برای دکتر گیلبرت، ستاره این روزهای جهان...
خبرگزاری تسنیم: عکسهای بسیاری هستند که در تاریخ ماندگار شدهاند. عکسهایی که شماری از آنها برای سالهای سال در ذهن مردم جهان ماندگار شدهاند و حتی دیدن چندباره آنها سبب نمیشود تا حس تکراری بودن به ما دست دهد.
به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، در طول این روزهای تلخ که فاجعهای دردناک در غزه رخ میدهد، عکسی در سطح جهان منتشر شده که بسیاری را تحت تاثیر قرار داده است.
عکسی که شاید از نظر معیارهای حرفهای عکاسی چندان جایگاه بالایی نداشته باشد ولی آنقدر زیبا و تاثیر گذار است که برای همیشه در تاریخ ثبت شده است.
دکتر گیلبرت (Mads Fredrik Gilbert) که برای درمان مجروحان فلسطینی در غزه حضور دارد، این روزها به ستارهای درخشان در جهان تبدیل شده است.
این پزشک نروژی 67 ساله نه بازیگر، نه خواننده و نه فوتبالیست است، اما ستارهای پر فروغ در جهان به شمار میآید. او انسانی با قلبی بزرگ است که زندگی خود را با درآمدی چند هزار یورویی در قلب اروپا رها کرده و به منطقهای آمده که هیچ جای امنی در آن وجود ندارد.
منطقهای که حتی به بیمارستانهایش هم موشک اصابت میکند و پزشکان هم از جنایتهای رژیم صهیونیستی در امان نیستند.
او که دکترای خود را در دانشگاه آیوای آمریکا دریافت کرده و از دهه 70 میلادی به همراهی و درمان مردم فلسطین میپردازد.
دکتر گیلبرت در بیمارستان «الشفا» ی غزه به مداوای مجروحین میپردازد و هیچ ترسی از جان باختن در این نقطه از جهان که هر روز شمار زیادی از مردم بیدفاع هدف موشکهای رژیم صهیونیستی میگیرد، ندارد.
او فلسطینی نیست، اما در این روزها با قلب بزرگش به مداوای مجروحین فلسطینی میپردازد.
همین چند روز پیش بود که او نامهای را به باراک اوباما رییس جمهور آمریکا نوشت و به توصیف شرایط غزه در این روزها پرداخت.
در بخشهایی از این نامه آمده بود:
«دیشب، نهایتش بود. تهاجم زمینی به غزه سبب شد تا انبوهی از فلسطینیها در هر سنی با انواع مجروحیت از نقص عضو، بدنهای پاره پاره، خونریزی تا رعشه و در آستانه مرگ برجای بماند. افرادی که همه آنها غیرنظامی و بیگناه بودند…
پزشکان و کادر درمان در بیمارستان صورتهایشان از خستگی و کار فراوان تیره شده است، آن هم بدون اینکه در چهار ماه گذشته از بیمارستان الشفاء حقوقی دریافت کرده باشند…
باز هم محمولهای از بدنهای پاره پاره و در حال خونریزی، نه، همین حالا هم برکههایی از خون، کوهی از گوشت، بانداژهای آغشته به خون کف اورژانس را پوشانده است…
این جملات را در حالی برای شما مینویسم که تنها روی تختی دراز کشیدهام و اشکهایم جاری است؛ اشکهای گرم، اما بیفایده از درد و رنج و خشم و ترس….
آقای اوباما؛ تو قلب داری؟
دعوتت میکنم، یک شب، فقط یک شب با ما در بیمارستان الشفا باشی...
هیچ کس با داشتن قلب و توان نمیتواند یک شب از کنار این بیمارستان رد شود و مصمم نشود که به سلاخی مردم فلسطین پایان دهد….
نهرهای خون امشب هم جاری خواهند بود. میتوانم حس کنم که آنها ابزارهای خود را برای کشتن آماده کردهاند…»
حالا دکتر گیلبرت خود را در قلب مردم جهان جای کرده است. معلوم نیست در این روزها که رژیم صهیونیستی حملات وحشیانه خود را به جای جای غزه ادامه میدهد، این پزشک دوست داشتنی بتواند جان سالم به در ببرد یا نه!
ولی در هر شرایطی او برای همیشه در قلب مردم جهان زنده خواهد ماند و هیچ کس او را فراموش نمیکند.
بیخود نیست که این روزها کمپینی به راه افتاده و از مسولین جایزه جهانی نوبل خواسته شده تا جایزه صلح نوبل را از افرادی چون شیمون پرز و باراک اوباما پس گرفته شود و به این مرد با روح بزرگش داده شود.
جالبتر آنکه خواستگاه جایزه صلح نوبل کشور نروژ است. کشوری که دکتر گیلبرت در آنجا به دنیا آمده و زندگی کرده است.
اما نه گرفتن جایزه نوبل برای این پزشک نروژی مهم است و نه تقدیر مجامع حقوق بشری و بینالمللی. او کار خود را در غزه نه برای جایزه انجام میدهد و نه برای مطرح شدن.
مطمئنا هیچ کس در جایی که هر 20 دقیقه یک نفر توسط حملات رژیم صهونیستی جان خود را از دست میدهد به فکر این چیزها نیست.
حالا بازهم با دقت بیشتر به عکس دکتر گیلبرت نگاه میکنیم. عکسی که برای همیشه در تاریخ ماندگار شد.
انتهای پیام /