زاکانی: تأملم برای نامزدی در انتخابات به‌خاطر دغدغه گفتمانی است نه فردی

زاکانی: تأملم برای نامزدی در انتخابات به‌خاطر دغدغه گفتمانی است نه فردی

خبرگزاری تسنیم: تاکنون حدود ۱۱۰ تن از پیش‌کسوتان واحد اطلاعات عملیات در دوران دفاع مقدس از علی‌رضا زاکانی برای حضور در انتخابات دعوت و اعلام حمایت کرده‌اند.

به‌گزارش خبرگزاری تسنیم، مسئول روابط عمومی انجمن پیش‌کسوتان واحد اطلاعات عملیات تهران عنوان کرد: تاکنون حدود 110 تن از پیش‌کسوتان واحد اطلاعات عملیات در دوران دفاع مقدس از علی‌رضا زاکانی برای حضور در انتخابات دعوت و اعلام حمایت کرده‌اند.

وی افزود: جمعی از فرماندهان و رزمندگان پیش‌کسوت دفاع مقدس که عمدتاً در واحد اطلاعات عملیات به انجام وظیفه می‌پرداختند، نظر به اهمیت انتخابات ریاست جمهوری پیشِ‌رو و تعبیر حماسه سیاسی مقام معظم رهبری از آن، با توجه به شرایط حساس امروز به این نتیجه رسیدند تا میان چهره‌های قابل‌طرح برای کاندیداتوری انتخابات ریاست جمهوری، فردی را به مردم شریف و انقلابی ایران اسلامی معرفی نمایند.
حمید سیدخلیلی اظهار داشت: ما معتقدیم همچنان‌که امام عزیزمان وصیت کرد ملاک انتخاب باید تقوا و جهاد در راه خدا باشد و افراد مجاهد در راه خدا بر دیگران که در خانه‌ها نشستند یا میدان مبارزه را اولویت ندانستند، ترجیح دارند و به‌مصداق "میزان حال فعلی افراد است" کسانی از ایشان مورد اعتمادند که همچنان در زندگی و عمل خود روحیه و فرهنگ بسیجی و جهادی را حفظ کرده باشند و آلوده ظواهر دنیا نشده باشند.

سیدخلیلی افزود: ما پس از چندین جلسه با دوستان و مشورت‌های متعدد در جمع‌بندی خود به برادر بسیجی و جانباز دکتر علی‌رضا زاکانی رسیدیم و معتقدیم زاکانی دارای ویژگی‌های مثبت امروز و فاقد ضعفهای امروز است. او را فردی پرکار و مدبّر، جوان و تحول‌گرا، مردمی و ساده‌زیست، ولایت‌مدار و انقلابی، مرد میدان مبارزه با فتنه و انحراف و فساد می‌دانیم که می‌تواند همچون زمان فداکاری در میدان سخت دفاع مقدس، در میدان دشوار سیاسی کشور نیز حماسه سازی کند. لذا حضور دکتر زاکانی در انتخابات ریاست جمهوری را وظیفه او و حمایت از او را تکلیف خود می‌دانیم.

این رزمنده دفاع مقدس اعلام کرد: تاکنون 110 نفر از فرماندهان و رزمندگان واحد اطلاعات عملیات از زاکانی برای حضور در انتخابات دعوت و اعلام حمایت کرده‌اند.

دیدار صمیمانه زاکانی و جلیلی در آستانه انتخابات ریاست جمهوری
دغدغه‌هایم با جلیلی کاملاً مشترک بود/ با حضور عناصری مثل جلیلی یک ائتلاف جدی شکل می‌گیرد

علی‌رضا زاکانی و سعید جلیلی دیدار و درباره مسائل مهم کشور در آستانه انتخابات گفت‌وگو کردند. در این دیدار دو طرف در خصوص دغدغه‌های نیروهای انقلابی با توجه به نیاز امروز کشور به گفت‌وگو نشستند.

علی‌رضا زاکانی و سعید جلیلی دیدار و درباره مسائل مهم کشور در آستانه انتخابات گفت‌وگو کردند.

بر این اساس در این دیدار دو طرف در فضایی صمیمانه در خصوص دغدغه‌های نیروهای انقلابی با توجه به نیاز امروز کشور به گفت‌وگو نشستند.

در همین حال پرویز سروری قائم‌مقام جمعیت رهپویان انقلاب اسلامی در گفت‌وگو با مهر، با اشاره به دیدار مشترک علی‌رضا زاکانی دبیرکل جمعیت رهپویان انقلاب اسلامی و سعید جلیلی دبیر شورای عالی امنیت ملی، با بیان اینکه در این دیدار صمیمانه در خصوص موضوع یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری، نیازهای امروز کشور و دغدغه‌های نیروهای انقلابی بحث و گفت‌وگو شده است، گفت: در این جلسه صمیمی هردوطرف بر پیگیری گفتمان انقلاب در انتخابات پیشِ‌رو تأکید کردند.

وی با مثبت ارزیابی کردن جلسه مشترک بین زاکانی و جلیلی گفت: جزئیات این جلسه در آینده و در صورت صلاح‌دید دو طرف بیان خواهد شد.

زاکانی: دغدغه‌های من با جلیلی کاملاً مشترک بود

علی‌رضا زاکانی دبیرکل جمعیت رهپویان در همایش "هفتمین رئیس جمهور در مسیر پیشرفت مقاومت و عدالت" در دانشگاه تربیت مدرس در پاسخ به سؤالی درباره دیدارش با سعید جلیلی اظهار داشت: در این جلسه مشترک دغدغه‌های گفتمانی نوع نگاه به جامعه و اولویت‌ها را ذکر کردیم و با توجه به شناختی که داشتم دغدغه‌های ما کاملاً با یکدیگر منطبق بود.

دبیرکل جمعیت رهپویان انقلاب اسلامی با بیان اینکه: "بنده معتقدم حضور چنین عناصری بستری را ایجاد می‌کند تا یک ائتلاف جدی و اساسی رقم بخورد"، گفت: در واقع این ائتلاف اساسی پایبند به ارزش‌های اسلام بوده خود را قائل به خدمت به مردم می‌کند لذا مباحث ما پیرامون این کلیات بود و بنده به جزئیات نمی‌پردازم.

/گزارش مشق حماسه دو/ حمایت زرشناس از زاکانی

مردم در مسائل فرهنگی از متولیان فرهنگ جلوترند

عصر روز پنج‌شنبه نشست «آسیب‌شناسی فرهنگی 34ساله انقلاب اسلامی» در سلسله نشست‌های مشق حماسه با حضور شهریار زرشناس، مجتبی شاکری، عباس فاطمی و یعقوب توکلی در مرکز فرهنگی سیّدالشهدا علیه السّلام برگزار شد.

مجتبی شاکری از جانبازان کشورمان و سخنگوی جبهه حماسه‌سازان انقلاب اسلامی از دیگر سخنرانان این برنامه بود.وی در ابتدا گفت: اگر به فرهنگ کشور نگاه نقطه‌ای کنیم یک نوع ارزیابی خواهیم داشت اما اگر نگاه جریانی داشته باشیم ارزیابی دیگری داریم. از طرف دیگر در ارزیابی دیگری می‌توانیم به لایه‌های مختلف ساخت فرهنگی توجه داشته باشیم، لایه اول ولی فقیه است، لایه بعدی کارگزاران انقلاب اسلامی هستند که باید بیشترین هماهنگی را با ولایت فقیه داشته باشند و لایه سوم نیز مردم هستند.

شاکری افزود: این نکته را هم عرض کنم که اصل کار جوامع مختلف این است که آن چیزی را که می‌خواهند انجام دهند تبدیل به هنجار می‌کنند. این کارشناس فرهنگی ادامه داد: به‌نظر می‌رسد همین مانایی انقلاب و اینکه توانست مقابل موج سنگین تهاجم فرهنگی بماند خودش کار بسیار مهمی است. درست است که وضع موجود مطلوب نیست اما آن چیزی که داریم از بطن فرهنگ برمی‌خیزد، ما از فرهنگ مگر چه می‌خواهیم، فرهنگی می‌خواهد کاری کند افراد از باطن به دین گرایش پیدا کنند.

شاکری در بخش دیگری از صحبت‌هایش گفت: اگر ما نقطه اصلی را مورد توجه قرار ندهیم و تنها به سیاست‌های دولت‌های مختلف بپردازیم باز هم ده سال آینده همین آسیب‌ها را مطرح می‌کنیم و هیچ پیشرفتی در امر فرهنگ نخواهیم کرد نقطه اصلی این است که نظام الهی مقابل نظام شیطانی ایستاده است حال اگر ویژگی‌های نگاه الهی و نگاه شیطانی را به‌شکل کلی بگویم چیزی حل نخواهد شد.

این جانباز کشورمان افزود: ما باید نظامات رفتاری را تبیین کنیم، این نگاه الهی مقابل نگاه شیطانی قرار گرفته است که در طول سال‌ها مدون شده است و سیستم کاملی برای خود چیده است. بنابراین نظام الهی باید مدون شود. این نظام الهی در قالب اخلاق، اعتقادات، شریعت و ... می‌آید، از دل این نظام یک امام به جلو می‌آید که باید در شخصیت همه ما تکثیر شود این نگاه به قرآن به دین به اسلام و ماجراهای مختلف وجود دارد که باید در همه ما تکثیر شود، ما باید عمیق‌تر از بحث در خصوص دولت‌های مختلف به نوع نگاه الهی بپردازیم. شاکری خطاب به علما گفت: علمای بزرگ در این عرصه باید ورود پیدا کنند و انقلاب اسلامی را مدد کنند. علما باید این نگاه را به هنرمندان ما بدهند، در این عرصه لایه اول یعنی مقام معظم رهبری کارهای مختلفی صورت داده است اما در لایه دوم کمتر چیزی می‌بینیم مثلاً شورای عالی انقلاب فرهنگی کجاست؟

سخنگوی جبهه حماسه‌سازان انقلاب اسلامی بیان کرد: ما ظرفیت‌های خوبی در جامعه داریم اما متولیان فرهنگی خیلی کم گذاشته‌اند، مردم ما خیلی جلوترند مثلاً در راهیان نور، اعتکاف ویا ماه رمضان فضای خوبی به‌وجود می‌آید.

این جانباز کشورمان در خصوص دلایل روحیه انقلابی مسئولان قبل از مسئولیتشان و دوری از این روحیه در زمان مسئولیت گفت: در زمان آقای صفار هرندی که کارگردان‌ها نزد مقام معظم رهبری رفتند یکی از کسانی که خیلی قوی و محکم حرف زد شمقدری بود، اما فاصله حرف تا عمل زیاد است، چیزی که خیلی مهم است حلقه‌ای است که این مسئولان دور خود جمع می‌کنند. کسی که مسئولیت می‌گیرد اگر حلقه‌ای را که شکل می‌گیرد و همین‌طور حرف‌های فرزندان انقلاب را نادیده بگیرد وضعیت به همین جا می‌رسد. در قرآن داریم که پیامبر برای همه اسوه است، اسوه بودن باید به همین شکل باشد و به این مدل برای دیگران تکثیر شود. مقام معظم رهبری برآمده از همین مدل است، نوع نگاه به جهان، نظام سلطه و همچنین سرمایه‌ای که خدا در اختیار ما گذاشته به‌گونه‌ای است که اگر ما خود را به این اسوه نزدیک کنیم هرکدام از افراد کشور می‌توانند آیینه‌دار این اسوه باشند، مسئولین ما باید یاد بگیرند مقام معظم رهبری را اسوه قرار داده نگاه ایشان را در خود تکثیر کنند.

شاکری در پایان در خصوص انتخابات ریاست جمهوری گفت: ما باید ببینیم افرادی که آمده‌اند در عرصه‌های مختلف کشور اظهارنظری کردند یا نه و آیا می‌توان از آنها برخوردی در قبال آن اتفاقات دید، با این نگاه بسیاری از این افراد مردود می‌شوند. همچنین بین کسانی که باقی مانده‌اند باید ببینیم چه‌کسانی دیر به اصل ماجرا رسیده‌اند و نمره کافی نیاورده‌اند، با این نگاه نیز بخش دیگری از کاندیداها حذف می‌شوند. همچنین برخی از این افراد که از همان ابتدای اتفاقات انقلاب اظهار نظر کرده‌اند اظهار نظر کامل و خوبی از خود بروز نداده‌اند که این افراد نیز به‌خاطر نمره کمشان مردود می‌شوند. زمانی که تمام این افراد را کنار بگذاریم بین چهره‌هایی که برای انتخابات آمده‌اند من به آقای زاکانی رسیده‌ام. اداره کردن فضای دانشگاه‌ها در شرایط دوره دوم خرداد و انقلابی‌ نگه‌داشتن آنها کار ساده‌ای نبود. وی زندگی شفافی دارد و او کسی است که برای حضور در جبهه‌ها شناسنامه خود را تغییر داد. همچنین در ماجرای کوی 78 زمانی که می‌خواست از دیوار پایین بپرد پایش شکست اما با همان پای شکسته مقابل مخالفان ایستاد و گفت: نمی‌گذارم به‌سمت بیت مقام معظم رهبری حرکت کنند.

یعقوب توکلی مورخ و کارشناس فرهنگی سومین سخنران این برنامه بود. وی ابتدا مهم‌ترین مسئله این‌گونه بحث‌ها را عدم‌تعارف و نمایش بحران اصلی کشور در عرصه فرهنگی دانست و ادامه داد: در جریان انقلاب اسلامی ما از یک دیکتاتوری یک‌جانبه که همه چیز را سعی می‌کرد در مشت خود نگه دارد عبور کردیم، پس از انقلاب اسلامی این دیکتاتوری را شکستیم و برای هرکدام از ارکان‌ اجرایی توزیع حداکثری قدرت داریم. از طرفی نسبت به ساختارهای گذشته بی‌اعتماد بودیم بنابراین برای هرکدام از بخش‌ها یک سازمان موازی نیز ایجاد کردیم اما بعدها فهمیدیم این توزیع حداکثری مشکلاتی دارد بنابراین سعی کردیم این دستگاه‌های عریض و طویل را کم کنیم. اما این امر تنها در دو سه دستگاه اجرا شد مثلاً تمام قدرت اجرایی در دولت متمرکز شد، نیروهای امنیتی داخل شهر نیز در نیروی انتظامی متمرکز شدند، اما به‌خصوص این دستگاه‌های موازی در عرصه فرهنگی جمع نشدند بنابراین تکثّر فرهنگی به‌دلیل وجود دستگاه‌های موازی فرهنگی به‌وجود آمد. به همین دلیل در بسیاری از فعالیت‌های فرهنگی به‌سادگی آسیب می‌بینیم.

توکلی در بخش دیگری از صحبت‌هایش با توجه به وضعیت کلی دشمن گفت: دشمنی مال امروز و دیروز نیست، وقتی به گذشته طولانی نگاه می‌کنیم مثلاً آنچه در آثار گوته هست را می‌بینیم مشاهده می‌کنیم که بسیاری از تهاجم‌های فرهنگی این دوره به آثار آن زمان برمی‌گردد یعنی این تقابل به‌خصوص در عرصه تفکر و فرهنگ بسیار قدیمی و عمیق است. این نبرد هم‌اکنون نیز به‌شکل عمیق در دانشگاه‌ها وجود دارد.

مورخ کشورمان ادامه داد: یک مشکل ما ایرانیان این است که در کارها قدرت تداوم نداریم مثلاً یک دوره‌ای بوعلی وجود داشت اما پس از بوعلی شیب به‌سمت سقوط می‌افتد سپس می‌رسیم به خواجه نصیر اما پس از خواجه نصیر می‌بینیم کسی مثل او نداریم، در عرصه نظامی هم همین‌طور است. توکلی با توجه به شرایط فرهنگی قبل از انقلاب افزود: علامه طباطبایی مجموعه شاگردانش را جمع کرد و مقابل حلقه‌های فکری آن زمان ایستاد اما پس از وی کدام‌یک از متفکران حلقه‌ای را جمع کردند که مقابل جبهه فرهنگی غرب بایستند. غرب را نقد کرده‌ایم اما یک حلقه‌ای که بتواند تولید فکر کند نداریم.

توکلی با اشاره به برخی ضعف‌های دستگاه‌های گوناگون افزود: از طرفی دیگر در چند سال اخیر یاد گرفته‌ایم که همه چیز را به مقام معظم رهبری ارجاع دهیم، این چه ظلمی است که به ایشان می‌کنیم. استاد برجسته تاریخ ادامه داد: کاری که باید انجام گیرد این است که به کلمه توحید و توحید کلمه برگردیم. وی ادامه داد: در وضعیتی که هجوم صورت می‌گیرد عرصه‌های گوناگونی که در آنها تهاجم صورت گرفته یک همگونی دارند اما در این سو در دفاع همگرایی نداریم الآن مثل جنگ می‌ماند که افراد پشت جبهه نمی‌دانند باید آتش تهیه بریزند؛ تک‌تیرانداز وارد عمل شود یا توپخانه بمباران کند، ما باید متفکرانمان را جمع کنیم،‌ نیروهای لازم را تولید کنیم و به یک وحدت رویّه برسیم.

توکلی در بخشی از صحبت‌هایش به مشکلات کشور که رئیس جمهوری آینده باید به آنها توجه کند اشاره کرد. وی گفت: یکی از مشکلات اساسی ما اخلاق در کشور است، مشکل اساسی دیگر مشکل اقتصادی است، این بحران زندگی را برای بسیاری سخت کرده است مشکل اقتصادی هم داخلی است و هم خارجی.

توکلی ادامه داد: نماینده روسیه اذعان کرده است که جنگ علیه سوریه جنگ علیه ایران است. ما در کشورهای مختلف در تنگنا هستیم، در عرصه سیاست خارجی در موضوع هسته‌ای نیز با بحران مواجه‌ایم، کنار همه این موارد یک پدیده نیز در سال 88 اتفاق افتاد و آن هم شکاف اجتماعی است، رئیس جمهور آینده وظیفه دارد این شکاف اجتماعی را پر کند. توکلی در پایان گفت: ما یک مشکل بین دوستان مذهبی داریم و آن عُجب است، این عُجب موجب شده که گروهی از ما جدا شوند، کسی که به‌عنوان رئیس جمهور می‌آید باید به همه این عرصه‌ها توجه کند، همچنین ما باید به‌طور جدی به نخبگان بازگردیم.

در ادامه این نشست، شهریار زرشناس عضو هیئت علمی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی و از منتقدین جدی آموزه‌های اومانیستی غرب، به تقسیم دوره‌های فرهنگی بعد از انقلاب پرداخت و با محور بررسی چگونگی تهاجم فرهنگی و غفلت از این مهم در رفتار مسئولین مباحث خود را خاتمه داد.
وی در تقسیم‌بندی دوره‌های فرهنگی 34ساله انقلاب، با توجه ویژه به سال 84 گفت: انتظار داشتم تا با آمدن احمدی‌نژاد تغییرات حداقلی در عرصه فرهنگ محقق شود؛ چند نامه هم به او نوشتم و حتی سراغ وزیر مربوطه هم رفتم، اما باز هم اتفاقات مدّنظرم رخ نداد.
زرشناس ضمن مطالبش گفت: تنها دلیل حضور من در این نشست، در این برهه خاص زمانی کشور، آن است که رئیس جمهور انتخابی آینده حداقل 40 درصد شرایط فرهنگی فعلی را تغییر دهد و امیدوارم فضایی در کشور ایجاد شود که استراتژی فرهنگی انقلاب سامان یابد و مبنای حرکتی نهادهای اجرایی کشور قرار گیرد.

زرشناس همچنین حمایت خود را از نامزدی علی‌رضا زاکانی اعلام کرد.

فاطمی، محقق و کارشناس فرهنگی به سخنرانی پرداخت. وی یکی از معضلات اصلی انقلاب اسلامی را فقدان مشق در حوزه‌های مختلف دانست. وی افزود: در طول 34 سال دوره‌های مختلف فرهنگی را پشت سر گذاشتیم و به نقطه‌ای رسیدیم که مطلوب نبوده است، اگرچه به‌لطف خدا و رهبری امام خمینی که انقلاب فرهنگی را ایجاد کرد حرکت ما فرهنگی بوده است اما آنچه به چشم می‌خورد نبود هم‌افزایی مناسب و یک قرارگاه مرکزی در عرصه فرهنگی است مثل زمان جنگ که یک قرارگاه مرکزی داشتیم امروز هم باید همین‌گونه باشد.

فاطمی در بخش دیگری از صحبت‌هایش اشاره کرد: نکته‌ای که باید به آن اشاره کنیم شرایط اول انقلاب است، شرایط اول انقلاب جامعه را به دو دسته تقسیم کرد یک دسته کسانی که آماده جانفشانی بودند، میان این افراد دانشجویان انقلابی نیز بودند که به جنگ و جهاد و سپس به جهاد سازندگی رفتند و سعی کردند برای انقلاب مفید باشند اما کنار این افراد کسانی بودند که نفوذی در جریان دانشجویی به‌حساب می‌آمدند و در حلقه‌های دانشجویی وارد شدند. خوب، نیروهای انقلابی به جانفشانی پرداختند اما نیروهایی به علم‌اندوزی و همین‌طور ثروت‌اندوزی پرداختند، همین افراد مسئولیت‌های فرهنگی سال‌های بعد را به‌عهده گرفتند.

وی در بخش دیگری از صحبت‌هایش گفت: از نظام آموزش و پرورش نیز نباید غفلت کنیم که در همان ابتدا با مشکلات عدیده‌ای روبه‌رو شدیم، تمام مدیران بعدی نیز که آمدند یا به فکر اصلاح نظام آموزشی نبودند ویا فرصت این کار را نداشتند.

این کارشناس فرهنگی افزود: کاری که دشمن در 34 سال کرده تغییر نگاه مدیران بود، مدیران را به مسائلی پیش‌افتاده سرگرم می‌کردند و خودشان به اصل ماجرا می‌پرداختند مثلاً حوزه هنری درست شد تا سینما را درست کند، اما می‌بینیم که تمام خط‌شکنی‌ها در همان دوره که یک رئیس مذهبی و روحانی بود اتفاق افتاد. دشمن با تغییر نگاه مدیران جهت دیدشان را عوض می‌کند، من هنوز هم قائلم باید یک اتاق فکر واحد در عرصه فرهنگ شکل بگیرد.

فاطمی بیان کرد: از طرفی دیگر بودجه کشور در فرهنگ بسیار ناچیز است در طول این 34 سال هیچ‌گاه بودجه‌ای کافی و کامل در اختیار فرهنگ قرار نگرفته است اما همین بودجه اندک نیز بین دستگاه‌های متعدد خرد شده است.

این محقق عرصه دفاع مقدس افزود: مسئولان دو دسته‌اند یک دسته نگاه ابزاری به فرهنگ دارند بنابراین پول‌های کلان خرج می‌کنند تا بازیگران را جذب کنند، یک عده نیز احساس کمبود می‌کنند و فکر می‌کنند باید با یک هنرمند بنشینند تا ارزش پیدا کنند، نتیجه آن  هم می‌شود همین ماجرایی که برای آقای مشایی اتفاق افتاد.

وی در خصوص انتخابات ریاست جمهوری و دولت آینده گفت: به‌نظر من دولت باید سعی کند قانون را اجرا کند.

فاطمی در پایان گفت: کسی که می‌خواهد خدمت به مردم کند باید اهل فرهنگ باشد، بنابراین من بسیار به آقای زاکانی امید دارم. امیدوارم گره کشور به‌دست آقای زاکانی حل شود. او بسیار اهل انقلاب، دلسوز است از طرفی نیز بسیار اهل بینش است.

سلسله نشست‌های مشق حماسه توسط مرکز فرهنگی سیّدالشهدا علیه السّلام تشکیل می‌شود که نشست آسیب‌شناسی فرهنگی 34 سال انقلاب اسلامی دومین نشست از این مجموعه است.

زاکانی: تأملم برای نامزدی در  انتخابات دغدغه گفتمانی است نه فردی 

علی‌رضا زاکانی دبیرکل جمعیت رهپویان انقلاب اسلامی عصر امروز (پنج‌شنبه) در همایش «هفتمین رئیس‌جمهور در مسیر پیشرفت مقاومت و عدالت» که از سوی اتحادیه انجمن‌های اسلامی دانشجویان مستقل در دانشگاه تربیت مدرس برگزار شد، اظهار داشت: انتخابات ریاست جمهوری یک فرصت بسیار بزرگ برای تحول در کشور است؛ هرچند که مخالفان و دشمنان نگاه تهدیدی به این موضوع دارند امّا ما نیز یک نگاه فرصتی به انتخابات داریم.

دبیرکل جمعیت رهپویان یادآور شد:‌ اگر به انتخاب رؤسای جمهوری گذشته توجه شود خواهید دید که هر انتخابی منجر به یک تحول بزرگ در کشور شده است. هاشمی در بعد از دفاع مقدس و در دوران سازندگی و خاتمی نیز در دوره اصلاحات و نیز احمدی نژاد در دوره اخیر سبب تغییرات چشمگیری فارغ از درستی یا نادرستی آن شدند.

وی افزود: تغییراتی که بعد از موفقیت هاشمی و خاتمی در کشور به راه افتاد  اشکالات بسیار اساسی را به‌خاطر بهره‌مندی از الگوی غلط در واقع گرته برداری از الگوی توسعه غربی ایجاد کرد. همچنین احمدی‌نژاد نیز در سال 84 تغییرات گسترده‌ای را در کشور دنبال کرد که دارای محاسن و معایبی بود.

مشکل کار هاشمی و خاتمی مبنایی بود

نماینده مردم تهران تصریح کرد: در واقع همه این دوره‌ها دارای محاسن و معایب هستند اما اشکال ما به دوران هاشمی و خاتمی مبنایی است و در واقع این دو به کشور به‌واسطه انحراف در جهت‌گیری‌ها آسیب زدند.
زاکانی خاطرنشان کرد: اشکال جدی احمدی‌نژاد این بود که بر شعارهایش باقی نماند و به آن چارچوب نظری که در اصول اصول‌گرایی مطرح شد پایبند نبود؛ در واقع تفاوت آن 16 سال با این 8 سال این بود و اگر هاشمی و خاتمی موفق می‌شدند به‌صورت کامل مبانی مورد نظر خود را پیاده کنند انقلاب را از درون تهی و آسیب جدی به بنیان آن می‌زدند اما احمدی نژاد هروقت به مبانی نظری درست اصول‌گرایی عمل نکرد آسیب اساسی زد.

مشکل احمدی‌نژاد عدم‌پایبندی به شعارهایش

نماینده مردم تهران در مجلس با تأکید بر اینکه: "هرگاه آن الگوهای غلط غربی در جامعه پیاده شود همان آسیب‌ها را خواهیم داشت"، یادآور شد: اما در دوره احمدی‌نژاد عدم‌عمل به چارچوب نظری و الگوی اصول‌گرایی مشکلاتی ایجاد کرد و در واقع هرجا که به این چارچوب اصول‌گرایی عمل شد توفیقات جدی داشته‌ایم.

وی با بیان اینکه انتخابات ریاست جمهوری انتخابات بسیار مهمی است که تأثیرات جدی در تمام سطوح جامعه می‌گزارد، گفت: اگر ما درست و به‌اقتضای نیاز انقلاب و براساس اصول تصمیم‌گیری کنیم حتماً می‌توانیم در این تحول گام بلندی برداریم.

الگوی هاشمی و خاتمی کشور را از اهداف انقلاب دور می‌کند

دبیرکل جمعیت رهپویان ادامه داد: اگر به خاتمی و هاشمی اعتراض می‌کنیم به این دلیل است که نقشه راهشان انقلاب را به غایتی که امام خمینی(ره) آن را از ویژگی‌های انقلاب می‌داند نمی رساند و مسیر دیگری برای ما به وجود می‌آورد که حتماً از اهداف انقلاب دور می‌ماندیم.

وی با تأکید بر اینکه: "این انقلاب امروز در ادامه راه است"، اظهار داشت: به‌تعبیر مقام معظم رهبری تکامل انقلاب در 5 مرحله انقلاب اسلامی، نظام اسلامی، دولت اسلامی، جامعه اسلامی و تمدن اسلامی است و ما در این مسیر وظایفی اساسی و جدی را به‌عهده داریم.

کشور نیاز به نقشه راهی دارد که ما را به قله افتخار برساند

زاکانی یادآور شد: برای طی کردن این مسیر نیاز به یک شناخت درست از صحنه، یک برنامه مشخص و یک نقشه راه صحیح داریم که ما را به قله افتخار برساند.

دبیرکل جمعیت رهپویان با تأکید بر اینکه: "34 سال گذشته عبرت‌آمیز بوده و تجربه گرانبهایی را برای ما فراهم کرده است"، گفت: ما برای آینده انباشت بزرگی از تجربه‌های گرانبها و عبرت‌های اساسی داریم.

وی با بیان اینکه در زمان هاشمی الگوی توسعه غربی در کشور پیاده‌سازی شد، تصریح کرد: ما امروز مقابله جدی حق و باطل را داریم و دنبال جهانی‌شدنی هستیم که قرآن وعده آن را داده است و انقلاب اسلامی مسئولیت خطیری برای مقدمه‌سازی ظهور منجی بشریت به‌عهده دارد.

زاکانی با تأکید بر اینکه: "در مقابل ما نظام سلطه نیز دنبال جهانی‌سازی است"، گفت: نظام سلطه تلاش می‌کند جهان را به‌عنوان دهکده جهانی در اختیار بگیرد و حاصل 300 ــ 400 سال تلاش مستمر خود را در غارت اموال ملل دیگر ببیند.

دبیرکل جمعیت رهپویان ادامه داد: رئیس جمهور فعلی آمریکا نیز برای دست یافتن به این مسئله در شرایط فعلی ایران را تهدید اتمی کرد و به‌نظر می رسد آنها از هیچ جنایتی فروگزار نیستند.

وی با بیان اینکه: "در این جهانی‌شدن و جهانی‌سازی که نظام سلطه می‌خواهد بر ما تحمیل کند برای مسیر رشد خود نیاز به یک الگو داریم"، گفت: طبیعی است که نمی‌توان از الگوهای غربی استفاده کرد و اشکال گذشته نیز در همین مسئله است لذا باید از اساس نگاه را تغییر داد و از حوزه معرفت‌شناسی شروع کرد.

کشور باید بر مدار اندیشه و الگوی پیشرفت اسلامی ساخته شود

زاکانی با تأکید بر اینکه در الگوی دیکته شده توسط نظام سلطه در ابعاد اقتصادی، فرهنگی، اجتماعی، سیاسی و امنیتی مسیر غربی شدن وجود دارد، گفت: آنچه اندیشه انقلاب اسلامی مطرح کرد و توانست نوع نگاه معرفت‌شناسانه‌اش به انسان، جهان و خدای عالم و اثراتش را در زندگی فردی و اجتماعی مردم معرفی کند بسیار متفاوت از نگاه و الگوی غربی است.

دنبال فردی هستیم که بتواند پرچم‌دار این گفتمان باشد

دبیرکل جمعیت رهپویان ادامه داد: دغدغه جدی بنده برای تأمل در حضور در صحنه این است که کشور ما باید بر مدار اندیشه و نقشه راه صحیح و در واقع الگوی پیشرفت اسلامی ساخته شود و اولین دغدغه ما دغدغه گفتمانی است یعنی ما از فرد شروع نمی‌کنیم بلکه توجه به جنبه گفتمانی کار داریم و با ترغیب و ترویج آن در جامعه دنبال فردی هستیم که بتواند پرچم‌داری این عرصه را در دست خود بگیرد و این مسیر را با حفظ کردن از آفت‌های غربی دنبال کند گرچه در خصوص دستاوردهای بشری از جمله دستاوردهای غرب نیز بهره‌مندی گزینشی فراخور همخوانی آن با مبانی و نقشه راه صحیح یعنی گفتمان پیشرفت خواهیم داشت.

وظیفه داریم همه شعارهای انقلاب را در جامعه دنبال کنیم

نماینده مردم تهران در مجلس اظهار کرد: ما ابتدا اندیشه و راه درست را ترویج کردیم و در واقع بر این باوریم هرکس در این مسیر حرکت نکند کشور دچار مشکل خواهد شد؛ امروز موظفیم همه شعارهای انقلاب اسلامی را با همان نقشه راه درست در جامعه دنبال کنیم.

وی بر همین اساس به منشور واحد و چارچوب مشخص اصول‌گرایی اشاره و اضافه کرد: اگر ما تنها به یک بُعد نگاه کنیم به این منشور آسیب وارد می‌شود در واقع تنها توجه به یکی از ابعاد سیاسی، اجتماعی یا اقتصادی ما را از توجه مناسب به همه امور باز خواهد داشت و در حقیقت  این هم یکی از مسئله‌هایی است که در 34 سال گذشته از آن آسیب خورده‌ایم.

زاکانی با بیان اینکه در این مسیر سلسله ضرورت‌هایی وجود دارد که بیش از 20 مسئله است، اظهار داشت: بنده 18 مورد آن را در مشهد برشمردم.

10 خط‌مشی اصلی برای ایجاد تحول در کشور

دبیرکل جمعیت رهپویان بر همین اساس 10 خط‌مشی اصلی را مدّنظر قرار داد و گفت: معتقدیم اولین رویکرد تحولی در جامعه باید تحت عنوان نوسازی فرهنگی، معنوی و اخلاقی رقم بخورد؛ دومین مسئله عدالت‌محوری و مبارزه واقعی با فقر، فساد و تبعیض است.

وی در ادامه به جهاد علمی اشاره کرد و گفت: همچنین شکوفایی اقتصادی و توسعه رفاه اجتماعی، ارتقای سلامت جامعه و تعمیق امنیت در حوزه اجتماعی، اقتصادی، سیاسی، فرهنگی و دفاعی از دیگر مسائل در این خط‌مشی‌ها به‌شمار می‌رود.

زاکانی بر توسعه آزادی، آزادی‌خواهی و احترام به حقوق شهروندی تأکید کرد و گفت: همگرایی و تعامل سازنده و متقابل با سایر قوا و کمک به آنها برای انجام بهتر مسئولیت‌ها و تعامل‌گرایی عزت‌مدارانه در عرصه بین‌المللی و کمک به مسلمانان و مستضعفین جهان از دیگر خط‌مشی‌ها است.

این نماینده مجلس درعین‌حال دقت در مبانی و استخراج نظریه‌های مبنا در حوزه‌های تخصصی و اتکا به این نظریه‌های مبنا در هر حوزه، تشریح وضع موجود و ترسیم وضع مطلوب و رعایت راهبرد دقیق و تنظیم برنامه مناسب برای تحول را نکات مهم در کشور دانست که کار بنیانی در آن سالیان سال کار می‌برد.

با حفظ عزت و تعامل سازنده جایگاه وسیع جهانی خود را کسب ‌کنیم

وی در ادامه به موضوع سیاست خارجی اشاره و تصریح کرد: بنده معتقدم راهبرد دهم راه‌حل جدی ما در مسئله سیاست خارجی است که با این روش هم با بهره‌مندی از اصول حکمت و مصلحت، عزت خود را حفظ خواهیم کرد و هم با الهام‌بخش بودن برای مسلمین و مستضعفین و تعامل سازنده با سایر کشورها جایگاه رفیع جهانی خود را کسب می‌کنیم.


با همه کشورها به‌جز خط قرمزها تعامل‌گرایی عزت‌مدارانه خواهیم داشت

دبیرکل جمعیت رهپویان با تأکید بر اینکه: "ما با همه کشورها الّا خطوط قرمز قطعی مثل رژیم نامشروع صهیونیستی ویا سایر خطوط قرمز مثل آمریکا که در واقع این خط قرمز به‌خاطر جنایت‌ها و بدخواهی‌های سردمداران این کشور ایجاد شده تعامل‌گرایی عزت‌مدارانه داریم"، اظهار داشت: در عرصه‌های جهانی فرصت‌های بسیار زیادی وجود دارد که نسبت به آنها بی‌دقتی می‌شود.

نمی‌گذاریم دیگران میراث گرانبهای دانش هسته‌ای را به یغما ببرند

زاکانی در ادامه با اشاره به موضوع انرژی هسته‌ای یادآور شد: این میراث گرانبها متعلق به همه ملت ایران بوده نمی‌گذاریم که دیگران آن را به یغما ببرند.

وی بر همین اساس دستاورد هسته‌ای را از نظر دانش و فن‌آوری بسیار مهم دانست و گفت: خود مسئله هسته‌‌ای مهم است و راه را برای سایر علوم باز می‌کند و در واقع تعطیل شدن آن، همه سرمایه‌های دانش ملت ایران را بر باد می‌دهد از این‌رو باید گفت چه تضمینی وجود دارد که اگر در این حوزه ما را به سازش وادارند در حوزه‌های دیگر علوم و فن‌آوری نیز برای عقب‌نشینی فشار نیاورند.

عضو هیات رئیسه انجمن علمی پزشکی هسته‌ای کشور ادامه داد:‌ بنده با توجه به تخصصم به‌صورت ملموس دیدم در سال 86 به‌واسطه تحریمی که در بخش رادیودارو به‌وجود آمد عملاً جان صدها هزار ایرانی بیمار به بازی گرفته شد و در واقع در حال حاضر با نوآوری دانشمندان ایرانی این محدودیت جبران شده است.

زاکانی با تأکید بر اینکه خوی زیاده‌طلبی آنها در گذشته معلوم بود و اکنون آشکارتر شده است، افزود: در واقع داشتن چنین توانمندی‌ برای ما جنبه بازدارندگی نیز دارد.

اگر قرار بود ملت از حق هسته‌ای بگذرند 8 سال جنگ نمی‌کردند

دبیرکل جمعیت رهپویان انقلاب اسلامی گفت: در پاسخ به آنها که بحث سازش را مطرح می‌کنند باید گفت اگر این ملت قرار بود از حق مسلم خود بگذرد 8 سال مقابل عراق که همه شما  پشت سرش بودید کوتاه می‌آمد.

وی با تأکید بر اینکه: "اگر ما یک قدم عقب‌نشینی کنیم و خط سازش را بپذیریم نه‌تنها مشکل ما حل نمی‌شود بلکه صدچندان خواهد شد"، افزود: همان‌گونه که در سال 80 این مسیر طی شد اما با وجود سازش و تعطیلی سانتریفیوژهای تحقیقی کشور توسط رئیس جمهور وقت آمریکا محور شرارت لقب گرفتیم، ازاین‌رو باید گفت ما در یک برهه تاریخی حساس هستیم و نسبت به این رخداد بزرگ مسئولیت‌هایی بزرگ به‌عهده داریم.

در ادامه جلسه دانشجویی از زاکانی در خصوص پیوستنش به ائتلاف‌ها پرسید که وی پاسخ داد: جهت‌گیری اصول‌گرایانه کشور را باید حفظ کرد، اگر مخالفین این جهت‌گیری یعنی دوم خردادی‌ها، هاشمی و در واقع عناصری که به انحراف مشهورند تهدیدی برای جهت‌گیری کشور باشند معتقدیم اصول‌گرایان باید با هم وحدت کنند در غیر این صورت اصول‌گرایان می‌توانند با یکدیگر رقابت کنند البته باید منتظر ماند و در حال حاضر برای قضاوت زود است.

از ائتلاف با کسی که بر ادبیات گفتمانی تأکید داشته باشد استقبال می‌کنم

دبیرکل جمعیت رهپویان بر همین اساس ائتلاف را این‌گونه عنوان کرد که باید بین افراد مشترکاتی باشد، و افزود: اگر کسی باشد که با چنین ادبیات گفتمانی که بنده به آن تأکید دارم به صحنه بیاید از ائتلاف با چنین فردی استقبال خواهم کرد.

تکذیب اخبار منتشر شده توسط برخی رسانه‌ها

وی در پاسخ به مطلبی مبنی بر اینکه: "برخی از سایت‌ها به‌نقل از شما زده بودند که ائتلاف ذبح کردن حق مردم است"، گفت: بنده از خواندن این متن متحیر شدم و در واقع چنین مطلبی را عنوان نکردم بلکه قائل به خط‌مشی هستم و مطالب را اکنون راجع به ائتلاف بیان کردم. باید دید ائتلاف با چه‌کسی انجام می‌گیرد و اساساٌ این ائتلاف چه کمکی به تحقق آرمان‌ها و اهداف انقلاب اسلامی دارد.

هفت گروه تخصصی برنامه حوزه‌های مختلف را تدوین می‌کنند

زاکانی در ادامه سخنان خود در خصوص برنامه‌هایش برای دولت آینده اظهار داشت: 7 گروه تخصصی را راه‌اندازی و دنبال کردیم و در واقع دوستان حوزوی و دانشگاهی با کمک یکدیگر به عرصه‌های مختلف  فرهنگ، اقتصاد، اجتماع، علم و فناوری و سیاست داخلی و خارجی و حوزه حقوقی و قضایی ورود و برنامه‌هایی را تدوین کرده‌اند.

اگر کسی پیش از انتخابات کابینه‌اش را معرفی کند اشتباه کرده است

دبیرکل جمعیت رهپویان با بیان اینکه اگر امروز کسی بگوید کابینه‌ام چه‌کسانی هستند حتماً دچار اشتباه شده است، گفت: هر فردی که وارد صحنه می‌شود باید به‌جای معرفی کابینه حامیان فکر و برنامه‌اش را مشخص کند تا برای جامعه شناخته شوند.

وی با تأکید بر اینکه شاید شایستگانی باشند که اکنون کنار فرد دیگری قرار گرفته‌اند، گفت: نباید بعد از پیروزی تنها از اطرافیان در مسئولیت‌ها استفاده کرد و انحصاری کردن این امر در واقع اشتباهی بود که در زمان هاشمی، خاتمی و احمدی‌نژاد رخ داد.

معرفی کابینه قبل از پیروزی خلاف شایسته‌سالاری است

زاکانی با تأکید بر اینکه باید حامیان تفکر و اندیشه خود را به دیگران معرفی کرد، اظهار داشت: معرفی دولت باید بعد از پیروزی باشد چرا که این اقدام قبل از پیروزی خلاف شایسته‌سالاری است لذا می‌بایست نامزدها حامیان خود را معرفی نمایند ولی بعد از پیروزی بر اساس شایسته‌سالاری و به‌صورت فرآیندی بهترین‌ها را برای تصدی امور معرفی نمایند.

اختلاف ما با اصلاح‌طلبان مبنایی است نه کارکردی

دبیرکل جمعیت رهپویان در واکنش به سؤال دانشجویی مبنی بر اینکه اصلاح‌طلبان اختلاف کارکردی با اصول‌گرایان دارند نه اختلاف مبنایی، بیان داشت: اساساً ما یک اختلاف مبنایی با اصلاح‌طلبان داریم و با توجه به نگاه غربی آنها محور قرار دادن اصلاح‌طلبان جفایی بزرگ در مسیر اسلامی شدن جامعه است.

دفاعیات عبدالله نوری در دادگاه مانیفست اصلاح‌طلبان شد

زاکانی ادامه داد: مانیفست اصلاحات مربوط به گنجی و دفاعیات عبدالله نوری در دادگاه و کسانی دیگر است که گرفتار نهضت ترجمه‌ایی بودند و سراسر آن پر از اختلافات جدی با مبانی اعتقادی و ارزشی ما است.

نماینده مردم تهران تصریح کرد: در این منشور آرمان‌های امام مورد هجمه قرار گرفته و در واقع اصل نظام زیر سؤال رفته است، به‌نظر شما نگاه سکولاریستی به مبانی نظام اختلاف کارکردی به‌شمار نمی‌رود؟ آنها محور اساسی انقلاب اسلامی را که ولایت فقیه است، مورد هجمه قرار دادند لذا این اختلاف کارکردی نیست ویا سایر اموری که هریک منشأ اشکالات اساسی شد.

وی در ادامه به بیان برنامه‌های شفاف اشاره کرد و گفت:‌ باید تیم حامی را به‌خوبی معرفی کرد و ممکن است وزرا از همین تیم حامی باشند اما بیان بنده این است که تنها از اطرافیان خود استفاده نمی‌کنیم بلکه هر اهل اندیشه‌ای تا اندازه‌ای که می‌تواند باید در سرنوشت کشورش مؤثر باشد.

مطیع رهبری، فرزند مجلس و خدمت‌گزار مردم هستم

زاکانی با تأکید بر اینکه: "افتخارات بزرگی که کسب کرده‌ایم استثناهایی است که به‌دلیل ظرفیت بزرگ انقلاب به‌وجود آمده‌اند"،‌ گفت: بنده خود را مطیع رهبری، فرزند مجلس و خادم و خدمت‌گزار مردم می‌دانم و تا نهایت توانم در این راستا در صحنه‌های مختلف انقلاب حاضر خواهم بود.

این نماینده مجلس در ادامه با اشاره به جنبه سلبی و ایجابی مجموعه اقتصادی کشور که در یک بسته مطرح می‌شود، اضافه کرد: مهار تورم و ایجاد ثبات اقتصادی و ثبات قیمت‌ها کنار مبارزه با سودجویان و مفسدان ضرورت اولی است ضمن این که توجه به تولید در کشور و در واقع توجه به رونق اقتصادی با بهره‌گیری از ظرفیت مردمی و با چارچوب‌بندی مشخص همراه  توزیع مناسب ثروت نیز مورد نظر هست و در این مسیر اصلاح قوانین، روش‌ها و اهتمام بر ایجاد فرهنگ درست کار و تلاش در جامعه و تحول در زیرساخت‌ها ضروری است.

وی گفت: با مرور مطالب مختلف در زمینه اقتصادی به راهبردهایی جدی رسیدیم و بر همین اساس موضوعاتی را در کشور هدف‌گذاری کردیم که همراه برنامه‌های آن در آینده منتشر خواهیم کرد.
زاکانی با تأکید بر مواجهه با برخی مسائل از جمله مفاسد اقتصادی گفت: پاک بودن کفایت نمی‌کند و دولت آینده باید فسادستیز باشد.

نماینده مردم تهران در پاسخ به سؤال دیگری در خصوص یارانه‌ها اظهار داشت: هدفمندی یارانه و اصلاح اقتصادی از آرزوهای کسانی است که شرایط بهتر را دنبال می‌کنند اما یکی از مشکلات ما در این حوزه به بی‌قانونی بازمی‌گردد و از این منظر ما هفت گام را در خصوص یارانه‌ها مدنظر قرار دادیم.

وی یادآور شد: معتقدم در بازه زمانی مناسب باید مقدمات مرحله دوم هدفمندی فراهم شود و در واقع در این خصوص باید جامعه هدف را به‌خوبی شناخت و مطابق با نیازهای هر بخش خدمات و پول داد اما در حال حاضر این پول بین صد در صد جامعه توزیع می‌شود که این عین بی‌عدالتی است.

تضمین پایبندی کاندیداها به شعارهای‌شان شناخت سابقه 34 سال گذشته آنها است

زاکانی در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه: "یکی از اشکالات احمدی‌نژاد پایبند نبودن به شعارهایش بود، چه تضمینی وجود دارد که سایر کاندیداها به‌خصوص شما روی شعارهایتان پایبند باشید؟"، گفت: باید دید افراد در گذشته چقدر به تعهدات خود وفادار بود‌‌ه‌اند و در این 34 سال چه‌کار می‌کردند. بنده حاضرم 34 سال گذشته‌ام مورد بحث و بررسی قرار گیرد که در زمان دفاع مقدس، در فتنه 78 و 88 و مسائلی مانند انحراف ویا مبارزه با فساد چه موضعی داشته‌ام، آیا فعال بود یا منفعل.

این نماینده مجلس افزود: همچنین داشتن برنامه و کادر لازم برای اجرای آن و دقت در استدلال و منطق ارایه‌شده و علاوه بر فرد دقت در عناصر پیرامونی هر نامزد از دیگر مواردی است که در این راستا باید به آن توجه داشت.

وی در پاسخ به سؤالی درباره ائتلاف و پیوستن به آن گفت: بنده با کسانی در مقام ائتلاف برمی‌آیم که از این مشترکات گفتمانی برخوردار و دغدغه‌های ما هم‌سنخ باشد.

زاکانی در پاسخ به سؤالی مبنی بر همگرایی جمعیت رهپویان، ایثارگران و پایداری گفت: ما معتقدیم که نیروهای اصول‌گرا که دغدغه‌های مشترک دارند به‌سمت همگرایی سوق یابند اما باید چارچوب مشخص داشته باشند.

ناگفته‌های زاکانی از انتخابات سال 84

دبیرکل جمعیت رهپویان در پاسخ به این سؤال که: "شما در سال 84 رئیس ستاد قالیباف بودید اما اکنون ائتلافی را که وی عضو آن است قبول ندارید، نظرتان در این زمینه چیست؟"، گفت: بنده بارها این مسئله را توضیح دادم. در سال 83 یک چارچوب تنظیم شد و در واقع در شورای هماهنگی نیروهای انقلاب 5 نفر نامزد ریاست جمهوری وارد عرصه رقابت شدند و قرار شد طبق نظرسنجی‌ها کسی که بالاتر است به‌عنوان کاندیدای نهایی انتخاب شود.

وی اظهار داشت: در 27 آذر در یک جلسه به‌خاطر اتفاقاتی که رخ داده بود آقای ولایتی کناره‌گیری کرد و دوستان به‌خلاف وعده‌های خود در 21 اسفند سال 83 لاریجانی را زودتر از موعد به‌عنوان کاندیدای نهایی برگزیدند که باعث جدایی آقایان توکلی، رضایی و احمدی نژاد از آنها شد و با اضافه شدن قالیباف این چهار نفر ائتلاف جدیدی را شکل دادند.

زاکانی گفت: همه این نامزدها میثاق‌نامه‌ای را امضا کردند و حتی احمدی نژاد به‌جای یک بار دو بار امضا کرد و در نهایت این چهار نفر،  5 نفر را به‌عنوان مرضی الاطراف انتخاب کردند که بنده نیز یکی از آنها بودم.
وی اضافه کرد: بر این اساس در ستاد آبادگران رأی‌گیری و چمران به‌عنوان سخنگوی آبادگران و بنده نیز مسئول ستاد اجرایی آن شدم.

زاکانی افزود: از بین 4 نفر بنده مورد وثوق همه بودم و آقای قالیباف دو بار با من صحبت کرد که مسئول ستادش باشم همچنین آقای احمدی‌نژاد و زری‌بافان نیز این خواسته را از من داشتند ولی من در جواب به آنها گفتم مسئول ستاد فردی نمی‌شوم و در واقع مسئول ستاد این ائتلاف و کاندیدای نهایی آن خواهم بود.

دبیرکل جمعیت رهپویان ادامه داد: قرار بر این شد که به‌جای 12 خرداد، 5 خرداد نتیجه نظرسنجی‌ها مورد دقت قرار گیرد که این کار انجام شد و در پنجم خرداد احمدی‌نژاد 14.5 درصد و قالیباف 22.5 درصد نظرسنجی‌ها را به خود اختصاص دادند. ازاین‌رو باید گفت که براساس شرع باید به تعهداتمان عمل می‌کردم و در واقع بنده مسئول ستاد ائتلاف بودم نه مسئول ستاد یک فرد. ازاین‌رو براساس میثاق‌نامه و وفای به عهد ما عمل کردیم.

زاکانی در پایان خطاب به دانشجوی سؤال کننده پرسید: شما اگر جای من بودید خلاف عهدتان عمل میکردید؟ که دانشجو پاسخ داد: خیر، شما درست می‌فرمایید.

زاکانی در جواب یکی از دانشجویان مبنی بر اینکه مشکل اصلی اقتصاد کشور تحریم‌ها و شیوه غلط بانک‌داری است، اظهار داشت: بله، بانک‌داری ما دچار مشکلی اساسی است و یکی از برنامه‌های ما برطرف کردن آن است؛ که باید اصلاحات زیادی در آن صورت گیرد.

مشکلات داخلی سهم بیشتری در نابسامانی اقتصادی دارد

وی گفت: به‌نظر بنده سهم تحریم‌ها در اقتصاد سی درصد است که متأسفانه بعضی‌ها بزرگ‌نمایی می‌کنند ولی حداکثر مشکلات به مسائل داخلی کشور بازمی‌گردد، با تفاهم بین مجلس و دولت در درون نظام و توجه به تولید و برداشتن موانع تولید و برخورد جدی با مفاسد اقتصادی بسیاری از مشکلات اقتصای قابل حل می‌شود.

این نماینده مردم تهران افزود: از سوی دیگر توجه به زیرساخت‌های اساسی کشور بسیار مهم است که نظام بانک‌داری هم یکی از آنها است و باید اصلاح شود، گمرک هم یکی از این زیرساخت‌ها به‌شمار می‌رود که باید به‌طور جدی موانع و مشکلات آن حل شود.

دغدغه‌های بنده و جلیلی منطبق با یکدیگر بود

زاکانی در پاسخ به سؤالی مبنی بر دیدارش با سعید جلیلی اظهار داشت: در این جلسه مشترک دغدغه‌های گفتمانی نوع نگاه به جامعه و اولویت‌ها را ذکر کردیم و با توجه به شناختی که داشتم دغدغه‌های ما کاملاً با یکدیگر منطبق بود.

دبیرکل جمعیت رهپویان انقلاب اسلامی با بیان اینکه: "بنده معتقدم حضور چنین عناصری بستری را ایجاد می‌کند تا یک ائتلاف جدی و اساسی رقم بخورد" گفت: در واقع این ائتلاف اساسی پایبند به ارزش‌های اسلام بوده خود را قائل به خدمت به مردم می‌کند لذا مباحث ما پیرامون این کلیات بود و بنده به جزئیات نمی‌پردازم.

وی در خصوص نامه 2020 تن از عناصر دانشگاهی و حوزوی نیز که از وی برای حضور در انتخابات دعوت کردند، گفت: به‌هرحال آنها محبت نمودند و خواسته خود را در این زمینه مطرح کردند که ان شاء الله در آینده نزدیک نظر خویش را خواهم گفت.

انتهای پیام/

پربیننده‌ترین اخبار سیاسی
اخبار روز سیاسی
آخرین خبرهای روز
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
میهن
گوشتیران
triboon
مدیران