پیشنهاد تجمیع واحدهای تجاری با سالنهای سینما برای اقتصادی کردن سینما
خبرگزاری تسنیم: وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: یکی از بهترین شیوههایی که به اقتصادی کردن سینما کمک میکند تجمیع واحدهای تجاری، خدماتی با سالنهای سینمایی است. دولت و شهرداری میتوانند در این زمینه کمک کنند تا این کار صورت گیرد.
به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، مراسم تجلیل سازمان سینمایی از سازندگان سالنهای سینما شامگاه روز چهارشنبه 9 بهمن با حضور علی جنتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، حجتالله ایوبی رئیس سازمان سینمایی، مدیران سینمایی و سینماگران در هتل لاله تهران برگزار شد.
در ابتدای این مراسم حجتالله ایوبی با تشکر از کسانی که در سالهای طولانی علیرغم مشکلاتی که در سینما وجود دارد به فرهنگ اندیشدند چراغ سینمای ایران را روشن نگه داشتند گفت: در کنار خبرهای گاه ناامیدکننده ای که می شنویم اگرسراغ مجتمع های تجاری برویم که در گوشه کنار این کشور ساخته شده اند بین آنها افراد با سلیقه و فرهیخته را میبینیم که درکنار مجتمع های تجاری شان تلاش کردند سالن های سینما با کیفیت خوب و با استانداردهای بالا بسازند و همین مایه امید خواهد بود.
ایوبی: حداقل انتظار کارگردانها این است که فیلمهایشان در سالنهای خوب و استاندارد دیده شود
ایوبی در ادامه گفت: یکی از مشکلات سینمای کشور این است که سینما و سینماسازی هنوز در دستور کار مردم قرار نگرفته و این باور باید در بین مردم پدید بیاید که سینما دانشگاه عمومی است و اگر چنین نگاهی شکل بگیرد مردم حاضرند برای آن هزینه کنند و امیدواریم این اتفاق رخ دهد.
رئیس سازمان سینمایی افزود: آن وسواسی که سینماگران ما برای ساخت فیلم به کار میگیرند و لحظه به لحظه کارشان نشان دهنده احترامی است که برای مردم قائل هستند حداقل انتظارشان این است که این فیلمها در سالنهای خوب و استاندارد دیده شود. آمدن افراد برجسته در این عرصه این امید را ایجاد می کند که سالنها به روز شوند و در یک فضای خوب شاهکارهای سینمای کشور دیده شود.
رئیس سازمان سینمایی خاطرنشان کرد: بنابراین جلسه امشب را جلسه مهمی میدانیم و بنا هست از کسانی تقدیر کنیم که بدون هیچ چشمداشتی در عرصه سینما سرمایهگذاری کردهاند و به آنها میخواهیم بگوییم جامعه سینما و مدیران فرهنگی کشور قدردان زحمات شما هستند چراکه اگر تا دیروز تاجر بودید و سرمایه گزار با این اقدام به جمع اهالی فرهنگ و هنر کشور پیوستهاید و امروز برچسب فرهنگسازی دارید.
ایوبی افزود: برای اینکه اهمیت کار شما عزیران را گوشزد کنم لازم است بگویم که آقای جنتی امشب جلسه بسیار مهمی در مجلس داشتند اما حضور در این حرکت فرهنگی را ترجیح دادند.
رئیس سازمان سینمایی ادامه داد: فردا روز سینما سلام است و با همکاری خوبی که با تهیهکنندگان و خانه سینما صورت گرفته مردم ایران میتوانند رایگان به سینما بروند و فیلم ببینند و امیدوارم سینما سلام گامی مهم برای آشتی مردم با سینما باشد.
مدیرعامل خانه سینما: شهرداری تهران نمونه موفق سالنسازی سینما است
پس از پایان صحبتهای ایوبی از مجید مسچی مدیرعامل موسسه سینماشهر تقدیر شد.
در ادامه مراسم محمدمهدی عسگرپور مدیرعامل خانه سینما با تقدیر از برگزاری چنین نشستی به نمایندگی از جامعه اصناف سینمای ایران گفت: آقای ایوبی در این مدت کوتاه زحمات زیادی برای سینما کشیدهاند و قدمهای خوبی برای رونق دوباره سینمای ایران برداشته شده است که برگزاری چنین مراسمی نمونه ای از این اقدامات است و لازم می دانم از دوستان و بزرگانی که در این حرکت سالنسازی شرکت کردند به نوبه خودم و جامعه اصناف سینمای ایران تشکر میکنم.
وی افزود: هر وقت در مورد سالنسازی صحبت میکنیم ناخودآگاه زبانمان به سمت مرثیهخانی میرود که چرا در ساخت سالن سینما با یک حرکت نامتوازن روبرو هستیم البته این حرکت نامتوازن فقط به سالنسازی برنمیگردد اما همیشه سوال میشود که چرا سالنسازی صورت نمیگیرد در حالی که این همه سرمایه و منابع وجود دارد و سوال اینجا است که چه چیزی باعث میشود این اتفاق نیفتد.
عسگر پور ضمن اشاره به گزارشی که در فدراسیون اتحادیه های تهیه کنندگان سینمای دنیا ارائه داده است گفت: خانه سینما از اعضای این اتحادیه است بنا بود در مراسمی به صورت آماری گزارشی از سینمای ایران ارائه دهم ولی با طنز تلخی مواجه شدم که مثلا تعداد سینما گران و میزان تجهیزات و تعداد سالنهای سینمایی هیچ توازنی در آن دیده نمی شود که این وضعیت غیر متوازن برازنده سینمای ایران نیست.
عسگرپور در بخش دیگری از سخنانش ضمن اشاره به اینکه چرا در حوزه سینما سرمایه گزاری صورت نمی گیرد گفت: متاسفانه در حوزه فرهنگ و مشخصا سینما فاقد استراتژی مشخصی هستیم و آنچه گاهی باعث رونق سینما می شود به خاطر علاقه مندی فصلی به سینما در دوره های مختلف دولت است و درکل دیدگاه استراتژیکی در این بین وجود ندارد. دیدگاه استراتژیکی که وضعیت روشنی برای سینما ایجاد کند که اگر کسی خواست در این حوزه سرمایه گزاری کند وضعیت مشخصی داشته باشد.
وی در ادامه افزود: به طور قطع و یقین اگر می خواهیم شاهد رونق در سینمای ایران باشیم و اگر از سینما توقع داریم که به عنوان یک ابزار فرهنگی نقش داشته باشد باید سالن سازی جدی گرفته شود و از این جا باید شروع شود.شما مطمئن باشید اگر سالنهای زیادی با استانداردهای لازم ساخته شود وضعیت سینما هم با این شرایط خودش را تطبیق خواهد داد و
مدیرعامل خانه سینما خاطرنشان کرد: نمونه موفق سالنسازی شهرداری تهران است و هر وقت شهرداری تهران خوب عمل کرده تاثیر خود را بر روی دیگر شهرها گذاشته است بنابراین دولت و شهرداری باید در این موقعیت قرار گیرند که استراتژی مشخصی داشته باشیم تا سال آینده که دوباره در چنین جمعی حضور داشتیم مرثیهخوانی نکنیم و به جای آن برای وضعیت سینما مولودیخوانی کنیم.
جنتی: در چرخه صنعت سینما یک حالت عدم توازنی وجود دارد
علی جنتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی که حضور در جمع اهالی سینما و تقدیر از سینماسازان را به حضور در جلسه مجلس ترجیح داده بود در سخنانی اظهار داشت: آقای ایوبی اشاره کردند که جلسه مشترکی بین دولت و مجلس در پارلمان داشتیم ولی هرچه فکر کردم دیدم با وجود اهمیت آن جلسه اگر اینجا باشم بهتر است.
وزیر ارشاد ادامه داد: سینمای ایران واقعا یک سینمای افتخارآفرین است و توانسته در صحنههای مختلف داخلی و خارجی بر قله بایستد و ایران جزو کشورهایی است که صنعت سینما دارد یعنی چرخه کامل تولید تا نمایش را در کشور داریم. اما یک حالت عدم توازنی در این صحنه وجود دارد و علیرغم وجود سینماگران بسیار برجسته در حوزههای مختلف اما در بسیاری از موارد از نظر تجهیزات فنی ، شهرک های سینمایی و سالنهای سینما میبینیم که با هم سازگاری ندارند.
وی افزود: در کشور مجموعه 230 سینما با 330 سالن داریم که تقریبا حدود 130 هزار صندلی دارد که برخی از آنها فرسوده و قدیمی هستند و در واقع برای هر 230 هزار نفر یک سالن سینما بیشتر نداریم در حالی که براساس استانداردهای جهانی این رقم بسیار کم است.
جنتی :تجمیع واحدهای تجاری، با سالنهای سینمایی بهترین شیوه برای اقتصادی کردن سینما است
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: یکی از بهترین شیوههایی که به اقتصادی کردن سینما کمک میکند تجمیع واحدهای تجاری، خدماتی با سالنهای سینمایی است و اینکه دولت و شهرداری میتوانند در این زمینه کمک کنند تا این کار صورت گیرد کاری که شما سرمایهگذاران انجام میدهید بسیار با ارزش است ما در دنیا افراد ثروتمند زیادی داریم اما ثروتمندانی که بخشی از کار خودشان را به فرهنگ اختصاص دهند بسیار نادر هستند.
جنتی تصریح کرد: برخلاف تلویزیون که اگر فیلمی جذاب باشد همه را به داخل خانه میکشاند سینمای ما اگر جذاب باشد آدمها را میتواند دور هم جمع کند و روحیه جمعی را در جامعه رشد دهد. چندین سال فیلمهای تلخ ساختهایم و حتی وارد مسائل اجتماعی هم میخواهیم بشویم فقط تلخیها را نشان دادهایم اما وقتش رسیده فیلمهای امیدبخش بسازیم فیلمهای جذابی که بتواند عامه جامعه را جذب کند و به داخل سینما بکشاند.
وی ادامه داد: خوشبتانه این دولت خیلی هم به دنبال این نیست که تعریف شود و یا اگر جایی فیلمی ساخته شود بخواهیم سانسور کنیم اما تلاشمان این است که هنرمندانمان با امید به ساخت فیلمهای امیدآفرین و با نشاط بپردازند و سینماسازان احساس کنند یک کار ارزشمند در کنار کارهای اقتصادیشان انجام میدهند.
جنتی در ادمه گفت: هنرمندان ما به دلیل نقش بین المللی که دارند جابه جا میشوند و هنرمندان ایرانی میروند در آن سوی دنیا فیلم می سازند ولی فضاهای فرهنگی و اماکن فرهنگی ثابت هستند و همین امر باعث می شود که برای ساخت سالن های خوب و استاندارد تلاش کنیم و این کار را ارزشمند بدانیم.
وزیر ارشاد در ادامه با اشاره به سختیهایی که تحریمهای بینالمللی بر اقتصاد کشور وارد کرده است گفت: ما یک دوران دشوار را پشت سر گذاشتهایم و یک چشمانداز امیدبخش را مقابل خود میبینیم و امیدوار هستیم نهتنها سرمایههای داخلی بلکه سرمایههای خارجی را هم در کشور جذب کنیم و امیدواریم با اقبالی که کشورهای دیگر به ایران دارند به خصوص در بحث فرهنگی بتوانیم رونق اقتصاد را در سینما شاهد باشیم.
جنتی در ادامه گفت: اقبالی که کشورهای مختلف برای همکاری فرهنگی با ایران دارند امادگی هایی در این زمینه صورت می گیرد و امیدواریم شاهد اتفاقات خوبی در این زمینه باشیم.
وی افزود: یکی از کارهایی که در وزارت ارشاد به دنبال آن هستم موضوع اقتصاد فرهنگ و هنر است که برای حمایت از همه هنرمندان در عرصه های مختلف هنری باید انجام بگیرد و گام های خیلی خوبی در این زمینه برداشته شده و انشاءالله وقتی این کار خوب به سرانجام خواهد رسید اعلام خواهد شد.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در بخش دیگری از سخنانش ضمن تقدیر از کسانی که در حوزه سینماسازی سرمایهگذاری کردند و همچنین شهرداری تهران به دلیل ساخت پردیسهای سینمایی مناسب اظهار داشت: نکته دیگر بحث راهبردها است و ما در حوزه سینما نیاز به راهبرد داریم هم در حوزه فیلمسازی و هم در حوزه ساخت سینما و باید با کمک خود هنرمندان و سینماگران این موضوع انجام شود و ما هم از این موضوع استقبال میکنیم و هر کمکی که لازم باشد در این راه انجام میدهیم.
وی در خاتمه با تشکر از حجتالله ایوبی رئیس سازمان سینمایی و مدیران سینمایی اظهار داشت: آقای ایوبی از روز اولی که آمدند به عشق سینما آمدند و ما خودمان را خادم همه شما میدانیم و هر کمکی که لازم باشد در رفع مشکلات با کمال میل انجام میدهیم و هیچ منتی هم بر کسی نداریم و امیدوارم با همکاری هم بتوانیم بخشی از این مشکلات را برطرف کنیم.
در ادامه این مراسم با حضور علی جنتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، حجتالله ایوبی رئیس سازمان سینمایی، محمدمهدی عسگرپور مدیرعامل خانه سینما و مجید مسچی از مهدی فضلی سرمایه گذار مجتمع سینمایی کوروش، مسعود سرامی سرمایه گذار پروژه سینمایی اصفهان سیتیسنتر، مصطفی هاشمی سرمایه گذار پروژه سینمایی پرشین مهرشهر، حسین مصلحنیا (تیراژه)، محمدرضا نجفی (کاپری گرگان)، پرویز اسلامینسب (سیتیسنتر قشم)، محیالدین صانعی (چارسو)، رامین احمدی (مگامال)، موسی عباسی هاشمیمقدم (اریکه ایرانیان)، جمال عادلی (پردیس کیان)، زند اشراقی (پردیس زندگی)، امیرعباس گردان (پردیسهای سمرقند و باران)، حسین حسینی و علیاکبر احرایی (خلیج فارس شیراز)، دلشاد ارشادی (سپنتا) تقدیر شد.
همچنین در این مراسم از محمدهادی منبتی مدیر عامل موسسه تصویر شهر به نیابت از محمد باقر قالیباف شهردار تهران به پاس خدمات فرهنگی و سینمایی شهرداری با اهدای لوح تقدیر تجلیل به عمل آمد.
پایانبخش مراسم تجلیل از سازندگان سالنهای سینمایی اختصاص به رونمایی از پکیج آثار مسعود کیمیایی، کیومرث پوراحمد و مرحوم رسول ملاقلیپور داشت که حسین مسافرآستانه مدیرعامل موسسه رسانههای تصویری در توضیح این بخش گفت: یکی از کارهایی که رسانههای تصویری میتواند انجام دهد جمعآوری آثار ماندگار سینمایی است تا به ماندگاری بیشتر آنها بتواند کمک کند و بتواند آنها را در اختیار علاقمندان سینما قرار دهد به همین دلیل موسسه بر خود واجب میداند به عنوان آرشیو ارزشمند آثار آنها را در اختیار مخاطبان قرار دهد و امشب آثار سه تن از بزرگان سینما رونمایی خواهد شد.
در ادامه با حضور علی جنتی، حجتالله ایوبی، همسر رسول ملاقلیپور و مسعود کیمیایی و کیومرث پوراحمد از پکیج آثار این سینماگر رونمایی شد.
کیومرث پوراحمد پس از رونمایی از مجموعه آثارش گفت: افتخار میکنم که در کنار رسول همیشه عصبانی اما دوستداشتنی و استاد کیمیایی که شاگرد او هستم قرار دارم و یک افتخاری است برای یک شاگرد که استادش در مراسم باشد از این آثار رونمایی میشود و باید از محمدرضا عباسیان تشکر کنیم که بانی این پکیج شد و نیما حسنینسب که این فیلمها از آرشیو درآورد و با کیفیتی خوب این فیلمها را آماده کرد.
وی در خاتمه با اشاره به اینکه وقتی ایوبی آمد امیدوار شدیم که وضعیت تغییر میکند و بعد از آن اسامی دیگری نظیر رضاداد، بهشتی و شجاعنوری شنیده شد و از اینکه اشغالگران عقب نشستند و خانههای مان را پس گرفتیم خوشحالیم و از این به بعد هم پرچم ها را بالا می کشیم.
از جمله میهمانانی که در این مراسم بودند: فرهاد اصلانی،رویا تمیوریان، گوهر خیراندیش، امیرحسین اثباتی،اکبر نبوی،علی سرتیپی، امیر شهاب رضویان، مرتضی شایسته، سروش صحت، مجید مظفری، مسعود کیمیایی، کیومرث پور احمد، ضیاء الدین دری، میر کریمی و بسیاری از اهالی هنر و رسانه در ضیافت شرکت داشتند.
انتهای پیام/