جنگ روانی اسرائیل در موضوع هستهای ایران
خبرگزاری تسنیم:برخی گزارشهای واصله از منابع مطلع حکایت از تحرکات بیشتر اسرائیلیها برای تداوم فضاسازی تخریبی در آستانه دور جدید مذاکرات هستهای بین ایران و گروه۱+۵ در ژنو دارد.
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری تسنیم به نقل از النشره، وزارت خارجه اسرائیل سفرا و دیپلماتهای خود در حوزه رسانه ای و تبلیغاتی را مکلف به ارتباط فشرده با مسئولان و سردبیران و به خصوص خبرنگاران و تحلیلگران متخصص امور ایران و پیگیر مذاکرات هستهای بین ایران و غرب کردهاند.
در این ملاقاتهای حضوری و تماسهای تلفنی اسرائیلیها تلاش دارند تا با استناد به مفاد مذاکرات واقعی بعد از مذاکرات دور قبل بین برخی اعضای کشورهای غربی شرکت کننده در مذاکرات،در عین حال مطالب کذبی را به رسانهها درز بدهند که با فضای واقعی مذاکرات،در عین حال مطالب کذبی را به رسانهها درز بدهند که با فضای واقعی مذاکرات و جهتگیری و رویکرد کلی حاکم بر جلسات مذاکرات کاملا مغیار است.
جلسات اخیر مقامات وزارت خارجه اسرائیل با سفرای این رژیم در کشورهای همسایگان شمالی ایران در اسیای میانه در همین راستا ارزیابی میشود.
این منابع تاکید دارند بدلیل نخ نما و کهن شدن شیوههای گذشته پیشبینی میشود در این سناریوی جدید تبلیغاتی اسرائیلیها و برخی رسانههای وابسته اظهاراتی را به چهرههای جدید حاضر در مذاکرات اتمی از جمله کارشناسان مرتبط با بخشهای فنی و تحریم نسبت بدهند و سختی و دشواری واقعی مسائل فنی و حقوقی روند رو به حمل مذاکرات را به نوعی به عنوان حرکت به سوی بن بست یا شکست و ناکامی مذاکرات القا نمایند.
در این بین بدلیل اقدام ناشیانه رسانهای اسرائیلیها در برهه زمانی بعد از دور دور اول مذاکرات و هجمه گستردهای که بدلیل این ناشیگری رسانهای متحمل شدند، گزارشهای موثق حکایت از آن دارد که اسرائیلیها سناریوی ظاهرا جدیدی را طراحی کردهاند تا فضاسازی تخریبی خود را نه در رسانههای معتبر و همسو با خود بلکه با درز گزارشهای خبری به ظاهر محرمانه و بدست آورده از دورن مذاکرات در حلقههای دوم و سوم رسانههای خود، همان رویکرد تخریبی را با شدت بیشتری دنبال میکنند. در این بین جذابیت این گزارشهای خبری و تحلیلی ساختگی هم برای دیگر رسانههای مستقل جهانی نیز به ظاهر بیشتر خواهد بود و احتمال گرفتار شدن برخی رسانههای دیگر در این دام تبلیغاتی نیز وجود دارد.
از سوی دیگر کارشناسان و متخصصان مطلع در دو حوزه سیاسی و رسانهای در این امر اشتراک نظر دارند که علیرغم دشواری مذاکرات در دو موضوع غنیسازی و تحریمها از سوی طرفین، در عین حال صرف پیگیری روند مذاکرات فنی و جزئی در جلسات کارشناسی نتیجه اراده و عزم برای ورود و تداوم روند معطوف به حل سوءتفاهمات و نگرانیهای منطقی طرفین و تلاش برای دستیابی به راهحل میباشد.
در حالیکه گزارشهای القایی از سوی محافل اسرائیلی در جهت خبرسازی و فضاسازی در مبدل کردن یا القای این مسائل و روند بحث و مذاکرات بر سر آن بعنوان گرههای کور غیرقابل گشایش بیش از گذشته خواهد بود.
همچنین در حالیکه طرفین به صورت طبیعی و عرف حاکم بر مذاکرات بینالملل بر غیرعلنی بودن مذاکرات توافق دارند، رسانههای اسرائیلی و برخی رسانههای غربی برای حفظ تفوق و نفوذ رسانهای خود بر افکار عمومی جهان همچنان به پردازشهای رسانهای و تحلیلی آن هم به نقل از دیپلماتها و منابع مطلع و حاضر در مذاکرات ادامه خواهند دادو بخشی از این تلاشها به رقابتهای رسانهای هم باز میگردد. رقابتی که با پیشدستی رسانههای ایرانی در انتشار گزارشهای دقیق و مستند از فضای مذاکرات در دور قبل تا حدی تشدید هم خواهد شد.
این منابع مطلع همچنین با ابراز تاسف از اینکه در سالهای گذشته شاهد بودیم که رسانههای معتبر شنیداری و دیداری منطقهای در جهان عرب نیز تنها بازتاب دهنده گزارشهای خبری وتحلیلی منابع غربی و حتی صهیونیستی از فضای مذاکرات قبلی بودند،اینبار نیز درصددند تا برجسته کردن گزارشهای رسانههای به ظاهر معتبر وابسته به دستگاههای اطلاعاتی و جاسوسی رژیم صهیونیستی و دیگر منابع رسانهای اسرائیلی و برخی رسانههای غربی، فضای نگرانی از روند مذاکرات را به افکار عمومی جهان عرب و اسلام تسری بدهند. در حالیکه در فضای واقعی هیچ نگرانی مشترک و واقعی بین مسلمانان و اعراب و حتی کشورها و دولتهای عربی واسلامی با فضای عمومی و کلی رژیم صهیونیستی در بحث موضوع برنامه صلح آمیز هستهای ایران و حتی احتمال تغییر روند روابط ایران با غرب و آمریکا وجود ندارد.
محافل اسرائیلی با پردازشهای گسترده خبری و تحلیلی و متاسفانه با همراهی برخی محافل رسانهای عربی درصدد القای طبیعی و واقعی بودن نگرانی مشترک عربی- اسرائیلی از این روند هسند که با هیچ منطقی سازگار نیست و اسرائیل در بین همه کشورهای عربی و حتی نخبگان در جهان عرب و اسلام بعنوان دشمن اصلی وواقعی مسلمانان محسوب میشود.
این منابع بر این نکته تاکید میکنند که مقامات ایران همانند گذشته نباید لحظهای در مورد تاکید بر این واقعیت درنگ کنند که هرگونه تغییر و تحول معطوف به حل مسائل بین ایران و غرب و حتی با آمریکا در روند مذاکرات جاری با نگاه کلان و راهبردی به حفظ مصالح و منافع عالی جهان اسلام و تامین صلح وثبات و امنیت در منطقه در سایر همکاری و تعامل بین خود کشورهای منطقه با تکیه بر اصول ثابت و غیرقابل خدشه ایران است.
ایرانیان به خوبی بر این امر واقفند که در این مذاکرات با غرب وآمریکایی مواجهند که متحدین دیرینه خود و سران بسیاری از کشورها در منطقه را در بحبوهه بحرانها و چالشهای داخلی و انقلاب مردمی تنها گذاشتند و حتی متحدین غربی خود در قضیه رسوای جاسوسیهای اخیر از سران کشورهای مختلف را مستثنی نمیکنند و این میزان از بیاعتمادی به رویکرد غرب در نتیجه اثبات سالها تجربه و رویکرد اصولی و به حق تهران در تعامل عزت مدارانه همراه با حکمت با جهان غرب در مقابل رویکرد یکسویه و غیرمنطقی برخی کشورهای عربی با این کشورهاست.
انتهای پیام/