نگرانی آل سعود از افزایش قدرت ایران در منطقه در سایه توافقات احتمالی ژنو

نگرانی آل سعود از افزایش قدرت ایران در منطقه در سایه توافقات احتمالی ژنو

خبرگزاری تسنیم: یک هفته نامه آلمانی مذاکرات هسته ای ژنو و نزدیکی ایران و آمریکا در این مذاکرات را جبهه جدیدی برای عربستان دانسته و از نگرانی آل سعود درباره افزایش قدرت ایران در منطقه در سایه توافقات احتمالی در این مذاکرات خبر داد.

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم، هفته نامه "اشپیگل" در تحلیلی نوشت: تصویر جهانی سابق در عربستان سعودی متزلزل شده است و آل سعود احساس می کنند که از طرف رقیب شیعی خود در ایران در معرض تهدید روزافزون قرار دارند.

نویسنده در ادامه از نگرانی های عربستان درباره برتری های نظامی ایران در منطقه خبر داده و در بخش دیگری از این مطلب نوشت: حالا عربستان سعودی با تعجب و شگفتی تمام می بیند که آمریکا به دشمن درجه یک وی یعنی ایران نزدیک می شود. در مذاکرات هسته ای ایران با 1+5 در ژنو حرکت هایی دیده می شود.

نویسنده در ادامه به شرکت گسترده مقامات بلند پایه غربی از جمله وزرای امور خارجه آمریکا،آلمان و فرانسه در مذاکرات هسته ای ژنو اشاره کرده و در بخش دیگری از این مطلب نوشت: در این میان تنها توجه دوست آمریکایی عربستان به ایران از دید آل سعود یک عمل زشت (زنا) ارزیابی می شود.

در ادامه آمده است: چنین شرایطی برای شیوخ عرب در ریاض نه تنها مسئله ای است که غرور آن ها را خدشه دار کرده است ، بلکه آل سعود نگرانند که حملات جذاب سابق بین ایران و آمریکا در پایان به نزدیکی بین این دو بیانجامد و در بلند مدت این به مفهوم پایان برتری عربستان سعودی در منطقه باشد. به این ترتیب دیگر تنها عربستان سعودی به عنوان شریک آمریکا در منطقه اعتبار نخواهد داشت و این نقش بین آنکارا، رژیم صهیونیستی و تهران از نو تقسیم خواهد شد.

بندر بن سلطان، رئیس دستگاه اطلاعات عربستان و یکی از تندروهای ضد ایرانی تهدید کرده است که در چنین شرایطی تغییرات بیشتری در مناسبات استراتژیک بین کشورش با آمریکایی ها در پیش خواهد بود.

نویسنده در ادامه به انصراف دادن عربستان سعودی از عضویت غیر دائم در شورای امنیت اشاره کرده و نوشت که دلیل عربستان این بوده است که این نهاد بین المللی قادر به انجام وظایف قانونی خود نیست. این انتقاد عربستان بیشتر به موضع واشنگتن در قبال سوریه برمی گردد و اینکه به نظر ریاض آمریکا در سیاست های خود در قبال سوریه شکست خورده است.

اشپیگل در ادامه این پرسش را مطرح می کند که البته چگونه چنین تغییراتی می تواند درمناسبات بین آمریکا و عربستان سعودی تاثیر بگذارد؟  ظاهرا ریاض می خواهد در صورت نزدیکی آمریکا به ایران با مصر، اردن، یمن و دیگر کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس یک ائتلاف مخالف تشکیل دهد. از طرفی عربستان می خواهد در چنین شرایطی از نظر اقتصادی و نظامی به سمت چین متمایل شود.

اشپیگل در بخش دیگری از این مطلب نوشت: یک عشق واقعی بین واشنگتن و ریاض هرگز وجود نداشته است و نزدیکی آن ها به هم از ابتدا یک ازدواج مصلحتی بوده است.

نویسنده در ادامه به تغییر سیاست های آمریکا در منطقه با توجه به جنگ های پر هزینه در عراق و افغانستان  و کاهش نفوذ ایالات متحده در منطقه در سایه این ناکامی ها اشاره کرده و نوشت: در حال حاضر واشنگتن دو هدف مهم را در منطقه دنبال می کند، یکی امنیت اسرائیل و دیگری مذاکرات درباره برنامه اتمی ایران که البته بدون توافق با رژیم صهیونیستی این کار را انجام می دهد.

به گفته دیپلمات های غربی،  واشنگتن در سایه گفتگوهای اتمی با ایران مسئله مذاکرات سازش اسرائیل با فلسطینیان را از اولویت لیست سیاست خارجی خود به پایین کشیده است.

انتهای پیام/

پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon