درباره ریاست مجلس خبرگان ۱۲ شهریورماه تصمیم‌گیری می‌شود

درباره ریاست مجلس خبرگان 12 شهریورماه تصمیم‌گیری می‌شود

خبرگزاری تسنیم: نماینده مردم آذربایجان غربی در مجلس خبرگان رهبری از طرح موضوع انتخاب رئیس این مجلس در اجلاسیه ۱۲ شهریورماه در تهران خبر داد.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از ارومیه، آیت الله سید علی‌اکبر قریشی در گفت‌و‌گوی تفصیلی به بیان دیدگاه‌های خویش در زمینه‌های مختلف از جمله تحولات سیاسی عراق، عملکرد صدا و سیمای مرکز آذربایجان غربی، اصول بانک‌داری اسلامی و آینده ریاست مجلس خبرگان رهبری پرداخت که مشروح آن در پی می‌آید.

تسنیم:ارزیابی شما از آینده سیاسی عراق با توجه به ناامنی‌های اخیر گروهک‌های تروریستی، بعثی و تکفیری داعش چیست؟

آیت‌الله سید علی‌اکبر قریشی: سالها است که آمریکا و اسرائیل و حکومت‌های عربی که نوکر حلقه به گوش ایالات متحده هستند قصد ساقط کردن حکومت بشار اسد در سوریه را داشته و حتی خواستار قطع ارتباط ایران با حزب‌الله لبنان بودند چون این کار به‌نفع رژیم صهیونیستی و به‌ضرر حزب‌الله بود.

مقاومت مردم سوریه و حزب‌الله لبنان و به‌ویژه تلاش پایگاه جمهوری اسلامی ایران مسئله را به وضع دیگری تبدیل کرد و آمریکا و هم‌پیمانانش موفق به شیطنت در سوریه نشدند و این خود سبب شد که مردم این کشور با قاطعیت تمام به بشار اسد رأی دهند.

انتخاب بشار اسد به عنوان ریاست جمهوری سوریه، آمریکا و رژیم صهیونیستی را بسیار نگران کرد و در نتیجه آنان سعی کردند که مسئله داعش و سلفی‌های تکفیری را به عراق بکشند چون در قسمت سنی‌نشین عده‌ای با حکومت عراق مخالف هستند و امکان همکاری با داعش برای آنها وجود داشت، برای همین وارد عراق شدند.

آنان با ورود به عراق در شهرهای سنی‌نشین همانند موصل و تکریت استقرار یافتتند چون می‌دانستند که در شهرهای شیعه‌نشین به هیچ وجه از آنان استقبال نمی‌شود.

تسنیم:در حال حاضر نقشه آمریکا در کشور عراق چیست؟

آیت‌الله سید علی‌اکبر قریش: در حال حاضر نظر آمریکا این است که عراق را به سه قسمت شیعه‌نشین، سنی‌نشین و کردنشین تقسیم کرده تا در این صورت به اهداف شوم و پلید خود برسند.

تسنیمنقش علمای عراق در خنثی کردن نقشه‌های ایالات متحده چیست؟

آیت‌الله سید علی‌اکبر قریشی: مسئله قیام مردم و به‌ویژه دخالت فقها و مراجع تقلید مثل آیت‌الله سیستانی در تجهیز مردم، مسئله را تغییر داده تا جایی که تاکنون گروهک‌های تکفیری کاری را از پیش نبرده‌اند، البته درست است که موصل را تصرف کرده‌اند اما نظر حکومت عراق در این است که در وهله نخست تکریت و امثال آن را پاکسازی کنند و سپس موصل را آزاد کنند.

مقام معظم رهبری در بیانات خویش فرمودند، حکومت این کشور قادر است که خود از عهده این پیشامد برآمده گروهک تکفیری موسوم به داعش را از عراق خارج کند.

تسنیم:نقش حکومت‌های عربی در حمایت از داعش چیست؟

آیت‌الله سید علی‌اکبر قریشی: یک مسئله‌ای که باید به آن دقت کرد این است که قدرت داعش بر اثر پشتیبانی عربستان سعودی و قطر و برخی دول عربی است و اگر حمایت و پشتیبانی آنها از این گروهک نشود این فرقه گمراه به‌زودی متفرق و مضمحل می‌شوند چون پایگاه تکیه کننده ندارد، پس اگر عربستان و قطر و سایر دول غربی دست از حمایت از تروریست‌ها بردارند، داعش تمام می‌شود.

تسنیم:پس به‌نظر شما داعش از میان رفتنی است؟

آیت‌الله سید علی‌اکبر قریشی: به نظر می‌رسد به‌حول و قوه الهی داعش و سلفی‌ها در این جریان از بین رفتنی هستند چون از یک سو مرزهای سوریه و عربستان به‌کلی بسته شده و نمی‌توانند به این کشورها برگردند و از سوی دیگر اگر بخواهند به ترکیه بازگردند این کشور مانع ورود آنها می‌شود بنابراین آنها درون عراق گرفتار شده در طول زمان از بین می‌روند، به هر حال از خداوند متعال می‌خواهیم که به مردم عراق کمک کند تا از این فتنه‌ها سربلند بیرون آیند.

تسنیم:نظر شما در رابطه با شیوه بانک‌داری اسلامی در کشور چیست و آیا سیاست بانک‌داری بدون ربا در جامعه اعمال می‌شود؟

آیت‌الله سید علی‌اکبر قریشی: امام خمینی(ره) در اوایل انقلاب اسلامی به مرحوم آیت‌الله بهشتی فرمودند، ربا را از بانک ها بردارید و ایشان عرض کرد، آقا، اگر این کار را بکنیم چرخهای مملکت از جریان افتاده و کارها تعطیل می‌شود، پس اجازه بدهید ما به‌تدریج قوانین بانک‌داری غیرربوی را به این بانک‌ها وارد کنیم.

انجام معاملات شرعی بانک‌ها مسئله ربا را حل می‌کند

امام خمینی(ره) قبول کردند و به همین خاطر مرحوم بهشتی 40 نفر از بانک‌داران و علمای اسلامی را که وارد به احکام ربوی بودند جمع کرد و مدتها نشستند تا مسئله معاملات شرعی را بانک‌ها وارد کنند در حالی که اگر هم اکنون بانک‌ها به آن شکل گذشته عمل می‌کردند به‌طور حتم مسئله ربا از میان می‌رفت.

تسنیم: مشکل بانک‌های اسلامی جامعه چیست؟

آیت‌الله سید علی‌اکبر قریشی: قانونی که آن زمان در بانک‌ها وضع شد در زمان حال وجود دارد اما مشکل کار این است که بانک‌ها به آن عمل نمی‌کنند و اگر عمل کرده و به‌صورت معامله شرعی در بیاورند مشکل به‌طور کلی حل می‌شود، بنابراین تأکید می‌شود که قانون کاملاً صحیح است اما مسئله در این است که بانک‌ها عملی به آن ندارند.

قوانین وضع‌شده در بانک‌داری اسلامی کاملاً قانونی و صحیح است

مشتری که سپرده‌ای در بانک می‌گذارد، بانک سود آن را تعیین می‌کند اما اصل سرمایه ثابت است اما از یک سو علی الحساب هم دارند و در آخر سود همه را حساب می‌کنند و خلاصه اینکه بانک‌داری اسلامی، کاری شدنی است و طوری نیست که نشود عمل کرد بنابراین امیدواریم بزرگان در این باره تلاش کنند که به بانک‌داری بدون ربا برسیم.

قانونی که در گذشته وضع کرده‌اند کاملاً صحیح و اسلامی است و باید موادی به آن اضافه کنند تا در مسئله سپرده گذاری و وام دادن، خود به خود آن قانون عمل شود تا مردم از این مشکل رهایی یابند.

تسنیم:با توجه به وضعیت جسمانی آیت‌الله مهدوی کنی رئیس مجلس خبرگان رهبری، به‌نظر شما با این شرایط چه‌کسی برای ریاست مجلس می‌تواند شایسته‌تر باشد؟

آیت‌الله سید علی‌اکبر قریشی: خداوند متعال به آیت‌الله مهدوی کنی شفا بدهد، مسئله جانشینی ایشان در اجلاسیه 12 شهریور در مجلس مطرح می‌شود، من فعلاً در این باره چیزی در نظر ندارم اما از گذشته‌ها احتمال می‌دهم که در این جریان آیت‌الله شاهرودی و یا آیت‌الله جنتی نامزد شوند تا با کسب آرا از مجلس به عنوان رئیس انتخاب شوند.

آیت‌الله مصباح یزدی و آیت‌الله خزعلی نیز برای این مسئولیت لایق و شایسته هستند اما آن دو بزرگوار به‌اندازه‌ای از لحاظ جسمانی ضعیف و کم‌طاقت هستند که حتی با عصا نیز به‌زحمت راه می‌روند، پس از این روی به نظر می‌رسد که نامزد ریاست مجلس نشوند.

تسنیم:با توجه به اینکه یکی از وظایف نمایندگان مجلس خبرگان رهبری نظارت بر عملکرد صدا و سیما است، شما عملکرد صدا و سیمای مرکز آذربایجان غربی را چگونه ارزیابی می‌کنید؟

آیت‌الله سید علی‌اکبر قریشی: در رأس صدا و سیمای آذربایجان غربی مدیر باکفایتی قرار دارد که من از هر لحاظ او را اصلح و لایق می‌دانم چون وی هر کاری که از دستش ساخته است در این حوزه انجام می‌دهد و در این رابطه جنبه‌های مذهبی را در تولید برنامه‌ها در نظر می‌گیرد.

عملکرد صدا و سیمای آذربایجان غربی مطلوب است

صدا و سیمای آذربایجان غربی در طول این سالیان پیشرفت داشته و امیدواریم بر اثر تلاش مسئولان امر بیش از این ترقی کند و به‌شکل ایده‌آل درآید و ذکر این نکته حائز اهمیت است که انتقادهایی که بر صدا و سیمای استان و سایر شهرستان‌ها می‌شود چندان وارد نیست چون منتقدان نمی‌دانند که ساخت برنامه‌های 24ساعته با در نظر گرفتن ملاحظات شرعی کار آسانی نیست.

کسانی که از دور نظاره‌گر برنامه‌های سیما هستند گمان می‌کنند ساخت برنامه آسان است اما وقتی وارد این حوزه شدند متوجه برخی مشکلات می‌شوند، بنابراین من در حد و اندازه خودم از عملکرد صدا و سیمای استان راضی هستم و از خداوند متعال توفیق موفقیت این رسانه ملی را از خداوند متعال مسئلت دارم.

گفت‌وگو: نصیبه نیکزاد

انتهای پیام/ب*

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
میهن
گوشتیران
triboon