آخرین تعداد مبتلایان و قربانیان «وبا» در کشور اعلام شد
خبرگزاری تسنیم: معاون وزیر بهداشت آمار آخرین تعداد مبتلایان به «وبا» در کشور را اعلام کرد.
علی اکبر سیاری در گفتوگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، در تشریح آخرین وضعیت مبتلایان به وبا در کشور اظهار داشت: بیماری وبا مسئله ای است که از سال 1344 هر سال در ایران وجود داشته است و چیز جدیدی نیست و به دلیل اینکه راه انتقال آن از طریق آب و غذا است گاهی بر اثر طغیانها در کشور و گاهی نیز به دلیل همجواری با کشور افغانستان و پاکستان از طریق مرزها افراد با خودشان این بیماری را وارد کشور میکنند.
وی افزود: امسال روزانه بین 5 تا 10 هزار نفر مهاجر از طریق مرزها به طریق غیرقانونی وارد کشور شده اند و در طول مدت ورود آنان به داخل کشور که 10 تا 15 روز است در مسیر راه چون این افراد دارای بیماری وبا هستند این بیماری را انتقال پیدا میدهند.
معاون بهداشتی وزارت بهداشت در تشریح آخرین آمار مبتلایان به وبا در کشور عنوان کرد: تاکنون 186 نفر به بیماری وبا مبتلا شده اند که 149 نفر از آنان از افاغنه بوده اند و یک نفر پاکستانی و مابقی نیز ایرانی بوده اند و افاغنه نیز به علت اینکه واهمه دارند به دلیل ورود غیرقانونی از کشور اخراج شوند دیر برای درمان مراجعه میکنند که به خاطر این مسئله تاکنون 5 نفر از این بیماران افاغنه فوت کرده اند که این مسئله خطرناک است.
سیاری با تاکید بر این مسئله که باید توجه داشت افاغنه ای که در ایران به صورت قانونی زندگی و کار میکنند حامل بیماری وبا نیستند و این افراد همانند دیگر مردم کشورمان هستند ولی کسانی که به صورت غیرقانونی وارد کشور میشوند این مشکل را ایجاد کرده اند.
معاون وزیر بهداشت درباره ارائه توصیههای پیشگیری از بیماری وبا که تاکنون نیز با اطلاع رسانی از طریق رسانهها صورت پذیرفته است، گفت: آب باید در صورت شک داشتن جوشانده شود، سازمان آب نیز در مورد کلرزنی اقدام میکند که البته در برخی مناطق مشکل داریم که به سازمان آب اعلام کرده ایم، زیرا در شرایط معمولی کلر آب باید 4 دهم تا نیم درصد باشد ولی الان که با بیماری وبا مواجه هستیم باید میزان کلر نیم تا یک درصد باشد، سبزیها را نیز حتماً باید به خوبی شسته شوند و کسی هم که دچار اسهال شد باید آب یا ORS کافی دریافت کند.
وی درباره علائم بیماری وبا عنوان کرد: اگر کسی دچار اسهال آبکی شد و این اسهال نیز مشخصات آن این است که به صورت آب برنج است و خوشبختانه 90 درصد موارد وبا خطری ندارد چون اسهال آن متوسط و خفیف است و خود محدود شونده است و در 10 تا 20 درصد ممکن است شدید باشد و از 100 نفری که وبا بگیرند یک نفر فوت میکند. اگر به موقع تشخیص داده شود و درمان آن صورت پذیرد خطری وجود نخواهد داشت ولی اگر دیر تشخیص داده شود فرد مبتلا ممکن است به خاطر کم شدن آب بدن به نارسایی کلیه مبتلا شود و در نهایت فوت کند.
سیاری خاطرنشان کرد: علائمی که نشان میدهد کسی آب بدنش را از دست داده است 4 مورد است، اول تشنگی که آب زیادی مینوشند و دچار اسهال میشوند. دوم اینکه اگر فرد پوست خود را بکشد و آن حالت خمیری به مدت 2 ثانیه باقی بماند، سوم چشم فرد گود میشود و چهارم اینکه فرد دچار بیقراری و بیحالی میشوند. در نتیجه اگر کسی اسهال دارد، تشنه است و آب زیادی مینوشد و چشمش گود افتاده باشد و بیقراری کند این فرد حتما ORS فراوانی باید استفاده کند، آب زیادی بنوشد و اگر دچار بیحالی شد و دیگر قدرت مکیدن نداشت باید حتماً به بیمارستان منتقل شود تا حتماً سرم دریافت کند.
انتهای پیام/