درس بزرگ جراحی در یک بیمارستان دولتی
خبرگزاری تسنیم: اقدام امام خامنهای برای عمل جراحی در یک بیمارستان دولتی پیام بسیار مهمی در حوزه درمان برای مسئولان کشور به دنبال دارد و حضور ایشان در بیمارستان دولتی درس بزرگی برای تمامی ایرانیان است.
اقدام امام خامنهای برای عمل جراحی که روز دوشنبه 17 شهریور در یک بیمارستان دولتی صورت پذیرفت، پیام بسیار مهمی را برای مسئولان دولتی و مدیران ارشد نظام به دنبال داشت.
ایشان به عنوان رهبر انقلاب اسلامی در روند رهبری خود بر کشور، همیشه به نوعی عمل کردند که خود پیشتاز توصیههای خود به مسئولان و حتی مردم بودند تا تأثیرات سخن و نظراتشان بیش از پیش بر جامعه ایران اسلامی تأثیرگذار باشد.
یکی از دغدغههای همیشگی امام خامنهای، بحث بهداشت و درمان جامعه بوده است، به طوریکه از سالها پیش جمله معروف ایشان که فرمودند: «بیمار و خانوادهاش نباید دغدغه و رنجی، جز رنج بیماری داشته باشند» به عنوان یک کلام سلامت محور، همیشه بر زبان مسئولان سلامت و دیگر مدیران ارشد جاری بوده است، ولی باید دید در عمل، مسئولان چه مقدار به توصیه رهبری جامعه عمل پوشانند. حتی در این راستا ابلاغ سیاستهای کلی سلامت توسط امام خامنهای در اردیبهشت امسال نیز میتوان از دیگر مصادیق توجهات ایشان به بحث سلامت عنوان کرد.
بسیاری از رسانههای صبح روز دوشنبه 17 شهریور در خروجیهای خود خبر جراحی امام خامنه ای را منتشر کردند مبنی بر اینکه ایشان در یک بیمارستان دولتی مورد عمل جراحی قرار گرفتند، این در حالی است که مردم و به خصوص اصحاب رسانه در چنین اخباری کمتر شنیدند که یک مسئول بلند پایه نظام در بیمارستان دولتی بستری و درمان شده است، دغدغهای که همیشه مورد توجه دلسوزان نظام بوده است.
در این راستا دکتر علیرضا مرندی رئیس تیم پزشکی امام خامنه ای نیز پس از عمل جراحی عنوان کرد که رهبر انقلاب در خصوص انجام عمل در یک بیمارستان دولتی بسیار تأکید داشتند و عنوان کرده بودند که مزاحمتی نیز برای سایر بیماران ایجاد نشود، لذا عمل جراحی صبح زود انجام شد.
حال وقتی به قبل از صبح روز 17 شهریور نگاه کوتاهی بیندازیم مشاهده میکنیم که درصد بسیاری از مسئولان کشور در زمان بیماری خود و یا خانوادههایشان به بیمارستانهای خصوصی مراجعه میکنند و دلیل آن را نیز جدا از مسائل امنیتی، بیشتر معطوف به ضعف خدمات هتلینگ بیمارستانی عنوان میکنند در حالیکه به گفته سید حسن هاشمی وزیر بهداشت بهترین اساتید پزشکی در بیمارستانهای دانشگاهی و دولتی فعالیت میکنند.
در این راستا چندی قبل خبرگزاری تسنیم نیز از دکتر محمد حاجیآقاجانی، معاون درمان وزیر بهداشت در اینباره سئوالی پرسیده بود مبنی بر اینکه "با توجه به ارتباط شما با رئیسجمهور اگر رئیس دولت یا وزرا دچار بیماری شوند شرایط بیمارستانهای دولتی این امکان را دارد تا آنها در بیمارستانهای دانشگاهی مورد درمان قرار گیرند، یعنی اینکه آیا بیمارستانهای دولتی آنقدر قابلیت ارائه خدمات مطلوب را دارد تا مسئولان از بیمارستان خصوصی استفاده نکنند؟" که وی پاسخ داده بود: اول اینکه برای رئیسجمهور و اعضای هیئت دولت و همه دستاندرکاران ارزشمند نظام آرزوی سلامتی داریم و امیدواریم برای آنها هیچوقت بیماری پیش نیاید ولی این امید را داریم که آنقدر مراکز و بیمارستانهای دانشگاهی و دولتی ما کیفیت ارائه خدمات را بالا ببرند که مورد استقبال همه مردم بهویژه مسئولان دولتی و حکومتی قرار گیرند.
دکتر حاجیآقاجانی در تشریح نوع کیفیت خدمات درمانی ارائهشده در بیمارستانهای دولتی و خصوصی اظهار داشت: واقع مطلب این است که در حوزه خدمات درمانی در بیمارستانهای دولتی و دانشگاهی با حضور اساتید پزشکی و پرستاران تلاشگر خدمات ارزندهای در حال انجام است، بنابراین مسئولان کشور در حوزههای مختلف هر چقدر از خدمات بیمارستانهای دولتی استفاده کنند یک فرصت بزرگی ایجاد خواهد شد تا با مشکلات مردم و بیماران در این حوزه آشنا شوند و توجه خودشان را به این بخش معطوف کنند که این مسئله نیازمند توجه گسترده ملی به امر سلامت و به خصوص بحث خدمات درمانی در بیمارستانهای دولتی و دانشگاهی است.
البته ناگفته نماند که وضعیت هتلینگ بیمارستانهای دولتی و نوع خدمات پرستاری و کادر پزشکی در بیمارستانهای دولتی برای بالا رفتن رضایت بیماران نیز باید ارتقا یابد، کما اینکه در طرح تحول سلامت نیز به بهسازی و افزایش کیفیت هتلنیگ بیمارستانی توجه ویژهای شده است، به امید روزی که بیماران با مراجعه به بیمارستانهای دولتی، فضای را مشاهده کنند که مسئولان دولتی نیز از آن استفاده میکنند، به قول دکتر مسعود پزشکیان وزیر اسبق بهداشت، نباید سفره سلامت مسئولان از بیماران جدا شود.
یادداشت: علی رمضانپور
انتهای پیام/