تقابل امنیتی و استراتژیک ایران با اسرائیل به سواحل مدیترانه کشیده شده است
خبرگزاری تسنیم: نماینده ولی فقیه در سپاه پاسداران تأکید کرد: امروز تقابل ما با اسرائیل به ساحل مدیترانه کشیده شده که یک تقابل امنیتی و استراتژیک و اعتقادی است و میبینیم که مرزهای ما گسترش پیدا کرده و حتی تا آمریکای لاتین نیز ادامه دارد.
به گزارش خبرنگار دفاعی خبرگزاری تسنیم، حجتالاسلام والمسلمین علی سعیدی نماینده ولی فقیه در سپاه پاسداران انقلاب اسلامی صبح امروز در اولین کنگره و یادواره شهدا و ایثارگران روحانی استان تهران که در مصلای حرم حضرت عبدالعظیم حسنی(ع) برگزار شد، با اشاره به نقش روحانیت در طول دوران غیبت کبری، روحانیت شیعه را همواره پیشتاز دانست و گفت: در طول بیش از هزار سال از غیبت کبری، روحانیت، علما و مراجع درصدد ترویج و پاسداری از گفتمان نبوی و علوی بودند و آنچه را در توان داشتند از بیان، قلم، آبرو و بذل جان مضایقه نکردهاند.
وی ادامه داد: از شیخ طوسی تا آیتالله بروجردی و دیگر مراجع و بزرگان این رسالت بسیار مهم و سنگین را عهدهدار بودند و سرانجام در دوره ما، ثمره تلاش بیش از هزار سال مجاهدت و مبارزه علمای بزرگ و همه مبارزین راه خدا و در رأس آنها حضرت امام خمینی (ره) به منصه ظهور رسید و پس از 15 قرن، حکومتی بر مبنای گفتمان نبوی و علوی و فقه جعفری در این کشور شکل گرفت.
نماینده ولی فقیه در سپاه پاسداران با بیان اینکه در طی 200 سال اخیر نقش روحانیت بسیار برجسته بوده است، اظهار داشت: مرحوم ملاعلی کنی در قرارداد رویتر، میرزای بزرگ در جنبش تنباکو و شیخ شهید نوری در نهضت مشروعیت، مرحوم آیتالله کاشانی و نوابصفوی در نهضت ملی ایران و مرحوم مدرس و هزاران عالم فرهیخته در این صف طولانی، نقشی بارز و فعال داشتهاند.
سعیدی با تاکید بر اینکه پیشسازی قراردادی نیست و جوهره میخواهد، تصریح کرد: اگر بناست روحانیت همواره پیشتاز باشد، الزاماتی وجود دارد که باید به این الزامات توجه شود. ما 2 مقطع تاریخی بسیار مهم یکی از غیبت کبری تا انقلاب اسلامی ایران و مقطع دیگر، از پیروزی انقلاب تاکنون، داریم که بازه بین غیبت کبری تا پیروزی انقلاب نیز تاریخ درخشانی است و در این دوران سعی و تلاش روحانیت قابل انکار نیست و تاریخ مملو از ایفای نقش روحانیت در تمام عرصههاست.
وی اضافه کرد: در دوره بیش از هزار ساله، پیشتازی روحانیت یک الزاماتی داشت اما در دوره ولایتفقیه قضیه متفاوت میشود و اگر اینجا روحانیت به اقتضائات زمان توجه نکند، دیگران جایگاه مرجعیت فکری آنها را میگیرند؛ بنابراین در دوره پیش از انقلاب، الزاماتی وجود داشت و بعد از انقلاب الزامات دیگری بوجود آمد.
نماینده ولی فقیه در سپاه پاسداران یکی از الزامات این دوران را همسویی و همراهی با رهبری انقلاب دانست و افزود: رهبری انقلاب در رأس هرم مدیریت عالی نظام قرار دارد و او هدایتگر این نظام است و در اینجا یکی از الزامات پیشتازی روحانیت توجه به این قله و نقطه است و اگر همسویی، تبعیت و همگرایی با او نباشد، دچار پارادوکس میشویم.
سعیدی یادآور شد: در طول تاریخ نیز مشکل خواص این بود که از محور و ستون فقرات فاصله میگرفتند و آنچه بعد از رحلت پیامبر(ص) اتفاق افتاد همین بود که پرچمهای متعددی بلند شد؛ رهبری، مواضع و امر و نهی و استراتژی و البته دیدگاه دارد که یکی از آنها سیاست خارجی است که بسیار این مواضع روشن است و اینطور نیست که ما بگوییم نمیدانستیم.
وی تاکید کرد: دشمنی ما با رژیم صهیونیستی و دفاع از فلسطین و همچنین مقابله با آمریکا کاملا روشن، اعتقادی، امنیتی و استراتژیک است و امروز تقابل ما با اسرائیل به ساحل مدیترانه کشیده شده که یک تقابل امنیتی و استراتژیک و اعتقادی است و میبینیم که مرزهای ما گسترش پیدا کرده و حتی تا آمریکای لاتین نیز ادامه دارد.
نماینده ولی فقیه در سپاه پاسداران دومین الزام پیشتازی روحانیت در دوره فعلی را جریانشناسی دانست و افزود: اگر روحانیت، جریان خوب را نشناسد و پشت صحنه را نبیند، درست تحلیل نمیکند و دچار اشتباه میشود و وقتی صحنه گذشت، دیگر امکان تصمیمگیری نیست.
وی یادآور شد: زمانی که شهید صدر کتاب الصفحةنا را نوشت، روزی بود که جریان مادیگرایی به شدت فعال بود و این شهید جریان مادیگرایی در عراق را به خوبی شناسایی و احساس کرد که اگر دست به قلم نشود و مبانی مادیگرایی را نزند، اعتقاد جوانان شیعه عراق به خطر میافتد؛ مرحوم علامه طباطبایی نیز اصول فلسفه را نوشت که شهید مطهری آن را شرح داد و این مسائل دقیقا نیاز آن روزها بود.
نماینده ولی فقیه در سپاه پاسداران در ادامه خاطرنشان کرد: همه درگیریهای حق و باطل در ابتدا نرمافزاری بود و اینطور نیست که این موضوع جدید باشد و پس از تقابل نرمافزاری، به تقابل سختافزاری تبدیل میشود. حتی تقابل میان هابیل و قابیل نیز اینگونه بود که جبهه هابیل به حق بود اما قابیل زیربار نرفت و درگیری پیش آمد، بنابراین همه جنگها ابتدا نرمافزاری و گفتمانی هستند.
سعیدی در پایان تاکید کرد: گفتمان امام راحل با گفتمان لیبرالیستی، سکولاریستی و تکنوکراتی 2 گفتمان مختلف هستند.
انتهای پیام/