنظر آقای روحانی اصحاب فتنه هستند و یا تحصیلکردان غربی هستند. پس کجاست آن همه تعریف و تمجید که از نخبگان و دانشجویان داخلی داشتید؟

این نماینده مجلس در خصوص ترکیب کابینه گفت: ترکیب این کابینه شامل اصلاح‌طلبان که بعضا از سردمداران فتنه و مهم‌تر حزب اعتدال و توسعه هستند، سهم حزب اعتدال و توسعه شامل آقایان نعمت‌زاده، ترکان، بانک، نجفی، سلطانی‌فر، نجفی، هاشمی وبه زودی فاطمه و یاسر هاشمی و تعداد دیگری که در راه هستند، اضافه خواهد شد. حزب اصلاح‌طلبان و کارگزاران شامل آقایان میلی‌منفرد، ربیعی، ظریف، آخوندی، زنگنه، چیت‌چیان، طیب‌نیا و به نوعی آقای جنتی هم در این حزب جای می‌گیرند.

اما آقایان حسین دهقان، پورمحمدی و رحمانی‌فضلی را می‌توان در گروه اصولگرایان تعریف کرد.

***آقای ظریف صددرصد غربی فکر می‌کنند***

حکیمی بر همین اساس تصریح کرد: همچنین آقایان نعمت‌زاده، نوبخت، ترکان، بانک، واعظی، ربیعی، زنگنه، آخوندی و تعدادی دیگر که از اعضای اصلی فتنه هستند که به عنوان کابینه معرفی شدند و اگر افرادی از اصحاب فتنه به عنوان کابینه معرفی نشده‌اند به عنوان معاون، مشاور و مسئولیت‌های دیگر در دولت منصوب خواهند شد. البته در این میان قصه آقای ظریف استثنا است چرا که ایشان ضمن اینکه صددرصد غربی فکر می‌کنند تحصیلاتش را در آمریکا گذرانده و برای نمایندگان ملت و همچنین مردم ایران هم باید بگویم که پایان‌نامه فوق لیسانش و دکترای ایشان با چه کسی بوده است.

حکیمی با بیان اینکه می‌خواهم از آقای روحانی سوال کنم که چه خبر است و چه فکری در سر دارید، گفت: آقای روحانی آیا نمی‌توانید به راحتی نتیجه بگیرید که روحانی قبل از انتخابات که با هم در مناطق جنگی و دیدار با ائمه‌جمعه و خانواده‌های شهدا بودیم با روحانی پس از انتخابات کاملا متفاوت و متمایز است؛ آقای روحانی شما امروز باید به ملت ایران، خانواده‌های شهدا، مقام معظم رهبری توضیح دهید که چرا رسما به دنبال احیای فتنه هستید؟ آقای به دنبال کودتای سفید هستید؟ آیا پیام امام راحل و شهدا و ایثارگران را فراموش کرده‌اید، آیا چون تحصیلکرده غرب، انگلیس و سیاستمدار هستید، باید وعده و شعارهای خود را به راحتی تغییر داده و از طریق فروختن این همه ارزشهای الهی می‌خواهید چه جایگاهی را برای خود ایجاد کنید؟

نماینده مردم رودبار همچنین تصریح کرد: البته شاید پاسخی داشته باشید، اما چینش کابینه و هیئت دولت این خروجی را در بر ندارد و باید هرچه سریعتر با هماهنگی بزرگان نظام تغییراتی را داشته باشید تا در مسیر انقلاب و نظام قرار گیرند. همچنین باید یادتان باشد که مردم ایران شما برای 4 سال انتخاب کردند، نه برای مادام‌العمر و به زودی این 4 سال طی خواهد شد و نظام از آن شهدا، ایثارگران و ملت سربلند ایران است و همه ما خادم نظام و سرباز انقلاب و مقام معظم رهبری و ملت هستیم.

حکیمی اضافه کرد: میانگین عمر مفید کابینه بالای 62 سال است، با این دولت پیری که معرفی کرده‌اید اگر خدای ناکرده با وضعیت فعلی تحریم اتفاق بیفتد، تکلیف چیست و مشخص است که کابینه باید جنب‌وجوش داشته باشد؛ شما در سفرهای استانی مرتبا استفاده از دانشگاهیان و نخبگان را مطرح کردید، اما اکثریت غریب به اتفاق آقایان تحصیلکرده غرب هستند، شما صحبت از قانون‌مداری کردید اما در اولین اقدام معاون شما نقض قانون کرد و دیوان هم به آن ایراد گرفت.

***آیا بهتر نبود که در مراسم تحلیف خانواده‌های شهدای هسته‌ای را دعوت می‌کردید***

وی در ادامه سخنان خود گفت: همچنین مراسم تحلیف یک مراسم رسمی بود، شما افرادی که در ستاد شما زحمت کشیدند را دعوت نکردید و افرادی را دعوت کردید که حرف و حدیث داشتند؛ در جلسه‌ای که خدمت آقای هاشمی بودید، ایشان شورای نگهبان را ماشین امضای رهبری نامیدند که ما جلسه را ترک کردیم، اما شما همان خانواده‌ها را در مراسم تحلیف دعوت کردید که در جلوی میهمانان بنشینند؛ آیا آنها رجل سیاسی بودند؟ آیا بهتر نبود که خانواده‌های شهدای هسته‌ای را دعوت می‌کردید؟ البته در مورد آقای هاشمی هم باید بگویم که تا زمانی که آقا به ایشان احترام می‌گذارند، ما هم احترام ایشان را حفظ می‌کنیم، ولی نباید این بی‌حرمتی‌ها نادیده گرفته شود.

وی با طرح این سوال که این رفتارهای شما چه تطبیقی با مشی اعتدال دارد، گفت: البته شما تائید می‌کنید که اینجانب و حزب ما از سال گذشته همراه شما بودیم و در اکثر سفرهای استانی با شما می‌آمدیم و مادام که در مسیر انقلاب و نظام حرکت می‌کنید، ما هم انشاءالله از شما دفاع خواهیم کرد. همچنین نکته دیگری که باید درکنار بحث فتنه بگویم این است که کابینه شما بوی امنیتی بودن می‌دهد و تازه به دنبال احیا کردن برخی مسائلی هستید که زمانی کشور از دستش راحت شده بود. مانند توسعه سیاسی با اهداف تسلیم در برابر غرب و سوال دیگر اینکه آیا در این کشور این همه دانشگاه و جوانان جویای نام با تحصیلات عالیه وجود نداشت و بهتر نبود که از آنها در کابینه استفاده می‌کردید. ما در همین جلسه شاهد بودیم که وقتی شما در مورد سیاست خارجه بحث می‌کردید، وزیرخارجه شما خواب بودند.

***نعمت‌زاده پدربزرگ صنعت است نه پدر صنعت***

نماینده مردم رودبار ادامه داد: نکته دیگری که شما به زیبایی از آقای نعمت‌زاده اشاره کردید باید بگویم که باید ایشان را پدربزرگ صنعت بنامیم، نه پدر صنعت؛ البته انشاءالله وزرایی رای می‌گیرند که در مسیر انقلاب و منویات رهبری حرکت کنند و ما به عنوان مسئول ستاد مردمی و دوستداران شما از آنها حمایت می‌کنیم و همچنین آنهایی که رای نمی‌آورند، در بخش‌های خصوصی و سایر بخش‌ها بکارگیری می‌شوند، البته باید دقت کنید که این افراد در بخش‌های کلیدی به کارگیری نشوند که به تنش‌ها دامن زده شود.

این نماینده مجلس در پایان سخنان خود از تمام کسانی که در ستاد مردمی در طول 2 سال گذشته فعالیت کرده‌اند تشکر کرد و گفت: انشاء‌الله دیداری برای تعیین تکلیف ستادهای مردمی با آقای روحانی تشکیل خواهیم داد و تاکید می‌کنیم که ما اصولگرایان از هر فعالیتی که به پیشبرد انقلاب اسلامی کمک می‌کند و در راستای منویات مقام معظم رهبری و امام راحل باشد حمایت خواهیم کرد اما این را باید بگویم تا زمانی که فرزندان امام راحل و مقام معظم رهبری زنده‌اند، اجازه نمی‌دهیم تا فتنه دیگری برپا شود.

***تذکر توکلی در مورد حفظ شأن مجلس***

پیش از اعلام نظر موافق بعدی احمد توکلی نماینده مردم تهران در مجلس در تذکر آئین‌نامه‌ای به مواد 80 تا 83 و 24 آئین‌نامه داخلی مجلس اشاره کرد و خطاب به رئیس‌مجلس گفت: آقای رئیس! شما چرا خواهش می‌کنید؟ اگر نماینده‌ای نظم را رعایت نکرد، آئین‌نامه تکلیف را مشخص کرده است.

وی ادامه داد: این مراسم به طور مستقیم از تلویزیون پخش می‌شود. حفظ شان مجلس روشن است. شما اول باید تذکر و بعد اخطار دهید و اگر بی‌نظمی ادامه پیدا کرد، اقدام دیگری انجام دهید.

علی لاریجانی رئیس مجلس نیز در پاسخ به تذکر آئین‌نامه‌ای احمد توکلی نماینده مردم تهران مبنی بر عدم رعایت نظم توسط نمایندگان در صحن علنی و در جریان صحبت‌های موافققان و مخالفان کابینه دولت گفت: تذکر شما واقعا به جاست. بنده ابتدای جلسه هم عرض کردم و از شما نمایندگان خواستم که وقار مجلس را حفظ کنید.

وی ادامه داد: دوستان گاهی با آقای رئیس جمهور صحبت می‌کنند و گاهی نیز با خودشان صحبت می‌کنند و فضای مجلس طور دیگری منعکس می‌شود.

رئیس‌ مجلس تاکید کرد: همین الان هم که بنده در حال صحبت هستم، تعداد زیادی از نمایندگان در راهرو ایستاده‌اند.

***جعفری: دولت یازدهم بهترین برنامه کاربردی را ارائه کرده است***

جلیل جعفری نماینده مردم خلخال در مجلس در موافقت با کلیات کابینه در سخنانی گفت: انتخابات شکوهمند 24 خردادماه 92 نمادی از مردم ‌سالاری اسلامی و نمونه‌ای از اعمال اراده جمعی مردم شریف ایران برای تغییر وضع موجود و بهبود شرایط معیشتی و اجتماعی و فرهنگی از طریق صندوق رای بود.

وی ادامه داد: ثمرات این حرکت ملی ارزشمند بازسازی اعتماد عمومی و سرمایه اجتماعی ملی و باز تولید ارزش‌های اخلاقی و متعالی انسانی و ترغیب مردم و نظام و بازآفرینی فرصت‌های ملی توام با امید و نشاط فراوان و عمومی بود.

نماینده خلخال در ادامه تاکید کرد: مخالفین محترم روی نداشتن برنامه این دولت صحبت کردند، واقعاً اگر برنامه‌ ارائه‌شده توسط این دولت و وزرای پیشنهادی را با دقت مطالعه می‌کردیم، این طور قضاوت نمی‌کردیم. دولت بهترین برنامه کاربردی را ارائه کرده است.

جعفری در ادامه افزود: دین‌مداری، دیانت عقلانی، اعتدال‌گرایی، تصمیم سازی و تصمیم گیری مبتنی بر خرد جمعی با اولویت حفظ منافع ملی و رعایت حقوق شهروندی، رشد و توسعه متوازن و همه جانبه، ارتقای کیفیت زندگی مردم، مبارزه با فساد، بهسازی ظرفیت دولت، تعامل سازنده قوه مجریه با قوه مقننه به ویژه اعتقاد قلبی این دولت بر رأس امور بودن مجلس،‌ توسعه پایدار، تکیه بر مردم، توجه ویژه به جمهوریت نظام، توجه و حمایت از نسل جوان، تعامل سازنده با جهان از مهمترین برنامه‌های وزرای پیشنهادی و دولت یازدهم است.

***قویترین برنامه اقتصادی در این دولت تهیه شده است***

وی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به برنامه‌های اقتصادی دولت یازدهم گفت: در حوزه اقتصاد قویترین برنامه اقتصادی در این دولت تهیه شده است؛ کاهش آسیب‌پذیری‌های اقتصاد ملی از راه تقویت بنیان‌های اقتصادی و ایجاد توازن و تعادل در بازار، مهار تورم و افزایش قدرت ملی امکان پذیر است.

نماینده خلخال تاکید کرد: بهتر است اجازه دهیم دولت مستقر شود و اگر برنامه‌ها را به درستی اجرا نکرد آن وقت می‌توانیم مخالفت کنیم.

جعفری در ادامه به برنامه‌های اجتماعی دولت روحانی اشاره کرد و گفت: در حوزه اجتماعی با تقویت نهادها و ساختارهای اجتماعی در کنار تغییر رفتارهای اجتماعی مطلوب و اخلاق‌مدار، تقویت ارزش‌ها و باورهای اخلاقی با آموزه‌های دینی و کاهش آسیب‌های اجتماعی و جامعه‌ای با شهروندان مسئولیت‌پذیر و برخوردار از حقوق برابر، از مهمترین برنامه‌های اجتماعی دولت یازدهم است که بنده معتقدم دولت نمی‌تواند برنامه‌ای بهتر از این ارائه بدهد، چه برنامه‌ای از این بهتر!

وی تاکید کرد: اتحاد و همدلی ثمره این دولت است. حرف‌هایی که نشان دهنده موضوعات دیگر است، شیرینی انتخابات را در کام ملت تلخ می‌کند؛ صحبت‌هایی که مخالفان بیان کردند، واقعاً مایوس کننده بود. من تعجب می‌کنم چرا باید این گونه سخنان در مجلس شورای اسلامی مطرح شود.

***دولت امید و تدبیر در حوزه سیاست خارجی بهترین سیاست را دارد***

نماینده خلخال افزود: دولت امید و تدبیر در حوزه سیاست خارجی بهترین سیاست را در پیش گرفته است که از جمله آنها تعامل با جهان است.

جعفری در ادامه به سخنان رئیس جمهور در مراسم تحلیف اشاره کرد که گفت" اگر می‌خواهید با ایران بزرگ تعامل داشته باشیم راه آن تکریم ملت ایران است"، تصریح کرد : آیا جمله‌ای از این شیرین‌تر می‌شود گفت که همه شما به رئیس جمهور احسن گفتید.

وی افزود: در حوزه سیاست خارجی بهترین برنامه‌ها توسط دولت در حال پیاده سازی است. باید اجازه دهیم سیاست‌ها پیاده شود و بعد قضاوت کنید.

نماینده خلخال در ادامه افزود: در حوزه سیاست داخلی همه وزرا بر توسعه متوازن در مناطق محروم کشور تاکید دارند، بهترین سیاست‌ها در حوزه سیاست داخلی برنامه‌ریزی شده است.

جعفری در ادامه سخنانش به برنامه‌های دولت حجت الاسلام روحانی در حوزه امنیت ملی اشاره کرد و اظهار داشت: در حوزه امنیت ملی و توان دفاعی، امنیت ملی همه جانبه و شهروند مدار، سیاست اطلاعاتی متمرکز و سیاست دفاعی راهبردی از مهمترین راهبردهای دولت تدبیر و امید است.

وی در همین زمینه ادامه داد: وحدت ملی و حفظ تمامیت ارضی، افزایش اعتماد میان حاکمیت و ملت، بالارفتن توان دفاعی و افزایش سهم ایران در امنیت و ثبات جهانی از برنامه‌های این دولت در حوزه سیاست خارجی است. متاسفانه بدون اینکه مطالعه داشته باشیم، از نداشتن برنامه دولت توسط مخالفان صحبت می‌شود.

نماینده خلخال در ادامه سخنانش به تاکید ویژه بر برنامه‌های دولت بر توسعه علم و فناوری اشاره و تصریح کرد: این دولت در تحقق اقتصاد دانش بنیان، بهبود زیرساخت‌ها، منابع و ارتباطات برای اتصال بین حلقه علم و فناوری به حلقه تولید و ثروت از نکات اساسی که در برنامه‌های این دولت به آن توجه ویژه‌ای شده است. رهبر معظم انقلاب همواره به علم و اقتصاد تاکید داشته‌اند که در این دولت نیز با برنامه‌ریزی‌های انجام شده حلقه ارتباط بین علم و اقتصاد شکل گرفته است.

جعفری افزود: رئیس جمهور در حوزه سلامت، شخصی را برای تصدی مسئولیت خطیر این حوزه  معرفی کرده است که تحول در نظام ارائه خدمات سلامت، افزایش کیفیت خدمات و توسعه عدالت در ارائه خدمات در برنامه‌های وزیر پیشنهادی بهداشت و درمان قرار دارد که ما آنها را شنیده‌ایم. وزیر پیشنهادی بهداشت به خدمات رسانی سلامت به دورترین نقاط کشور اعتقاد دارد و در برنامه‌هایش به آن توجه کرده است.

وی در ادامه اظهار داشت: حفظ پایدار محیط زیست، حفظ منابع زیرزمینی آب و مدیریت صحیح آب در بخش‌های مختلف صنعتی، کشاورزی و شرب، توسعه منابع انرژی نظیر نفت، گاز و سایر منابع و مدیریت صحیح آنها و نیز کاهش شدید انرژی، حفظ منابع طبیعی توجه ویژه به بخش کشاورزی و روستایی، کاهش آلاینده‌های هوا، آب و خاک از مهمترین برنامه‌‌هایی است که در این دولت به آن توجه شده و مخالفین آنها را نادیده گرفتند.

نماینده خلخال خاطر نشان کرد: بنده قاطعانه عرض می‌کنم این دولت یکی از با برنامه‌ترین دولت‌های تاریخ کشور خواهد بود. بنابراین از همکاران خود می‌خواهم که با رای قاطع به دولت تدبیر و امید،‌ رئیس جمهور خدوم و مردمی و دولت قدرتمندش را به نفع شایسته یاری کنند.

***اسدی: ثبت نام 148 یعنی استقبال نمایندگان از کلیات برنامه‌های دولت ***

جعفری بخشی از وقت خود را به یونس اسدی به عنوان موافق کلیات کابینه داد که اسدی پشت تریبون قرار گرفت و در سخنانی در موافقت با کلیات کابینه و طی سخنانی گفت: کلیات برنامه‌های دولت با استقبال خوبی از سوی نمایندگان روبرو شده که ثبت نام 148 موافق نشان دهنده این امر است.

وی ادامه داد: یکی از نمایندگان که به عنوان مخالف صحبت کرد در کل ناسزا گفت و فحش داد. بهتر است آنهایی که با برنامه‌ها مخالفت دارند، مخالفت‌شان را با برنامه بیان کنند و موافقان نیز موافقت خودشان را با برنامه اعلام کنند، تخریب شخصیت و تخریب یک دولت و تخریب کسانی که کارشان را شروع نکرده‌اند،‌ دور از انصاف است، مردم قضاوت می‌کنند.

***نباید آنچه را که از دلمان برمی‌آید به دولت و وزرا بگوییم***

نماینده مشکین شهر در مجلس تصریح کرد: نباید آنچه را که از دلمان برمی‌آید به دولت و وزرا بگوییم، نقد درست است اما صحبت‌ها باید منطقی باشد نباید آنچه که به ذهنمان می‌رسد را به دولت و وزرا بگوییم.

اسدی در ادامه تاکید کرد: با حضور حجت الاسلام روحانی در انتخابات پیش بینی همه این بود که انتخابات دو مرحله‌ای می‌شود اما حضور گرم و درخشان و نورانی وی نشاط و امیدواری را در مردم ایجاد کرد که این موضوع غیرقابل باور بود. باید برای این موضوع ارزش قائل شویم و قدر آن را بدانیم.

وی تصریح کرد: ملت ایران در شرایط سختی که تحریم‌ها و مسائل دیگر به آنها تحمیل شده بود در پای صندوق‌های رای حضور یافتند و استقبال گسترده‌ای از خود نشان دادند . شخصی که با چهره روشن، چشمان باز و لبان خندان وارد عرصه انتخابات شد و امید را در مردم زنده کرد.

***رئیس جمهور خیز بلندی برای توسعه اقتصادی کشور برداشته است***

نماینده مشکین شهر افزود: رئیس جمهور در برنامه 30 صفحه ای خود در چند بند خیز بلندی برای توسعه اقتصادی کشور برداشته است. در این 30 صفحه نکات آموزنده‌ای وجود دارد که همه نمایندگان آن را با دقت خوانده‌اند. البته روحانی قبل از انتخابات نیز برای مسائل اقتصادی آمادگی قبلی داشته است.

اسدی در همین زمینه اظهار داشت: حجت‌الاسلام روحانی در برنامه‌های خود 100روز را برای شناخت مسائل اقتصادی کشور در نظر گرفته که این نشان دهنده این است که وی پایه‌ریزی مهمی برای مسائل اقتصادی کشور انجام داده است.

وی در بخش پایانی سخنانش تدارک کابینه قوی را یکی از شاخص‌های دولت حجت‌الاسلام روحانی دانست و گفت: رئیس جمهور در تعیین کابینه روندی را طراحی کرده که انشاالله شاهد توسعه پایدار کشور در آینده نه چندان دور خواهیم بود. ما امیدواریم که اقتصاد کشور به توسعه پایدار برسد. آن را پیگیری خواهیم کرد. با 148 موافق کلیات برنامه‌های دولت، نمایندگان نشان خواهند داد که معیشت و مشکلات مردم در اولویت اول مجلس مردمی است. مجلس با نشاط فراوان دولت را همراهی خواهد کرد.

***بزرگواری: برخورد به وسیله چماق لری با دولتی که به منطقه محروم بنده نگاه ویژه نکند***

در ادامه حجت‌الاسلام سید‌علی‌محمد بزرگواری‌ نماینده کهگیلویه و بهمئی در مجلس در مخالفت با کلیات کابینه رئیس جمهور در سخنانی گفت: از مقام معظم رهبری که با درایت و مدیریت بصیرت‌دهی کردند و حماسه سیاسی را به مردم تفهیم کردند و با تشکر از امتی که امام خود را تنها نگذاشتند و نیز با تشکر از رسانه ملی که نقش ارزنده‌ای در خلق حماسه سیاسی داشته‌اند و با تبریک به برادر عزیز و هم لباس خودم جناب آقای دکتر روحانی از شخصیت‌های برجسته نظام جمهوری اسلامی سخنان خود را آغاز می‌کنم.

وی ادامه داد: در مجلس باید روح مدرس حاکم باشد. روح سخنگویی و وکیل الدوله بودن نباید در بین نمایندگان و فضای مجلس حاکم شود‌ البته امیدوارم وزرا که اکثراً رای می‌آورند، به چاپلوس‌ها اهمیت نمی‌دهند.

این نماینده مجلس در همین زمینه تاکید کرد: کسی که تا دیروز خودم شاهد بودم ‌دست احمدی نژاد را می‌بوسید، امروز چه حرف‌هایی که نمی‌زند. اینجا جای نقد و بررسی است.

بزرگواری ادامه داد: بنده به عنوان مخالف کلی برنامه مطالبی دارم اما به 65 تا 70 درصد این کابینه رای مثبت خواهم داد اما باید به عنوان نماینده حرف‌هایم را بزنم. به بنده گفتند بگذارید تهرانی‌ها و نمایندگان کلانشهرها حرف بزنند، شما که نماینده منطقه محروم هستید، حرف نزنید زیرا به ضرر شماست اما بنده گفتم بنده سید و لرتبار هستم و حرفم را می‌زنم.

وی ادامه داد: هر وزیری که رای بیاورد و هر دولتی که به منطقه محروم بنده نگاه ویژه نداشته باشد، با چماق لری با او برخورد خواهم کرد.

این نماینده مجلس تاکید کرد: اعتدال در قاموس ما طلبه‌ها یعنی اینکه حداقل 50 درصد در یک کشور جوان‌گرا مانند کشور ما و کشوری که دانشمندان جوان آن دنیا را به حیرت واداشته‌اند به طوری که در دولت اصلاحات و دولت‌های نهم و دهم جوانگرایی گوش فلک را کر کرده است، اینکه ما از صندوق عتیقه آقای رفسنجانی و خاتمی افرادی را به عنوان وزیر در بیاوریم صحیح نیست. البته همه آنها برادران بزرگتر ما هستند و برایشان احترام قائلم. اگر برخی از وزرای پیشنهادی بخواهند بر سر پروژه‌ها حاضر شوند باید به آنها سرم وصل کرد. باید مقداری اعتدال را در عمل تعریف کنیم.

***ما آقای روحانی را از ابتدای انقلاب رصد می‌کنیم***

بزرگواری تصریح کرد: وقتی که در راس نظام رهبری عزیز در طول 4 سال از فتنه 88 تا به امروز، تکیه کلام‌شان موضوع فتنه، فتنه‌گران و عقبه فتنه است،‌ آیا کسانی که حامی فتنه بودند و آیا کسانی که فتنه را حمایت کردند و آیا کسانی که در جلسه رهبری از طرف فتنه گران حضور یافته‌اند و بعد از آن مردم را به کف خیابان ها آورند و اراذل و اوباش نیز در کنار جنازه سوخته بسیجیان کف زدند، اینها باید در کابینه باشند؟ ما اینها را خوب می‌شناسیم و آنها را رصد می‌کنیم. ما آقای روحانی را از ابتدای انقلاب رصد می‌کنیم .

وی در ادامه افزود: بنده کسی بودم که نوار آقای روحانی را که اسم امام را برای اولین بار به کار برد در شیراز تقسیم کردم. آقای روحانی در فتنه سال 78 تنها کسی بود که به عنوان اصولگرا سخنرانی کرد. اما در آن زمان دانشگاه‌های ما در مسیر دیگری بود و بنده به عنوان یک روحانی و نماینده ولی فقیه در دانشگاه در آن زمان جرات نداشتم که صحبت کنم.

این نماینده مجلس در ادامه اظهار داشت: آشوب‌های آن زمان را دانشگاهیانی بپا کردند که یله و رها شدند. آیا این درست است که باز هم از آنها استفاده کنیم ؟و همان جمع سیاسی را درست کنیم؟ آخرین سخنرانی مقام معظم رهبری در ماه مبارک رمضان در جمع دانشگاهیان به همین نکته اشاره دارد.

بزرگواری با انتقاد از افراطی نامیدن افرادی که از فتنه سخن می‌گویند، گفت: چرا ما نباید حرف اساسی بزنیم؟ اگر از فتنه سخن بگوییم به ما می‌گویند که ما افراطی هستیم، پس اگر این گونه باشد رهبر اولین افراطی است؟ بنده مقلد و تابع رهبر انقلاب هستم. ما با فتنه گران سر سازش نخواهیم داشت. فتنه گران هزینه‌های بزرگی را به نظام ما تحمیل کردند.

وی خطاب به رئیس جمهور گفت: جناب آقای روحانی بنده کسی بودم که پس از فتنه تریبون مجلس را گرفتم و بر علیه سران فتنه شعار دادم که در دنیا نیز پخش شد. بنده فقط از خدا می‌ترسم و از هیچ کس ترسی ندارم. بنده این حرف‌‌ها را از روی دوستی عنوان می‌کنم. ما می‌خواهیم تعامل شما را پاسخ دهیم. از شما تشکر می‌کنم که شخصیت‌هایی مانند آقای رحمانی فضلی، وزیر بهداشت،‌ دفاع، دادگستری،‌ اطلاعات و یا نوبخت و نهاوندیان را در کابینه برگزیده‌اید، اما بگذارید بر روی کسانی که حرف هست صحبت کنیم.

***زنگنه وزیر شود آقازاده دله‌دزد میدان‌دار می‌شود***

این نماینده مجلس تصریح کرد: بنده برای آقای زنگنه نه به عنوان موافق و نه به عنوان مخالف ثبت نام نکرده‌ام، اما با روی کار آمدن وی آقازاده دله دزد مانند مهدی هاشمی سرکار می‌آید و میدان‌دار می‌شود. آیا باید او میدان‌دار شود؟ به اینها نباید رای داد. این آقازاده‌های دله دزد در این مملکت به نظام و روحانیت ما خیلی ضربه زده‌اند که باید جلوی آنها گرفته شود.

پس از بیان این سخن، علی لاریجانی که ریاست جلسه را برعهده داشت، از بزرگواری خواست که در بیان نظراتش، جلسه علنی را رعایت کند.

بزرگواری در بخش دیگری از صحبت‌هایش خطاب به حجت الاسلام روحانی گفت: شما به عنوان یک عالم روحانی شجاع و نخبه پس از مقام معظم رهبری مقام دوم را برای ما دارید.

وی در ادامه به ذکر روایتی از امیرالمومنان علی (ع) پرداخت که ایشان خطاب به مالک فرموده‌اند :"ای مالک! برای مشاغل کلیدی از بین یاران خود کسی را انتخاب کن که در برابر دشواری‌ها استوار باشد و مصیبت‌های بزرگ او را از پای ننشاند". این حرف علی عصر و علی زمان است . امام راحل و شهدا از ما می‌خواهند که درمسائل کشور دقت داشته باشیم به طوری که امام خمینی (ره) فرمودند "نگذارید این انقلاب به دست نااهلان بیافتد". البته افرادی که برای کابینه معرفی شده‌اند نااهل نیستند، اما سابقه و عقبه افراد مهم است.

در ادامه جلسه برخی نمایندگان نسبت به سخنان بزرگواری اعتراض کرده و به رئیس‌مجلس درباره کنترل و مدیریت جلسه تذکر دادند.

***قاضی‌پور: نباید اسم افراد را از تریبون مجلس بیاوریم***

همچنین نادر قاضی‌پور نماینده مردم ارومیه در مجلس طی تذکر ماده 24 آئین‌نامه داخلی مجلس و با اشاره به نطق محمدعلی بزرگواری، گفت: نباید اسم افراد را از تریبون مجلس بیاورم. بنده در مخالفت با 4 وزیر صحبت خواهم کرد اما باید در چارچوب باشد.

***ندیمی: مدیریت لاریجانی در مجلس عالی بوده است***

در ادامه جلسه نیز ایرج ندیمی نیز با استناد به مواد 24 و 77 خطاب به علی لاریجانی رئیس جلسه، گفت: حفظ کیان و شأن مجلس واجب است و تا به حال مدیریت شما نیز در مجلس عالی بوده است.

وی ادامه داد: اتهام، فحش و ورود به عناوینی که مربوط به موضوع بحث مجلس نیست، نباید مطرح شود و عناوینی مانند "دله‌دزد" شایسته مجلس نیست. شما باید ورود کنید و جلو این موارد را بگیرید.

لاریجانی نیز در پاسخ به ندیمی گفت:‌ فضای مجلس نشان می‌دهد که مجلس با تهمت‌زدن و اسم بردن افراد مخالف است چرا که این رفتارها در شأن مجلس نیست.

***پیرمؤذن: آقا دَم از مدرس می‌زند، اما از چماق هم حرف می‌زند***

کمال‌الدین پیرموذن نماینده مردم اردبیل نماینده دیگری بود که خطاب به بزرگواری گفت: آقا دم از مدرس می‌زند، اما از چماق هم حرف می‌زند؛ وظیفه همه نمایندگان است که اجازه ندهند، شأن مجلس و شهید مدرس زیر سوال برود.

جواد جهانگیرزاده نماینده مردم ارومیه نیز در تذکری با استناد به ماده 24 آئین‌نامه داخلی مجلس و بند 11 این ماده، گفت: امیدوارم تا انتهای بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی، فضای آرام‌تری داشته باشیم و منطقی صحبت کنیم که در این صورت دیگری نیازی به "چماق" نیست.

وی با اشاره به پیرمرد خواندن برخی از وزرای پیشنهادی از سوی یکی از نمایندگان گفت: نباید به افراد تهمت زد و رئیس جمهور در انتخاب افراد آزاد است و قانون در مورد سن و سال افراد و وزرای پیشنهادی، هیچ قیدی نگذاشته است.

***لاریجانی: کلمه چاپلوس خوب نبود***

یونس اسدی نماینده مردم مشکین‌شهر در استناد به ماده 24 و 79 آئین‌نامه داخلی و در واکنش به نطق محمدعلی بزرگواری گفت:‌ اگر منظور آقای بزرگواری از چاپلوس خواندن نمایندگان مجلس، بنده بودم، همه مرا از مجلس هشتم می‌شناسند و همه می‌دانند که بزرگواری چقدر دستمال‌کش دولت دهم بوده است.

وی ادامه داد: بنده در مجلس هشتم که حضور داشتم همواره به عنوان مستقل حرف خود را می‌زدم.

پس از رد و بدل شدن این سخنان، علی لاریجانی طی سخنانی گفت: این کلمه چاپلوس خوب نبود، شما هم چیزی روی آن نگذارید. البته بنده در جریان سخنرانی آقای بزرگواری به ایشان گفتم که این حرف‌ها خوب نیست.

***بذرپاش: مخالفت با کابینه به معنای آسیب‌زدن به روابط بین دولت و مجلس نیست***

در ادامه مهرداد بذرپاش نماینده مردم تهران در مجلس در مخالفت با کلیات کابینه پیشنهادی روحانی، با بیان اینکه این نطق به این معنا نیست هیچ فرد شایسته‌ای در دولت وجود ندارد، گفت: عقیده دارم افراد شایسته و کاردانی حضور دارند که گرفتن رای اعتماد از نمایندگان مجلس حق آنهاست، اما آنچه که می‌خواهم بگویم این است که کلیات کایبنه به مثابه یک سیستم یک‌پارچه است که از مشکلات مهمی رنج می‌برد.

نماینده مردم تهران ادامه داد: مخالفت با کابینه مطلقا به معنای آسیب‌زدن به روابط بین دولت و مجلس نیست و طبیعی است که ظرف چند روز  آینده تکلیف کابینه مشخص خواهد شد و دولت کار خود را آغاز خواهد کرد. مجلس نیز در چارچوب قانون تمام تلاش خود را برای کمک به دولت به کار خواهد بست، اما مهمترین کمکی که می‌توانیم به آقای روحانی کنیم، این است که کمک کنیم روحانی ملاحظات و مصلحت اندیشی‌های تحمیلی به این دولت را به حداقل رسانده و کابینه کاملا حرفه‌ای، هماهنگ و متناسب با نیازهای روز تشکیل دهد.

بذرپاش تصریح کرد: متاسفانه حضور چند تن از چهره‌های مرتبط با حوادث سال 88 که برخی ابا دارند لفظ فتنه را برای آن به کار ببرند، جای سوال است و ما کم‌وبیش می‌دانیم که حضور این افراد در کابینه محصول فشارها و سهم‌خواهی‌های برخی‌ها است، ولی حقیقت این است که مجلس به دلیل سوگندی که خورده و همچنین تعهدی که نسبت به مردم ایران دارد، به هیچ وجه نمی‌تواند از این موضوع به سادگی عبور کند. هر چند که برخی‌ها خوششان نیاید لفظ فتنه را تکرار کنند.

***وعده‌ در خصوص بهبود فوری اقتصاد با کابینه مسن به دست نمی‌آید***

وی فتنه را جابجایی اصول موضوعه جمهوری اسلامی در سال 88 توسط عده‌ای خواند و گفت: فتنه 88 یک سوءتفاهم نبود و شعارهایی مانند "نه غزه، نه لبنان، جانم فدای ایران" سوءتفاهم قابل گذشت نیست و پس از آن هیچکدام از این افراد عذرخواهی نکرده و کسی یاد ندارد که با فتنه کوچکترین مرزبندی داشته باشند و فتنه 88 یک شاخص انتخاب است .

نماینده مردم تهران دلیل دیگر مخالفت با کلیات کابینه را این دانست که کابینه فعلی توانایی اجرای برنامه‌های روحانی را ندارد و خاطرنشان کرد: وعده‌های آقای رئیس جمهور در ایجاد بهبود فوری در مسائل اقتصادی مردم نمی‌تواند با این کابینه مسن به دست بیاید و میانگین سنی کابینه پیشنهادی آقای روحانی تقریبا بالای 60 سال است که معنای آن این است که این کابینه کم‌تحرک خواهد بود.

بذرپاش ادامه داد: بنده قصد ندارم تجربه آقایان را دست کم بگیرم، اما هر کس کار اجرایی در ابعاد ملی انجام داده باشد، می‌داند که این کار مستلزم تحرک بالا و توان کار حداقل 15 ساعتی است و اکنون دیگر زمان راحت‌طلبی و اشرافی‌گری نیست، چرا که مردم توقع دارند در زمانی کوتاه به اوضاع آنها سامان داده شود.

وی تصریح کرد: در شرایط فعلی عملا کار به دست آقازاده‌ای خواهد افتاد که توان جبران کردن نیروی تحلیل رفته عناصر بالادستی را داشته باشد و در این صورت شاهد بازگشت عناصر پشت پرده خواهیم بود که این معنی را می‌دهد که از شعاع‌های اصلی دولت اعتدال انحراف را شاهد خواهیم بود.

***کابینه روحانی شبیه کابینه هاشمی‌رفسنجانی است***

نماینده مردم تهران با استناد به برخی منابع گفت: برخی منابع می‌گویند کابینه روحانی شبیه کابینه هاشمی‌رفسنجانی است، اما آقای روحانی خود شما می‌دانید که بعد از اینکه شما ثبت‌نام کردید، آقای هاشمی اراده ثبت‌نام در انتخابات را کرد، اما توفیق حضور به وی دست نداد و حتی تا 3 روز آخر مانده با انتخابات نیز از شما حمایت نکرد. پس شما بدانید که فقط به خداوند متعال و مردم وام‌دار هستید و نه هیچکس دیگری.

بذرپاش کابینه پیشنهادی را شبیه شرکت سهامی دانست و اظهار داشت: برخی از ایراداتی که به دولت‌های سابق گرفته می‌شد، این بود که مجبور بودندبه اطرافیان سهمی بدهند که بیشتر از همه شخص رئیس‌جمهور متضرر می‌شد.

وی با اشاره به این وعده روحانی مبنی بر استفاده از نیروهای شایسته خاطرنشان کرد: آیا این انتخاب با ملاک‌های حداکثری شایسته‌سالاری صورت گرفته بود و آیا تفسیر دولت وحدت ملی این است؟ آیا در میان کاندیداهای انتخابات ریاست جمهوری فرد شایسته‌ای نبود که شایسته حضور در کابینه باشد و یا آیا در دولت سابق فردی شایستگی حضور در دولت فعلی را نداشت. در صورتی که شما گفتید کلید دارم نه داس!

نماینده مردم تهران کابینه را دارای عدم انسجام اقتصادی معرفی کردو پرسید: آیا تیم اقتصادی دولت دارای یک فرمانده واحد و مشخص است؟ آنطور که می‌دانم هر یک از افراد اقتصادی همکار رئیس‌جمهور تز اقتصادی جداگانه‌ای دارد. مسئولیت اقتصادی در کابینه بر عهده کیست؟ آیا منظور از ژنرال‌هایی که قرار بود به کار بگیرید این افراد بودند و بقیه کارشناسان سرباز هستند؟

***جعفرزاده: حضور مردم در انتخابات نمادی از مردم‌سالاری دینی بود***

غلامعلی جعفرزاده نماینده مردم رشت در مجلس در موافقت با کلیات کابینه پیشنهادی با بیان اینکه قرار بود مباحث کارشناسی پیش برود و به کسی تعرضی نشود، گفت: حضور مردم در انتخابات ریاست جمهوری نمادی از مردم‌سالاری دینی بود و حاکمیت بر سرنوشت خویش را نشان داد.

وی ادامه داد: مردم در چارچوب نظام جمهوری اسلامی، قانون اساسی و تدابیر مقام معظم رهبری اراده جمعی خود را برای بهبود سرنوشت خود از طریق اعمال تغییرات به کمک صندوق‌های رای و به شیوه دموکراتیک اعلام کردند و بر همه مسئولان کشور واجب است که توان خود را برای مطالبات مردم به کار بگیرند و قوه مجریه نیز وظیفه دارد در کنار سایر قوا وظایف سنگین خود را انجام دهد.

نماینده مردم رشت اظهار داشت: نتیجه انتخاب عقلانی مردم حتی در مدت کوتاه بعد از انتخابات ثمرات فراوانی داشته و گام‌های مهمی به سوی بازسازی سرمایه اجتماعی و نزدیک کردن پیش از پیش مردم به حاکمیت برداشته شد.

جعفرزاده خاطرنشان کرد: تداوم این مسیر نیازمند بینشی روشن در مبانی عملی دولت و رئوس برنامه‌هایی است که دولت قصد دارد در 4 سال آینده به مرور آنها را انجام دهد.

***هدف نهایی برنامه اقتصادی دولت بهبود وضعیت رفاهی مردم است***

وی مبانی و اولویت اهداف راهبردی را دیانت عقلانی و رحمانی، اعتدال‌گرایی در رفتار دولتمردان و تصمیم بر مبنای خرد جمعی، محوریت منافع ملی برای تحقق اصول و حکمرانی شایسته، ارتقای کیفیت زندگی ایرانیان، تعهد به رشد و توسعه همه‌جانبه، مبارزه با فساد، تعامل با قوا، تکیه بر مردم و تعامل سازنده در روابط بین‌الملل معرفی کرد و گفت: تعامل سازنده با دنیا بر مبنای عزت، حکمت و مصلحت همواره مورد تاکید نظام جمهوری اسلامی بوده و بدون رابطه سازنده با دنیا منافع کشور را نمی‌توانیم تامین کنیم چرا که در مقطعی از تاریخ انقلاب اسلامی قرار داریم که بیشترین فشارهای خارجی ظالمانه بر کشور وارد می‌شود.

نماینده مردم رشت ادامه داد: اقتصاد حوزه‌ای است که با زندگی روزمره و معیشت آنها سر و کار دارد و مقبولیت نظام در اقداماتی همچون کارآمدی اقتصادی نظام است و هدف نهایی برنامه اقتصادی دولت یازدهم بهبود وضعیت رفاهی مردم و افزایش قدرت خرید خانوار و کاهش شکاف درآمدی است.

جعفرزاده کاهش تورم، ایجاد اشتغال پایدار و ایجاد عدالت اقتصادی، تعامل با اقتصاد جهانی، اقتصاد مقاومتی را از دیگر برنامه‌های اقتصادی دولت یازدهم دانست و اظهار داشت: این برنامه نیازمند ایجاد وفاق بین دولت و سایر قوا، اطمینان از تامین کالاهای اساسی مورد نیاز مردم و تبیین گفتمان اقتصادی اعتدال است.

***لاریجانی: عمداً جلسه را آزاد گذاشتم تا آقایان حرف‌هایشان را بزنند***

در خاتمه نشست علنی امروز مجلس علی لاریجانی رئیس مجلس طی سخنانی گفت: در جلسه امروز آقای رئیس‌جمهور و نمایندگان مجلس مطالب کلی و نظرات و دیدگاه‌های خود را مطرح کردند و موافقان و مخالفان نیز صحبت‌های خود را بیان کردند اما برخی مطالب باید در اینجا و به این نحو مطرح می‌شد، چرا که این صحبت‌ها توهین بود و این یک تجربه است.

وی ادامه داد: البته من عمداً آزاد گذاشتم تا آقایان حرف‌هایشان را بزنند اما باید رعایت کرد و نباید به افراد توهین شود؛ لازم است در اینجا پیغام آیت‌الله آملی لاریجانی رئیس قوه قضائیه را بیان کنم، چرا که برخی نمایندگان در سخنان خود دو موضوع را مطرح کردند.

رئیس مجلس افزود: یکی از آقایان نماینده گفته که رئیس قوه قضائیه سهمیه‌ای در کابینه پیشنهادی داشته است که آیت‌الله آملی لاریجانی پیغام داده که این سخنان ناصوابی است و طبق قانون اساسی وزیر دادگستری باید با پیشنهاد قوه قضائیه و هماهنگی با رئیس‌جمهور مشخص شود.

لاریجانی تصریح کرد: بنابراین به این سهمیه نمی‌گویند بلکه این، طریق کار است که در قانون اساسی مشخص شده که وزیر دادگستری توسط رؤسای دو قوه انتخاب شود.

وی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: نکته دوم اینکه یکی از نمایندگان مجلس گفت که معاون اول رئیس جمهور در اولین تصمیمی که گرفته خلاف قانون عمل کرده و آیت‌الله آملی لاریجانی نیز در این باره پیغام داده که با توجه تصمیمی که معاون اول رئیس جمهور گرفته، رئیس دیوان عدالت اداری گفته این تصمیم ملغی است ولی مطابق نظری که در قانون وجود دارد و رئیس قوه قضائیه هم اعلام کرده، هیئت عمومی دیوان عدالت باید نظر دهد تا یک مصوبه‌ لغو شود.

رئیس مجلس بر همین اساس تاکید کرد: بنابراین نظر رئیس دیوان نظر شخصی بوده و به معنای رد مصوبه معاون اول و بخشنامه وی تلقی نمی‌شود. بنابراین آقایان مطالبشان را در بررسی کابینه پیشنهادی و برنامه وزرا با دقت تمام و لحاظ همه موارد بیان کنند.

لاریجانی در پایان گفت: خواهش می‌کنم نمایندگان از بیان برخی نکاتی که امروز مطرح شد و توهین به دیگران هم بود، پرهیز کنند.

بالاخره علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی ساعت 12:02 جلسه علنی امروز جلسه علنی را برای تنفس 2 ساعته به پایان رساند و اعلام کرد که جلسه علنی بعدی مجلس برای بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی ساعت 14 بعدازظهر برگزار می‌شود.

***مهمان‌نوازی رئیس مجلس و نمایندگان از دولت یازدهم***

در 2 ساعت تنفس مجلس نمایندگان در کنار وزرای پیشنهادی ضیافت ناهار را برگزار کردند و حجت‌الاسلام حسن روحانی نیز مهمان علی لاریجانی بود.

***آغاز جلسه علنی پارلمان بدون حضور روحانی***

جلسه علنی نوبت عصر امروز مجلس با حضور 195 نماینده و به ریاست علی لاریجانی و بدون حضور مهمان اصلی مجلس حجت‌الاسلام حسن روحانی، اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس جمهور و برخی وزرای پیشنهادی آغاز شد.

در جلسه نوبت صبح جعفرزاده نماینده مردم رشت در مجلس به عنوان موافق با کلیات برنامه‌های دولت یازدهم صحبت کرده بود و 5 دقیقه از وقت خود را به محمدرضا تابش داده بود تا وی نیز در موافقت با کابینه روحانی اظهارات خود را بیان کند.

***تابش: دولت تدبیر و امید حاصل گفتمانی است که در انتخابات شکل گرفت***

محمدرضا تابش نماینده مردم اردکان در مجلس در موافقت با خط مشی و کلیات برنامه دولت یازدهم با بیان اینکه از نمایندگان مجلس می‌خواهم همراه با رای معنادار ملت به کابینه پیشنهادی حجت‌الاسلام حسن روحانی رای اعتماد دهند، گفت: مطالعه و بررسی برنامه‌ها و توانایی وزرای پیشنهادی حق یکایک ما نمایندگان است، اما انجام این مهم باید برپایه اخلاق و موازین دینی باشد. قرآن کریم ما را در این راه از غیبت و کنجکاوی و گمانه‌زنی درباره افراد باز می‌دارد و این گناهان را مستوجب سخت ترین گناهان می‌داند.

وی افزود: من به حسب وظیفه‌ای که در این دوره تاریخی احساس می‌کنم، لازم می‌دانم تا نکاتی را به استحضار ملت ایران برسانم. اکثریت مردم ما در 24 خرداد رای به تغییر به وضع موجود کشور داده‌اند و به اعتدال، ثبات و عقلانیت امید بسته‌اند. دولت تدبیر و امید حاصل همین گفتمانی است که در انتخابات شکل گرفت و نقش راهگشایانه مقام معظم رهبری، حضور فعالانه همه سلایق و جریان‌های سیاسی در این انتخابات و اثرگذاری شخصیت‌های مقبول مردم در خلق حماسه سیاسی برجسته است.

نماینده اردکان ادامه داد: باید از یاد نبرد که مردم در این انتخابات به افراط و افراطی‌گری "نه" گفتند و به اعتدال و عقلانیت "آری" گفتند. اکنون نوبت ماست که به انتخاب آن روز مردم و به کابینه امروز منتخب مردم آری بگوییم و به اعتدال، امید و اعتماد مردم رای مثبت دهیم.

***ترکیب کابینه پیشنهادی ترکیبی اعتدالی است***

تابش با بیان اینکه ترکیب کابینه پیشنهادی ترکیبی اعتدالی است، اظهار داشت: این کابینه ترکیبی به هم پیوسته است.

وی تصریح کرد: کابینه پیشنهادی برای خارج کردن کشور از دایره مشکلات و مسائلی آمده است که متاسفانه جامعه به آن گرفتار شده است. صدور 34 قطعنامه توسط اتحادیه اروپا و سازمان ملل علیه ایران موجب شدت گرفتن تحریم‌ها و وضع بد اقتصادی کشور و تورم و نرخ بیکاری دو رقمی شده است. این در حالیست که دولت‌های نهم و دهم 63 درصد درآمدهای نفتی طی 108 سال گذشته معادل 700 میلیارد دلار را هزینه کردند که اگر مبتنی بر برنامه‌ریزی‌های علمی و واقع‌بینانه بود، ما امروز به یک قدرت منطقه‌ای تبدیل شده بودیم.

نماینده اردکان خاطرنشان کرد: برای ما به عنوان ام‌القرای جهان اسلام مایه سرافکندگی است که کشورمان از نظر فساد مالی جزو 10 کشور اول جهان و از نظر رواج طلاق جزو 4 کشور اول دنیا باشد و تعداد معتادان ما بنا به اعلام مقامات رسمی از 4 میلیون نفر متجاوز شود. کمک واقعی مجلس در این شرایط دادن رای اعتماد بالا به وزیران منتخب است.

***دفاع از قدرت آینده‌نگری وزیر پیشنهادی خارجه***

تابش افزود: آشنایی و تسلط وزیر پیشنهادی خارجه به حوزه ماموریت و قدرت آینده‌نگری او بی‌تردید در خروج کشور از نگرانی‌های کنونی اثرگذار خواهد بود. همچنین در حوزه نفت و انرژی نیز تجربه وزرای پیشنهادی می‌تواند تضمین کننده اجرای برنامه‌های مهم دولت باشد. برنامه‌های اقتصادی دولت نیز متناسب با نیازهای کشور است و وزرای مجرب و توانمندی معرفی شدند که می‌توانند با بهبود شاخص‌های اقتصادی و رونق تولید و عمران و آبادانی رفاه مردم را رقم بزنید.

وی افزود: همچنین در حوزه‌های آموزش و پرورش و علوم تحقیقات و فناوری، برنامه‌های دولت بسیار درخشان است و وزرای منتخب می‌توانند با بینش و روش اعتدالی دانشگاه با ثبات و دارای تحرک علمی و مدرسه هوشمند و خلاق علمی را در کشور توسعه دهند. همچنین در حوزه‌های فرهنگی و اجتماعی نیز وزیران پیشنهادی از تناسب بالایی در حوزه‌های مختلف مسئولیت خود برخوردارند و توانایی تحقق شعارهای دولت را دارند.

نماینده اردکان تصریح کرد: همچنین در حوزه سیاست داخلی و قضا و امنیت، جامعه به دنبال شرایط امن و به دور از ترس و نگرانی است و باید رویکردهای امنیتی و افراطی جای خود را به رویکردهای قانونی و مدنی بدهد و اسباب تحقق شعارهای رئیس جمهور فراهم شود. امیدوارم با توجه به سخنان و برنامه‌های وزرای پیشنهادی شاهد رفع تضییقات باشیم.

تابش ادامه داد: گرایش‌های مختلف مردم پای صندوق‌های رای با هم کنار آمدند و همراه شدند، لذا ما نیز با هر سلیقه و نظر سیاسی که داریم، باید در هنگام رای به وزرای پیشنهادی همراه دولت از نظر مردم تبعیت کنیم. چرا که فرصت بی نظیری برای حل مشکلات کشور و عبور از تنگناها فراهم شده است و نباید این فرصت را از دست بدهیم و باید کاری کنیم.

***رسایی: امروز در تاریخ به عنوان یکی از برگ‌های زرین و قابل دفاع ثبت خواهد شد***

پس از تابش، حمید رسایی نماینده مردم تهران در مجلس در مخالفت با خط مشی و خطوط کلی برنامه دولت یازدهم اظهار داشت: امروز در تاریخ انقلاب اسلامی به عنوان یکی از برگ‌های زرین و قابل دفاع ثبت خواهد شد و کابینه یازدهم به ریاست جناب آقای روحانی در حالی در مجلس شورای اسلامی با آرامش برای اخذ رای اعتماد نشسته که خیابان‌های تهران توسط کاندیداها و هوادارانی که رای اکثریت را به دست نیاورده‌اند، به آتش کشیده نشده است.

وی افزود: امروز هیچ مسجدی در آتش نمی‌سوزد. چادر از سر هیچ زنی کشیده نشده است. هیچ یک از نیروهای بسیجی و انتظامی در دفاع از فرد پیروز کتک نخورده‌اند و به شهادت نرسیده‌اند و در خطبه‌های هیچ نمازجمعه‌ای نظام اسلامی زیر سوال نرفته و حاضران در نماز کف و سوت نزدند.

نماینده مردم تهران در مجلس ادامه داد: روز قدس امسال اسرائیل سیلی خورد و کسی شعار نه غزه، نه لبنان جانم فدای ایران سر نداد. هیچ کس شعار مرگ بر اصول مهم قانون اساسی را در خیابان‌ها سر نداد تا کسانی زیر پل کالج ساندویچ بخورند و از آنها حمایت بکنند.

رسایی تصریح کرد: هیچ کس از رهبر دلسوزمان باج نخواست تا ایشان نگوید خمینی به هیچ کس باج نداد و من هم به هیچ کس باج نمی‌دهم.

وی خطاب به حسن روحانی رئیس‌جمهور اظهار داشت: آقای روحانی و هیئت محترم همراه به شما این پیروزی را تبریک می‌گوییم  و هر یک از شما که رای خانه ملت را کسب کند بر اساس اصول قانون به او کمک خواهیم کرد تا در برابر دشمنان بایستد و مشکلات روزمره و بنیادی مردم را حل کند. هر چند این برتری با حداقل 7 دهم درصد آرا بیش از 50 درصد بود.

*** یقه پاره کردن برای دولت لب مرزی***

نماینده مردم تهران ادامه داد: برخی در حالی امروز برای دولت لب مرزی یقه پاره می‌کنند که تا دیروز در تریبون‌های خود کمک به دولتی با 65 درصد آرای مردم را وکیل‌الدولگی می‌دانستند در حالی که برای ما 67 درصد و یا 50.7 هیچ فرقی ندارد.

رسایی خطاب به رئیس جمهور گفت: آقای روحانی اگر طبق اصول حرکت کنید، با تمام وجود از شما حمایت می‌کنیم حتی اگر به ما وکیل‌الدوله بگویند. صحبت ما به عنوان مخالف کلیات به معنای مخالفت با همه وزرای پیشنهادی نیست.

وی تاکید کرد: بنده از آقای روحانی تشکر می‌کنم که در برابر برخی فشارهای غیر منطقی ایستادند و از برخی عناصر بدنام و افراطی سیاسی که عملکردشان در سالهای اخیر مورد تشویق دشمنان بود استفاده نکردند.

نماینده مردم تهران خاطر نشان کرد: از کلیات جهت‌گیری آقای روحانی در مصاحبه‌هایشان به ویژه در سیاست خارجی تشکر می‌کنیم. هر چند آقای روحانی باید بداند و از یاد نبرد که دشمنان ما به ایشان چشم طمع دارند. یادآور می‌شوم که برخی از وزرای پیشنهادی از نظر سلیقه سیاسی همسو با امثال بنده نیستند، ولی انصافا نیروهای متخصص و متعهدی هستند به آنها رای خواهم داد.

رسایی افزود: رهبر معظم انقلاب بر همکاری با دولت جدید تاکید کردند، اما در عین حال نمایندگان را موظف به بررسی سوابق وزرای کابینه و انتخاب افراد صالح کردند. ایشان در دیدار دانشجویان تاکید کردند که نکته اصلی در سال 88 یعنی فتنه را نباید فراموش کنیم.

***دارا بودن سوابق غیرمتخصص و غیر مرتبط وزرای کابینه پیشنهادی دولت یازدهم***

وی خطاب به رئیس‌جمهور گفت: آقای روحانی برخی از وزرای پیشنهادی کابینه شما از نظر سوابق اجرایی و تحصیلی غیر متخصص و غیر مرتبط با وزارتخانه مربوطه هستند برخی از وزرای پیشنهادی سال‌ها در رشته‌های دیگر مشغول به کار بودند و گذر زمان و سرعت پیشرفت حوزه‌های مربوطه باعث شده تا در حوزه معرفی شده به‌روز نباشند.

نماینده تهران ادامه داد: آقای واعظی که سابقه تجربی در حوزه سیاست خارجی دارد، تحصیلاتش در سال های دور در رشته ارتباطات بوده است و زمانی که در کمیسیون صنایع از او سوال می‌کنند که آن سابقه و تحصیلات با این وزارتخانه چه ارتباطی دارد، با صداقت می‌گوید بنده خود را برای وزارت خارجه آماده کرده بودم، اما زمانی که به من پیشنهاد وزارت ارتباطات را دادند، گفتم اگر نپذیرم می‌گویم که فلانی وزارت خارجه را می‌خواهد. این چه نوع ترکیب چینش کابینه است؟

رسایی تاکید کرد: وزیر ورزش با سابقه فعالیت اجرایی و تحصیلات در رشته دیگر برای وزارت ورزش معرفی شده است در حالیکه ما امروز در حوزه ورزش با سیاستگذاری ها و سرمایه‌گذاری که انجام شده شاهد پیروزی‌هایی هستیم که محصول تلاش دولت‌های قبل است. کابینه معرفی شده متاسفانه از چابکی و تحرک لازم برای حل مشکلات مردم برخوردار نیست و علت آن سن بالای این کابینه است. میانگین فعلی کابینه حدود 60 سال است که تاکنون کشور جوان ما کابینه‌ای به این مسنی نداشته است. بنده قصد تخفیف ندارم. قطعا این عزیزان محترم هستند، اما آیا بهتر نبود از این دوستان در جایگاه مشاوره‌ای استفاده می‌شد؟

وی گفت: برخی از وزرای پیشنهادی محترم تاکنون سکته قلبی کرده‌اند و مجبور به عمل جراحی شده‌اند. یکی از وزرای پیشنهادی که یکی از مشکلاتش همین سن بالا است علاوه بر مشکلات دیگر در تلویزیون می‌گوید که سن ما برای به دوش کشیدن وزارتخانه کافی نیست، اما امروز در مجلس شورای اسلامی نشسته تا بار یک وزارتخانه مهم را که در تحریم‌ها مهمترین فعالیت را دارد به دوش بکشد.

***کابینه روحانی کابینه پشت کارتابل‌ها خواهد بود***

وی تاکید کرد: آقای روحانی نسل سوم کشور چه گناهی کرده‌اند که از مدیرانی که از نسل اول مدیریت ناموفق کرده‌اند و در دوره‌ آنها تورم 50 درصدی و آشوب‌های خیابانی بدون زیرساخت سیاسی وجود داشته استفاده کنند. آشوب‌های خیابانی در دوره آنها در مشهد، اراک، قزوین، اسلامشهر اتفاق افتاد. برای نقد برخی از وزرای پیشنهادی دولت کافی است تا به نشریه مرحوم کیومرث صابری فومنی (گل آقا) مراجعه شود تا امروز معلوم شود که برخی از آنها هیچ تناسبی با کابینه کنونی ندارند و آن وقت مشخص می‌شود که چه آینده‌ای در انتظار مردم است.

رسایی تاکید کرد: آقای روحانی این کابینه میدان دار عملیاتی‌های بزرگ اجرایی نخواهد بود و بالای سر مدیران استانی برای حساب کشی نخواهد رفت. کابینه شما کابینه پشت کارتابل‌ها خواهد بود گزارش‌هایی که مدیران از استان‌ها می‌دهند و مدیر دیگر پشت کارتابل‌ها آنها را بررسی می‌کند این ترکیب حتی ظلم به افراد جوانی است که در این کابینه حضور دارند و اگر همه کابینه از آن نشاط برخوردار می‌شد امکان داشت که از آن استفاده شود.

نماینده تهران در مجلس اضافه کرد: برخی از وزرای پیشنهادی از حاشیه‌های پر آشوب سیاسی برخوردار هستند. شعار شما (حسن روحانی) اعتدال است که انشاءالله تعریفش کنید و به سرنوشت شعار اصلاحات که به اصلاحات آمریکایی رسید، دچار نشود. اما شما در حالی شعار اعتدال می‌دهید که برخی از چهره‌های معرفی شده سابقه افراطی آن هم در فتنه‌ای که شبه کودتا بود دارند برخی از چهره‌های معرفی شده سابقه حضور در اغتشاشات، تعطیلی کلاس‌های دانشگاه و حمایت از عناصر آشوبگر را دارند و اکنون فراری هستند، برخی از آنها نیز در فتنه بازداشت شدند و برخی نیز سایه به سایه با متوهمین فتنه همراه بودند و فرماندهی عملیات روانی آنها را برعهده داشتند.

***فتنه سال 88 یک دعوای انتخاباتی میان دو کاندیدا نبود***

وی تاکید کرد: در این دوره آقای روحانی محمدرضا صادق را به عنوان نماینده خود در شورای نگهبان معرفی کرد که بسیار منطقی و متین عمل کرد و جلوی برخی از فتنه‌گری‌ها را گرفت، ولی از آن طرف در کابینه شما فردی حضور دارد که نماینده میرحسین موسوی در شورای نگهبان در انتخابات سال 88 بود و یکی از عاملین ایجاد توهم در موسوی همین فرد بود که از بعدازظهر روز جمعه به شهادت برادرمان آقای زارعی که در شورای نگهبان حضور داشتند، وی آقای موسوی را پیروز انتخابات می‌دانست و مانند برخی دیگر که بیرون از صحنه به موسوی تبریک می‌گفتند، باعث شد آنها متوهم شوند.

وی تصریح کرد: البته برخی از وزرای پیشنهادی دولت می‌گویند که حضور ما در کنار فتنه‌گران در حقیقت با هماهنگی نهادهای امنیتی بوده است. از جمله یکی از چهره‌های شاخص در کابینه دولت می‌گوید و اصرار دارد که علنی نباشد. باید گفت جل‌الخالق. از یک طرف رهبر ما فریاد می‌زند که سکوت نکنید و موضع بگیرید. اما از طرف دیگر نهادهای امنیتی ما افرادی را می‌فرستند تا رئوس فتنه را تحریک و بر موضع‌گیریشان اصرار بورزند.

رسایی گفت: فتنه و کودتای سال 88 یک دعوای انتخاباتی میان دو کاندیدا نبود بلکه به تعبیر رهبر انقلاب حرکتی ریشه‌دار برای براندازی نظام بود. ایشان در چند روز گذشته در دیدار دانشجویان نیز بر فراموش نکردن فتنه تاکید کردند.

نماینده تهران در مجلس خاطر نشان کرد: رهبر معظم انقلاب در این دیدار تاکید کردند که ما صدبار سوال کردیم که چرا عذرخواهی نمی‌کنید. آقایی که پشت تریبون فتنه می‌گویی کاسب فتنه ، آیا رهبر تو که صد بار سوال کرده کاسب فتنه بود؟ خدا را شکر که امروز برخی از صف‌بندی‌های داخل مشخص و شفاف‌تر شده و برخی افراد مواضع خود را در پشت تریبون اعلام کردند. مردمی که امروز مذاکرات مجلس را دنبال می‌کنند، می‌پرسند که آیا رهبری انقلاب هم کاسب فتنه بوده است که خودشان تاکید فرمودند صد بار از آنها سوال کردیم و جواب نمی‌دهند؟

***برخی با واژه‌سازی کاسب فتنه به دنبال فراموش‌سازی عوامل کودتای 88 هستند***

وی گفت: مردم می‌پرسند که رهبری به صراحت فرموده از آنها مطالبه کنید ولی برخی با واژه‌سازی کاسب فتنه به دنبال توجیه‌سازی و فراموش‌سازی عوامل کودتای 4 سال قبل هستند. برخی مغالطه می‌کنند که چرا به حضور بعضی از وزرای پیشنهادی در ستاد انتخاباتی نسبت به رای دادن کاندیداهای دیگر یا اعتراض‌های سال 88 اعتراض می‌کنید در حالی که چه کسی گفته که اعتراض ما این است؟

رسایی ادامه داد: حرف ما این است که این افراد در ستادهای انتخاباتی حضور داشتند و در جلسات رهبر انقلاب با نمایندگان کاندیداها نیز حضور داشته‌اند. بنده به برخی از این آقایان در کمیسیون‌ها گفتم که چرا موضعی در سال 88 نگرفتید و آنها گفتند بعد از 29 خرداد هیچ حرفی نزدند. اتفاقا حرف ما این بود که این اول دعوا است، چرا آنها هیچ حرفی نزدند. رهبری در جلسه با نمایندگان کاندیداها گفتند این افراد بروند و موضع بگیرند تا برخی از کاندیداها از توهم بیرون بیایند، اما این کار را نکردند.

نماینده تهران ادامه داد: مگر یادتان رفته که رهبری فرمودند "اینها هر کاری برای مقابله با نظام اسلامی انجام دادند و جایی که کاری نکردند، نتوانستند. مگر یادتان رفتند که رهبری فرمودند که رد شدن در این امتحان به معنای رفوزه شدن نیست، بلکه به معنای سقوط است؟ تعداد قابل توجهی از اعضای کابینه سابقه امنیتی دارند و اتفاقا تنها وزارتخانه امنیتی دولت یعنی وزارت اطلاعات وزیری معرفی شده که سابقه امنیتی ندارد. آیا قرار است که این وزارتخانه با وزیری در سایه مدیریت شود؟ آقای روحانی ما فعالیت در نهادهای امنیتی و نظامی را بد نمی‌دانیم، بلکه این را افتخار می‌دانیم. ولی حرف این است که برخی همواره با جنگ روانی می‌خواستند مردم را از نهادهای نظامی و امنیتی بترساند. یادتان رفته که خود شما در مناظره‌ها گفتید من سرهنگ نیستم و حقوقدان نیستم؟ و با این ادبیات خواستید به مردم بگویید که اگر دیگری رای بیاورد کشور پادگانی می‌شود.

***سابقه تحصیل برخی از وزرا در غرب/عدم وجود روحیه مقاومت در برخی وزرا***

وی اضافه کرد: تعدادی از وزرای پیشنهادی سابقه تحصیل در غرب را دارند و این شاخصه تا زمانی که در شخصیت این افراد تاثیر نگذاشته باشد، بد نیست. اما این چهره ها از حضور در غرب تاسی گرفته‌اند و نسخه‌هایی که برای رفع مشکلات کشور ارائه می‌دهند، نه تنها بر اساس باورهای دینی و اسلامی نیست، بلکه بر اساس نسخه‌های غربی است. در این افراد نوعی وادادگی به غرب وجود دارد که به هیچ وجه روحیه مقاومت در آنها نیست و در برابر تهدیدها منفعل هستند.

رسایی ادامه داد: دو تن از وزرای پیشنهادی در ماه‌های گذشته در انجام امور اداری خود برای اقامت در کشورهای دیگر بودند. یکی از آنها در نوروز امسال با حضور در سفارت آمریکا در یکی از کشورهای منطقه برای اخذ گرین کارت مصاحبه کرده است. بنده هیچ گاه نگفتم که این فرد گرین کارت داشته بلکه در جلسه کمیسیون امنیت ملی نیز گفتم که این فرد در سفارت آمریکا در یکی از کشورها حضور پیدا کرده است.

نماینده تهران خاطر نشان کرد: برای حساس‌ترین وزارتخانه اقتصادی کشور چگونه است که تحریم‌کنندگان ما از وزارت کسی استقبال می‌کنند؟ آن هم در وزارتخانه مهمی مانند نفت. سوال این است که چگونه تحریم‌کنندگان ما از وزیر شدن یک فرد استقبال می‌کنند؟ همچنین برخی از وزرای پیشنهادی از سابقه مناسب مدیریتی برخوردار نیستند و سابقه رد صلاحیت در مجلس و شوراها را دارند. این نهادهای ناظر مجلس و شورای نگهبان بودند، آن هم نه در سال های قبل بلکه در دو ماه اخیر و دو بار رد صلاحیت شده‌اند. آیا معرفی این افراد به نوعی چالش کشیدن مجلس و شورای نگهبان نیست؟

***اندازه‌گیری مجلس در بزنگاه***

وی گفت: مدیریت بعضی از این افراد در وزارت نفت باعث شد تا در مجامع جهانی پرونده‌هایی به نام استات اویل و برخی دیگر از پرونده‌ها بوجود بیاید و موجب شد تا فرزندان برخی از خواص در فساد غوطه‌ور شوند و امروز به جرم جاسوسی و فساد اقتصادی پرونده داشته باشند. این جرایم به دلیل رخنه کردن فساد اقتصادی در زندگی این افراد بود. کار این افراد امروز به مقابله با نظام کشیده شده است تا جایی‌که در مصاحبه با یک ضد انقلاب فراری می‌گویند که "ما در واقع با بابا تقسیم کار کردیم" آقای روحانی نامه خود در کسوت شورای عالی امنیت ملی به رئیس جمهور وقت را از یاد برده‌اید؟ در آنجا آقای روحانی به رئیس جمهور وقت تذکر می‌دهند و درباره این اقدام هشدار می‌دهند.

رسایی همچنین گفت: در جایی قرار داریم که یک بزنگاه تاریخی برای مجلس است. موکلین شما نمایندگان نگاه نمی‌کنند که مجلس چند مصوبه داشته و مجلس را در بزنگاه‌ها اندازه‌گیری می‌کنند و اینجا آن بزنگاه است.

نماینده تهران در مجلس در پایان گفت: بنده از معدودی از همکاران گلایه می‌کنم که برخی جلسات در بیرون و رستوران‌ها و برخی مجامع عمومی گرفتند، به ویژه یکی از روسای کمیسیون‌های نظارتی که به خود ایشان نیز این موضوع را گفتم و بنده در اعتراض به این اقدام از کمیسیون اصل 90 استعفا می‌دهم و به کمیسیون دیگری می‌روم.

***عثمانی: رسایی از دولت مقتدر امروز با عنوان دولت لب مرزی یاد می‌کند***

محمدقسیم عثمانی نماینده مردم بوکان در مجلس  پس از سخنان حمید رسایی نماینده مردم تهران که در مخالفت با برنامه کلی دولت یازدهم و کلیات کابینه صحبت کرده بود، اظهار داشت: ناطق نباید از موضوع مورد بحث خارج شود؛ مخالف کلیات در سخنان خود رای مردم را نادیده گرفت و از دولتی که امروز با این اقتدار بر سر کار آمده، دولت لب مرزی یاد می‌کند.

وی با طرح این سوال که آیا حماسه 24 خرداد حماسه لب مرزی بود؟ گفت:‌ناطق باید در موضوع صحبت کند، اما مخالف کلیات کابینه، در سخنان خود حجت‌الاسلام روحانی را محاکمه کرد. بنابراین وقتی ناطق از موضوع بحث خارج می‌شود رئیس مجلس باید به وی تذکر دهد.

نماینده مردم بوکان در مجلس همچنین گفت: مخالف کلیات 15 دقیقه دولت را محاکمه کرد و به خاطر مسئله‌ای که سالهای پیش رخ داده دولت را زیر سوال برد.

علی لاریجانی رئیس مجلس هم در پاسخ به تذکر عثمانی گفت:‌ مخالف می‌تواند راجع به برنامه یا ترکیب هیئت دولت صحبت کند و آقای رسایی هم به عنوان مخالف صحبت کرد.

***پیرموذن: نمایندگان این بحث‌ها را تمام کنند/لاریجانی: خوب شما هم این بحث‌ها را تمام کنید***

در ادامه کمال‌الدین پیرموذن نماینده مردم اردبیل در مجلس پس از تذکر دیگری گفت: آنهایی که برای میرحسین موسوی کار کرده بودند، برای نخست‌وزیر امام و آن هم تا مقطع اعلام نتیجه انتخابات کار کردند، اما اکنون مخالف کلیات برنامه دولت این موضوع را چماق کرده و به رئیس‌جمهوری که تبلور اراده ملت است، می‌زنند. بنابراین باید نمایندگان این بحث‌ها را تمام کنند.

در ادامه علی لاریجانی نیز خطاب به پیرموذن گفت: خوب شما هم این بحث‌ها را تمام کنید، این بحث‌ها وقت مجلس را تلف می‌کند و ما هم در میان صحبت‌های شما تذکری از جنس ماده 79 نیافتیم.

***سنایی: سخنان برخی مخالفان از اعتراضات سال 88 هم بدتر است***

مهدی سنایی نماینده مردم نهاوند در مجلس در تذکر آیین‌نامه‌ای با استناد به ماده 24 و 113 آیین‌نامه داخلی مجلس به سخنان حمید رسایی اشاره کرد و گفت: باید بین مخالف صحبت کردن و صحبت در مورد خط مشی کلی دولت تفاوت قائل باشیم، چرا که برخی با سخنان خود روی منافع ملی و انتخابات که حماسه سیاسی بود، خط کشیدند.

وی ادامه داد: یکی از ناطقین در جلسه علنی صبح امروز و یکی از مخالفین در جلسه عصر سخنانی را بیان کرد که به معنای نادیده گرفتن آرای مردم بود و باید جلوی این سخنان گرفته شود.

این نماینده مجلس تاکید کرد: بحث‌های گذشته و مسائل حاشیه‌ای چه ربطی با مخالفت با خطی مشی و برنامه‌های دولت دارد که مخالفان به آن اشاره می‌کنند، چرا که مخالفان حتی یک کلمه در مورد برنامه‌ و خط مشی دولت صحبت نمی‌کنند و تنها به مسائل حاشیه‌ای می‌پردازند.

سنایی همچنین گفت: اینگونه صحبت کردن شأن مجلس را زیر سوال می‌برد و از اعتراضات 4 سال پیش بسیار بدتر است.

وی تصریح کرد: همه سخنانی که آقای رسایی ضمن مخالفت با برنامه دولت مطرح کرد، 4 سال در تلویزیون گفته شده و مردم غیر آن را انتخاب کردند.

در ادامه علی لاریجانی رئیس مجلس نیز در پاسخ به تذکر سنایی گفت: این موضوع اشکال آیین‌نامه‌ای ندارد و طبق ماده 206 آیین‌نامه مخالفان می‌توانند در مورد خط مشی و یا ترکیب کابینه صحبت کنند و کسی که مخالفت کرده خواسته در مورد ترکیب کابینه صحبت کند، لذا اشکال آیین‌نامه‌ای ندارد.

***اکبریان: تکذیب اظهارنظر رسایی درباره جلسه کمیسیون صنایع با واعظی***

عزیز اکبریان نماینده مردم کرج در مجلس در تذکری آیین‌نامه‌ای در جلسه علنی عصر امروز مجلس با اشاره به سخنان حمید رسایی گفت: در  فرمایشات آقای رسایی مطلبی راجع به کمیسیون صنایع بود که من به عنوان نایب رئیس کمیسیون می‌گویم که از آقای واعظی وزیر پیشنهادی ارتباطات چنین سوالی نشد که چرا آشنایی شما با ارتباطات کم است و وی هم بگوید که من برای وزارت خارجه آماده بودم.

وی ادامه داد: بنده در آن جلسه حضور داشتم و دیگر اعضای کمیسیون صنایع هم شاهد هستند که چنین سوالی نشد و آقای واعظی هم چنین جوابی ندادند. در ضمن اقای واعظی در بحث ارتباطات بهترین پاسخها را به نمایندگان داد و اکثر نمایندگان هم قانع شدند.

علی لاریجانی رئیس مجلس نیز در پاسخ به این تذکر گفت:‌ اینها تذکر نیست و اگر راجع به آقای واعظی مطلب خلافی گفته شده باشد، ایشان وقت دارد که به این سخنان پاسخ دهد. همچنین آقای رئیس‌جمهور وقت دارند به سخنان مخالفان پاسخ دهند.

در ادامه محمدجواد کولیوند نماینده مردم کرج هم در تذکر دیگری خطاب به هیئت رییسه مجلس، گفت:‌ یکی از ناطقین جلسه بحثی را مطرح کرد که از تریبون مجلس هم پخش شد و شاید این صحبت توهینی به خطه بزرگ لرستان باشد.

وی ادامه داد: خیلی جالب نیست که این سخنان در مجلس مطرح شود که اگر وزرایی معرفی شوند که مورد وثوق ما نباشند، با چماق لری اینها را می‌زنیم.

این نماینده مجلس تاکید کرد: قوم لر قوم شجاعی هستند و بیان چنین سخنانی در تریبون مجلس اصلا درست نیست.

علی لاریجانی نیز در پاسخ به این تذکر گفت: این نماینده در خصوص سخنان خود توضیح داد و گفته که مقصودم توهین نبوده و از یک اصطلاحی استفاده کردم؛ قوم لر قوم شریفی هستندو این نماینده مجلس قصد توهین نداشته است.

***قاضی‌پور: دفعه بعد از رسایی نمی‌گذرم***

در ادامه نادر قاضی‌پور نماینده مردم ارومیه نیز خطاب به رئیس مجلس گفت: من روز چهارشنبه می‌خواستم تذکر دهم، اما شما جلسه را تمام کردید و در تذکر من برای امروز بود اما به احترام حضرتعالی این دفعه از آقای رسایی گذشت می‌کنم، اما دفعه بعد گذشتی در کار نخواهد بود.

***تأسف جلالی از به کارگیری عبارت مشمئزکننده نسبت به ساحت رهبر انقلاب***

کاظم جلالی نماینده مردم شاهرود در مجلس در تذکری بر اساس ماده 79 آئین‌نامه مجلس به سخنان حمید رسایی نماینده مردم تهران که در حین مخالفت خود با کلیات کابینه دولت مطالبی را بیان کرده بود، اظهار داشت: جناب آقای لاریجانی می‌فرماید که در نطق آقای رسایی تذکر ماده 79 برای کسی بوجود نیامده در حالی که آقای رسایی می‌گوید "ای کسی که در نطق صبح خود گفته‌ای که کاسب‌کاران فتنه، آیا رهبری هم کاسب‌کار فتنه است". این مربوط به سخنان من است و من حق تذکر ماده 79 را دارم.

وی ادامه داد: البته بنده از این عبارت مشمئزکننده نسبت به ساحت رهبر معظم انقلاب از محضر ایشان عذرخواهی می‌کنم و متاسفم که یک نماینده مجلس چنین عبارت مشمئزکننده‌ای نسبت به ساحت مقدس رهبری وارد می‌کند و برای اهداف سیاسی خود حاضر است حتی از مقام معظم رهبری اینگونه خرج کند و نماینده و همکار خود را تضعیف کند.

***رسایی پدر فرمانده نیروی انتظامی برای آزاد کردن برادرزاده‌اش را درآورد***

جلالی با بیان اینکه با بیان خاطره‌ای از ایام فتنه 88 خاطرنشان کرد: در ایام فتنه برای یک سخنرانی به دانشگاه رشت دعوت شدم. شب که از رشت بر می‌گشتم فرمانده ناحیه انتظامی استان گیلان در هواپیما در کنار بنده نشسته بود و طی سخنانی به من گفت که برادرزاده آقای رسایی در جریان فتنه دستگیر شد و آقای رسایی پدر فرمانده نیروی انتظامی را درآورد برای آزادکردن ایشان و برادر آقای رسایی یک پیمانکار و مشارکتی است و در راه و ترابری پیمانکاری‌های‌ بزرگ می‌گیرد.

وی خطاب به رسایی گفت: برادر عزیز اگر ما نجابت می‌کنیم، اگر از روزنامه رنگی 9 صفحه‌ای تو حرف نمی‌زنیم، اگر از پول‌های چندصدمیلیون تومانی که به کار و روزنامه تو کمک می‌شود حرفی نمی‌زنیم، اگر بخواهیم به صورت غیراخلاقی صحبت کنیم، هم ادبیات آن را بلدیم و هم می‌توانیم.

وی افزود: کاظم جلالی وقتی 14 ساله بود در جبهه حضور داشت. الان اتوکشیده در خدمت شما هستیم، اما در دوران جبهه یک بچه روستایی بودیم که در جبهه حضور داشتیم؛ حالا بزنید او را هم پودر کنید. مانند افراد بسیار دیگری را که شما پودر می‌کنید. شما با بیانتان، قلمتان و با اجازاتی که علی‌الظاهر به جهت شرعی دارید که به همه بتازید و هر عبارت راست یا دروغی را در هر تریبونی بگویید می‌توانید آدم‌ها را نابود کنید، اما این کار را نکنید واقعا به مصلحت جامعه نیست.

جلالی تاکید کرد: ما امروز به دنبال این هستیم که با این رای و انتخابات اگر اندک شکافی بین حاکمیت و یا ملت و دولت وجود دارد، رفع شود. چرا شما این شکاف را بیشتر می‌کنید؟ من صبح گفته‌ام فتنه و فتنه‌گر محکوم است، اما باید به مر کلام رهبری توجه کنیم.

وی خطاب به رسایی گفت: شما چقدر آدم‌هایی را به عنوان ساکت فتنه زدید؟ شما مثلا آقای دکتر لاریجانی را زدید آیا خدمتی به جامعه شد؟ من مدتی پیش از یک بزرگواری پرسیدم حالا نتیجه انتخابات برای شما بهتر شد؟ که وی گفت نه و من هم گفتم آفرین! شما خودتان را زدید. شما خودزنی کردید و وقتی در جریان اصولگرایی همه را به یک بهانه‌ای می‌زنید، باید منتظر نتایج آن هم باشید.

رئیس کمسیون رهروان ولایت بر همین اساس تاکید کرد: این تفکر نشان هم در انتخابات اخیر و هم در آزمون‌های دیگر نشان داده شد که مردم آن را بر نمی‌تابند.

لاریجانی پس از سخنان کاظم جلالی از نمایندگان خواست تا از بیان تذکرات پی‌درپی خودداری کنند.

*** انتقاد رسایی از لاریجانی به دلیل عدم اعتراض نسبت به استفاده از نام خانواده‌اش***

همچنین حجت‌الاسلام حمید رسایی نماینده مردم تهران در مجلس پس از بیان تذکر کاظم جلالی در تذکری آیین‌نامه‌ای با استناد به ماده 79 آیین‌نامه داخلی مجلس اظهار داشت: خدا را شکر که امروز مشروح مذاکرات حتی از تلویزیون هم پخش می‌شود و همچنین آقای دکتر جلالی یک نطق شیوا و با فرصت و بدون اینکه کسی به وی تذکر دهد، انجام داد و حتی در پایان سخنان آقای جلالی هم رئیس مجلس نگفت که موضوع برادر و برادرزاده بنده چه ربطی به بنده دارد.

وی ادامه داد: البته روز چهارشنبه می‌خواستم یک بخش از سخنان مقام معظم رهبری را بخوانم که ایشان در آن سخنان خطاب به شما می‌فرماید، وقتی نمایندگانی در میان سخنان کسی داد و فریاد می‌کنند، شما نام آن نمایندگان را از تریبون مجلس ببرید و به مردم معرفی کنید.

علی لاریجانی رئیس مجلس در این زمان با خنده خطاب به رسایی گفت: بنده یادم هست؛ چون شما به جایگاه هیئت رئیسه آمدید و داد و بیداد راه انداختید، پس باید به شما هم تذکر بدهم.

رسایی با بیان اینکه شما تنها این کار را بلدید، گفت:‌ ایرادی ندارد شما به بنده تذکر دهید ولی به این آقایان هم تذکر دهید؛ همچنین آقای جلالی صبح امروز در موافقت با برنامه‌های دولت و کلیات کابینه صحبت کرد و طبیعی است که مخالف هم باید سخنان موافق را نقد کند و طبیعی است که مخالف در پشت تریبون سخنان موافق را نقد می‌کند و موافق هم سخنان مخالف را نقد می‌کند و کار مجلس همین است.

***ماجرای فشار مجلس ششم به برادر رسایی***

وی افزود: طبیعتاً حق پاسخگویی از سوی مجلس برای برادر بنده که بسیار فرد محترم، عزیز و سالمی است، وجود دارد؛ برادر بنده با اینکه از مدیران دوران اصلاحات بود، اما از سوی مجلس ششم فشارهای بسیاری به او وارد شد تا به آنها باج دهد، آنها برادر بنده را از مدیرکلی قزوین برداشتند چرا که حاضر نشد به آنها باج دهد. البته بنده مواضع سیاسی ایشان را قبول ندارم و بارها مواضع سیاسی یکدیگر را نقد کرده‌ایم.

این نماینده مردم تهران در مجلس تاکید کرد: بنده هیچگونه فشاری به رئیس نیروی انتظامی برای این موضوع نیاوردم بلکه برخورد نامناسبی صورت گرفت و من از وی خواستم که پیگیری کند. اتفاقا وی هم پیگیری کرد و من همین جا از آقای احمدی‌مقدم می‌خواهم که گزارش آن پرونده را از پشت تریبون مجلس قرائت کند چرا که این گزارش در دفاع از نیروی انتظامی است و کسی که آن اقدامات را انجام داده بود، متاسفانه از ضوابط خارج شده بود.

رسایی تصریح کرد:‌ بنده با تمام اختلاف سیاسی‌ای که دارم، نمی‌توانم برخی از واقعیت‌ها را نادیده بگیرم کما اینکه وقتی برای مرحوم کامرانی هم آن اتفاق افتاد خانواده وی به اولین فردی که زنگ زدند، بنده بودم و من هم موضوع آقای کامرانی را پیگیری کردم.

این نماینده مجلس با بیان اینکه طبیعتاً حق پاسخگویی برای برادرم وجود دارد، گفت: بنده خوشحالم که صف‌بندی‌ها تقریبا مشخص شد و با اینکه بنده به کسی توهینی نکرده بودم، اما رئیس جلسه با ربط و یا بی‌ربط زمان بیان تذکر ماده 79 به همه دادید که خدا انشاءالله این روزی را حلال کند.

علی لاریجانی رئیس مجلس نیز در پاسخ به تذکر رسایی خطاب به وی گفت: البته اگر منصفانه قضاوت کنیم وقتی برخی از نمایندگان تذکر دادند، بنده گفتم که آقای رسایی با عنوان مخالف می‌تواند، این حرف‌ها را بزند اما اگر شما صریحاً یا تلویحاً نسبت به کسی صحبت کنید و یا بگویید که مثلا امروز صبح پشت تریبون چنین حرفی را زدند، آن فرد قانوناً حق دارد حرف بزند.

در ادامه جلسه نمایندگان از جمله بزرگواری قصد داشتند که تذکرات خود را ارائه دهند اما علی لاریجانی رئیس مجلس مانع ادامه تذکرات شد و گفت: اجازه بدهید جلسه ادامه پیدا کند.

***توکلی: علل عدم موفقیت نامزدهای اصولگرا در انتخابات***

احمد توکلی نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی که به عنوان موافق در خصوص کلیات کابینه سخن می‌گفت، با بیان اینکه پیش از دفاع کلی از کابینه به چند نکته درباره انتخابات اشاره می‌کنم، گفت: علت عدم موفقیت نامزدهای اصولگرا در انتخابات این بود که اکثریت این جریان طی سال‌های گذشته هر چه رئیس جمهور وقت کرد، یا حمایت کردند یا با سکوت، مهر تایید زدند و یا لااقل نقدی در خور خطاها و لطمات دیده نشد. هر چه مردم نالیدند اینان به داد نرسیدند، بنابراین توجیه کننده و حتی مسبب وضع نامطلوب معیشتی موجود شناخته شدند.

وی افزود: مردم انتقاد حین انتخابات را هم باور نکردند، به ویژه آنکه رفتار انتخاباتی یکی از نامزدهای محترم اصولگرا بسیار شبیه رئیس جمهور وقت بود و بخشی از مردم نگران را از اصولگرایان می‌ترساند. تفرقه نامزدهای اصولگرا نیز مزید بر علت شد، چرا که تصویری از قدرت‌طلبی آنان را در اذهان تقویت می‌کرد، نه دلسوزی را.

نماینده مردم تهران در مجلس، دلیل دوم را عدم تمایل مردم به به اصلاح طلبان دانست و افزود: نامزد رسمی اصلاح طلبان نیز تا روز انصرافش، در تمام نظرسنجی‌ها جزء نفرات پراقبال نبود و مهمتر، حمایت صریح آقای خاتمی نیز رای شگفت‌انگیزی در پی نداشت.

"علت سوم، انتخاب آقای روحانی به خود وی مربوط است. ایشان عضو روحانیت مبارز و از مسئولان با سابقه نظام بود. هیچ پیشینه اصلاح طلبانه به معنای جناحی نداشت و کسی هم نسبت اصولگرایی به وی نداده بود. با دولت آقای احمدی نژاد هیچ نسبتی نداشت بلکه معزول آن دولت بود. ادعای اعتدال داشت و انتقاداتش نسبت به وضع موجود صریح بود و صادقانه تلقی شد. انتقادات به ویژه در زمینه سیاست خارجی این امید را برانگیخت که ایشان راه نویی برای حل تحریم ها خواهد گشود."

توکلی در ادامه خاطرنشان کرد: تبدیل روحانی به نماد تغییر و مشی معتدلی که نوید داده شده بود، امید به تدبیر را برای تغییر وضع موجود و پرهیز از افراط و تفریط دو جناح بر انگیخت. به ویژه که انصراف آقای عارف به نفع وی و حمایت دو شخصیت غیر اصولگرا یا اصلاح طلب از ایشان، حاکی از عقلانیت طیف مقابل و نشان دیگری بود بر اینکه روحانی غیر اصلاح طلب، جزء اصولگرایان هم نیست.

***روحانی با رای کمی بیش از نصاب به ریاست جمهوری برگزیده شد***

وی خاطرنشان کرد: این امر شعار اعتدال را باورکردنی‌تر کرد. بالاخره روحانی با رای کمی بیش از نصاب به ریاست جمهوری برگزیده شد و مردم و رهبری و تمام رقیبان تبریک گفتند و شادی و امید در کشور جلوه گر شد. به هر مقدار که این تحلیل از انتخابات را واقع‌بینانه بدانیم، مجلس اصولگرا در برخورد با کابینه، نزد افکار عمومی محدودیت هایی پیدا می‌کند؛ زیرا می پرسند چرا در برخورد با احمدی نژاد آن قدر سهل‌گیر بودید؟

وی با بیان اینکه در این زمان دو واقیعت، یکی تلخ و دیگری شیرین پیش روی ماست. تلخش وضعیت بسیار سخت و پیچیده معشیت مردم و اقتصاد کشور است، اظهار داشت: این وضعیت نامطلوب حاصل سیاست‌های نامتناسب و بعضا متعارض و سوء مدیریت سیاسی- اقتصادی سال‌های اخیر بوده که تحریم‌های ظالمانه آن را تشدید کرده است. این دولت در احاطه مشکلات و دشواری‌هاست، از جمله کسری بودجه عظیم، ناکافی بودن ارز در دسترس برای واردات، دشواری های پیچیده خرید و واردات، حتی دارو و برخی کالاهای حیاتی دیگر، مبهم بودن نحوه اجرای هدفمندی یارانه‌ها، تورم کمر شکن همراه با بیکاری شدید جوانان به ویژه تحصیل‌کردگان، تعطیلی واحدهای تولیدی، درهم ریختگی هنجارها و ساختارهای سیاسی- اداری و مشکلات بسیار دیگر.

"در چنین موقعیتی اگر همه دست به دست هم بدهیم و برای نجات مردم و کشور پشت هم باشیم، امید غلبه بر مشکلات و دفع دشمنی استکبار کینه ورز وجود دارد. باید چنانکه مقام معظم رهبری فرمودند اتحاد و یکپارچگی را ضرورتی حتمی شمرد. چرا که دشمن تمام قد در برابر خواست ملت ایستاده است. از آن طرف امید به آینده، سرمایه اجتماعی گران‌بهایی است و باید قدرش دانسته شود؛ چرا که برای حل مشکلات به آن نیاز داریم. اگر رفتاری از مجلس یا دولت سر بزند که تقابل تلقی گردد، این سرمایه اجتماعی خدای ناخواسته از دست می‌رود و دشمن نیز در اعمال فشار جری‌تر می‌شود."

به گفته وی، مهمترین دلیل موافقت خود با تشکیل این کابینه همین سختی وضعیت کشور و فشار شدید و یکپارچه دشمن بر مردم و اسلام است.

توکلی خاطرنشان کرد: پیروزی در برابر غرب سلطه‌جو و بیدادگر و غلبه بر مشکلات که به حول و قوه الهی مقدور است، شرایطی هم دارد که کابینه پیشنهادی تا حد قابل قبولی واجد آنهاست البته در برخی موارد نیز مراقبت و ایستادگی شخص رئیس جمهور محترم برای تامین آن شرایط ضروری است.

توکلی بر همین اساس به دیدارها و ملاقات‌های خود بر برخی از وزرای پیشنهادی اشاره کرد و افزود: در این ملاقات‌ها سئوالات صریح مطرح شد و درباره نقاط اشتراک یا افتراق گفت‌وگو شد و نکاتی نیز تقدیم آنان گردید.

***بیان شروط تعیین شده در دیدار با وزرای پیشنهادی***

نماینده مردم تهران در مجلس به شروط تعیین شده خود در دیدار با وزرای پیشنهادی اشاره و تصریح کرد: اولین شرط این است که وزرای پیشنهادی به ساختار و مبانی و اهداف قانون اساسی که رئیس دولت به آن سوگند خورده است، وفادار باشند. این قاعده عقلی و همه جایی است و ربطی به اسلام و ایران ندارد.

توکلی ادامه داد: جمهوریت و اسلامیت، جان مایه قانون اساسی است و فتنه گری سال 88 اولا مصداق کاملی از عدم التزام به قانون اساسی و ثانیا تقابل با جمهوریت نظام و ثالثا اقدامی ضدامنیت ملی بود. بنابراین کسانی که در عرصه قدرت نه به قانون تمکین کردند و نه دستور ولی فقیه را حرمت نهادند و به قشون کشی خیابانی برای پیشبرد اهدافشان دست زدند یا کسانی که هنوز خود را در صف آنها بدانند برای عضویت در این کابینه صالح نیستند.

توکلی اضافه کرد: هر کس آزاد است در باره ناامنی‌ها و خیانت‌های پس از انتخابات که میدان را حتی برای منافقین روسیاه مهیا کرد، تحلیل خودش را داشته باشد، آن را فتنه گری بداند یا حق طلبی، ولی وقتی بخواهد به عنوان یک سیاستمدار در قدرت نقش ایفا کند، باید وفاداریش به ساختار قانونی نظام احراز گردد. البته از این بپرهیزیم که به هر کسی این انگ را بچسبانیم.

وی، شرط دوم را اعتقاد و ایستادگی بر سیاست‌های کلی اداره کشور عنوان و اظهار داشت: سال‌ها مخالفت منطقی ما با دولت های سازندگی و اصلاحات بر این مبتنی بود که مثلاً در عرصه اقتصاد پیگیری دستورات و سیاست های ابلاغی صندوق بین المللی پول به زیان توده های مردم و استقلال کشور است، ولی متاسفانه اعتنایی نمی شد. هر چند جمعی از وزرای پیشنهادی از همان کابینه‌ها هستند، ولی فرض من این است که امروز که سیاست‌های کلی طبق قانون اساسی تعیین و ابلاغ شده است؛ رئیس جمهور محترم و اعضای کابینه به آنها معتقد یا لااقل پایبند هستند.

نماینده مردم تهران در مجلس اضافه کرد: رهبری، جان مایه این سیاست‌ها را که ما بر صحت آن استدلال مدون و علمی ارائه کرده‌ایم و از آن دفاع می‌کنیم چنین بیان فرموده‌اند: «هر روش، توصیه و نسخه ی اقتصادی که دو هدف افزایش ثروت ملی و عدالت اجتماعی را تامین کند، مورد قبول است و هر طرح و بحث دیگری که به این دو هدف بی توجه باشد، به درد کشور و مردم نمی خورد.

نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی شرط سوم را کارآمدی دانست و افزود: دقت در سابقه تحصیلی، تخصصی و تجربی معرفی شدگان نشان می‌دهد که عمدتاً از تحصیلات مرتبط برخوردارند و اکثریت آنان از تجربه طولانی نیز بهره مندند.

***بیرون آمدن از شرایط رکود تورمی موجود دو سه سال زمان می‌برد***

توکلی، ایستادگی در برابر زیاده‌خواهی‌های دشمنان خارجی بویژه در موضوع پرونده هسته‌ای را شرط چهارم  دانست و ادامه داد: اینجانب یکی از ملاک‌های اساسی‌ام در موافقت کلی با دولت یازدهم، فرض استواری رئیس‌جمهور و دولت محترم بر دفاع کامل و قاطع از حقوق هسته‌ای ملت ایران است. آقای ظریف وزیر پیشنهادی امورخارجه نیز در ملاقات با اینجانب تصریح کرد که ذره‌ای از حقوق و منافع ملت ایران در عرصه جهانی کوتاه نخواهد آمد در عین حال تاکید می‌کرد که می‌توان با اتخاذ تدابیر معقول و منطقی، حداکثر منافع را به دست آورد و با کاستن از هزینه‌های غیر ضروری، مجری سیاست‌های خارجی نظام و رهبری معظم انقلاب بود.

وی در بخش پایانی سخنانش با بیان اینکه به چند نکته ضروری اشاره می‌کنم، گفت: چرا به حداقل‌ها رضایت می‌دهیم؟ چون سختی روزگار و موقعیتی که کار در آن به این دولت تحویل داده می شود، چنان است که اصل کارآمدی وزن بیشتری نسبت به صلاحیت‌های فردی پیدا می کند. بحث آرمانگرایی واقع بینانه همیشه حق بوده است. ولی اینکه رهبر معظم انقلاب آن را در این اوضاع طرح می‌کنند، چراغ هدایتی است برای همه مردم، به ویژه برادران و خواهرانی که بر ارزش‌ها پافشاری بیشتری دارند. من همیشه مروج این فکر بوده ام و امروز آشکارتر بر آن پایبندی نشان می‌دهم.

توکلی تصریح کرد: اینجانب به اقتضای رشته تحصیلی و سابقه طولانی سیاسی و مطالعات علمی‌ام که بحمدالله تلاش دارم آن را مرتباً به روز نگه دارم، تاکید می‌کنم که بیرون آمدن از شرایط رکود تورمی موجود در بهترین شرایط یعنی نبودن تحریم، حاکمیت عقل و تدبیر و یکپارچگی سیاسی (ولو مقطعی و موردی) حداقل دو سه سال وقت می‌برد. پس باید به اقتضای موقعیت همان طور که رهبری فرمودند «مهلت داد تا کار بکنند». این اولین آزمون رابطه دولت جدید و مجلس است؛ طرفین باید خود را جای هم بگذارند.

"هم جامعه ایران نیاز دارد رفتار بالغانه‌ای در این ارتباط ببیند و هم نشان دادن این بلوغ امید دشمنان را در فشار آوردن کم می‌کند. اما از آن جهت که دولت در خط مقدم مقابله با مشکلات فراوان قرار دارد، می‌باید مجلس این را حس کند و همان فرصتی را که رهبری فرموده‌اند را بدهد. چنانکه مشاهده فرمودید اولین و مهمترین دلیل بنده در موافقت کلی همین جنبه مقابله با کوه مشکلات است. چنانکه در ابتدای دولت نهم نیز بیش از این همکاری کردم، ولی وقتی معلوم شد راه را اشتباه می‌روند و به هیچ استدلالی هم اعتنا نمی‌کنند و دولت وقت خودش را اساساً محتاج هیچ خیرخواهی نمی‌داند و قانون را قبول ندارد، چاره‌ای جز مخالفت برای مهار و کنترل باقی نماند."

***چنان عمل کنید که ناامیدان از تغییر وضع موجود را به خیل امیدواران نظام اسلامی بیفزاید***

وی با اشاره به حدیثی از پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله مبنی بر اینکه "  یاور برادرت باش؛ چه ظالم باشد چه مظلوم"، گفت: از دولت آقای روحانی تا جایی حمایت می‌کنیم که در مسیر عدالت، آزادی و استقلال و سایر ارزش‌ها به شکل قانونی گام بر می‌دارند و اگر در این مسیر، ضعفی دیدیم، برای رفعش کمک می‌کنیم و اگر خدای ناخواسته جور و ستمی بر مردم یا اسلام و ایران مشاهده کردیم، برای دفعش همت می ورزیم و همه این‌ها را نصرت برادران دینی خویش می‌شماریم.

نماینده مردم تهران خاطرنشان کرد: رئیس‌جمهور تقریبا با نظر و رای نیمی از شرکت کنندگان در انتخابات توفیق خدمت یافته است. اما برای نجات و اعتلای کشور، نیازمند حمایت و یاری همه مردم‌اند. به این دلیل و نیز به خاطر آن که به درستی خود را رئیس‌جمهور همه مردم ایران خوانده‌اند، باید به خواسته‌ها و حساسیت‌های درست نیمه دیگر شرکت کنندگان که به وی رای نداده‌اند، به ویژه نیروهای متدین و انقلابی توجه کامل نشان داده شود. حتی شایسته آن است آن چنان عملکردی داشته باشد که ناامیدان از تغییر وضع موجود را به خیل امیدواران نظام اسلامی بیفزاید. مقصود آن نیست که همه خواسته ها قابل اجابت است ولی لااقل قابل اعتنا هست و مردم خوب وصبور ما عذرپذیران کریمی هستند.

توکلی در پایان با تاکید بر واقع‌بینی، گفت: واقع بینی را از همین جا آغاز کنیم. کابینه را رئیس‌جمهور معرفی کرده است نه مثلا علی لاریجانی یا حداد عادل؛ پس اقتضای شاکله و شخصیت معرفی کننده، تعهداتش، امکاناتش و محیطی را که در آن به سر می‌بریم در نظر بگیریم بعد قضاوت کنیم. قضاوت بنده و بسیاری از دوستان نماینده که با یک دیگرمشورت جمعی داشته‌ایم، مثبت و حمایت است. مخالفت و رای ندادن به معدود کسانی که صالح یا اهل نمی‌دانیم، اثری در این حمایت و دفاع ندارد.

***کریمی: دولت تدبیر باید دولت تکلیف الهی  باشد***

جواد کریمی قدوسی نماینده مردم مشهد در مجلس در بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی در مخالفت با کلیات کابینه پیشنهادی با اشاره به سخنی از حضرت امام خمینی (ره) گفت: مردم شخص پرست نیستند و آنها اسلام را می‌خواهند و حوادث 34 سال گذشته نیز دلیلی برجسته بر اثبات این سخن امام در مورد ایمان و اعتقاد مردم بوده است.

وی اضافه کرد: مقام معظم رهبری در مراسم تنفیذ حکم ریاست جمهوری 3 شرط تعهد در پیمودن صراط مستقیم که تاکنون در آن قرار داشته، دفاع از حقوق ملت و ایستادگی در برابر زورگویان و مستکبران را برای بقای حکم تنفیذ بیان کردند و مخالفت ما نیز در کلیات کابینه پیشنهادی نوعی حمایت از رئیس جمهور در حفظ اصول حاکم بر حکم تنفیذ بوده است.

نماینده مردم مشهد با اشاره به نامگذاری دولت یازدهم به نام دولت تدبیر و امید از سوی روحانی، تصریح کرد: تدبیر در پی کشف تکلیف است و تکلیف الهی نیز در پی تسلیم در برابر تقدیر الهی قرار دارد، پس دولت تدبیر باید دولت تکلیف الهی  باشد و باید سرنوشت خود را در ذیل احکام اسلام جستجو کند.

قدوسی با بیان اینکه در 34 سال گذشته مردم بارها اثبات کردند که با کسی عقد اخوت نبسته‌اند، خاطر نشان کرد: مردم همیشه پشت سر امام حرکت کرده‌اند و اگر مسئولی از این مسیر بازماند، از وی عبور کردند و آن مسئول را زیر پا گذاشتند.

وی یادآور شد: هم رئیس‌جمهور و هم نمایندگان مجلس در برابر قرآن و قانون اساسی قسم یاد کرده‌اند و هر دو قشر در برابر کل ملت پاسخگو هستند و ملت نیز از هیچ کدام از این جایگاه‌ها را فدای یکدیگر نمی‌کند و از آنها نیز می‌خواهد که هر کدام به وظیفه خود عمل کنند.

***عدم رأی اعتماد به وزیری به معنای چوب لای چرخ دولت گذاشتن نیست***

وی خطاب به رئیس‌جمهور منتخب گفت: آقای روحانی اگر به وزیری رای اعتماد داده نشد، به معنای چوب لای چرخ دولت گذاشتن نیست و اگر درخواست داریم وزیر بهتری معرفی شود برای کمک به شماست و قانون اساسی وظیفه رای اعتماد به وزرا را به مجلس سپرده است.

قدوسی با بیان اینکه قرار است، قوه‌مجریه و قوه‌مقننه 4 سال با یکدیگر همکاری کنند و در جهت رفع مشکلات مردم تلاش کنند، گفت: مشورت دادن همیشه به معنای تایید نیست و گاهی مخالفت‌ها بیش از تایید کردن می‌تواند سود برساند.

نماینده مشهد در مجلس شورای اسلامی خاطر نشان کرد: آنچه با کلیات کابینه مخالفت می‌کنیم، ریشه آن به اصول بر می‌‌گردد که روحانی اعلام کرده است. روحانی گفته که سیاست و مشی‌اش اعتدال است و دولت راستگویان را تشکیل خواهد داد و البته گفته بنا داریم از افراط و تفریط پرهیز کنیم و افراد افراطی را به کار نگیریم، اما دین اسلام دین وسط است و اعتدال به معنای عبور از اصول نیست و اگر منصفانه قضاوت کنیم همدلی همیشه حاصل خواهد شد.

وی با اشاره به مواضعی که تاکنون روحانی داشته است، اظهار داشت: از مواضع انقلابی روحانی در برابر مستکبرین و دفاع از حقوق مسلم مردم و شهیدان هسته‌ای، دفاع از مردم سوریه و فلسطین و همچنین انتخاب شعارهای مناسب تشکر می‌کنیم. آقای روحانی گفته که مصداق عدالت در نزد وی، شهید بهشتی است و شهید بهشتی همان شخصی بود که می‌گفت ما شیفتگان خدمت هستیم و نه تشنگان قدرت. روحانی از اینکه گفته 100روزه مشکلات اساسی مردم را حل می‌کنیم، باعث ایجاد امید در بین مردم و در حداکثری و جذب رای برای خودش شد.

***فتنه بزرگترین خطر از اول انقلاب تاکنون بوده است***

قدوسی در تشریح علت تاکید مخالفان از آغاز جلسه امروز بر روی فتنه گفت: علت تاکید مخالفان روی فتنه، این است که فتنه بزرگترین خطر از اول انقلاب تاکنون بوده و کیان اسلامی را در معرض خطر قرار داده و خطر آن نیز از جنگ تحمیلی بالاتر بود، هدف ما از مخالفت با اثر و ردپای فتنه جلوگیری از تکرار آن و به حاشیه رفتن دولت، پرداختن به مسائل فرعی و نه فراموشی مسائل اصلی، است.

نماینده مشهد خطاب به نمایندگان مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: ما قبل از اینکه عضو فراکسیونی باشیم در برابر خدا، قرآن، قانون و مردم سوگند خورده‌ایم و باید به وظیفه عمل کنیم و اگر باز حوادثی سخت مانند فتنه دوباره تکرار شد، چه جوابی داریم بدهیم؟

وی با بیان اینکه مقام معظم رهبری فتنه را یک مرض خواندند و علاج آن را جز حضور مردم نمی‌دانند، گفت: هدف فتنه از پای درآوردن نظام بود و می‌خواستند نظام را به زانو در بیاورند؛ قصد داشتند دین و ارزش‌های اسلامی را از نظام برچینند و در خصوص کسانی که آنها را سران فتنه می‌دانیم، رهبر انقلاب فرمودند که این افراد رای 40 میلیونی را به نقطه ضعف تبدیل کردند.

قدوسی ادامه داد: کسانی که در فتنه سکوت کردند، در طولانی شدن آن نقش داشتند و سران فتنه نیز افرادی بودند، دشمن آنها را به وسط میدان هل داد ولی آنها متوجه نشدند و پای خود را بیرون نکشیدند و به فرموده مقام معظم رهبری فتنه یک طرح براندازی بود و عوامل آن اگر توبه هم بکنند، توبه آنها قبول نیست چرا که به یک ملت تهمت زدند و عده‌ای دیگر نیز با سکوت خود به تعبیر امیرالمومنین(ع)، حق را ذلیل کردند.

***زدن دو تهمت از ابتدای نظام اسلامی تاکنون***

نماینده مشهد در مجلس با بیان اینکه از ابتدای نظام اسلامی تاکنون دو تهمت به نظام زده شده است،‌ تأکید کرد: در زمان امام و اوایل پیروزی انقلاب، تهمت جنگ‌افروزی، خشونت و خونریزی را به انقلاب نسبت دادند و در پی آن هشت سال حمله نظامی کردند و دست آخر مجبور شدند حرف خود را پس بگیرند اما تهمت دوم سخت تر از اولی بود و در سال 88 افرادی از سابقه داران نظام، تهمت تقلب به نظام زدند و در روز عاشورا چنان فاجعه‌ای را بوجود آوردند، آنها باید عذرخواهی کنند و تهمت خود را پس بگیرند که نمی‌گیرند.

وی خطاب به رئیس‌جمهور گفت: آقای روحانی عده‌ای از وزرایی که شما معرفی کردید، وقت شما را خواهند گرفت و شما را به سمت تقابل با مجلس و دولت خواهند برد و برخی از آنها در فتنه نقش فعالی داشتند حالا ما از اعتدال و دولت راستگویان حمایت می‌کنیم اما می‌گوییم  این رفتار با شعارهای شما تطابق ندارد و شعارهای آن روزشما باعث مسرت قلبیمان شد اما اقدام امروز شما ناراحتی ملت و برخی نمایندگان را بوجود آورده است.

وی با اشاره به نقش مهم دانشگاه در تولید علم و قدرت و هدفگذاری دشمنان برای دانشگاه‌ها گفت: آقای روحانی دانشگاه را به دست چه کسی می‌خواهید بسپارید.

نماینده مردم مشهد در مجلس اظهار داشت: شعار حل مشکلات در صد روز بسیار خوب بود اما برخی از این افراد کابینه شما را به جایی می‌برند که بگویید نگفته‌ام مشکلات صد روزه حل می‌شود و در این زمان فقط آمار می‌دهم.

***اینها 105 صفحه اسناد فتنه است***

قدوسی با اشاره به اسنادی که در دست داشت تصریح کرد: این 105 صفحه اسناد فتنه است و وزیر پیشنهادی اطلاعات در برنامه‌های خود نگوید که جلوی گزارش نویسی‌ها را می‌گیریم چرا که این اسناد وجود دارد و مشاهدات عینی است، نشانه‌های ارتباطات جاسوس‌ها با برخی مراکز است.

وی، هدف و استراتژی فتنه را تغییر قانون اساسی، حذف رهبری و ولایت فقیه و حذف نظارت شورای نگهبان دانست و گفت: این بحث رهبری فتنه است و هدف آنها ایجاد بی‌ثباتی در کشور بود و بعد فتنه، این تاکتیک‌ها را در کشور دنبال کرد و هنوز امیدوار است تا عده‌ای آنرا دنبال کنند. اما نمایندگان باید به آنها توجه داشته و در جهت حمایت از دولت، به جز چند نفری که همه منتخب هستند، رای بدهند و رئیس جمهور سعی کند که افراد بهتری که بویی از فتنه ندارند را معرفی کند و 4 سال این افراد در جهت خدمت به مردم قدم بردارند.

***منصوری: رأی دهندگان به روحانی وضعیت بد اقتصادی و معیشت بسیار بدی داشتند***

در ادامه عباس علی منصوری نماینده مردم کاشان در مجلس در موافقت با کلیات کابینه دولت یازدهم در سخنانی گفت:‌ مجلس  نهم در یک سال گذشته نشان داد که در مشی اعتدال قرار دارد که رئیس مجلس هم در این مدت همواره با مشی اعتدال پیش رفته است.

وی ادامه داد: در یک سال گذشته شاهد بودیم که این مجلس جلوی افراطی‌ها را گرفته است و طبیعی است که افراطیون موافق اعتدال نباشند و بحث‌های آنها بر مبنای افراط باشد.

نماینده مردم کاشان در مجلس افزود: ما انتظار داشتیم که مخالفین برنامه‌های روحانی را نقد و بحث می‌کردند و در مورد این موضوع بحث می‌کردند که آیا این برنامه می‌تواند برای میلیون‌ها بیکار ایرانی شغل ایجاد کند یا خیر.

منصوری تاکید کرد: کسانی که به حجت الاسلام روحانی رای داده‌اند، امیدوارانه به آن رای داده اند و احساس می‌کنند که وی می‌تواند برایشان شغل ایجاد کنند.

وی در همین زمینه تاکید کرد: کسانی که به دکتر روحانی رای داده‌اند، کسانی بودند که وضعیت بد اقتصادی و معیشت بسیار بدی داشتند و در عذاب بودند. بنده معتقدم که مخالفین باید در مورد این موضوع بحث می‌کردند که آیا برنامه‌های روحانی می‌تواند این وضعیتی  را که خودشان رقم زده‌اند را اصلاح کند یا خیر.

نماینده مردم کاشان ادامه داد: امروز میلیون‌ها ایرانی که صدای ما را می‌شنوند، قضاوت می‌کنند که کدام یک از ما نمایندگان صدای ملت را منعکس می‌کنیم.

منصوری در ادامه اظهار داشت: امروز میلیون‌ها ایرانی پدر و مادرانی هستند که فرزندانشان بیکارند و همه آنها صدای ما را می‌شنوند و می‌خواهند ببینند که ما چگونه به دولت یازدهم رای می‌دهیم که برای آنها شغل ایجاد کند.

***میلیون‌ها ایرانی از رشوه و فساد اداری و پارتی‌بازی خسته شده‌اند***

وی ادامه داد: امروزه میلیون‌ها کارمند و کارگر زیر خط فقر قرار دارند و صدای ما را از رسانه ملی می‌شنوند و می‌خواهند ببینند که ما چگونه به کابینه دولت رای می‌دهیم که مشکلات آنها را حل کند. میلیون‌ها ایرانی از رشوه و فساد اداری و پارتی‌بازی خسته شده‌اند که به همین دلیل نیز به دولت آقای روحانی رای داده‌اند، در حال تماشا هستند تا ببینند ما با رای خود به دولت یازدهم چگونه او را همراهی کرده و مشکلات کشور را حل می‌کنیم.

نماینده مردم کاشان در بخش دیگری از سخنانش ادامه داد: صدها هزار ایرانی امروز در بیمارستان‌ها هستند و از وضعیت نامناسب درمانی رنج می‌برند و به این امید به دولت روحانی رای داده‌اند که وضعیت بهداشت خوب شود.

منصوری در ادامه افزود: امروز جوانان کشور از نبود مکان‌‌های تفریحی رنج می‌برند که می‌خواهند با رای اعتماد مجلس به کابینه مشکلات آنها برطرف شده و فضایی برای تفریح آنها فراهم شود. امروز هزاران تحصیل کرده دانشگاهی باهوش و مستعد در کشور وجود دارند که خواهان مقابله با پارتی بازی هستند که البته آقای روحانی همواره به شایسته سالاری متعهد شده است.

وی اضافه کرد: از 75 میلیون ایرانی ، 5 هزار نفر نیز اصولگرا و اصلاح طلب نیستند. مردم اصلا در این واژه‌های سیاسی و سیاسی بازی‌ نیستند؛ اتفاقاً هر مشکلی که بوده همین 5 هزار نفر بر سر 75 میلیون آورده است. مردم از رئیس جمهور می‌خواهند که فرهنگ و غرورشان را حفظ کرده و  برای آنها شغل ،‌رفاه ، نشاط و امنیت ایجاد کند.

نماینده مردم کاشان تصریح کرد: مردم و رهبری انتظار دارند که این مجلس  به دولت آقای روحانی یک رای بالا  وقاطعی بدهد. زیرا رای قاطع و بالا موجب می‌شود که وی در صحنه‌های بین‌المللی سکان کشور را در دست گرفته و از سنگ لاخ‌‌ها نجات دهد.

منصوری در ادامه افزود: بنده متاسفم که برخی از دوستان با بیان واژه‌ها و ادبیاتی صحن مجلس را در وضعیت خوبی قرار ندادند. ما امروز در شرایطی هستیم که در کشور به آرامش نیاز داریم . انشا الله ما با رای قاطع و بالا به کابینه نشان می‌دهیم که برنامه وی، برنامه درستی است.

***علوی می‌تواند امنیت را به جامعه ببخشد***

وی در ادامه تاکید کرد: بنده با اکثر وزرا در کمیسیون‌ها و فراکسیون‌ها جلسه داشته‌ام که اگر بخواهم از بعد تخصصی در کمیسیون امنیت ملی در مورد آن بحث کنم، باید بگویم که وزرایی که در این حوزه تعیین شده‌اند، برخلاف نماینده‌ای که گفت آقای علوی سابقه اطلاعاتی ندارد، باید بگویم که بنده سالها با وی کار کرده‌ام. وی فردی تیزهوش با فراست و اقداماتی نزدیک و مشابه اقدامات اطلاعاتی انجام داده است. وی عضو مجلس خبرگان است. علوی می‌تواند امنیت را به جامعه ببخشد.

نماینده مردم کاشان در مورد برخی ویژگی‌های دهقان، وزیر پیشنهادی دفاع گفت: وی از بهترین وزرای پیشنهادی است و هیچ مخالفی هم نداشت و البته برنامه‌هایش برنامه‌های جامع‌ است.

منصوری در بخش دیگری از سخنانش در مورد ظریف ، وزیر پیشنهادی امور خارجه نیز گفت: آقای ظریف فردی است که هوشمندانه وارد مذاکرات می‌شود و برنامه‌هایش نیز خوب و جامع است.

وی در همین زمینه اظهار داشت: رحمانی فضلی نیز که به عنوان وزیر پیشنهادی کشور معرفی شده شخصی است که بارها از مجلس رای اعتماد گرفته است و فکر می‌کنم که با رای بالایی به عنوان وزیر انتخاب شود.

نماینده مردم کاشان خاطر نشان کرد: امیدوارم رای بالای مجلس به کابینه باعث شود که روحانی و وزرا در صحنه‌های بین المللی مقتدرانه حاضر شوند و بتوانند گام‌های  در جهت حل مشکلات کشور بردارند.

***دستغیب: ضرورت عبور از شرایط امروزوغنیمت شمردن فرصت‌ها***

همچنین احمدرضا دستغیب نماینده مردم شیراز در مجلس به عنوان آخرین موافق کلیات کابینه در سخنانی گفت: مردم با مشارکت فعال در خلق حماسه سیاسی به اعتدال و قانون‌گرایی روی خوش نشان دادند و اندیشه تدبیر و امید نیز مورد اقبال قرار گرفت.

وی ادامه داد: بدین ترتیب اعتدال‌گرایی و دوری از افراط در کشور تسلط یافت، اعتدالی که بر اجماع ملی و بردباری در تعاملات سیاسی تاکید دارد که به تعبیر مقام معظم رهبری ورود عناصر، دیدگاه‌ها، ابتکارات و سلایق جدید به میدان جابجایی قدرت فرصت بزرگی است که باید الان به نحوه مناسبی استفاده کرد.

نماینده مردم شیراز در مجلس افزود: رهبر فرزانه و عزیز می‌فرمایند "رئیس جمهور منتخب، رئیس جمهور همه ملت است و همه باید برای دست یافتن به آرمان‌های بزرگی که رئیس جمهور و همکاران وی در دولت متعهد و مسئول تحقق آن هستند به آن کمک و با آنان همکاری‌های صمیمانه نمایند."

دستغیب تاکید کرد: همکاران ارجمند کار اجرایی، دشوار و سخت است و شرایط کنونی امروز جامعه ما به گونه‌ای است که انبوهی از مطالعات و توقعات مردم متوجه رئیس جمهور و نمایندگان ملت است.

وی در ادامه افزود: فارغ از ضرورت حفظ وحدت ملی و مدارا که پشتوانه امنیت کشور و خنثی کننده ترفندهای دشمنانه است، ضرورت عبور از شرایط امروز و غنیمت شمردن فرصت‌ها و بهره‌گیری از نیروهای کارآمد و کار آزموده است.

***روحانی فرزند خانه ملت است***

نماینده مردم شیراز ادامه داد: افرادی مومن، ولایی، دست پاک و وفادار به قانون اساسی و مطیع رهبری که در شاخص‌های آقای روحانی نیز دیده شده است. روحانی فرزند خانه ملت است و به بیان رهبر انقلاب فردی آزموده شده در نظام جمهوری اسلامی است. وی در نخستین حضورش، قانون و نظارت مجلس و نقد مجلس و یا سوال مجلس و حتی در صورت نیاز استیضاح مجلس را بر دیده منت قرار داد.

دستغیب در ادامه تأکید کرد: چه پیامی بیشتر از معیارات قانونی و تمکین به قانون روحانی مورد انتظار نمایندگان است. وی خط مشی و خطوط دولت را بر مبنای یک استراتژی طراحی کرده و همه برنامه‌های او در یک راستا قرار دارند.

وی در ادامه اظهارداشت: پایبندی به اخلاق، ادب، تصمیم‌گیری براساس خرد جمعی و ایجاد امنیت روانی و در نهایت واقع‌بینی اقتصادی روحانی نشان‌دهنده عزم دولت یازدهم است که همه این‌ها نیازمند همکاری و مساعدت مجریان مورد وثوق دولت است.

نماینده مردم شیراز در مجلس تأکید کرد: گرچه نظارت مجلس بر امورات دولت، انتظاری به حق است و البته این مسئله از منظر افکار عمومی باید دلایل قوی داشته باشد، نه اینکه رگ‌های گردن نمایندگان عصبانی فقط به دلیل مخالفت نمایندگان با وزرای پیشنهادی بیرون زده شود.

دستغیب در ادامه اظهارداشت: همه باید بدانند حاصل منازعات سیاسی بیشترین ضرر را به قشر محروم و جوانان کشور وارد می‌کند و رئیس دولت و مجلس باید همکاری کنند تا فضای نقد سازنده محقق شود.

وی اضافه کرد: بی‌تعارف می‌گویم که انتظار مردم از خروجی این مباحث، بهبود وضعیت اقتصادی است که خوشبختانه این موضوع در انتخاب کابینه و برنامه‌های دولت یازدهم به خوبی مشاهده می‌شود.

نماینده مردم شیراز در مجلس در ادامه خطاب به روحانی گفت: آقای رئیس‌جمهور، نمایندگان موافق استفاده از مدیران مجرب و البته مسن را راه حلی برای جلوگیری از آزمون و خطا می‌دانند و از شما انتظار دارند که همه اهتمام خود را برای بهبود مشکلات موجود در دستور کار دولت قرار دهید. البته استفاده از نیروهای جوان و پر انرژی را برای افزایش نشاط و انرژی کابینه دولت به مجموعه اضافه کنید تا از این راه دغدغه همکاران ما نیز در این خصوص برطرف شود.

***جوابیه مهدی هاشمی رفسنجانی به اظهارات یک نماینده مجلس***

پس از پایان نطق موافقان و مخالفان علی لاریجانی رئیس مجلس از موافقان و مخالفان تشکر کرد و گفت: به دلیل اینکه در جلسه صبح امروز از مهدی هاشمی نام برده شد که البته حرف نادرستی که نیز در اینجا زده شده بود، جوابیه‌ای به مجلس ارسال کرده که مطابق آیین‌نامه باید دو برابر زمان صرف شده در صحن علنی قرائت شود.

ضرغام صادقی عضو هیئت رئیسه مجلس جوابیه مهدی هاشمی را که به مجلس ارسال شده است، قرائت کرد.

پس از قرائت جوابیه علی لاریجانی پس از قرائت جوابیه مهدی هاشمی ‌گفت: البته مطلب وی مفصل‌تر بود و چون ما قانوناً‌ باید دو برابر زمانی که بحث شده بود، آن را قرائت کنیم که بخش‌هایی از آن خوانده شد.

در ادامه جلسه علنی امروز مجلس نوبت به دفاع رئیس جمهور رسید و وی نیز نوبت خود را به 5 نماینده مجلس و 2 تن از معاونان خود داد.

***باقری: فتنه‌گران را معرفی کنید تا تکلیف همه مشخص شود***

حجت‌الاسلام محمد باقری نماینده بناب که به عنوان نماینده رئیس‌جمهور در صحن علنی مجلس در دفاع از برنامه‌های و وزرای پیشنهادی رئیس‌جمهور سخن می‌گفت، با بیان اینکه  ما از اصولگرایان واقعی کشور هستیم و کابینه روحانی را اصولگرای واقعی همراه با اصلاح طلبان واقعی می‌دانیم، گفت: انسان نباید تصمیمات خود را برمبنای توهم و تخیل قرار دهد. تصمیمات انسان باید از روی علم و آگاهی و شناخت باشد، نه توهم و حدسیات و مطالب غیرواقعی.

وی تاکید کرد: در انتخابات 24 خرداد، مردم همانطور که به افراطیون دوم خرداد یعنی جبهه مشارکت رای منفی دادند، به افراطیون اصولگرا یعنی طالبانیزم هم رای منفی دادند و خط بطلان کشیدند. این خط تفکر فقط 10 درصد رای داشتند.

نماینده مردم بناب  با اشاره به مواضعی که از سوی منتقدین وزرای پیشنهادی در مجلس مطرح شد، افزود: برخی گفتند که سن وزرا پیشنهادی بالاست. باید دید کشور در کدام مرحله و شرایط است. اگر اینها آمدند سکانداری کنند به خدا قسم ایثار کردند.

باقری در ادامه سخنانش در خصوص فتنه 88 که مورد بحث برخی از نمایندگان مجلس برای رای اعتماد به وزرای پیشنهادی قرار گرفته است، اظهار داشت: ما فتنه را محکوم می‌کنیم. اما کدام فتنه؟ چرا بعد از 4 سال فتنه و فتنه‌گران را مشخص نمی‌کنند؟ الان هر کسی را در تعارض با منافع خود می‌بینند، به او انگ فتنه می‌زنند. بله کاسب فتنه بلکه دلال فتنه هستید. چرا که بدون علم حرکت می‌کنید.

وی با بیان اینکه باید مشخص کنیم در این کشور بعد از 4 سال چند نفر فتنه گر هستند تا وارد بحث های سیاسی نشود و کاندیدا نشوند، تاکید کرد: نمی‌خواهیم دادگاهی تشکیل شود، ولی وزارت اطلاعات و دستگاه‌ها اعلام کنند که شما وارد فعالیت‌های سیاسی نشوید. تا کی جریان‌های سیاسی باید از فتنه نان بخورند و به مطامع خود برسند؟

نماینده مردم بناب خاطرنشان کرد: بعد از فرمایشات رهبر انقلاب بعد از 29 خرداد، هرکسی آمده در خیابانها و اعتراض کرده و کشت و کشتار راه انداخته، فتنه‌گرند. ولی قبل از آن برخی که در ستادها فعالیت داشتند را نمی شود گفت فتنه‌گر. شورای نگهبان صلاحیت آن کاندیداها را تایید کرده بود.

باقری با طرح این پرسش که اگر دستگاه های امنیتی اسناد محکمه پسند درباره برخی افراد دارند، چرا به ما ارائه نمی‌کنند؟ تصریح کرد: مگر ما نامحرمیم؟ مردم بدانند؛ تا الان هیچ مدرکی مبنی بر مجرم بودن کل کابینه ارائه نکردند و فقط بر اساس توهم خود قضاوت کردند و می‌خواهند ما را در توهم خود همراه کنند.

وی اضافه کرد: اصل بر برائت است و اینکه افرادی که معرفی شدند باتجربه و ریشه دار و اخلاقمدار و خردمند هستند. کابینه کابینه عقلاست.  هرچند من درباره برخی نقطه نظراتی دارم.

نماینده مردم بناب با بیان اینکه ای کاش همه افرادی که منتسب به جریان اصلاح طلبان هستند، مانند افراد معرفی شده و مانند تابش ها و پزشکیان‌ها و نوبخت ها و زنگنه ها بودند، اظهار داشت: ای کاش برخی از ما اصولگرایان هم مانند این‌ها بودیم.

***اصرارهای نمایندگان برای دادن تذکر و اجازه لاریجانی برای ارائه تذکر***

در پایان سخنان حجت‌الاسلام باقری تعدادی از نمایندگان مجلس نسبت به سخنان وی تذکر دادند. لاریجانی خطاب به آنها گفت:  بعدا تذکرات را گوش می‌کنیم. الان رای نمی‌گیریم. با رای فاصله چند روزه داریم.

تذکر پی‌درپی نمایندگان باعث شد تا رئیس مجلس به توکلی اجازه ارائه تذکر را بدهد. توکلی در تذکر خود گفت: ماده 226 درباره استیضاح وقتی صحبت می‌کند. بر اساس این ماده، تصریح نشده که رئیس جمهور می‌تواند وقتش را به نماینده بدهد.

لاریجانی خطاب به توکلی گفت: این تشخیص شماست، ولی من تامل کردم و نظر بنده این است که می‌تواند. تشخیص من اینجا ملاک است.

*** مطهری: پیروزی گفتمان اعتدال نعمتی برای انقلاب است***

علی مطهری نماینده مردم تهران که به عنوان نماینده رئیس‌جمهور در دفاع از خط مشی دولت یازدهم در صحن علنی مجلس سخن می‌گفت، با اشاره به پیروزی گفتمان اعتدال در انتخابات ریاست جمهوری گفت: پیروزی گفتمان اعتدال نعمتی برای انقلاب است و نباید کفران کنیم.

وی در خصوص موضع‌گیری برخی از نمایندگان مجلس در خصوص وزرای پیشنهادی افزود: برخی نمایندگان محترم موضع‌گیری صریح وزرای پیشنهادی علیه فتنه را شرط رای گذاشته‌اند. گرچه با مدارکی که مراجع ذی صلاح در اختیار رئیس جمهور قرار داده‌اند، چنین موضع‌گیری لازم به نظر نمی رسد و ممکن است برای رقابت سیاسی باشد، اما این درخواست حق نمایندگان است که از این جهت آسوده خاطر شوند.

نماینده مردم تهران در ادامه با بیان اینکه باید محل نزاع و بحث مشخص شود، اظهار داشت: در انتخابات اگر نزاعی داریم، باید به رای شورای نگهبان تمکین کنیم، حتی اگر قانع نشده باشیم. اشکالی که به رفتار موسوی وارد می‌کنیم، همین است که چرا به قانون تمکین نکرد؛ اگر این کار را انجام می‌داد، چه بسا هم‌اکنون رئیس‌جمهور کشور بود. محل بحث این نیست که آیا کسی حق اعتراض به نتیجه انتخابات را دارد یا خیر؟ و راهپیمایی آرام محل بحث نیست. تکلیف این مسائل را قانون اساسی مشخص کرده است.

***نباید به گونه‌ای سخن بگوییم که بوی تفتیش عقاید از آن به مشام برسد***

مطهری با تاکید بر اینکه نباید به گونه‌ای سخن گوییم که برداشت مردم خود و ملل دیگر این باشد که در ایران اساساً حق اعتراض وجود ندارد، ادامه داد: نباید به گونه ای سخن بگوییم که بوی تفتیش عقاید از آن به مشام برسد؛ به گونه ای سخن نگوییم که گویی اختناق بر کشور حاکم است.

وی اضافه کرد: طبق اصل 27 قانون اساسی تشکیل اجتماعات بدون حمل سلاح آزاد است. نباید به گونه‌ای سخن بگوییم که گویا در ایران حق اعتراض وجود ندارد و معترض به رسمیت شناخته نمی‌شود.

نماینده مردم تهران در ادامه با بیان اینکه بنده مدافع ترکیب کابینه پیشنهادی هستم، خطاب به مخالفین وزرای پیشنهادی دولت یازدهم گفت: من می‌خواهم این افراد برای مخالفت خود دلیل بیاورند. معتقدم در کابینه تخصص و تجربه لحاظ شده است و اکثر وزرا دارای تخصص و تجربه هستند. به گونه‌ای که معتقدم آقایان نعمت‌زاده و زنگنه در حوزه کاری خود یگانه هستند.

مطهری یادآور شد: در جلساتی که وزرای پیشنهادی در مجلس حضور داشتند، به خوبی احساس شد که توانمندی وزرای پیشنهادی نسبت به دولت گذشته بالاتر است. البته بنده یکی دو تن از این وزرا را پایین‌تر از تراز کابینه یازدهم می‌بینم، اما معتقدم نباید از جاده انصاف خارج شویم و نباید به تخریب این و آن بپردازیم.

وی تاکید کرد:‌عده‌ای از رای مردم ناراحت و عصبانی هستند و توهین می‌کنند در حالی که باید آسیب‌شناسی کنند تا ببینند چه عاملی باعث شده است تا مردم از آنها برگردند.

نماینده مردم تهران در ادامه سخنانش برنامه‌های دولت یازدهم را برگرفته از آرمان‌های انقلاب عنوان کرد و افزود: در این راستا می‌توان از استقلال سیاسی، فرهنگی، اخلاق و معنویت نام برد. اینها همان آرمان‌های انقلاب است که به خوبی در برنامه دولت ظهور و بروز پیدا کرده است.

***ولایت فقیه ایدئولوژیک و ضداستبداد است***

مطهری اضافه کرد: توجه به حقوق شهروندی، تعامل با قوا، حمایت از نسل جوان، تعامل سازنده با جهان، توجه به بخش خصوصی، مشارکت مردم و تاکید بر توسعه پایدار و تضمین نسبت به آزادی‌های مشروع از دیگر برنامه‌های دولت یازدهم است. همچنین افزایش تضمین مردم‌سالاری و افزایش اختیارات به مدیران و تقویت قانون‌گرایی از دیگر برنامه‌های مدنظر دولت یازدهم است.

وی همچنین با اشاره به جایگاه ولایت در کشور گفت: ولایت فقیه ایدئولوژیک و ضداستبداد است.

نماینده مردم تهران در ادامه سخنانش خطاب به همکاران خود در مجلس افزود: مقصود برخی نمایندگان که می‌گویند موضع برخی وزرا در خصوص حوادث 88 باید روشن باشد، این است که اگر جزو  معترضان بودند، نباید بعد از اعلام شورای نگهبان اعتراض می‌کردند. با این نگاه هیچ‌یک از وزرای پیشنهادی چنین رفتاری در سال 88 نداشتند و ذمه آنها از این مساله بری است و باز تاکید می‌کنم اگر کسانی مدعی‌اند که چنین افرادی وجود دارند، دلیل بیاورند که البینة علی‌المدعی.

***قوامی: شرایط طوفانی کشور به کشتی‌بانان با تجربه نیاز دارد***

هادی قوامی نماینده مردم اسفراین در مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی نوبت بعد از ظهر مجلس در دفاع از کلیات برنامه دولت یازدهم اظهار داشت: برنامه‌ای که آقای روحانی ارائه کرده‌اند و متناسب با آن ترکیب وزرای پیشنهادی مشخص شد، بر اساس اصول کلی شعارهای ایشان بود.

وی افزود: در برنامه دولت آقای روحانی، نیروی انسانی برای اجرای این برنامه و تخصص و تجربه و توجه به سلایق مختلف در کشور دیده شده است.

نماینده مردم اسفراین با اشاره به سخن برخی نمایندگان درباره کهولت سن یا میانگین سنی بالای کابینه، گفت: شرایط امروز اقتصادی کشور طوفانی است و معمولا در طوفان کشتی را به کشتی‌بان با تجربه می‌سپارند و امور را به یک کشتی‌بان که سرد و گرم روزگار را کمتر کشیده نمی‌سپارند و این معدل سنی از نقاط قوت کابینه‌ای است که آقای روحانی ارائه کرده است.

قوامی خاطر نشان کرد: یکی دیگر از نقاط قوت کابینه تنوع و یکپارچگی آن است که هدف یکسانی را دنبال می‌کنند. می‌توان با یکپارچگی و هدف یکسان در کابینه تورم، بیکاری و کسری بودجه را از بین برد.

وی خطاب به تعدادی از نمایندگان مخالف کابینه گفت: آیا کسانی که امروز متولی حوزه برنامه و بودجه کشور شده‌اند، انسان‌های افراطی هستند یا سابقه‌ای که از آنها در دوران مختلف مجلس داریم به عنوان فردی اعتدال‌گرا شناخته می‌شوند؟ آیا فردی که برای وزارت اقتصاد دیده شده، انسانی افراطی است یا در دولت‌های مختلف از نظام دفاع کرده است، لذا ما ضمن تنوع در کابینه یکپارچگی را هم در آن می‌بینیم.

نماینده اسفراین تاکید کرد: در برنامه اقتصادی دولت ضمن وجود هدف واحد، ترکیب تیم اقتصادی نیز متحد انتخاب شده است. یکی از چالش‌های مهم در دولت‌های گذشته هماهنگ نبودن بانک مرکزی، وزارت اقتصاد و سازمان برنامه و بودجه با جهت‌های کلی و سیاست های کلی بود که این هزینه های زیادی را به اقتصاد کشور تحمیل می کرد. ما فکر می‌کنیم این تیم اقتصادی باید یکپارچه و واحد باشد و سیاستهای کلی دولت را پیگیری کند.

قوامی ادامه داد: در برنامه اقتصادی دولت بهبود معیشت، کاهش تورم و ایجاد تعادل در بازار کالا و سرمایه دیده شده و همچنین در این برنامه بر ایجاد تعامل سازنده با اقتصاد جهانی تاکید شده، چرا که ما از این ناحیه ضربات زیادی خوردیم و این هزینه‌ها توسط مردم پرداخت شده است.

وی اضافه کرد: مردم در این انتخابات از میان همه افراد خوب و شایسته، بهترین را انتخاب کردند و لذا مجلس باید به رئیس جمهور کمک کرده و کابینه را با رای قاطع انتخاب کند.

نماینده اسفراین در پایان گفت: برخی عزیزان نماینده ترکیب کابینه را ناهمگون می‌دانند و می گویند شرکت سهامی است در حالیکه برعکس ما معتقدیم که رئیس جمهور بر اساس مشی اعتدالی کابینه را انتخاب کرده و مجلس باید با انتخاب این کابینه به خلق حماسه اقتصادی کمک کند.

***جهانگیرزاده: رئیس‌جمهور بارها اعلام کرد که تحت فشار نبوده‌ام***

جواد جهانگیرزاده نماینده مردم ارومیه و قائم مقام مرکز پژوهش‌های مجلس در جلسه علنی عصر امروز مجلس به عنوان نماینده حامی دولت طی سخنانی در دفاع از برنامه‌ها و کابینه پیشنهادی حجت‌الاسلام روحانی، اظهار داشت: همه ما بر این نکته همدل هستیم که انسجام و اتحاد میان نیروهای انقلابی می‌تواند گره‌های موجود را باز کند و در واقع ضرورت کشور است و بحث‌هایی که اینجا مطرح می‌شود، برای تقویت دولت و انقلاب مفید خواهد بود.

وی افزود: نمایندگان مخالف بیشتر راجع به سن بحث کردند در حالی که از آنها می‌خواهم دوره 9 گانه مجلس را در زمینه سن مقایسه کنند، چرا که هر دوره که مجلس جدید شروع می‌شود، میانگین سنی نمایندگان هم افزایش می‌یابد. بنابراین اگر افزایش میانگین سنی مسئله بدی است، چرا در مجلس این اتفاق می‌افتد و اگر برای مجلس مناسب است، چرا برای دولت بد باشد.

این نماینده مجلس همچنین تصریح کرد: ما در دوره‌های اخیر بدون استثنا آمدیم میزان تحصیلات کاندیداهای انتخابات مجلس را افزایش دادیم، چرا که مایل بودیم کسانی وارد مجلس شوند که تحصیلات بالاتری دارند. همچنین به لحاظ سنی هم سن ورود مجلس را در هر دوره افزایش دادیم.

جهانگیرزاده ادامه داد: ما یک تجربه 34 ساله انقلاب را پشت سر داریم، آیا می‌خواهیم این تجربه 34 ساله را کنار بگذاریم؟ البته اصل این موضوع به معنای عدم استفاده از نیروهای جوان و خلاق نیست، اما شرایط عمومی کشور چه از لحاظ اقتصادی و چه بین‌المللی در آن قرار دارد ایجاد می‌کند از عنصر تجربه استفاده کنیم.

وی همچنین تصریح کرد: اکنون معیشت مردم دغدغه اصلی مجلس، دولت و مقام معظم رهبری است و کسانی باید در این شرایط سر کار بیایند که تجربه داشته باشند. البته ما معتقدیم که این تجارب باید موفق باشد. همچنین شاید برخی ایراد بگیرند که تیم معرفی شده هماهنگ نیست، اما تلقی رئیس جمهور این است که این تیم هماهنگ است و چون اختیار انتخاب کابینه با دولت است، ما نمی‌توانیم ایراد بگیریم.

نماینده مردم ارومیه در مجلس با بیان اینکه در قانون هیچ محدودیتی برای سن وزرا مطرح نشده است، گفت: هیچ کجای قانون به رئیس جمهور تکلیف نکرده که در یک محدوده سنی وزیر انتخاب کند.

جهانگیرزاده با اشاره به سخنان برخی مخالفان گفت: برخی می‌گویند که کابینه پیشنهادی شرکت سهامی است، اما سوال من این است که اگر آقای روحانی رحمانی فضلی را به عنوان یک اصولگرا معرفی نمی‌کرد و یا اگر پورمحمدی را انتخاب نمی‌کرد نمی‌گفتید که وی انحصاری عمل کرده؛ حالا که از نیروهای مختلف برای کابینه استفاده کرده، برخی می‌گویند شرکت سهامی است. رئیس جمهور باید چه رفتاری را بروز می‌داد که می‌گفتید رفتار وی درست است؟

وی خاطر نشان کرد: فردای پیروزی روحانی در انتخابات وی گفت که در کابینه از مجموعه نیروهای انقلاب استفاده می‌کنم و تاکنون هم به قول خود پایبند بوده است. بنابراین برخی اظهارات در شان مجلس نیست که به فردی که سال‌ها نماینده مقام معظم رهبری در شورای عالی امنیت ملی و دبیر این شورا بوده و با رای اکثریت مردم انتخاب شده، می‌گویند کودتای سفید.

قائم مقام مرکز پژوهش‌های مجلس همچنین تصریح کرد: ما چه پاسخی برای این سخنانمان داریم؟ مردمی که پشت تریبون این حرف‌ها را می‌شنوند، چه برداشتی می‌کنند؟ آیا این حرف‌ها را وهن منتخب خود نمی‌دانند؟ البته من می‌دانم که نیت دوستان خیر است، اما بازتاب سخنان آنها مطلوب نیست.

وی در بخش دیگری از سخنانش گفت: رئیس جمهور بارها اعلام کرده که کسی از من سهمیه‌ای نخواسته و برای انتخاب وزرا فشار نیاورده است، اما برخی می‌گویند نه؛ فشار آورده‌اند. این علم غیب را از کجا آورده‌اید؟ آیا در تدین او تردید داریم که چنین سخن می‌گوییم؟

جهانگیرزاده ادامه داد: ما نیاز به همدلی، همکاری و همراهی بیشتر داریم و باید اجازه دهیم که دولت کار خود را شروع کند. همچنین باید دعا کنیم که دولت یازدهم موفق‌ترین دولت باشد، چرا که آقای روحانی به عنوان رئیس جمهور این کشور مدیریت این کاروان را برعهده گرفته و ما باید از وی حمایت کنیم.

نماینده ارومیه در پایان تاکید کرد: البته حمایت ما از روحانی و دولت یازدهم تا زمانی است که در راه امام، چارچوب قانون و تبعیت از منویات مقام معظم رهبری حرکت می‌کند.

***دواتگری: صهیونیست‌ها از معرفی ظریف برای وزارت خارجه عصبانی هستند***

مهدی دواتگری عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس که به عنوان نماینده حامی کابینه روحانی سخن می‌گفت، اظهار داشت: ملاحظه برنامه پیشنهادی دولت، حکایت از تطبیق با وظایف قانونی وزارتخانه‌ها و قانون برنامه پنجم توسعه است که به صورت گزارش جامع کارشناسی از سوی معاونت نظارت مجلس در اختیار نمایندگان قرار گرفته است.

وی افزود: یکی از مهمترین وظایف دولت در مجموع حاکمیت اجرای سیاست‌های کلی نظام برنامه‌ریزی اجرایی جهت پیاده‌سازی اهداف کلی حاکمیت در بخش‌های مختلف، جامه عمل پوشاندن به چشم اندازها‌ی بیست ساله نظام و در حالت کلی حرکت در مسیر ریل‌گذاری شده با کمترین هزینه و بیشترین بهره‌وری است که باید همواره مورد توجه قرار گیرد.

این نماینده مجلس ادامه داد: انتظار جامعه و مجلس از دولت نه ترسیم اهداف و چشم انداز، بلکه ارائه برنامه جامع و کاربردی برای تحقق اهداف از پیش تعیین شده است که در این مسیر به نظر می‌رسد ابتدا باید دولت وضع موجود را تدوین کرده و با ارزیابی صورت وضعیت کلی بخش‌های مختلف و آسیب شناسی جدی، دلایل عدم توفیق در دولت‌های قبلی را استخراج کرده و راهکارهای عملی و اصولی را ارائه دهد و دولت یازدهم در ارائه برنامه اقتصادی این زنجیره را با نسبت بالایی رعایت کرده است.

وی با اشاره به اینکه در شرایط حاضر مسئله اصلی کشور اقتصاد است و در چند بخش کلان دسته‌بندی می‌شود، مشکلات موجود را شامل رکود تورم اقتصادی در ایران، بالا بودن نرخ بیکاری، عدم تعادل در بازارهای مختلف، عدم استفاده از ظرفیت‌ها و پتانسیل‌های داخلی و خارجی، نبود نگاه استراتژیک و یکپارچه به مسائل کلان اقتصادی، عدم شفافیت بنگاه‌داری در ابعاد مختلف، نبود تعریف مشخص از کارکرد دولت در مجموعه کلان عنوان کرد.

وی افزود: مشکلات موجود، جامعه و حاکمیت را در رسیدن به اهداف ترسیم شده در سند چشم‌انداز و اجرای سیاست‌های کلی نظام در بخش اقتصادی را دچار مشکل کرده است.

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی با حمایت از برنامه پیشنهادی اقتصادی دولت، گفت: ارائه برنامه هماهنگ اقتصادی جهت حل معضلات از مهمترین مسائل است که آن را می‌توان در برنامه و خط مشی پیشنهادی دولت تدبیر و امید  و در قالب‌های مختلف دسته‌بندی کرد.

دواتگری با استناد به ماده 206 آیین‌نامه داخلی مجلس شورای اسلامی، گفت: در این جلسه قاعدتا باید درباره برنامه‌های دولت و وزرا صحبت می‌کردیم، اما به نظر می‌رسد که برنامه‌ها در این مذاکرات مغفول مانده باشد.

دواتگری بسترسازی جهت استفاده از ظرفیت‌ها و پتانسیل‌های بالقوه جهت افزایش رشد اقتصادی، افزایش سرمایه اجتماعی به عنون مهمترین عنصر تاثیرگذار در رشد اقتصادی، ایجاد تعادل در بازار کالا، پول و سرمایه با ابزارهای مختلف، انضباط مالی، استقلال بانک مرکزی، استفاده از پتانسیل سرمایه‌گذاری خارجی با افزایش دیپلماسی، استفاده از اصلاحات اقتصادی، توانمندسازی دولت در جهت ایفای وظایف حاکمیتی نه تصدی‌گری، ایجاد زیرساخت جهت کاهش انحصار و افزایش رقابت‌پذیری ، ایجاد ثبات اقتصادی برای جلوگیری از افزایش عدم قطعیت در اقتصاد، کاهش رانت‌خواری را از اهم برنامه‌های دولت یازدهم برشمرد.

وی در پایان با بیان اینکه تمامی این راهکارها بر اساس وظایف حاکمیتی دولت در مجموعه نظام تنظیم شده است، گفت: امیدواریم با نگاهی واقع‌بینانه دولت در رسیدن اهداف از پیش تعیین شده کمک و یاری رسانیم.

این عضو کمیسیون امنیت ملی به انتقاد دیگر مخالفان پاسخ داد و عنوان کرد: گفته می‌شود چرا برخی غربی‌ها از آمدن ظریف به عنوان وزیر پیشنهادی امور خارجه خوشحال هستند. این در حالی است که روزنامه وال‌استریت ژورنال اورگان صهیونیست‌ها در شماره پریروز خود در مقابل آقای ظریف اعلام موضع و حمله شدیدی کرده است، چرا واقعیت‌ها را نمی‌گویید؟ وقتی صهیونیست‌ها از معرفی وزیر پیشنهادی خارجه عصبانی هستند، باید حساسیت خود را بالا ببریم و هوشمندانه عمل کنیم.

وی به حضور رحمانی‌فضلی نیز در کابینه اشاره کرد و گفت: حضور ایشان با 5 سال سابقه ریاست دیوان محاسبات کشور، حکایت از توجه دولت روحانی به امر نظارت دارد و یک دولت پاک‌دست را نوید می‌دهد.

***نوبخت: یارانه نقدی اقشار کم‌درآمد افزایش می‌یابد***

محمدباقر نوبخت معاون برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی رئیس‌جمهور، عصر امروز (دوشنبه)در صحن مجلس شورای اسلامی به تشریح 4 سوالی که مخالفین کابینه پیشنهادی دولت مطرح کردند، پرداخت.

وی با اشاره به نطق یکی از مخالفین درخصوص عدم توجه به حماسه اقتصادی در برنامه دولت گفت: اگر برنامه تقدیمی دولت به ویژه بخش اقتصادی آن مورد مداقه قرار بگیرد، معلوم می‌شود هدف ویژه برای دوره 4 ساله 1392-1396، بهبود معیشت مردم است که این هدف از 2 طریق "افزایش قدرت خرید خانوارها" و "کاهش فاصله درآمدی دهک‌های بالا و پائین" تامین می‌شود. برای این کار از 2 راهبرد همزمان "تولید ثروت ملی" و "توزیع عادلانه ثروت" استفاده می‌شود.

معاون برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی رئیس‌جمهور ادامه داد: درخصوص تولید ثروت ملی، مهمترین رکن ایجاد رشد اقتصادی است که از طریق بهبود فضای کسب و کار صورت می‌گیرد. اگر ما بتوانیم رشد 8درصد اقتصاد را که در سیاست‌های کلی برنامه پنجم ابلاغی که مورد تاکید مقام معظم رهبری نیز قرار گرفت ایجاد کنیم، می‌توانیم حماسه اقتصادی مورد نظر ایشان را تامین کنیم.

نوبخت با بیان اینکه دولت در برنامه اقتصادی خود به بهبود فضای کسب‌وکار و اجرای دقیق سیاست‌های کلی اصل 44 تاکید و تصریح دارد به سوال دیگری در خصوص نامعلوم بودن وضعیت پرداخت یارانه‌ها اشاره کرد و گفت: مادامی که قانون هدفمند‌کردن یارانه‌ها اصلاح نشود همانطور که آقای روحانی در بیانات مختلف به آن اشاره کردند اجرا می‌شود پس پرداخت یارانه تا پایان مرحله نخست و آغاز مرحله دوم به همین شکل ادامه خواهد یافت.

وی ادامه داد: البته سیاست بر این است که در مرحله دوم افزایش یارانه نقدی را به سمت اقشار کم‌درآمد و به صورت هدفمند بر اساس آنچه در ماده 7 قانون هدفمندکردن یارانه مورد توجه مجلس قرار گرفت را اجرا کنیم.

معاون برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی رئیس‌جمهور در پاسخ به اظهارنظر یکی از منتقدان پیرامون عدم هماهنگی تیم اقتصادی دولت گفت: با صراحت تاکید می‌کنم که نه تنها هماهنگی در تیم اقتصادی دولت به حد کافی و ضروری وجود دارد و همه توافقات صورت گرفته، حتی در وزارتخانه‌های غیر اقتصادی تلاش شد که یک هماهنگی با واقعیت‌های اقتصادی جامعه وجود داشته باشد و کابینه به صورت منسجم به همان صورت اعتدال که از آن تعادل هم بر می‌آید، کارش را انجام دهد.

نوبخت در خصوص اظهارنظر یکی از مخالفان پیرامون تدوین برنامه صد روزه دولت تدبیر و امید برای حل مشکلات مردم گفت:‌مخالف محترم چنین گفت که دولت روحانی بیان کرده که مشکلات اقتصادی را در صد روز حل خواهد کرد. قطعا در هیچ‌یک از بیانات روحانی عنوان نشده که در صد روز اول مشکلات حل می‌شود.

وی افزود: آقای روحانی آنچه گفتند و اکنون مورد بازگویی بنده است این است که برای حل مشکلات اقتصادی برنامه داریم و حتی برای صد روز اول نیز برنامه داریم.

معاون برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی رئیس‌جمهور در ادامه به برنامه‌های دولت که در صد روز اول صورت می‌گیرد اشاره کرد و گفت: اولین برنامه اصلاح قانون بودجه سال 92 است. عملکرد سه‌دوازدهم و چهاردوازدهم حکایت از عدم دریافت و تحقق درآمدهای پیش‌بینی شده در برنامه دارد؛ بنابراین اگر بخواهیم در ماه‌های پایانی سال با مشکل مواجه نشویم از الان باید روی تخصیص بهینه منابع متناسب با دریافت‌ها عمل کنیم.

نوبخت تصریح کرد: تلاش خواهد شد که با فوریت ضمن اینکه تا جایی که امکان‌پذیر باشد از مکانیسم تخصیص عمل کنیم که زحمتی برای قوه مقننه پیش نیاید. در غیر اینصورت حتما در صد روز اول برای اینکه قانون متقن مورد اجرا قرار گیرد. اصلاحیه آن را تقدیم مجلس کند.

وی اقدام دیگر دولت در صد روز اول را تقدیم لایحه بودجه 93 دانست و اظهار داشت: دولت تدبیر و امید خود را موظف به احترام به قانون می‌داند بنابراین قبل از 15 آذر بودجه و لایحه بودجه را تقدیم مجلس می‌کند و این تعهد در نخستین سخن بر بنده وارد است.

***جهانگیری: دولت روحانی در شرایط سختی مسئولیت اداره کشور را به عهده گرفته است***

اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس جمهور در جلسه علنی نوبت بعد از ظهر مجلس به عنوان آخرین فرد دفاع کننده از کلیات خط مشی و برنامه‌های دولت اظهار داشت: آقای رئیس جمهور حتما در جلسه فردای مجلس و احتمالا در روزهای آینده برای حضور در جلسات رای اعتماد به وزرا در مجلس شرکت خواهند کرد و در آخر بحث با استفاده از وقتی که در اختیارش قرار خواهد گرفت، راجع به شبهات در خصوص وزرا اظهار نظر خواهد کرد.

وی افزود: همچنین از هیئت رئیسه، رئیس مجلس و نمایندگان موافق و مخالف با کلیات برنامه‌های دولت تشکر می‌کنم. البته مخالفین محترم کمتر راجع به برنامه‌ها اظهارنظرکردند و به همین دلیل کمتر موضوعاتی مورد انتقاد نمایندگان قرار گرفت.

معاون اول رئیس جمهور با اشاره به مسائل مطرح شده توسط مخالفین کلیات برنامه های دولت اظهار داشت: دولت آقای روحانی در شرایط سختی مسئولیت اداره کشور را به عهده گرفته و برای اینکه این شرایط خاص مورد توجه دوستان قرار بگیرد، باید گفت که ما در ابعاد داخلی و بین‌المللی نیازمند به یک تفاهم جدی هستیم. دشمنان کینه توز جمهوری اسلامی ایران به ویژه رژیم صهیونیستی سعی و تلاش می‌کند که اینگونه وانمود کند که هیچ اتفاقی نیفتاده و حتی از جملات جعلی که در روز قدس از مصاحبه آقای روحانی درست می‌کنند، در دنیا جنجالی به پا می‌کند تا فضا را همچنان علیه ملت ایران و جمهوری اسلامی ایران نگه دارد.

جهانگیری تصریح کرد: باید بدانیم که دشمنان کینه‌توز در کمین ملت ایران نشسته‌اند و باید از فرصتی که ملت در انتخابات 24 خرداد فراهم کرد، استفاده کنیم. چرا که انصافا ملت ایران در مواقعی که نیاز به حرکتی بوده که آن حرکت در سرنوشت کشور و انقلاب تعیین کننده باشد، کار خود را به خوبی انجام داده است و ادامه این راه به عهده ما مسئولین است.

وی تصریح کرد: بلافاصله بعد از 24 خرداد جناب آقای روحانی در دو زمینه مشغول به فعالیت شدند. عرصه نخست درباره برنامه بود و ما از این فرصت که آیین‌نامه داخلی مجلس در اختیارمان قرار داد، استفاده کردیم و برای اولین بار رئیس جمهور برنامه دولت را برای مجلس ارائه کرد و موافقین و مخالفین نظرات خود را بیان کردند.

معاون اول رئیس جمهور گفت: روحانی برنامه‌ای را نیز به ملت تقدیم کرد که این برنامه با استقبال گسترده مردم روبرو شد. امروز یکی از نمایندگان تاکید داشت که آقای روحانی با 7 دهم درصد بیشتر به عنوان رئیس جمهور انتخاب شده در حالی که این حرف صحیحی نیست. در مرحله اول انتخابات بیش از 18 میلیون نفر به آقای روحانی رای دادند و اگر بخواهیم مقایسه کنیم، بالاترین رای که در سال 84 با این تعداد کاندیدا توسط افراد کسب شد، 6 میلیون بود و تفاوت رای نفر اول با نفرات دوم و بعدی در آن زمان کمتر بود. در حالی که در این دوره تفاوت رای نفر اول با دوم بیش از 14 میلیون نفر بود و ملت رای معناداری به یک برنامه داد و این در حالی بود که برنامه‌ها و مواضعی که کاندیداها ارائه می‌کردند، نزدیک به آقای روحانی بود.

***رای رئیس جمهور در مناطق محروم و روستایی از تعداد بالاتری برخوردار بود***

جهانگیری تصریح کرد: باید رای مردم را بزرگ بدانیم و رای ملت را به صورت کامل تحلیل کنیم. اتفاقا رای رئیس جمهور در مناطق محروم و روستایی از تعداد بالاتری برخوردار بود. بعد از اینکه این برنامه مورد تایید ملت قرار گرفت، آقای روحانی دستور دادند تا در کارگروه‌ها به دو موضوع پرداخته شود. نخست تحلیل وضع موجود و تهیه برنامه 4 ساله و سپس برنامه‌های کوتاه‌مدت، بلند‌مدت و میان‌مدت. کار دوم نیز در ارتباط با کابینه بود و حدود 6 هزار نفر ساعت فعالیت کردند تا افرادی از نخبگان و زبدگان کشور انتخاب شوند.

وی گفت: برخی دوستان اعلام کردند که دولت برنامه‌ای ندارد در حالیکه برای نخستین بار به تعبیر بعضی از اساتید اقتصاد کشور رئیس جمهور چنین برنامه مدونی برای 4 سال در اختیار دارد. در برنامه آقای رئیس جمهور به گونه‌ای پیش بینی شده که می‌دانیم در سال 1393 چه کارهای مهمی در عرصه اقتصادی باید انجام دهیم و یا در سال 1394 چه کاری انجام دهیم. البته همه این کارها یا قوانین جاری است و یا قوانین آن باید به مجلس تقدیم شود.

معاون اول رئیس جمهور گفت: آقای روحانی در جلسه امروز مجلس اصول کلی برنامه‌های دولت را بیان کرد و اگر دوستان این برنامه‌ها را مطالعه کرده بودند، شاید برخی حرف‌ها را در مخالفت نمی‌گفتند.

***بیان سرفصل‌های دولت یازدهم***

جهانگیری با اشاره به سرفصل برنامه‌های دولت گفت: اعتدال گرایی در رفتار دولتمردان و تصمیمات دولت، تصمیم‌گیری بر مبنای خرد جمعی، محوریت منافع ملی از این برنامه‌ها است و به صورت مشخص بحث شده که هیچ منفعت حزبی، فردی و گروهی در این دولت جایگاهی ندارد و آنچه اصل به شمار می‌رود، منافع ملی کشور و تلاش برای تحقق اصول حکمرانی خوب است. همچنین در این برنامه واقع‌بینی، رعایت حقوق شهروندی، تعهد به ارتقای رشد و توسعه پایدار، مبارزه با فساد و به‌سازی و بازآفرینی ظرفیت دولت وجود دارد. در این برنامه بر تعامل قوا نیز تاکید شده است.

وی تصریح کرد: یکی از برنامه‌های دولت در عرصه اقتصادی بهبود وضعیت رفاهی مردم و کاهش تورم و افزایش قدرت خرید خانوار است. همچنین کاهش فقر و گسترش عدالت اقتصادی نیز از برنامه‌های دولت به شمار می‌رود. مهار بیکاری نیز هدف بعدی ماست. ما در دنیا نیازمند واردات تکنولوژی هستیم و در عین حال نیازمند بازار دنیا  تا کالاهای خود را صادر کنیم.

معاون اول رئیس جمهور با بیان اینکه برخی نمایندگان در جلسه امروز عنوان کردند که اقتصاد مقاومتی در برنامه‌های دولت جا ندارد، اظهار داشت: در این برنامه بر تحقق اقتصاد مقاومتی تاکید شده، اما دوستان متاسفانه نگاهی به این برنامه نکرده‌اند. ما معتقدیم بنیادهای اقتصاد داخلی باید بر اساس اقتصاد مقاومتی تنظیم شود. یکی از انتقادات ما به دولت قبلی این است که در مواقعی که تنش در عرصه بین‌المللی ایجاد می‌شود و روابطمان دچار مشکل می‌شود، بازارهای داخلی نباید در اختیار کالای خارجی باشند و اتفاقا در چنین شرایطی باید به تولیدات داخلی توجه شود. اما متاسفانه با آن حجم واردات کالاهای کشور در شرایط ویژه‌ای امروز قرار دارد.

جهانگیری تصریح کرد: همچنین برنامه دولت در بخش اجتماعی ایجاد جامعه اخلاقی، دیندار و به دور از خشونت است و باید آزادی تصویب شده‌ای برای افراد باشد و جامعه‌ای به دور از فساد، رانت و تعبیض وجود داشته باشد.

وی تاکید کرد: همچنین در عرصه‌های فرهنگی و سیاست خارجی دولت برنامه خاصی دارد و اولویت‌ها و راهکارهایی را مشخص کرده است.یکی از بخش هایی که مهم است و در شرایط فعلی باید به آن بپردازیم، بحث مدیریت کشور است. سازمان مدیریت کشور آسیب زیادی دیده است و ما نیازمند بازسازی مدیریت کشور هستیم. دوستانی که دستی بر آتش داشته باشند، می‌دانند که امروز عرصه مدیریت چگونه نابسامان است و یکی از اهداف اصلی دولت در حوزه کشورداری و نظام اداری است.

معاون اول رئیس جمهور ادامه داد: نظام اداری کشور باید پاسخگویی را جزو وظایف ذاتی خود بداند و نظام اداری که از پاسخگویی فرار کند خود به خود فاسد می‌شود.

***تکیه بر قانون یکی از اصلی‌ترین برنامه‌های دولت است***

جهانگیری تاکید کرد: تکیه بر قانون یکی از اصلی‌ترین برنامه‌هایی است که دولت باید انجام دهد. برخی از دوستان به بخشنامه ای که معاون اول رئیس جمهور ابلاغ کرد گفتند خلاف قانون است، اما مهمترین پیام بخشنامه‌ای که در ارتباط با طرح مهر آفرین صادر شد، این بود که 3 بار رئیس مجلس در ارتباط با این طرح، خلاف قانون بودن آن را اعلام کرد و ما دیدیم 3 بار در رابطه با طرحی که بار مالی وحشتناکی دارد، اظهار نظر شده است و رئیس مجلس اعلام کرده که خلاف قانون است. لذا اولین قدم دولتی که می‌خواهد قانونمدار باشد، این است که متوقف شدن اجرای این قانون را ابلاغ کند. البته بنده به همه جوانانی که علاقه‌مند به وارد شدن به این سیستم هستند، اعلام می‌کنم که ما بررسی می‌کنیم تا مشکل افرادی که به نوعی علاقه‌مند به کار در این حوزه هستند را حل کنیم.

وی ادامه داد: لذا برای اولین بار در کشور برنامه کاملی در کشوی رئیس دولت وجود دارد و می‌داند در 4 سال آینده چه اقدامی در کشور انجام دهد.

معاون اول رئیس جمهور با اشاره به کابینه پیشنهادی دولت اظهار داشت: آقای روحانی با سعه صدر و وقت زیاد کابینه‌ای را انتخاب کردند و برای اولین بار در تاریخ جمهوری اسلامی ایران همزمان با مراسم تحلیف رئیس‌جمهور، لیست کابینه پیشنهادی به مجلس ارائه شد. حتی ممکن بود که اگر وزرا بعد از دو هفته به مجلس معرفی شوند، در شرایط بهتری رای بیاورند، اما آقای روحانی خواستند که از لحظه‌لحظه‌های وقت این ملت استفاده کنند.

جهانگیری ادامه داد: مجموعه‌ای از لیست‌ها در اختیار آقای روحانی قرار گرفت و تعهد ایشان این بود که کابینه‌ای اعتدالی و کابینه‌ای که در شرایط ویژه بتواند کشور را اداره کند انتخاب کنند. نباید تردید کنیم در فضایی قرار داریم که فرصت اشتباه نداریم و دولت نمی تواند مجددا با سعی و خطا کشور را اداره کند.

وی با بیان اینکه دوستان از وضعیت تولید و فروش نفت اطلاع دارند و من نمی‌خواهم از تریبون مجلس راجع به آن صحبت کنم، گفت: ما در کشور روزی خودکفایی گندم را جشن گرفتیم، اما امروز 10 میلیون تن گندم وارد می‌کنیم. ما در زمان جنگ 2 میلیارد دلار برای کالاهای اساسی اختصاص می‌دادیم، اما امسال بیش از 14 میلیارد دلار به کالاهای اساسی ارز اختصاص داده شده است. لذا فرصت آزمون و خطا نداریم و آقای روحانی بر این اساس از میان شایستگان کشور و نخبگان افرادی را انتخاب کردند.

***انتقاد از اصرار بر مسن بودن دولت***

معاون اول رئیس جمهور ادامه داد: برخی می‌گویند که کابینه مسن است در حالیکه باید گفت با کجا مقایسه می‌شود؟ دوستانی که امروز این حرف‌ها را می زنند باید بگویم که با کجا این مقایسه را انجام می‌دهند. در ابتدای انقلاب همه افرادی که در مسئولیت‌ها قرار داشتند افرادی جوان بودند و حتی بنده در سن 26 سالگی نماینده مجلس شدم امروز اگر کابینه را با کشورهای همسایه مقایسه کنیم می‌بینیم، کابینه اگر جوانتر نباشد مسن‌تر نیست. دوستانی که درباره سن انتقاد می‌کنند وگاها تلاش می‌کنند که از موضع علمی صحبت کنند، باید مقاله یا مطلب علمی بیاورند و ببینند در کجای دنیا گفته شده که سن از معیارهای منفی مدیریت است.

جهانگیری ادامه داد: بنده شرکت‌هایی در دنیا می‌شناسم که تبادل مالیشان بسیار بیشتر از صنعت ایران است، اما میانگین سنی مدیران آن 70 تا 75 سال است. دوستان هیچ اشکالی به این دولت نمی‌بینند و فقط سن وزرای پیشنهادی را می‌گویند. اولا این شیوه مدیریتی که مدیر حتما باید خارج از دفتر وقت بگذارد و مرتب به شهرستان‌ها سفر کند چه کسی گفته این سیستم درست است؟

وی تاکید کرد: ممکن است که بخشی از وضع موجود کشور ناشی از تحریم‌ها باشد، اما بخشی از آن نتیجه این نوع مدیریت است و نباید در آن تردید کنیم. ما بیش از 600 میلیارد دلار درآمد نفتی داشتیم و باید ببینیم چه شده است؟ حتما تجربه مدیرانی که انتخاب شده اند در مقطع کنونی چاره‌ساز خواهد بود.

معاون اول رئیس جمهور در واکنش به سخنان برخی نمایندگان مبنی بر اینکه کابینه دولت یازدهم شرکت سهامی است گفت: این کابینه اتفاقا شرکت سهامی نیست، بلکه بهترین تعبیر کابینه فراجناحی است و همه جناح‌های داخل نظام جمهوری اسلامی امروز احساس می‌کنند در این کابینه نماینده‌ای دارند. آیا این هنر است که در این مقطع یکی از مهمترین جریان‌های اصلی کشور را از سطوح مدیریتی حذف کنیم؟ این به نفع کشور است؟ حتما به نفع کشور نخواهد بود.

جهانگیری با بیان اینکه انسجام در تیم دولت در حد اعلا قرار دارد اظهار داشت: بنده در کابینه آقای هاشمی رفسنجانی در مجلس و در کابینه آقای خاتمی در دولت بودم و در این کابینه نیز خدمت آقای روحانی هستیم. شهادت می‌دهم که در هیچ کابینه‌ای انسجامی که در تیم فعلی اقتصادی دولت وجود دارد نبوده است. البته در کل کابینه این همگرایی وجود دارد.

وی با بیان اینکه آقای روحانی اصرار دارد که دولت وارد مباحث حاشیه‌ای نشود، افزود: آقای روحانی با وزرای پیشنهادی شرط کرد که قانونگرا باشند و به تمام قوانین کشور تن دهند و همچنین باید به ولایت فقیه التزام داشته باشند. برخی از وزرایی که شما نمایندگان درباره مباحث سیاسی به آنها انتقاد می‌کردید، وزرایی بودند که در جمع اعلام کردند "اگر بدانیم مقام معظم رهبری حتی در دل راضی نیستند که ما در کابینه حضور نداشته باشیم، یک لحظه برای عدم ورود به کابینه تردید نخواهیم داشت."

***قرائت جوابیه ترکان به اظهارات حکیمی درباره سهم حزب اعتدال و توسعه***

بعد از مطرح شدن نظرات موافقان و مخالفان کابینه دولت یازدهم در جلسه علنی امروز مجلس رسیدگی به صلاحیت محمدعلی نجفی وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش آغاز شد.

قبل از رسیدگی به صلاحیت نجفی، ضرغام صادقی عضو هیئت رئیسه مجلس جوابیه اکبر ترکان در انتقاد از سخنان امروز عطاء‌الله حکیمی نماینده مردم رودبار در مجلس را قرائت کرد.

***بررسی صلاحیت وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش***

در ادامه 2 تن از موافقان و 2 تن از مخالفان وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش سخنان خود را در صحن علنی مطرح کردند اما به دلیل کمبود وقت، فرصت به دفاع وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش نرسید و قرار شد که فردا صبح این جلسه ادامه پیدا کند.

***امیرآبادی: نجفی مخالف نامگذاری میدان "9 دی" بود***

احمد امیرآبادی فراهانی نماینده مردم قم در مجلس به عنوان اولین مخالف با محمدعلی نجفی وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش در سخنانی گفت: برای دکتر روحانی آرزوی موفقیت و توفیقات روزافزون را دارم.

وی ادامه داد: ما با پیروی از مقام معظم رهبری پشتیبان دولت شما هستیم تا انشاءالله شما بتوانید مشکلات اساسی مردم که مشکلات اقتصادی و معیشتی است را حل کنید. جناب آقای روحانی مخالفت بنده با وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش به معنای مخالفت با دولت شما نیست، اما قبول کنید که آموزش و پرورش در بعد از انقلاب اسلامی یادگار باارزش شهیدان باهنر و رجایی و دستاورد خون هزاران شهید است.

نماینده مردم قم در مجلس تصریح کرد: آموزش و پرورش که منشأ تربیت اسلامی در جامعه اسلامی با 11 میلیون دانش‌آموز و بیش از یک میلیون فرهنگی و فرهیخته بوده که وزارتخانه مهمی محسوب می‌شود.

امیرآبادی در ادامه اظهار داشت: تاکیدات امام راحل و مقام معظم رهبری در خصوص آموزش و پرورش داشته‌اند، اهمیت این وزارتخانه مهم را نشان می‌دهد. متاسفانه آقای نجفی علی‌رغم زحماتی که در طول 8 سال مسئولیت خود داشته است، تغییر محسوسی در مسیر آموزش و پرورش به عنوان یادگار این 2 شهید بزرگوار (رجایی و باهنر)  بوجود آورده است.

وی در همین زمینه گفت: طرح کلیات نظام آموزشی که مصوب شورای تغییر نظام آموزش و پرورش بود و نتیجه زحمات 10 ساله ستاد که از زمان شهید رجایی  و به وسیله شهید موسوی و از سال 58 آغاز شده بود، با تلاش و مشارکت هزاران فرهنگی متخصص تعلیم و تربیت به وجود آمد، اما در زمان وزارت آقای نجفی در سال 68 بدون نظارت و تامل و به بهانه اینکه فعلا توانایی اجرای آن را نداریم، این موضوع نادیده گرفته شد. و تغییر نظام آموزشی  از دوره متوسطه آغاز شد.

نماینده مردم قم در مجلس تاکید کرد: تغییر دروس دوره متوسطه به صورت واحدی باعث این شد که دوره پیش دانشگاهی ناموفق بوده و بعدها نیز منحل شود.

امیرآبادی ادامه داد: عدم توجه به تغییر رویکردها و محتوای دینی در دوره ابتدایی که به فراموشی سپرده شد، از نقاط قابل توجه دوره مدیریت آقای نجفی در وزارت آموزش و پرورش است.

وی در ادامه سخنانش به تضعیف مراکز تربیت معلم در دوره وزارت نجفی در آموزش و پرورش اشاره و تصریح کرد: در زمان مدیریت آقای نجفی در وزارت آموزش و پرورش تربیت معلم محدود و یکصد هزار نفر معلم حق‌التدریسی و شرکتی با سلایق مختلف و عدم تناسب در رشته‌های مورد نیاز و تحت فشارهای اجتماعی استخدام و به کار گرفته شدند.

این نماینده مخالف وزیر آموزش و پرورش خطاب به نجفی گفت: شما مقدمات انحلال امور تربیتی در وزارت آموزش و پرورش را مهیا کردید و عملکرد شما در مدت وزارتتان نشان می‌دهد که به مقوله پرورشی و آموزش‌های دینی در آموزش و پرورش اعتقادی نداشته‌اید و  آموزش و پرورش را در سایر دروس مانند فیزیک و شیمی و حساب می‌دانید که گواه این مسئله هم بسترسازی و آماده‌کردن زمینه برای منحل کردن پرورشی در وزارت کشور بود.شما در گفت‌وگویی در روزنامه شرق در تاریخ  4 آذر 85 این موضوع را تائید کردید.

امیرآبادی تصریح کرد:  آقای نجفی شما در برنامه خود آورده‌اید که ارتقای دینی دانش‌آموزان در برنامه‌های شما قرار دارد و گفته‌اید که این امر با همکاری حوزه‌های علمیه و مراکز دینی است. شما در مدت 8 سال که مسئولیت وزارت آموزش و پرورش را بر عهده داشتید بگویید که چند تفاهم‌نامه با حوزه علمیه قم و مراکز دینی در این زمینه داشته‌اید و چقدر حافظ و قاری قرآن تربیت کرده‌اید؟

وی ادامه داد: بنده در اظهارات خود به عنوان مخالف نباید به مسائل سیاسی ورود کنم، اما آقای نجفی مطلعید که حتی یک روز هم در مدرسه‌ای درس نداده و مدیر مدرسه‌ای نبوده‌اید، اما در مدت هشت سال مسوولیت وزارت آموزش و پرورش را عهده‌دار بوده‌اید که نمونه ایرادات آن زمان عدم تحول ساختاری، عدم تغییر نظام آموزشی، ناکارآمدی و مشکلات کارکنان و فرهنگیان در مدت هشت سال بوده است و در برنامه‌ای که ارائه کرده‌اید، متاسفانه تا حدودی بازگشت به گذشته بوده است.

نماینده مردم قم در مجلس با تاکید بر این‌که نباید در مخالفت با وزیر آموزش و پرورش وارد مسائل سیاسی شد، افزود: آقای نجفی شما می‌بینید که رئیس‌جمهور فردی را معرفی کرده که وی چهره شناخته شده سیاسی و نه چهره فرهنگی و علمی است. ما نمایندگان نمی‌توانیم از موضوع فتنه سال 88 عبور کنیم، آن اتفاق خساراتی را به ملت ایران وارد کرد.

امیرآبادی اظهارداشت: آقای نجفی شما در انتخابات سال 88 در ستاد موسوی بودید. البته عضویت شما جرم نیست، اما این سؤال مطرح است که شما بی‌اطلاع از وضعیت کشور نبودید و با قوانین کشور نیز آشنا هستید. شما چه کاره بودید که وظیفه داشتید با همفکران خود در شمال شهر تهران حضور یافته و بگویید که از طرف موسوی و کروبی آمده‌اید؟

وی در پایان خاطرنشان‌کرد: اخیرا و پس از انتخابات امسال، در کمیته آموزش و پرورش ستاد آقای روحانی اظهاراتی را بیان کرده‌اید که در حال حاضر امکان ارائه آن اظهارات نیست. آیا شما به آن‌چه در سال 88 اتفاق افتاد، معتقدید به تقلب هستید یا خیر؟ چرا در شورای شهر تهران، مخالف نامگذاری میدانی به نام 9 دی بودید؟ در حالی که 9 دی چشم فتنه را کور کرد.

***عثمانی: برای حمایت از نجفی به ما پیامک زده‌اند***

محمدقسیم عثمانی نماینده مردم بوکان در مجلس شورای اسلامی عصر امروز دوشنبه طی سخنانی در موافقت با محمدعلی نجفی وزیر پیشنهادی آموزش‌ و پرورش، گفت:‌ فتنه جدیدی در راه است. می‌خواهند مجلس را در مقابل اراده ملت قرار دهند اما مجلس عاقل و اعتدال‌گرا در این دام نخواهد افتاد و با رای مردم همراهی خواهد کرد.

وی بحث فتنه در بررسی وزرای پیشنهادی را انحرافی دانست و گفت: بحث‌هایی که درباره فتنه مربوط می‌شود، در اصل جریان انحرافی است؛ می‌خواهند ما با اراده ملت فاصله و شکاف پیدا کنیم اما با هوشیاری نمایندگان این اتفاق نخواهد افتاد.

نماینده مردم بوکان در ادامه سخنانش وزارت آموزش و پرورش را از وزارتخانه‌های مهم خواند و با بیان اینکه بذر فرهنگ در آموزش و پرورش کاشته می‌شود، اظهار داشت: دانشجویان موفق امروز همان دانش‌آموزان موفق دیروز هستند یعنی اینکه محصول آموزش و پرورش در دانشگاه‌ها دیده می‌شود.

عثمانی اضافه کرد: در آموزش و پرورش باید مدیریت، کارآمد، برنامه‌ای و آینده‌نگر باشد، چرا که فعالیت در این وزارتخانه ریشه‌ای است و در آینده نتیجه خواهد داد. ما در حال حاضر شاهد حمایت فرهنگیان و معلمان از آقای نجفی هستیم.

وی با بیان اینکه معلم شدن آسان، ولی معلم ماندن سخت است، تاکید کرد: تنها وزیری که بین فرهنگیان جایگاه خوبی دارد بعد از شهید رجایی،‌ دکتر نجفی است. برنامه‌های وی برنامه‌هایی در جهت معلم ماندن فرهنگیان است.

نماینده مردم بوکان اضافه کرد: الان به فکر معیشت معلمان و فرهنگیان افتاده‌اید در هشت سال اخیر معلمان در چه فشاری قرار داشتند. آنها بیشترین فشار را متحمل شدند. بر این باورم بعد از شهید رجایی، تنها وزیری که بین فرهنگیان جایگاه خوبی دارد، نجفی است. تعداد زیادی پیامک و نامه در حمایت از نجفی برای ما آمده است. از این رو به خاطر کشور و جایگاه معلمی بر خود وظیفه می‌دانیم که از برنامه‌های وی دفاع کنیم.

وی یادآور شد: شاخص‌ و عملکردهای دوران مدیریتی دکتر نجفی در آموزش و پرورش با وزرای قبل و بعد از ایشان اصلا قابل مقایسه نیست، اگر به معیشت معلم رسیدگی نشود، نمی‌تواند معلمی پرورش داد که مثل معلمان دهه اول انقلاب جان فشانی کنند.

نماینده مردم بوکان حمایت از نجفی را کمک به نظام و آموزش و پرورش دانست و به گرفتار شدن نمایندگان در دام مسائل سیاسی و حاشیه‌ای مطرح شده پیرامون وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش هشدار می‌دهیم.

این عضو کمیسیون برنامه و بودجه با درخواست از نمایندگان برای رای اعتماد بالا به محمدعلی نجفی، خطاب به وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش گفت: پس از قرار گرفتن در مسند وزارت آموزش و پرورش اجازه ندهید جریان‌های اصلاح‌طلب و اصولگرا آموزش و پرورش را باندی و جناحی کنند.

***زارعی: محمد علی نجفی در سال 88 مواضع افراد ناپخته را تعدیل کرد ***

غلام‌محمد زارعی نماینده بویراحمد و دنا در دفاع از وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش گفت: سخن گفتن درباره فردی که 27 سال در سمت‌های بالا همچون وزارت و معاون رئیس جمهور خدمت کرده کار سختی است.ضمن آنکه معتقدیم دوران حضور نجفی در آموزش و پرورش درخشان بود و از دوران به یادماندنی است.

وی افزود: پس از معرفی نجفی به عنوان وزیرآموزش وپرورش موجی از نشاط در بین جامعه فرهنگیان ایجاد شد و ما باید از این نشاط استقبال کنیم.

نماینده مجلس همچنین به فعالیت هایی که در دوران وزارت نجفی در آموزش و پروش صورت گرفته، اشاره کرد و ادامه داد: در دوران وی به مسائل تربیتی توجه شد به طوری که نجفی را می‌توان به عنوان وزیر خادم القرآن معرفی کرد، همچنین در زمان تصدی وی در این وزارتخانه به توسعه مراکز فنی و حرفه‌ای در مناطق محروم توجه شد.

زارعی در ادامه سخنانش در خصوص موضع‌گیری مخالفان نجفی نسبت به عملکرد وی در زمان فتنه 88، اظهارداشت: وی در ستاد کروبی هیچ سمتی نداشته بلکه به دلیل سابقه‌اش در انقلاب، نقش تعدیل‌کننده مواضع تند افراد ناپخته در حوادث سال 88 را ایفا کرد.

وی تاکید کرد: از نمایندگان می‌خواهیم  تا نگاه سیاسی به کابینه روحانی را کنار بگذارند و اجازه دهند شرایط برزخی حاکم بر قوه مجریه برداشته شود.

***زاکانی: نجفی از تهمت‌های کروبی به نظام دفاع می‌کرد***

علیرضا زاکانی نماینده مردم تهران در مجلس به عنوان آخرین مخالف با نجفی وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش اظهار داشت: بنده مخالف جناب آقای نجفی هستم و دلایلی را در چند سرفصل بیان می‌کنم که نخستین دلیلم موضع اعتقادی جناب آقای نجفی است.

وی ادامه داد: به واسطه جایگاه و رویکرد اساسی که آموزش و پرورش در تقابل نظام ارزشی اسلام با نظام ارزشی غربی دارد، منشأ این مخالفت نوع نگاهی است که آقای نجفی نسبت به آموزش و پرورش و حوزه فعالیتی که برای آن معرفی شده‌اند، دارند؛ در نظام ارزشی اسلامی انسان بعد مادی و معنوی دارد و رشد آن بی‌نهایت است، اما در غرب بعد مادی انسان مدنظر است و همچنین در نظام اسلامی هویت دارد و رشد فضائل اسلامی را مسئولان نظام باید به عنوان یک مسئولیت بپذیرند، اما در غرب تنها خلق ثروت مطرح است، در جامعه اسلامی فرهنگ اساس است، اما در غرب اقتصاد اساس است.

این نماینده مجلس با بیان اینکه در نظام اسلامی تعلیم و تربیت پیشران تحول است و محور این تحول هم آموزش و پرورش است، گفت: بنده از این جهت با آقای نجفی مخالف هستم، چرا که ایشان از بعد اعتقادی آن جامعیت لازم و اعتقاد لازم را نسبت به جایگاه آموزش و پرورش ندارد، وگرنه در بعد فنی بنده ورودی ندارم و احترام کامل هم به آقای نجفی خواهم گذاشت.

زاکانی افزود: در فرمایشات حضرت امام، مقام معظم رهبری و قانون اساسی و در همه آنچه که تحت عنوان مستندات انقلاب اسلامی است، توجه به این رشد فضائل برای مسئولین کشور است. همچنین قانون برنامه پنجم در تحول مبتنی بر فلسفه تعلیم و تربیت اسلامی تاکید دارد و محصول همه اینها سند بنیادین توسعه آموزش و پرورش است که در آذرماه سال 90 تصویب شد و به تائید مقام معظم رهبری رسید و تکالیف آموزش و پرورش معلوم و مشخص کرد.

وی همچنین تصریح کرد: در برنامه‌‌های آقای نجفی این نکته دیده می‌شود و در واقع اولین بند این برنامه اختصاص به سند بنیادین دارد و در این برنامه وعده داده شده که شورایی تشکیل شود تا سند مصوب بنیادین را بررسی کند. در حالی که این سند قبلا به تصویب رسیده و بخش‌هایی از آن هم در دولت دهم اجرایی شده است، بنابراین اگر فردی اشکالی به آقای نجفی می‌گیرد، بخشی از این اشکال به نوع نگاه نادرستی است که به این مجموعه انسان‌ساز دارد و 8 سال تجربه مدیریتی ایشان را تجربه کرده است.

***کمرنگ شدن ابعاد اعتقادی، دینی و پرورشی در دوران مدیریت نجفی***

نماینده مردم تهران در مجلس تاکید کرد: ما نمی‌خواهیم از آینده صحبت کنیم و با توجه به دوره مدیریتی آقای نجفی می‌توانیم به این نکته اذعان داشته باشیم که کمرنگ شدن ابعاد اعتقادی، دینی و پرورشی در آن سیر 8 ساله است. البته شاید در یک بخش یک تجلی و یا ویژگی وجود داشته باشد، اما آن نگاه حاکم به این حوزه پر مسئولیت نادرست بود.

زاکانی در بخش دیگری از سخنان خود به بازخوانی صحبت‌های وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش در گذشته پرداخت و گفت: آقای نجفی در سال 89 طی مصاحبه‌ای که با یکی از نشریات انجام داده بود می‌گوید که ای کاش آموزش و پرورش انسانی در تراز غربی تربیت می‌کرد و این نگاه وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش است. بنابراین برای تصدی وزارت آموزش و پرورش فردی به ما معرفی شده که آرزویش این است که ای کاش انسانی در تراز انسان غربی داشتیم، چرا که آن را بالاتر از چیزی که در جامعه داریم، می‌داند.

وی خطاب به نجفی گفت: آقای نجفی آیا نتوانسته‌اید و یا نمی‌توانیم اساسا که این کار را انجام دهیم. اگر نتوانسته‌ایم که امثال شما مسئول بوده‌اند و اگر اساسا آنها را بالاتر از خودمان می‌دانید که به کج راهه می‌رویم و مسئولیت آموزش و پرورش به صلاح شما و این کشور نیست.

نماینده مردم تهران اضافه کرد: نوع نگاهی که آقای نجفی دارد، اساسا از این نگاه سرچشمه می‌گیرد که در یک مقطعی در کشور این جریان دنبال شد و ضربه آن را هم خوردیم. در حالی که اکنون آموزش و پرورش نیاز به تحول دارد که این تحول باید بر پایه نگاه درست به انسان و مسئولیت‌های جامعه اسلامی است. بنابراین چیزی که مشخص است این است که آقای نجفی نمی‌تواند این تحول را در جامعه ما ایجاد کند چرا که معتقد به این تحول نیستند.

زاکانی همچنین تاکید کرد: برخی از دوستان برای بنده شهادت دادند و گفتند در دورانی که انتخابات ریاست جمهوری بود از آقای نجفی سوال کردید که چرا نامزد انتخابات نمی‌شوید و آقای نجفی هم به کنایه گفتند چه کسی باید کاندیدا شود که به حکومت اسلامی اعتقاد داشته باشد! که اگر آقای نجفی این موضوع را برای ما تفسیر کند، خوب است.

وی ادامه داد: نکته دوم شخصیت سیاسی آقای نجفی است؛ آزادی محبت انقلاب اسلامی است و در این جا گذشته یکدیگر در ذهنمان مرور می‌شود. شخصیت سیاسی آقای نجفی یک شخصیت معتدل برای اداره آموزش و پرورش نیست. اگر ما بحث فتنه را مطرح می‌کنیم، برای این است که فتنه یک ملاک و شاخص است. همانطور که در زمان انقلاب اگر کسی انقلابی نبود، امروز انگشت اتهام به سمت او خواهد رفت. در دوران جنگ اگر کسی خانه‌نشینی پیشه کرد در حالی که می‌توانست به جنگ برود، اما نرفت، امروز متهم است.

وی تصریح کرد: اگر ما می‌گوییم که آقای روحانی در 23 تیرماه 78 آن سخنرانی قرا را کرد و اکنون افتخار می‌کنیم، به این دلیل است که آن روز روز امتحان بود. بنابراین سال 88 هم امتحان بود. اگر ما راجع به فتنه صحبت می‌کنیم، برای این است که فتنه را براندازی نظام می‌دانیم. آن را طرح نظام سلطه و یک طرح اسرائیلی- آمریکایی می‌دانیم و عده‌ای در داخل تصدی آن را دانسته و یا نادانسته بر عهده گرفتند.

نماینده مردم تهران ادامه داد: البته در دوم تیرماه سال 88 بنده از همین تریبون با نمایندگان مجلس صحبت کردم و گفتم که یک جمع زیادی هستند که معترضند و آنها سوال دارند و ما اکنون مسئول هستیم که پاسخ سوال آنها را بدهیم، اما یک عده قلیلی هم هستند که آتش‌افروزی می‌کنند، لذا ما باید برای تامین امنیت مردم با آنها برخورد کنیم. اگر ما می‌گوییم فتنه، فتنه یعنی دروغ بزرگ تقلب به انتخابات سالم سال 88 زدن، فتنه یعنی اتهام جنایت و تجاوز را به نظام اسلامی و مامورین این نظام مقدس زدن، اگر می‌گوییم فتنه برای این است که با شعار قانون، قانون شکنی کردند. لذا ما اساسا راجع به معترضین صحبت نمی‌کنیم، چرا که آنها پاسخ خود را گرفتند و در 9 دی پاسخ دیگران را دادند، لذا ما از کسانی صحبت می‌کنیم که آتش‌بیار این معرکه بودند.

***ماجرای اتهام تجاوز کروبی به نظام و تشکیل کیته‌ای برای پیگیری***

زاکانی خاطرنشان کرد: ما در آن دوران 6 نفر بودیم که مامور شدیم تا موضوع را پیگیری کنیم و برای این کار پیش آقای موسوی، کروبی، هاشمی و رضایی برویم و این موضوع را بررسی کنیم. ما به آنجا رفتیم و اولین جمله‌ای که آقای هاشمی پس از ارائه گزارش آقای ابوترابی گفتند، این بود که صبح روز شنبه (فردای انتخابات) آقای خاتمی به ما زنگ زدند و من به آنها گفتم که ظهر جلسه مجمع دارم و ظهر بیایید که ظهر آن روز آقای سیدحسن خمینی، آقای خاتمی و آقای موسوی به اینجا آمدند و آنها معتقد به تقلب هستند و آقای موسوی هم راه‌های قانونی را قبول ندارد.

زاکانی بر همین اساس تصریح کرد: به هر حال اگر آنها آن روز متوجه نشدند چرا تا امروز زبان در کام گرفتند و صحبت نمی‌کنند و در واقع این چه مرامی است؛ ما در آن زمان خدمت آقای موسوی، کروبی، رضایی و هاشمی رسیدیم؟ اما آنها یک کلمه استدلال نداشتند و ما متحیر بودیم که اعتراض آنها برای چیست و آقای هاشمی جواب ما را دادند که اینها از ظهر روز شنبه ادعای تقلب داشتند و راههای قانونی را هم قبول ندارند.

وی افزود: همچنین پس از اتهام تجاوزی که آقای کروبی به نظام مقدس ما زدند، آقای لاریجانی کمیته‌ای را برای پیگیری تشکیل داد و ما آن روزها را به خاطر داریم و اگربرخی در همین مجلس می‌گویند که ما از آن روزها خبر نداریم، اشکال از امثال بنده است که چیزی نگفتم. به هر حال در آن زمان نظام را متهم به تجاوز کردند و در مجلس دو گروه برای بررسی آن تشکیل شد و در آخر هر دو گروه به این نتیجه رسیدند که این اتهام از اساس باطل است. همچنین در قوه قضائیه 3 نفر مسئولیت پیدا کردند که این موضوع را بررسی کنند و آنها هم موضوع را بررسی کردند و دیدند که این اتهام دروغ است و من به آقای کروبی گفتم که این اتهام دروغ است و چرا شما که می‌دانید، هیچ صحبتی نمی‌کنید؟ اما آقای کروبی هیچ صحبتی نکرد.

این نماینده مجلس همچنین تاکید کرد:جناب آقای نجفی در همان دوران اقدام آقای کروبی را هم شجاعانه و هم خداترسانه برشمرده بود؛ آقای نجفی! بعدها از نظام و شهدا خجالت نکشیدید که این‌گونه گفتید؟ شما در کمیسیون آموزش حتی می‌گویید که بحث فتنه را قبول ندارید؛ این همان فتنه‌ای است که همه را زمین‌گیر کرد.

زاکانی یادآور شد: همچنین آقای کیان تاج‌بخش برملا کرد و گفت که ما 10 سال است که برای این کار برنامه‌ریزی کرده‌ایم، اما آقای نجفی در بیانیه‌ای که به مراجعه داده بود، می‌گوید: "اسفبارتر این که دستگاه‌های امنیتی مسرانه در پی اثبات فرضیه خیال‌پردازانه و سروپا اشتباه خود برای معرفی فعالان به عنوان عوامل وابسته به بیگانه و محرکان انقلاب مخملی هستند". به هر حال ما حق نداریم عنان کار را به دست کسانی بدهیم که این اتهامات را به نظام می‌زنند.

وی در بخش دیگری از سخنان خود ضمن قرائت سخنان گذشته وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش، گفت:‌ آقای نجفی همچنین می‌گوید" به راستی اعمال شکنجه‌های مکرر در مورد کسانی که زیر لوای اسلام زندگی می‌کند، با توسل به کدام اصل قانونی، شرعی و انسانی توجیه پذیر است و چگونه می‌توان با سکوت در قبال این همه خشونت و سبوعیت داد از رحمانی بودن نظامی سر داد که شریعت محمدی را راهنمای خویش قرار داده است؟ این روزها دریافت اخبار نگران‌کننده در مورد وضعیت جسمی و روانی بسیاری از بازداشت‌شدگان بر نگرانی‌ها افزوده است".

***باهنر: نمایندگان خارج از مجلس با وزرای پیشنهادی جلسه‌ای نداشته باشند ***

در خاتمه جلسه محمدرضا باهنر که در غیاب لاریجانی ریاست مجلس را برعهده داشت، گفت: از دوستانی که به عنوان موافق و مخالف با کابینه پیشنهادی دولت صحبت کردند، تشکر می‌کنیم. البته بخش‌هایی از جلسات امروز به گونه‌ای بود که اگر این اتفاق نمی‌افتاد، بهتر بود.

وی ادامه داد: صحبت‌هایی که از سوی موافقین و مخالفین مطرح شد، تخصصی و با برنامه بود، اما 2،3 مورد اتفاق افتاد که نه در شان مجلس و نه در شان وزرای پیشنهادی بود. البته می‌دانم که شرایط سخت است و دوستان 8 ساعت تحمل کردند.

باهنر بر همین اساس از نمایندگان خواست که در طرح سخنان خود دقت کنند تا تبدیل به توهین نشود.

در ادامه باهنر اعلام کرد که از خبرنگاران درخواست می‌کنم که جلسه امروز را ترک کنند تا تذکراتی را مطرح کنم.

پس از آن باهنر گفت: آقای بزرگواری اصرار دارند که حرف بزنند ولی از وی می‌خواهم که تذکر وی به گونه‌ای نشود که ماده هفتاد و نهی شود.

***بزرگواری: موضوع "چماق لری" را به شوخی مطرح کردم ***

حجت‌الاسلام علی محمد بزرگواری نماینده مردم کهگیلویه طی تذکری اظهار داشت: بنده در جلسه صبح بحثی درباره "لر بودن" مطرح کردم که برخی‌ها به آن اعتراض کردند. کهگیلویه لر بزرگ، چهارمحال لر متوسط و لرستان لر کوچک است و در حقیقت همه ما لر هستیم.

وی افزود: من بحث چماق لری را به شوخی گفتم و اعلام کردم اگر وزیری به وعده‌های موکلینم توجه نکند، به پشتوانه مردم حق مردم را می‌گیرم، لذا همه ما لر هستیم.

نماینده مردم کهگیلویه تصریح کرد: اینکه گفتم باید به پشتوانه مردم لر حقوق مردم را بگیریم، مبتنی بر این ضرب‌المثل محلی است که می‌گوید" حق گرفتنی است چه به ضرب علی و چه به زور علی".

بزرگواری در پایان گفت: بنده صبح مطلبی درباره یکی از نمایندگان گفتم که ایشان به خودشان نگرفت و آقای اسدی به خودش گرفت و به بنده توهین کرد که ایشان را به مادرم حضرت زهرا (س) واگذار می کنم.

وی همچنین خطاب به نمایندگان گفت: ظرف یک هفته گذشته شما همکاران نماینده با وزرای پیشنهادی جلسات و نشست‌هایی داشتید و رفت‌وآمدها زیاد بود. لذا اکنون از شما خواهش می‌کنم از آنجا که ما از امروز رفت‌وآمدها را به مجلس محدود کردیم تا نظم و انضباط بیشتری ایجاد شود، نمایندگان هم در خارج از مجلس جلساتی با وزرای پیشنهادی نداشته باشند.

نایب رئیس مجلس تاکید کرد: از نمایندگان می‌خواهیم که جلساتی در منزل، هتل، باشگاه و یا هر جای خارج از فضای مجلس نداشته باشند و چه دعوت‌کننده این جلسات نمایندگان باشند و چه وزرای پیشنهادی، اما نباید این جلسات برگزار شود چرا که مجلس فضای کافی دارد و کمیسیون‌ها هم هستند و وقت مجلس هم 24 ساعته است. بنابراین بهتر است این جلسات را در داخل مجلس بگذارند و بیرون از مجلس جلسه‌ای نداشته باشند.

***پایان جلسه علنی مجلس***

در پایان جلسه علنی باهنر ساعت 18:03 زنگ پایان جلسه علنی مجلس را به صدا در آورد و گفت:‌ جلسه بعدی ساعت 8 صبح فردا با دستور کار ادامه رسیدگی به صلاحیت وزرای پیشنهادی دولت یازدهم برگزار می‌شود.

انتهای‌پیام/

پربیننده‌ترین اخبار سیاسی
اخبار روز سیاسی
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
میهن
گوشتیران
triboon