ساز وکار اقتصاد جهانی برپایه ربا است


ساز وکار اقتصاد جهانی برپایه ربا است

خبرگزاری تسنیم: رئیس مرکز دکترینال کشور گفت: در زندگی غربی نوعی از روابط مالی مشاهده می کنیم که پول در آن کار می کند و این یعنی ربا یا سود خوری که در عمل نفی و نقض حدود خداوند متعال است.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از همدان، حسن عباسی در نشست انسان تراز کودک تراز از سلسله نشست های رواق حکمت در تالار فجر همدان با تشریح مفاهیم شهروندی اظهار کرد: وقتی صحبت از شهروند می شود در تئوری های جامعه شناسی به مفاهیم متعدد آن در زبان یونانی،  لاتینی، فرانسوی و غیره بر می خوریم که باید مراقب باشیم تکثر آنها ما را دچار گمراهی نکند.

وی گفت: وقتی ما از فهم بورژاری حرف می زنیم باید بدانیم که آنچه از دل آن خارج می شود سبک زندگی بورژاری است که مشخصه آن سوداگری است و در هر جامعه ای که مبنای آن سوداگری صرف باشد جامعه ای که در آن تن به کار نداده و از طریق کار کردن پول ثروتمند می شود، چنین جامعه را بورژاری می نامند.

رئیس مرکز بررسی های دکترینال کشور با شرح مفهوم شهروند در مباحث قرآنی افزود: در قرآن کریم ما کلمه و معنائی به نام هجر داریم که به معنای شهر می باشد که تفاوت آن با سایر معانی شهر در فرهنگ غربی و اروپائی این است که شهر در این جوامع به معنی گودالی بوده که آب در آن جمع شده و راکد و ایستا می باشد اما هجر, هاجر و هجرت نوعی تکامل, سیر و حرکت را می طلبد و فکر هجرت است که در آن معنا می یابد.

وی بیان کرد: کلمه متمدن که از زبان عبری بوده به نسبت سایر معانی مربوطه در فرهنگ غربی به عمق معنی هجر نمی باشد چرا که در هجرت در کنار پاسخ دادن به نیازها باید به دنبال این باشیم که همه آحاد جامعه هجرت کنند لذا پیامبر(ص) می فرمایند به شما بگویم که مهاجر کیست؟ مهاجر کسی است که از حرام خدا عبور کند.

وی تصریح کرد: اگر ما از کنار حرام خدا عبور کردیم اهل هجرت هستیم در حالیکه نقیض این امر حقوق شهروندی است که امروزه به ما می گوید ناقض و نفی کننده حدود الهی باشیم.

عباسی با بیان اینکه سازو کار اقتصاد جهانی بر پایه ربا می باشد اظهار کرد: ما در زندگی غربی نوعی از روابط مالی را انتخاب می کنیم که پول در آن کار می کند و این یعنی ربا یا سود خوری که در عمل نفی و نقض حدود خداوند متعال است بنابراین چون در این جا از کنار حرام خدا عبور نکردیم پس مهاجر نیستیم.

وی افزود: هنگامی که تک تک افراد جامعه خود را مهاجر دیدند خود را به هاجر تبدیل کرده و جوهر و زندگی افراد نیزهجرت می شود لذا از تک تک انسان های مهاجر است که که جامعه هجری به وجود می آید در این صورت وقتی تشکیل یک شهر را می دهیم دیگر معنی گودالی که آب در آن جمع شده و راکد است و دچار گندیدگی می شود را نمی دهد بلکه همچون رودی می شود که در مسیر خود پاک تر و پاک تر می گردد.

رئیس اندیشکده یقین، مبنای تفکرات غربی و شرقی را مفاهیمی چون تثلیث و ثنویت دانست و افزود: انسان تراز جامعه هجری, هاجر است  که مفهومی برای فهم ثنویت توحیدی می باشد در حالیکه مبنای فهم در عالم غرب بر تثلیث بوده و هر چه بر پایه تفکر یونانی شکل است نیز تثلیثی است یعنی سه ریشه دارد لذا مبنای معرفتی آن نیز سه گونه است که مسیحیت تحریف شده آن را در خود هزم نموده و سه وجه پدر پسر روح القدوس را ایحاد می کند.

عباسی درباره بنیان های معرفتی در شرق نیز افزود: دنیای شرق برعکس غرب دارای بنیان های دوریشه ای بوده یعنی می گویند شب و روز سیاه و سفید و غیره اما مشکل اینجاست که آنها می گویند همان طور که شب و روز لازم و ملزوم هم هستند حق و باطل و خیر و شر نیز ضروری یکدیگر بوده و تعادلی بین آنها وجود دارد و از همین نطقه نیز دچار انحراف می شود لذا پایه تفکرات تثلیثی و ثنویتی هر کدام یک نوع انسان را تربیت کرده و تحویل می دهد.

وادی تباین از شاهکارهای قرآنی است

رئیس مرکز دکترینال کشور وجود وادی تباین را از شاهکارهای قرآنی برشمرد و افزود: در قرآن برخلاف تثلیث غربی و ثنویت شرقی,  پایه های  معرفتی از4 لایه تشکیل شده که شامل وادی توحیدی, وادی ترادف, وادی متضاد ضروری و وادی تباین می باشد که شاهکار قرآن نیز در وادی تباین بوده یعنی دوگانه هائی مطرح می شود که باید یکی را پذیرفت و دیگری را رد کرد مثل شک و یقین کفر و ایمان نورو ظلمات هدایت و ضلالت واساس مسلمانی نیز که نفی همه الهه ها و گواهی بر یکتائی خداوند است.

وی یادآور کرد: ما باید از انگاره های باطل هجرت کنیم تا بتوانیم هاجر باشیم چرا که مفهوم هاجر از مفاهیم توحیدی بوده و باید مراقب بوده وپس از زدودن  ثنویت و تثلیث به سراغ این برویم که چگونه هجرت کنیم.

عباسی ضمن تبیین دیگاه غرب نسبت به انسان ابراز کرد: این دیگاه که برپایه انسان مداری و حیوانیت انسان بوده که منظری از انسان را به ما نمی دهد و به همین دلیل هرآنچه را که تولید کرده اند نیز ایرادات عجیبی دارد درحالیکه در قرآن برای شناخت انسان از فطرت آغاز کرده که دارای 4 لایه صدر ,شغاف, قلب و فواد می باشد.

وی افزود: ما باید بر این 4 لایه وجودی خود مسلط شویم وگرنه دیگر هجرتی اتفاق نمی افتد وچون اکثر انسانها اسیر دولایه روئی بوده و از آنجا که انسان شدن بعد از لایه سوم یعنی قلب رخ می دهد انسان تراز کسی است که بداند درکدام لایه بوده و به چه مراحلی از ایمان رسیده است.

وی ابراز کرد: انسان تراز برای اینکه بتواند جامعه هجری را تشکیل دهد بایدبه ادب حضور دست پیدا کند موضوعی که پیامبر(ص) در حدیثی آن را بیان فرموده و امام( ره) نیز در گفته های خود به این موضوع پرداخته اند.

عباسی انسان محوری و تفرد را از مشکلات جامعه بشر امروز دانست و اظهار کرد: اولین نتیجه تفرد عنانیت است در حالیکه انسان تراز خود را در محضر خدا دیده و پس از درک حضور, درک حدود کرده و درنهایت حفظ حدود نیز می کند.

وی با تاکید بر نقش درک حضور در تربیت فرزندان تصریح کرد: وقتی فرزندان این گونه تربیت شدند دیگر به بیماری غربی ها دچار نمی شود.
رئیس اندیشکده یقین با تبیین نقش کارتون ها فیلم ها انیمیشن اسباب بازی ها در ایجاد مخاطرات تربیتی فرزندان در عصر حاضر بیان کرد: واقعیت این است که ما غفلت کرده و فکر کردیم که مشکل در دانشگاها و دبیرستان هاست در حالیکه نسل جدید دیگر مفهوم ها را دنبال نمی کند بلکه باید این مفاهیم را ببیند چرا که ما در عصری قرار گرفته ایم که تصویر جای تصور و مفهوم را گرفته است.

وی درباره مقابله با هجمه های فرهنگی دشمنان گفت: ما می توانیم فرزندان خود را در برابر هجمه دشمن واکسینه کنیم لذا با جدی گرفتن آثار نمایشی که دارند تفکرات خود را ارائه می دهند می توانیم با به کار گیری افراد خوش ذوق و حساس وهمچنین تبیین این مفاهیم برای کودکان آنها را واکسینه کنیم.
 

انتهای پیام/

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon