نامه نگاری با رئیس جمهور درباره مشکلات فرآوردههای لبنی/فعالیت با ۳۰ درصد ظرفیت
خبرگزاری تسنیم: مدیرعامل اتحادیه تعاونیهای تولید کنندگان فرآوردههای لبنی درباره مشکلات کارخانههای فرآوردههای لبنی گفت: در حال حاضر در حال نامهنگاری با رئیس جمهور برای حل مشکلات این صنعت هستیم.
محمدرضااسماعیلی درگفتوگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، به ضرورت حمایت دولت از دامدارن برای تولید شیر اشاره و اظهار داشت:سال گذشته یک ریال هم یارانه به این بخش تعلق نگرفت و اعتبار مربوط به یارانه انرژی نیز پرداخت نشده است.
وی ادامه داد: پس از گذشت حدود دو سال از حذف یارانه شیر، صنایع کوچکی که در شهرستانها، تولیدی وابسته به عرضه شیر یارانهای داشتند، دچار مشکل شدهاند، بهطوری که بیش از نیمی از صنایع کوچک در بخش فرآوردههای لبنی، فعالیت خود را تعطیل کردهاند.
اسماعیلی اظهار داشت: با افزایش قیمت فرآوردههای لبنی، گرایش افراد به مصرف این فرآوردههای سنتی افزایش یافته که این موضوع بیشترین تأثیر را بر صنایع خرد داشته است.
وی با تاکید بر استفاده خانواده ها از شیر و فرآوردههای لبنی گفت: خانوادهها باید در حد امکان از سایر هزینههای خود کاسته و از این فرآورده که در آینده سلامت و تراکم استخوان و بدن خود و فرزندان آنها را تأمین میکند، استفاده کنند.
اسماعیلی بیان کرد: آمار دقیقی از میزان کاهش مصرف لبنیات وجود ندارد، ولی مشاهدات عینی نشان میدهد که کاهش تولید 20 الی 30 درصد در کارخانههای کشور وجود دارد.
اسماعیلی ادامه داد: افزایش هزینههای جابهجایی و نیاز به وسایل برودتی در کلیه مراحل فرآوری و حمل و نقل فرآوردههای لبنی، هزینههای تولید را به شکل قابل توجهی بالا برده است.
وی تصریح کرد: مؤسسه استاندارد با واگذاری آزمایشهای معمول خود در صنایع لبنی به بخش خصوصی، هزینههای بالایی به صنایع تحمیل کرده که در نهایت مردم هزینه خصوصی شدن آزمایشها را پرداخت میکنند.
مدیرعامل اتحادیه فرآوردههای لبنی درباره توزیع شیر فله یادآور شد: تب مالت و آنتیبیوتیک قوی که در شیر گاو وجود دارد با جوشیده شدن از بین نمیروند و قرنطینهسازیها و آزمایشهایی که بهطور معمول در محصولات پاستوریزه وجود دارد، در شیر فله نیست.
اسماعیلی تأکید کرد: در صنایع شیر هرروزه محمولههای شیر خام 24 ساعت در قرنطینه نگهداری میشود و با انجام آزمایشهای لازم و تأیید عدم وجود آنتیبیوتیکها و بار میکروبی بیشتر از اندازه مورد استفاده قرار میگیرد.
وی اظهار داشت: دام بهدلیل جثه بزرگی که دارد، از آنتیبیوتیکهای قوی برای درمان آن استفاده می شود و با ورود دارو به شیر خام، مصرف آن عوارض ناخواستهای برای مردم دارد.
مدیرعامل اتحادیه فرآوردههای لبنی افزود: مطابق با برنامه 5توسعه مصرف شیر در سال باید به میزان 165 لیتر در سال باشد که این میزان اکنون 65 لیتر است و نه تنها به حد استاندارد نرسیده بلکه نتوانسته به نیمی از این میزان دست یابد.
وی ادامه داد: یکی از مشکلات مهم حال حاضر، کمبود شیر خام است و دامدار عنوان می کند تولید شیر صرفه اقتصادی ندارد و سودآور نیست، بنابراین از مسئولان خواستاریم که این موضوع را پیگیری کنند.
مدیرعامل اتحادیه تعاونیهای تولید کنندگان فرآوردههای لبنی با بیان اینکه هزینههای مربوط به علوفه و نگهداری دام برای تولید شیر بالا بوده و نیاز به حمایت دارد، گفت: در حال حاضر کارخانهای که ظرفیت دریافت شیری بالغ بر 50 تن دارد با 10 تن شیر فعالیت میکند چرا که نمیتواند از پس هزینههای خود بر آید و به همین علت مجبور به اخراج کارگر و دیگر مسائل ست.
انتهای پیام/