اجازه بازدید جدید از «پارچین» نمیدهیم/آمادگی روسیه برای فروش اس۳۰۰/فردا؛رونمایی ۴محصول دفاعی
خبرگزاری تسنیم: وزیر دفاع گفت: آژانس انرژی اتمی بارها از پارچین بازدید کرده و نمونهبرداری هم کردهاند و اکنون موضوعیت ندارد که آژانس از پارچین بازدید کند.
به گزارش خبرنگار دفاعی خبرگزاری تسنیم، سردار حسین دهقان وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح در نشستخبری صبح امروز که به مناسبت روز صنعت دفاعی در محل این وزارتخانه برگزار شد، گفت: امیدوارم در این نشستخبری مجموعه اقداماتی را که وزارت دفاع انجام داده بتوانیم از طریق شما منتقل کنیم تا باعث امیدآفرینی برای مردم و یاس و نا امیدی و ناتوانی از مواجهه با ملت ایران برای دشمنان را به ارمغان داشته باشد.
وی از افتتاح نمایشگاه «جلوههای خودباوری و مدیریت جهادی» با حضور رئیسجمهور خبر داد و گفت: این نمایشگاه در اولین روز هفته دولت با حضور رئیس جمهور رونمایی میشود و در این مراسم از 4 پروژه دفاعی در حوزه موشکی، هوایی و نقشهبرداری رونمایی خواهد شد.
*معرفی 470 دستاورد جدید وزارت دفاع
سردار دهقان خاطرنشان کرد: در نمایشگاه خودباوری با مدیریت جهادی 470 دستاورد جدید وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح به مخاطبین خاص معرفی خواهد شد.
وزیر دفاع در پاسخ به سوالی مبنی بر طرح 60 سوال جدید درباره چاشنیهای انفجاری که توسط آژانس بینالمللی انرژی اتمی مطرح شده، اظهار داشت: آژانس در پایان هر بررسی که دارد گزارشی را به شورای حکام ارائه و آن را منتشر میکند و ابهامات باقیمانده و سوالاتی را که داشته را نیز در آن میآورد، اما آژانس سوالات جدیدی را مطرح نکرده و این سوالات مربوط به قدیم است.
وی خاطرنشان کرد: مواردی را که اخیرا خواسته را سازمان انرژی اتمی پاسخ داده و تاکنون ابهام جدیدی را مطرح نکرده است.
سردار دهقان در پاسخ به سوال دیگری درباره درخواستهایی مبنی بر انتشار اطلاعات مربوط به دانشمندان دفاعی، گفت: بحث دسترسی به اطلاعات دانشمندان دفاعی قبلا مطرح بوده و جدیدا بحث خاصی مطرح نشده و یقینا چنین بحثی از سوی ما پذیرفته نیست و نه تنها اطلاعاتی را از دانشمندانمان نخواهیم داد، بلکه دسترسی نیز به این اطلاعات وجود نخواهد داشت.
وزیر دفاع خاطرنشان کرد: پذیرش انتشار اطلاعات دانشمندان دفاعی به این معناست که جمهوری اسلامی ایران در حوزه تسلیحات هستهای حرکت کرده که این حرف از پایه و مبنا غلط است و یک اتهام نارواست که نظام سلطه علیه جمهوری اسلامی ایران در راستای اهداف شوم خود دنبال میکند. لذا این موضوع نه تنها از اساس موضوعیت ندارد، بلکه پذیرفته هم نیست.
وی در پاسخ به سوال خبرنگار تسنیم مبنی بر انتشار اخباری مبنی بر درخواست آژانس بینالمللی انرژی اتمی برای بازدید از سایت پارچین، گفت: تاکنون آژانس به دفعات از پارچین بازدید داشته و علاوه بر آن از پارچین نمونهبرداری هم کرده و هیچگاه سند و شاهدی مبنی بر اینکه در آنجا فعالیت خاصی انجام میشود را نتوانستهاند، اثبات کنند، لذا بازدید از پارچین به یک معنا موضوعیت ندارد، چرا که پیش از این بازدیدهایی صورت گرفته است.
سردار دهقان با بیان اینکه متاسفانه آژانس به اطلاعاتی که از سوی دشمنان و خصوصا جریانات بیحیثیت داخلی همچون منافقین منتشر میشود، تکیه میکند، گفت: این اطلاعات کاملا دروغ است و تاکنون تمام مواردی که اینگونه مورد سوال آژانس قرار گرفته مشخص شده که واقعیت ندارد و ما همواره به آژانس توصیه میکنیم با توجه به اینکه فعالیتهای هستهای جمهوری اسلامی ایران کاملا شفاف است و ماموران نظارتی آژانس در مراکز مربوط به فعالیتهای هستهای حضور دارند، هیچ دلیلی ندارد که به این اطلاعات توجه و به آنها استناد شود و طبیعی است که منافقین همواره به این اطلاعات غلط دامن بزنند، اما از سوی دیگر اینکه آژانس به این اطلاعات غیرمستند و غیرقابل اتکاء اقدام میکند، غیرطبیعی است.
*آژانس پذیرفته هیچگاه در مجموعه پارچین فعالیتی صورت نگرفته است
وزیر دفاع خاطرنشان کرد: به هر حال پیش از این آژانس از پارچین بازدید کرده و مواردی را که سوال داشته، بررسی کردهایم و نقاطی را که مورد نظرشان بود بازدید و نمونهبرداری کردند. بر همین اساس فکر نمیکنیم هیچ دلیلی که دسترسی مجدد به آنها بدهیم وجود ندارد، چرا که هیچ اتفاقی از آخرین بازدیدی که آنها داشتهاند رخ نداده، ضمن اینکه آژانس پذیرفته هیچگاه در مجموعه پارچین فعالیتی صورت نگرفته است.
وی در پاسخ به سوال دیگر خبرنگار تسنیم در مورد وضعیت قرارداد وزارت دفاع با کشورهای لبنان برای تجهیز و فروش تسلیحات به این کشور، گفت: ما معمولا با کشورهای مختلف قراردادها و برنامههای مشترکی را داریم و لبنان نیز تا زمانی که دنبال خواستههای خود باشد و بخواهد قراردادها را اجرا کنند، ما نیز آمادگی انجام آن را داریم.
سردار دهقان در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر برنامههای وزارت دفاع برای ایجاد صلح و ثبات در منطقه و جایگاه جمهوری اسلامی ایران در منطقه، اظهار داشت: جمهوری اسلامی ایران در منطقه از موقعیت ژئوپولوتیک و ژئواستراتژیکی بهرهمند است و نظام پایدار آن الگویی برای کشورها طی سی و چند سال گذشته خود است.
وزیر دفاع افزود: به طور طبیعی وضعیت نظام و جایگاه و موقعیت مهم جغرافیایی همواره نوعی از طمع بیگانگان و خصوصا سردمداران سلطهگر را سبب شده که در طول دوران گذشته همواره حضور نیروهای بیگانه را در خلیجفارس برای تامین اهداف خود در پوشش تامین امنیت برای کشورهای حاشیه خلیجفارس شاهد بودیم، اما همین حضور بیگانگان خودش بزرگترین عامل بیثباتی منطقه است.
وی تاکید کرد: یقینا ایران لنگرگاه ثبات در این منطقه است و تا زمانی که بیگانگان در منطقه حضور داشته باشند و کشورهای منطقه به نوعی تابع سیاستهای کشورهای مداخلهگر فرامنطقهای باشند، قاعدتا باید این فرض را بپذیریم که امنیت و ثبات همواره نوعی از عدم تعادل را با خود به همراه دارد.
سردار دهقان افزود: آنچه که برای ما مهم است و جمهوری اسلامی ایران آن را دنبال میکند این است که منطقه باید از امنیت و آرامش بهرهمند شود تا کشورهای منطقه بتوانند خواستههای ملت خود را که دستیابی به توسعه پایدار است، دنبال کنند و جمهوری اسلامی ایران همواره این نکته را به کشورهای منطقه توجه داده که راهی که انتخاب کردهاند و مسیر را طی میکنند، مورد خواست ملتهای آنها نیست، بلکه خواست نیروهای بیگانه حاضر در منطقه و نظام سلطه است.
وزیر دفاع گفت: ما همواره پیام صلح را به تمام کشورهای منطقه دادیم و در طول زمان نیز ثابت کردیم که هیچگاه کشور ما چشم داشتی به سرزمین کشورهای منطقه ندارد و به هیچوجه به دنبال ارتقاء تنش و مشکلآفرینی در مرزهای خود با کشورهای همسایه نداریم، لذا کشور ما اساسا از یک جهت عامل ثبات و امنیتی در منطقه است و از یک جهت دیگر با تمام توان به دنبال آرامش و ثبات در منطقه است و منافع کشورهای منطقه در این است که خود را با این نوع نگاه جمهوری اسلامی همراه کنند و ما شاهد روزی باشیم که بدون حضور بیگانگان کشورهای منطقه در یک همزیستی کاملا صلح آمیز و با پیگیری اهداف مشترک باشند و مسیر توسعه پایدار را طی کنند.
*داعش تروریستهای مزدور هستند
وی با اشاره به اوضاع کشور عراق، پدیده شوم داعش را عینی شدن توطئههای رژیمصهیونیستی برای ایجاد اختلاف و توسعه ناامنی و انتقال جنگ بین تمدنی بعد از جنگ سرد به جنگ درون تمدنی اسلام دانست و گفت: تروریستهای داعش عوامل تکفیری و صهیونیستی هستند که عمدتا تامینکننده و تضمینکننده امنیت اسرائیل و منافع نظام سلطه هستند و میتوان آنها را تروریستهای مزدور قلمداد کرد که با به کارگیری هر نوع سلاحی که در دسترس داشته باشند، اقدامات ضدانسانی و ضدبشری غیرقابل تصوری را علیه مردم سوریه و عراق انجام می دهند.
وزیر دفاع خاطرنشان کرد: موضوعی که حائز اهمیت است این است که کسانی که دیروز آنها را حمایت و هدایت میکردند گرچه کماکان دست حمایتی خود را از آنها بر نداشتند، امروز به این سخن جمهوری اسلامی ایران که این پدیده را شوم و عامل بیثباتی و ناامنی در منطقه و سپس در جهان میداند، رسیدهاند و آمریکاییها اعلام میکنند که هستههای خاموشی از داعش در داخل خاک آمریکا وجود دارند که میتوانند فعال شوند و زمانی که آمریکا اقدامی را علیه داعش انجام میدهد، آنها آمریکا را تهدید میکنند که منافعش را مورد حمله قرار دهند و امروز آمریکاییها و فرانسویها که مدافعان این تکفیریهای تروریستی بودند، باید در پشیمانی خود اقدامی جدی انجام دهند و آن متحد شدن همه بر علیه این جریان بیثباتساز و ضدانسانی است و ما امید داریم در آینده نزدیک شاهد چنین فضایی باشیم.
*هیچگاه توان موشکی ایران موضوع مذاکره با هیچکس نخواهد بود
سردار دهقان در پاسخ به سوالی مبنی بر موضوع موشکها، اظهار داشت: در مذاکرات هیچگاه بحث موشکی مطرح نبوده و نیست و آنچه که از ابتدا نظام جمهوری اسلامی ایران اعلام کرد و در برنامه اقدام مشترک که با 1+5 مورد توافق قرار گرفت، بحثی از موشک و یا توان موشکی ایران نیست و هیچگاه نیز توان موشکی ایران موضوع مذاکره با هیچکس نخواهد بود، چرا که موضوع موشکی پشتوانه دفاعی ماست و مقوله دفاع هیچ کجا و با هیچ مرجعی قابل مذاکره نخواهد بود.
وی در پاسخ به سوال دیگری در مورد دیپلماسی دفاعی کشور، گفت: در دولت یازدهم فضای عمومی جهانی به شکل جدی نسبت به قبل نسبت به جمهوری اسلامی ایران دچار تغییر شده و امروز شاهد استقبال و پیشگامی سایرین برای برقراری ارتباط و تعمیق همکاریها در حوزههای مختلف از سوی دیگر کشورها داریم.
سردار دهقان ادامه داد: امروز اخبار تردد بسیار بالای شرکتهای غربی را شاهد هستید و به طور طبیعی دیپلماسی دفاعی نیز در امتداد دیپلماسی کشور در مناسبات خارجی و در وجه تکمیلی دیپلماسی کشور گامهای جدی را برداشته و در آینده این مباحث توسعه پیدا خواهد کرد.
وزیر دفاع ادامه داد: آنچه در دیپلماسی دفاعی دنبال میکنیم اولا ایجاد فضای ذهنی است که این فضای ذهنی با واقعیت نظام دفاعی جمهوری اسلامی هماهنگ باشد و این مطلب را القاء کند که اساسا جمهوری اسلامی ایران هیچ تغییری در راهبرد دفاعی خود برای تبدیل آن به رویکرد تهاجمی ندارد و اساسا راهبرد دفاعی ما این است و هر چه در این حوزه تولید میکنیم و در اختیار نیروهای مسلح قرار میگیرد جنبه دفاعی دارد و هجومی نیست. البته این اصل در رویکرد دفاعی ما وجود دارد که باید به بازدارندگی موثر دست پیدا کنیم که امروز از این وضعیت برخوردار شدهایم.
وی اضافه کرد: به هر میزانی که بتوانیم دیپلماسی دفاعی را فعال کنیم، زمینههای همکاری، تعمیق و تبیین از چهره دفاعی خود برای دیگران و حرکت به سمت دستیابی به رفع سوء تفاهمها و شکلگیری همکاری نظامی و دفاعی را شاهد باشیم و بنده دورنمای خوبی را میبینم و استقبال خوبی را از کشورهای منطقهای و فرامنطقهای در این خصوص شاهد هستیم و این اقبال جدی در زمینههای دفاعی، همکاریهای تسلیحاتی کاملا مشاهده میشود و در این زمینه گامهای خوبی برداشتهایم که در آینده تکمیل میشود.
وزیر دفاع در پاسخ به سوالی در مورد سامانه موشکی اس 300، اظهار داشت: قراردادی را با روسیه برای دریافت سیستمهای پدافندی موشکی به نام اس 300 داشتیم که این قرارداد در مقطعی از زمان به دنبال تحریمهای ظالمانهای که علیه ملت ما اعمال شد، از طرف دولت روسیه لغو شده است.
سردار دهقان تصریح کرد: اولا لغو این قرارداد نمیتواند هیچ نسبتی با آنچه که در قطعنامههای شورای امنیت آمده داشته باشد، چرا که در آنجا هیچ بندی را که متعرض به قراردادهای منعقده قبلی و تداوم آنها باشد را نداریم و لغو این قرارداد در یک بده بستان سیاسی بین روسها و آمریکاییها و با تاثیرگذاری جدی رژیم صهیونیستی انجام شده که منجر به توقف این قرارداد شده است.
*طرف روسی علاقمند است قرارداد اس 300 را به صورت دیگری به جز با این عنوان عملیاتی و اجرایی کند
وی با بیان اینکه ما هیچگاه این قرارداد را متوقف شده ندانسته و نمیدانیم و به شکل جدی دنبال عملیاتی کردن آن هستیم، گفت: در دوره یازدهم، ریاست جمهور در دیدارها و ملاقاتهایی که با مسئولان روسیه داشت و دیدارهایی که بنده با مقامات نظامی و صنعتی این کشور داشتم، بحث را به شکل جدی مطرح کردیم. طرف روسی به دلایلی علاقمند است این قرارداد را به صورت دیگری به جز با عنوان اس 300 عملیاتی و اجرایی کند، اما توصیه همیشگی ما به آنها این بود که دفاع از اقتدار سیاسی روسیه اقتضاء میکند خودشان خارج از تاثیری که دیگران بر روی تصمیم آنها میگذارند، تصمیم بگیرند و قرارداد اصلی را اجرا کنند.
وزیر دفاع با بیان اینکه موضوع اس 300 به عنوان یک بحث فعال مطرح است و ما آن را به صورت فعال دنبال میکنیم، گفت: غربیها و رژیمصهیونیستی موافق تحویل این سیستم به ایران نبودهاند و از هر اخلالی که بتوانند در این مسیر ایجاد کنند، حتما انجام خواهند داد.
وی افزود: بنده فکر میکنم امروز اراده سیاسی که در ایران و فدراسیون روسیه وجود دارد به سمت حل این مسئله گامهایی را برداشته و امید داریم بتوانیم آنچه را که در قرارداد ذکر شده در اختیار بگیریم.
سردار دهقان در خصوص ارتقاء قابلیتهای دفاعی کشور، گفت: در نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران همواره تلاشمان بر این است که اقتدار و قدرت دفاعی کشور را هر روز ارتقاء دهیم که این ارتقاء در یک فضایی قابل تعریف است. تهدیدات فراروی ملت ایران در طول زمان چهرههای جدیدی به خود گرفته و این چهرههای جدید تهدید، الزامات خاص خود را نیز با خود به همراه دارد و آنچه که مهم است این است که با اشراف جامع اطلاعاتی تهدیدات را پایش کنیم و ما به ازای آن، توانایی دفاعی آن را ایجاد کنیم و در اختیار نیروهای مسلح قرار دهیم. بر همین اساس امروز صنایع دفاعی ما از ظرفیت انسانی، زیرساختی و فناورانهای بهرهمند است که میتواند با درک درست از تهدید، متناسب با آن اقدام کند، بنابراین اگر ما حرف از ارتقاء توان دفاعی میزنیم، سمت و سوی آن دستیابی به قابلیت بازدارندگی موثر است تا با هر تهدید احتمالی مقابل ملتمان مقابله کنیم.
وزیر دفاع ارتقاء توان دفاعی کشور را یک حرکت مستمر دانست و گفت: ما هیچگاه نباید به نقطهای برسیم که از فناوریهای دشمن غافلگیر شویم و باید همه همت خود را به کار بگیریم که با اتکاء به فناوریهای بومی سیستمها و سامانههای دفاعی دست پیدا کنیم که غافلگیر توانمندیهای دشمن نشویم و توان دفاعی ما چیزی فراتر از برداشت دشمنان از توانمندیهای ماست، لذا ما هیچگاه غافلگیر توانمندیهای دشمنان نخواهیم شد.
وی در خصوص بازدید محمدجواد ظریف وزیر امورخارجه از نمایشگاه توانمندیهای دفاعی، گفت: فکرمیکنم همه مسئولان و ملت ما باید به صورت واقعی از قابلیتها و توانمندیهای دفاعی کشور مطلع باشند تا با اتکاء به این توانمندیها، همواره در موضع دفاع از آرمانها و ارزشهای انقلاب اسلامی با تمام توان دفاع کند و هیچ دغدغه و نگرانی از زمینه نارسایی در زمینه دفاعی نداشته باشند، گرچه ما مطمئن هستیم همه مسئولان بلا استثناء در طول زمان این قابلیت را کاملا دیدهاند و 8 سال دفاعمقدس اثباتکننده این موضوع بوده است.
سردار دهقان تصریح کرد: واقع مطلب این است که مواجه شدن با محصولات برآمده از روحیه جهادی، این اطمینان را به توانمندیهای داخلی بالا ببرد.
وزیر دفاع در پاسخ به سوال دیگری اظهار داشت: سیاست پایدار ما در وزارت دفاع و صنایع دفاعی در این است که باید به سمتی حرکت کنیم که از ظرفیتهای بخش خصوصی سازماندهی کنیم و به کار بگیریم در آن جهت نهادی در وزارت دفاع مستقر شده که وظیفهاش بررسی و ارزیابی توانمندیهای بخش خصوصی است که میتواند در اختیار تولیدات دفاعی کشور قرار گیرد.
وی افزود: امروز بیش از 1300 شرکت مورد ارزیابی قرار دادیم و زمینه همکاری را با آنها مشخص کردیم و به صورت فعال با آنها کار میکنیم. از طرف دیگر این موضوع را به صورت یک سیاست دنبال میکنیم که در بسیاری از موارد نیازهای خود را با همکاری بخش خصوصی سرمایهگذاری انجام دهیم و از ظرفیت آنها استفاده کنیم و مواردی از توانمندیهای آنها را که درخواستهای نیازمندیهای ماست به استخدام بگیریم.
سردار دهقان خاطرنشان کرد: وزارت دفاع نقش بسیار سازنده و موثری را در کمکرسانی به دولت برای خود قائل است و در این راستا با بسیاری از دستگاهها به خصوص وزارت نفت، ارتباطات برنامههای مشترک بسیار خوبی داریم و به عبارتی فکر میکنم با توجه به سطوح فناوری بالای موجود در وزارت دفاع و وجود ظرفیتهای بالای صنعتی در این وزارتخانه میتوانیم نقش فزونتری نسبت به آنچه که امروز شاهد هستیم، در صنعت کشور ایفاء کنیم و در این دولت بتوانیم مسیر را هموارتر کنیم.
*تیمی مامور بررسی سقوط هواپیمای ایران 140 شده است
وزیر دفاع در پاسخ به سوالی درباره سقوط هواپیمای ایران 140، گفت: این هواپیما در صنایع هسا وزارت دفاع تولید میشود، اما هر هواپیمایی که بخواهد وارد ناوگان هوایی بشود باید تمام استانداردهای ایکائو و سازمان هواپیمایی کشوری را رعایت کند. لذا این هواپیما نیز چنین وضعیتی را داشته و هم استانداردهای هوایی و هم مجوزهای پروازی را از سازمان هواپیمایی کشوری دریافت کرده است. اگر این هواپیما نمیتوانست تمام مجوزها و استانداردها را دریافت کند قاعدتا مجوز پرواز نداشت.
وی با بیان اینکه تیمی را مامور بررسی سقوط این هواپیما کردهام، گفت: تیمهایی را در اختیار سازمان هواپیمایی کشوری قرار دادیم تا اطلاعات فنی که آنها نیاز دارند در اختیارشان قرار دهند و لذا بررسی مستقیم این حادثه را در برنامه نداریم و صرفا ظرفیت فنی ما در اختیار سازمان هواپیمایی کشوری است تا این حادثه را بررسی کند و در همین مسیر حتی از کشور اصلی سازنده این هواپیما یعنی از اوکراین نیز دعوت شده که علل سانحه را بررسی کند و جا دارد در همین جا بنده نسبت به این حادثه اظهار تاسف و تاثر کنم و بگویم با بررسی دقیق این سانحه از تکرار آن در آینده جلوگیری کنیم.
وزیر دفاع در پاسخ به سوال دیگری اظهار داشت: در تامین و پشتیبانی بخش هوایی، بخش حمایتهای پشتیبانی که الحمدلله این پشتیبانی در وزارت دفاع وجود دارد، ارتقاء، بهبود و عمردهی ناوگان هوایی را انجام میدهیم که امروز در موارد مختلف پشتیبانی میکنیم و این پتانسیل ظرفیتی را برای ما ایجاد کرده که بتوانیم هواپیماهای مورد نیاز را تولید کنیم.
*جت آموزشی تا پایان امسال تحویل نیروی هوایی ارتش میشود/ جنگنده قاهر را تا پایان امسال تحویل نمیدهیم
وی ادامه داد: یکی از نیازهای موجود نیروی هوایی ارتش ساخت یک هواپیمای جت آموزشی است تا خلبانان خود را آموزش دهند که ما مراحل طراحی این هواپیما را انجام دادیم و انشاءالله تا پایان امسال این هواپیما را رونمایی خواهیم کرد که در سرعت زیر صوت پرواز میکند که این هواپیما میتواند به عنوان یک هواپیمای پشتیبانی نزدیک مورد استفاده قرار گیرد.
سردار دهقان اضافه کرد: جنگنده قاهر را تا پایان امسال تحویل نمیدهیم، اما طبق برنامهریزیها این جت آموزشی تحویل داده خواهد شد.
وزیر دفاع در پاسخ به سوالی گفت: ما رسما اعلام کردیم در پشتیبانی به دولت و ملت عراق در مواجه با پدیده شوم و تروریستی داعش کوتاهی نخواهیم کرد، اما در بحث مواجهه نظامی فکر میکنیم دولت و ملت عراق با هدایت و رهبری هوشمندانه مرجعیت خودش میتواند از مواجهه با داعشیها بر بیاید و آنها را نابود خواهد کرد و لذا نیازی به ورود رسمی ما نیست.
وی در پاسخ به سوالی در خصوص توانمندیهای فضایی وزارت دفاع، گفت: باید اعلام کنیم که جمهوری اسلامی ایران تمامی عناصر فضا را در اختیار دارد، از پایگاه پرتاب تا حامل ماهواره، خود ماهواره، ایستگاههدایت ماهواره و ایستگاههای دریافت تصاویر ماهوارهای که کمتر کشوری در دنیا تمامی این عناصر را به تنهایی در اختیار دارد.
سردار دهقان با بیان اینکه آهنگ ارسال ماهوارهها متوقف نشده و طبق برنامه کار خود را انجام میدهیم، اظهار داشت: امیدواریم بتوانیم در همین جدول زمانی به ملتمان یک خبر خوب بدهیم.
*هیچگاه دولت مانع از انجام رزمایشی نشده و نخواهد شد
وزیر دفاع همچنین با بیان اینکه هیچگاه دولت مانع از انجام هیچ رزمایشی نشده و نخواهد شد، گفت: برگزاری رزمایش جزو برنامههای جاری دفاعی است و توقف آن معنا ندارد. در مقطعی این خبر منتشر شد که دولت از انجام آزمایشهای پرتاب موشکی جلوگیری کرده که این خبر موثق نبود و در همان زمان تستهایی صورت گرفت، لذا دولت عزت و اقتدار نیروهای مسلح را برای دفاع یک حق برای خود میداند و در آن جهت گام بر میدارد.
وی در پایان این نشستخبری توضیحاتی نسبت به اقدامات وزارت دفاع ارائه کرد و اظهار داشت: اساسا ما به دنبال حرکت برای رسیدن به سازمانهای دانشبنیانی هستیم که قدرت آنها در طراحی و سازماندهی سیستمها و محصولات دفاعی مورد نیاز کشور باشد، اما تولید آنها را با تکیه بر ظرفیتهای عمومی و بخش خصوصی وجود دارد ایجاد کنیم و برای دستیابی به این موضوع سیاستهای ما حمایت از نخبگان و کمکگیری از دانشگاههاست.
*51 نماینده وزارت دفاع در مراکز آموزش عالی مستقرند/ 91 دانشگاه مستقیما با وزارت دفاع کار میکنند
سردار دهقان افزود: امروز در تمام استانهای کشور دفاتری را مستقر کردیم که ایدههای نخبگان را دریافت میکند و بسیاری از این ایدهها با حمایتهای وزارت دفاع به سمت عملی شدن پیش میرود و بخشی از کارهای ما به همین نخبگان سپرده شده است.
وزیر دفاع با بیان اینکه نمایندگانی را در دانشگاههای کشور مستقر کردیم تا بتوانیم از ظرفیت و تحقیقات دانشگاهی استفاده کنیم، گفت: امروز 51 نماینده وزارت دفاع در مراکز آموزش عالی مستقر هستند و 91 دانشگاه کشور مستقیما با وزارت دفاع کار میکنند و پروژههای پژوهشی انجام میدهند که این پروژهها تعیینکننده است.
وی ادامه داد: فضایی را فراهم کردیم که نخبگان وظیفه بخشی از خدمت خود را در قالب طرحهایی در صنایع دفاعی انجام دهند که این تعداد به 6 هزار نفر میرسد و صنایع دفاعی کشور از 3 هزار پایاننامه دکتری پشتیبانی میکند و امیدواریم فضای نخبگی کشور با فراهم کردن بسترها در خدمت دفاع و امنیت کشور قرار گیرد، چرا که انگیزه زیادی در نخبگان کشور در این راستا وجود دارد.
وزیر دفاع در پایان با اشاره به دیپلماسی دفاعی کشور، گفت: در این راستا گامهایی را برداشتیم که در آینده شاهد ورود وزرای دفاع کشورهای بزرگ به کشورمان خواهید بود.
انتهای پیام/