ظریف: قول اوباما محترم است و آن را میپذیریم
خبرگزاری تسنیم: وزیر امور خارجه کشورمان گفت: اگر رئیسجمهوری آمریکا به ما قول انجام کاری را دهد، آن را محترم شمرده میپذیریم.
به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم، وزیر امور خارجه کشورمان در گفتوگو با شبکه پیبیاس آمریکا گفت: ما به نیویورک نیامدهایم که تصمیمات آمرانه را بپذیریم.
وی ادامه داد: ما محدودیتهایی را که پرزیدنت اوباما برای وادار کردن کنگره به لغو تحریمها با آن مواجه است درک میکنیم و همانطور که ما نمیپذیریم آنها از ما امری غیرممکن را بخواهند، ما هم از آنها نمیخواهیم که اقدامی غیرممکن انجام دهند.
ظریف افزود: ما در امور داخلی آمریکا دخالت نمیکنیم، اگر اوباما به ما قول میدهد که کاری بکند، ما آن را میپذیریم و به قولش احترام میگزاریم.
وزیر امور خارجه ادامه داد: هیچ فرد جدیای در ایران بهدنبال ساخت سلاح هستهای نیست، چرا که مردم محاسبات استراتژیک بسیار جدی دارند. مردم ایران به آمریکا اعتماد ندارند، ما میتوانیم آن را تغییر دهیم و این برای همه ما مهم است که بهجای زندگی در گذشته، تاریخ جدیدی را رقم زنیم. رقمزدن این تاریخ جدید با تلاش برای ایجاد سازوکارهایی است که بهطور علمی مانع از ساخت بمب هستهای توسط ایران میشود.
وزیر امور خارجه در پاسخ به این سؤال که اگر دولت ایران بهدنبال متقاعد کردن جهان است که نیاتش منحصراً صلحآمیز است چرا با سطح پایینتر سانتریفیوژها که آمریکا و غرب اصرار دارند موافقت نمیکند، گفت: زیرا ما اینجا نیستیم که تصمیمات آمرانه را بپذیریم، اینجاییم که گفتوگو کنیم. آنچه ما میگوییم این نیست که شما باید این را داشته باشید و آن را نه! ما میگوییم بیایید با یکدیگر ببینیم چگونه میتوان این کار را به بهترین وجه انجام داد. ما موافقت کردهایم که برای چند سالی تعداد سانتریفیوژها را کاهش دهیم. این اقدام تنها برای اعتمادسازی صورت میگیرد. اما من آماده پذیرش هرگونه تعداد (سانتریفیوژ) تحمیلی نیستم.
ظریف درباره احتمال تمدید دوباره مذاکرات گفت: فکر نکنم اینگونه شود، و در این مرحله برای پذیرش این پیشنهاد آماده نیستم. نمیگویم که 24 نوامبر روز قیامت است، بلکه بایستی تمام انرژیمان را برای دستیابی به توافق تا آن روز به کار گیریم.
وی افزود: معتقدم این موضوع نیازمند مهارت سیاسی است و آمادهام تا حدی که توان دارم در این راه تلاش کنم. ظریف ادامه داد: معتقدم در نقطهای از تاریخ هستیم که میتوانیم. آنچه ما انجام میدهیم تأثیر مهمی بر آینده منطقه ما و درک دو ملت نسبت به یکدیگر دارد، بنابراین باید این فرصت را مغتنم بشماریم.
محمدجواد ظریف در ابتدای این مصاحبه به تشریح مواضع ایران در قبال گروه تروریستی داعش پرداخت. وی گفت: معتقدیم جامعه بین المللی بایستی به این واقعیت پی ببرد که این تهدید و چالشی مشترک است که نیازمند پاسخی جمعی است. از دیدگاه ما پاسخ باید از منطقه و با حمایت از جامعه بین المللی برآید. ما برای شکست این تروریستها با دولت عراق و نیز اقلیم کردستان همکاری کردهایم، چرا که این تروریستها خطری برای همه ملتها هستند.
ظریف ادامه داد: معتقدم عراقیها قادر به آزادسازی سرزمینشان هستند. جامعه بین الملل باید مانع از کمکرسانی به تروریستها شود. ما متقاعد نشدیم که دولت آمریکا در مبارزه با تروریسم جدی است. اطمینان دارم که آنچه دیروز در کاخ سفید و سنا روی داد و این که درخواست رییس جمهوری آمریکا برای تأمین مالی مخالفان سوری به تصویب رسید، با تلاش برای مبارزه با تروریسم مطابقت ندارد. چنانچه دولت مرکزی سوریه را تضعیف کنید، تروریستهای داعش قدرت مییابند که مناطق بیشتری را تحت کنترل خود درآورند. ما این اقدام را اساساً خلاف تلاش برای نابودی داعش تلقی میکنیم و نیز حمایت از کسانی که تلاش دارند دولت فعلی را که مقابل داعش ایستاده است نیز نابود کنند خلاف این ادعا میدانیم. وی ادامه داد: حمایت از این گروهها را کمک به روند حاکمیت دموکراسی و احترام به خواست مردم سوریه نمیدانیم.
ظریف همچنین درباره خبرنگار بازداشت شده واشنگتن پست در ایران گفت: جیسون رضائیان خبرنگار واشنگتن پست با اتهامات جدی مواجه است و امیدوارم که پاسخهای قانع کنندهای که منجر به آزادیاش شود فراهم کند. وی افزود: من و آقای روحانی تمام تلاش خود را کردهایم که رفتار خوبی با او شود.
انتهای پیام/*