گفتوگوی نتانیاهو و پوتین درباره توافق هستهای با ایران
خبرگزاری تسنیم: نخستوزیر رژیم صهیونیستی، روز چهارشنبه، عازم روسیه شده است تا با رئیسجمهوری این کشور درباره توافق هستهای گروه ۱+۵ گفتوگو خواهد کرد.
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری تسنیم به نقل از خبرگزاری فرانسه، در حالیکه مذاکرات درباره برنامه هستهای ایران، امروز در ژنو ازسرگرفته شده است، «بنیامین نتانیاهو» نخستوزیر رژیم صهیونیستی تلآویو را به مقصد مسکو ترک کرده است.
نخستوزیر رژیم صهیونیستی قبل از ترک فرودگاه «بنگویریون» در تلآویو، هیچگونه توضیحی درباره این سفر ارائه نکرد.
نتانیاهو، عصر امروز، با «ولادیمیر پوتین» رئیسجمهوری روسیه دیدار خواهد کرد. وی همچنین روز پنجشنبه با اعضای طایفه یهودیان روسی نیز دیداری انجام خواهد داد.
روزنامه اسرائیلی «معاریو» درباره این سفر نوشت، در اسرائیل پیشبینی میشود که رئیسجمهوری روسیه در این دیدار تلاش خواهد کرد نتانیاهو را نسبت به تایید توافق قریبالوقوع (گروه 1+5) با ایران، متقاعد سازد.
معاریو خاطرنشان کرد نتانیاهو با پوتین دیداری جداگانه خواهد داشت و بعد از آن، نشستی گسترده با حضور برخی مشاوران نخستوزیر اسرائیل از جمله «یوسی کوهن» مشاور امنیت داخلی، «ایال زامیر» مشاور نظامی برگزار خواهد شد. در این نشست همچنین «سرگئی لاوروفوزیر خارجه روسیه و «اوری اوشکوف» مشاور پوتین در مسائل بینالمللی و «میخائیل بوگدانف» نماینده ویژه رئیسجمهور این کشور نیز حضور خواهند داشت.
روسیه یکی از قدرتهای بزرگ فعال در مذاکره با ایران در ژنو درباره دستیابی به توافق بشمار میرود.
«زئیو الکین» معاون وزیر خارجه رژیم صهیونیستی تأکید کرد که اسرائیل پیشبینی نمیکند که تغییری بنیادین در موضع مسکو در قبال برنامه هستهای ایران بوجود آید.
وی که نتانیاهو را در سفر به مسکو همراهی کرده است، قبل از ترک تلآویو به رادیو اسرائیل گفت:« روسیه در آستانه پیوستن به موضع اسرائیل نیست.»
وی افزود:« هرگونه تغییر جزئی میتواند بر روند مذاکرات به طور کلی تاثیر بگذارد.»
براساس گزارش رادیو اسرائیل، این رژیم مطمئن است که قدرتهای بزرگ به دستیابی به توافق با ایران مصمم هستند و نتانیاهو نیز در این چارچوب سعی میکند تا شروط توافق را «بهبود» بخشد به شکلی که برنامه هستهای ایران امکان گسترش نیابد.
«فرانسوا اولاند» رئیسجمهوری فرانسه، اخیرا در سفر خود به سرزمینهای اشغالی چهار شرط را برای توافق با ایران اعلام کرد از جمله اینکه تمامی تاسیسات هسته ای ایران از هم اکنون زیر نظارت بین المللی قرار گیرد، غنی سازی 20 درصد به تعلیق درآید، ساخت راکتور آب سنگین اراک متوقف شود و ذخایر اورانیوم غنی شده ایران نیز کاهش یابد.
اولاند ادعا کرد این شروط چهارگانه از جانب گروه 1+5 مطرح شده است.
انتهای پیام/