ایران و آمریکا برای حل و فصل بحران سوریه گفتگوی دوجانبه را آغاز کنند
خبرگزاری تسنیم: ، نظریه پرداز برجسته سیاست بین الملل خواستار تشکیل کنفرانسی با حضور اتحادیه اروپا، روسیه، چین، ترکیه همراه با نقش آفرینی مشترک آمریکا و ایران برای حل و فصل دیپلماتیک بحران سوریه شد.
به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم، استفن والت، نظریه پرداز سیاست بین الملل و استاد، روابط بین الملل دانشگاه هاروارد در صفحه خود در نشریه فارین پالیسی نوشت دولتمردان واشنگتن با اظهارات خود نسبت به بحران سوریه، اوباما را به گوشه رینگ برده اند و وی اکنون ناچار به دست زدن به اقدامی عملی علیه نظام دمشق است. با اظهارات صریح مقامات کاخ سفید درمورد مسئولیت دولت اسد در حملات شیمیایی، به سختی میتوان واکنشی نشان نداد.
والت نوشت: اما چند مشکل وجود دارد: هنوز معلوم نیست، اهداف مثبت یک حمله محدود چگونه محقق میشود. مشخص نیست حملات برای تغییر موازنه قوا صورت میگیرد یا برای سرنگونی نظام بشار اسد. همچنین معلوم نیست اقدام نظامی برای تنبیه و هنجارسازی نسبت به استفاده از سلاح های شیمیایی است یا در صورتی که برخی متحدین سوریه وارد شوند چه سناریویی در پیش است؟ مسئله مخالفت افکار عمومی آمریکا نسبت به چنین دخالت نظامی را نیز نباید از یاد برد.
این نظریه پرداز سیاست بین الملل افزود: مسئله ای که بیش از همه مرا آزار میدهد ساده انگاری و فقدان نوآوری در برخورد با این موضوع پیچیده و عمیق است. به صورت دقیقتر بگویم: چرا از بحران سلاحهای شیمیایی به عنوان یک فرصت برای راه اندازی یک ابتکار دیپلماتیک نوین استفاده نمیشود. برای شروع موضوع را به شورای امنیت ارجاع دهیم، و اجازه داد همه کشورها اطلاعات مربوط به این پرونده را مشاهده کنند. حتی میتوان از شورای امنیت خواست تا این پرونده را به دادگاه جنایی بین المللی ارجاع دهد. اما از همه مهم تر قبل از اقدام تنبیهی که به احتمال زیاد چیزی را تغییر نخواهد داد، آمریکا میتواند اتحادیه اروپا، روسیه، چین، ترکیه و ایران را به کنفرانسی دیپلماتیک درباره سوریه دعوت کند.
وی ادامه داد: در این کنفرانس میتوان به نتایج زیادی دست یافت. از جمله فرصتی برای نقش آفرینی مثبت ایران، به مانند گفتگوهای دو کشور پس از کنفرانس بن که منجر به تشکیل دولت کرزی در افغانستان شد فراهم می شود. این اقدام همچنین موجب می شود بحران سوریه تاثیر و دخالتی بر موضوع مذاکرات هستهای ایران نداشته باشد. همچنین فرصتی برای حسن روحانی، رئیس جمهور اعتدال گرای جدید ایران فراهم می کند.
همانند هر ابتکار دیپلماتیک دیگری، این ایده نیز ممکن است با شکست مواجه شود اما آزمایش آن هیچ ضرری ندارد و آمریکا چهره تهاجمی خود راتعدیل میکند.
انتهای پیام/