"حمله و نرمش" هر دو استراتژی است/ نظام اسلامی از اصول ثابت خود عقبنشینی نمیکند
خبرگزاری تسنیم: عضو هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی با بیان "نرمش بهمعنی عقبنشینی نیست بلکه بهمعنی این است که میخواهیم به اهداف خودمان با تغییر تاکتیک دست پیدا کنیم"، گفت: ما در جایگاه و مقام برابر حاضریم با آمریکاییها گفتوگو کنیم.
محمد دهقان عضو هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری تسنیم، با اشاره به سخنان اخیر مقام معظم رهبری در خصوص نرمش قهرمانانه و تلاش برخی برای القای عقبنشینی در برابر دشمنان اظهار داشت: ما از ابتدای انقلاب اسلامی اصول ثابتی داشتهایم و حضرت امام خمینی(ره) آن را تبیین کردهاند و قانون اساسی هم بر آن تأکید کرده است. اصول مذکور، این است که ما بهعنوان یک کشور اسلامی و عدالتخواه، در برابر هرگونه ظلمی موضع منفی داشته باشیم و این اصول با هیچ ظلمی سازگار نیست.
وی افزود: نظام جمهوری اسلامی ایران با هیچ ظلمی سازگار نیست و طبیعی است که نمیتوانیم با استکبار جهانی که سردمدار اصلی ظلم و ستم در جهان است سازگار بوده و یا با آنها در یک جبهه قرار گرفته و صلحی داشته باشیم.
عضو هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی ادامه داد: امام خمینی(ره) سالها پیش تأکید داشتند که صلح بین اسلام و کفر معنی ندارد اما کنار این اصول ثابت، هر زمان که منافع کشور در نظر گرفته شد، میتوان متناسب با منافع کشور و بر اساس آن اصول ثابت، تاکتیکهایی را اتخاذ کرد.
وی با بیان اینکه استراتژی و راهبرد جمهوری اسلامی ثابت و تغییرناپذیر است، تأکید کرد: حمایت از همه مستضعفان عالم در برابر مستکبران، حمایت از مظلومان عالم در برابر ظالمان و حمایت از مسلمانان جهان بهویژه ملتهای مسلمان در برابر ظلم حاکمانشان، از جمله اصول تغییرناپذیر نظام اسلامی است.
دهقان ادامه داد: البته در مواردی میتوانیم متناسب با زمان برای رسیدن به اهداف اصلی، تاکتیکهای خود را تغییر دهیم؛ بعضی مواقع ممکن است که ما در جبهه جنگ برای رسیدن به هدف اقدام به هجوم سخت و شدید کنیم و یا ممکن است هروقت که لازم باشد، برای رسیدن به هدف، استراتژی و راهبرد خود را با تاکتیکهای خاصی، تغییر دهیم. گاهی اوقات نیز لازم است در جبهه جنگ، مدتی جبهه را آرام کنیم و یا ممکن است زمانی تاکتیک ما این باشد که در جبهه نرمش نشان دهیم. یعنی حمله نکنیم و آرامش را در جبهه حاکم کنیم.
وی خاطرنشان کرد: حمله و نرمش نظام اسلامی در جبهه جنگ، در راستای رسیدن به استراتژی اصلی یعنی حمایت از مستضعفان عالم در برابر ظالمین است.
عضو هیئت رئیسه مجلس تصریح کرد: در وضعیت فعلی نیز به همین شکل است و ما به هیچ وجه از اصول ثابت خود عقبنشینی نخواهیم کرد البته گاهی ممکن است نرمشی در برابر دشمن نشان دهیم اما هیچگاه فراموش نمیکنیم که او دشمن است و هیچگاه دشمنان خود را از یاد نخواهیم برد، ولی در عین حال اگر لازم باشد، موقتاً حمله هم نمیکنیم لذا چه زمانی که حمله میکنیم و یا زمانی که در جبهه آرامش ایجاد میکنیم، هر دو رفتار ما، "قهرمانانه" است.
دهقان خاطرنشان کرد: تعبیر "نرمش قهرمانانه" از سوی رهبر معظم انقلاب در راستای اهداف استراتژیک نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران است و بهمعنای فراموش کردن دشمنیهای دشمنان، کوتاه آمدن در برابر دشمنان و عقبنشینی از مواضع اصولی جمهوری اسلامی ایران که لایتغیر است، نیست. بنابراین نرمش قهرمانانه بهمعنای اجرای حرکات تاکتیکی برای رسیدن به مقاصد بزرگ است.
وی در ادامه در خصوص اجرای تاکتیک نرمش قهرمانانه در سیاست خارجی کشورمان اظهار داشت: جمهوری اسلامی ایران امروز به اقتدار غیرقابل اغماضی در سطح جهان رسیده و دارای اقتداری است که همه دولتهای غربی بهویژه آمریکاییها او را بهخوبی درک کرده میدانند که هیچ طرحی را بدون ایفای نقش ایران، نمیتوانند به اجرا برسانند.
عضو هیئت رئیسه مجلس خاطرنشان کرد: آمریکاییها متوجه شدهاند که در منطقه نیازمند همکاری جمهوری اسلامی ایران هستند، آنها بهخوبی میدانند که جمهوری اسلامی دیگر کشوری نیست که با تهدید، تحریم و یا حمله نظامی از پای در بیاید.
"شاید در طول 35 سال گذشته، ما هیچگاه بهاندازه امروز اقتدار جهانی نداشتهایم. ما امروز جایگاه، نیروهای استراتژیک و همپیمانان استراتژیکی در سطح منطقه داریم که هرکدام از آنها بهعنوان دستان بلند جمهوری اسلامی ایران در برابر دشمنان ما عمل خواهند کرد".
دهقان افزود: دشمنان نیز فهمیدهاند که با جمهوری اسلامی نمیتوانند مقابله کنند بلکه باید با آن کنار بیایند.
نماینده مردم چناران ادامه داد: بعضی از سیاستمداران ما و مسئولان سیاست خارجی کشور، امروز چنین تحلیلی دارند که جمهوری اسلامی ایران میتواند از جایگاه برابر و از یک مقام و جایگاه مساوی با آمریکاییها گفتوگو کند چرا که ما دیگر مصونیت پیدا کردهایم و آمریکاییها متوجه شدهاند که نمیتوانند از موضع استکباری با ما سخن بگویند و امروز زمینهای فراهم شده که با آمریکاییها و با غربیها وارد مذاکره بشویم و بعضی از مشکلاتی که بر اثر فشار غربیها و آمریکاییها بر ما تحمیل شده را بشکنیم، این موضع برخی از دولتمردان و برخی از سیاستمداران ماست.
وی تصریح کرد: البته جمهوری اسلامی ایران همواره اعلام کرده که هرگاه آمریکا از موضع استکباری و خوی استکباریاش پایین بیاید، مانعی برای گفتوگو نداریم ولی گفتوگو با آمریکا باید با شرطهایی همراه باشد.
عضو هیئت رئیسه مجلس با بیان "ما زمانی حاضر به گفتوگو با آمریکا هستیمکه آنها دست از رفتارهای استکباری خودشان بردارند و این موضوع را اعلام کنند"، تصریح کرد: آمریکا باید اموالی را که به جمهوری اسلامی ایران تعلق دارد و از سوی آنها بلوکه شده آزاد کند. آمریکا باید تحریمهای ظالمانهای را که علیه ایران وضع کرده بردارد چرا که آنها بهتصور خودشان تحریمهای فلجکننده را علیه ما اعمال کردهاند اما در واقع این تحریمها نهتنها ما را فلج نکرده، بلکه ایران امروز قدرتمندتر از هر زمان دیگری به کار خود ادامه میدهد.
وی تأکید کرد: آمریکاییها باید انرژی هستهای را که حق مسلم ملت ماست، به رسمیت بشناسند و در این صورت، طبیعی است که اگر موضع دو طرف برابر باشد و آمریکاییها بهخاطر ظلمهایی که به ملت ایران روا داشتهاند، عذرخواهیکنند ما منعی برای مذاکره و نرمش قهرمانانه و نرمش همراه با چنگ زدن به اصول و اهداف نخواهیم داشت. این نرمش بهمعنی عقبنشینی نیست بلکه بهمعنای این است که میخواهیم به اهداف خودمان با تغییر تاکتیک دست پیدا کنیم.
عضو هیئت رئیسه مجلس با تأکید بر اینکه اهداف اصلی نظام جمهوری اسلامی نجات بشر از تیغ ظلم ظالمین و مستکبرین، آزادی ملتها و آزادی مذهب در دنیا است، گفت: هدف ما این است که فشارهای بین المللی علیه مظلومین عالم برچیده شود، بر همین اساس طبیعی است که اگر آمریکاییها از موضع گذشته خود عقبنشینی کرده حاضر شوند که در یک موضع برابر با جمهوری اسلامی ایران گفتوگو و ظلمهای گذشته خود را جبران کنند، زمینه یک نرمش قهرمانانه فراهم خواهد شد.
انتهای پیام/*