اگر کشوری از ما برای مقابله با تروریسم درخواست کند کمکش می‌کنیم

اگر کشوری از ما برای مقابله با تروریسم درخواست کند کمکش می‌کنیم

خبرگزاری تسنیم: رئیس‌جمهور گفت: اعلام می‌کنیم که اگر کشوری از ما برای مقابله با تروریسم درخواست کند، در حد توان خود علیه خشونت و تروریسم به آنها کمک خواهیم کرد.

به گزارش حوزه دولت خبرگزاری تسنیم به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی ریاست‌جمهوری، حجت‌الاسلام حسن روحانی رئیس‌جمهور شامگاه چهارشنبه در نیویورک و در جمع شخصیت‌ها و رهبران برجسته جامعه اسلامی ایالات متحده آمریکا، گفت: وقوع انقلاب اسلامی در ایران سرآغاز بیداری اسلامی در کل خاورمیانه بود و عده‌ای برای مبارزه با این حرکت تلاش کردند تا چهره اسلام را مخدوش کنند.

* تلاش‌ها برای خشونت‌طلب بودن اسلام ناکام خواهد ماند

رئیس‌جمهور با بیان اینکه امروز دشمنان با ایجاد تفرقه و اختلاف میان مسلمانان و راه‌اندازی حرکت‌های تروریستی به نام دین و جهاد، در صدد مبارزه با اسلام سیاسی بر آمده‌اند، گفت: نمایش توحش و بربریت عده‌ای در شبکه‌های اجتماعی با ادعای اسلام، توطئه‌ای است که هدف آن سرافکنده کردن اسلام در دنیای متمدن امروز است.

روحانی با رد این موضوع که دوران دین سپری و اسلام منزوی شده است، اظهار داشت: تلاش‌هایی که انجام می‌شود تا اسلام را که دین هدایت، نور و رحمت است، به عنوان دین خشونت‌طلب و دین شمشیر معرفی کند، ناکام خواهد ماند.

وی تصریح کرد: امروز شاهدید که در مساجد، کلیساها و عبادتگاه‌هایی که در سوریه و عراق قرار دارد چه جنایت‌هایی با نام جهاد اسلامی انجام می‌دهند که هیچ تناسبی میان اعمال و رفتار آنها با اسلامی که از سوی پیامبران و صالحان قرائت شد، ندارد.

روحانی با اشاره به اینکه خوشبختانه کم‌کم همه می‌فهمند که اینها به دروغ ادعای مسلمانی دارند، گفت: کسانی که گول خورده و جذب گروه‌های تروریستی شدند به تدریج در حال بیدار شدن هستند. البته راه طولانی برای عبور از این توطئه‌ها داریم و باید آگاه باشیم تا توطئه دیگری بر سر راه اسلام و تمدن اسلامی نگذارند.

رئیس‌جمهور گفت: در سال گذشته و در مجمع عمومی سازمان ملل متحد درباره خطر خشونت و افراطی‌گری سخن گفتم و خواستار به پا خاستن همه در برابر این حرکت‌های نادرست شدم که خوشبختانه مورد اجماع همه کشورها قرار گرفت.

روحانی اظهار داشت: دعوت به مبارزه علیه خشونت و افراط توسط فردی انجام شده که تربیت شده حوزه‌های دینی است و لباسی به تن دارد که لباس تبلیغ دین خداست.

رئیس‌جمهور گفت: وظیفه سنگین علما و رهبران برجسته جوامع اسلامی تلاش برای ایجاد وحدت میان مسلمانان و تبلیغ و انتشار اسلام رحمانی به ویژه در میان جوانان است.

وی افزود: همواره پرچم رحمت و نور بر دوش مسلمانان بوده است و نباید بگذاریم دیگران به دروغ این پرچم را بر دوش بگیرند.

روحانی با یادآوری قرارگیری هر انسانی در معرض آزمایش‌ها و امتحان‌های الهی، خیلی از مشکلات بعضاً نگران‌کننده و یأس‌آور پیش‌روی را «امتحان الهی» دانست و خاطرنشان کرد: حوادثی که امروز پیش روی ماست، هر چند زجرآور است و گاهی طبق میل ما نیست، ولی در عین حال باید به پایان آن بیاندیشیم. چه بسا اگر مخالفت‌ها و دشمنی‌ها با اسلام نبود، شاید اسلام هم این مقدار رشد پیدا نمی‌کرد.

* تجربه داعش به ما آموخت که اگر وحدت نباشد، افراطیون رشد می‌کنند

رئیس‌جمهور به حوادث دردناک اخیر در غزه اشاره و تصریح کرد: در مسئله غزه، خیلی‌ها مورد امتحان قرار گرفته و برخی کشورهای منطقه نیز واقعیت خود را نشان دادند. در موضوع داعش و تروریسم نیز همچنین آموختیم که وقتی در جامعه وحدت نباشد، امکان نفوذ و رشد افراد و گروه‌های افراطی به وجود می‌آید.

روحانی با بیان اینکه «جمهوری اسلامی ایران بنای مداخله در سرنوشت هیچ کشوری را ندارد»، افزود: هر کشوری مسئول سرنوشت خود است. جمهوری اسلامی ایران در عراق و سوریه نیز بنای مداخله ندارد، اما در حد توان و درخواست به آنها کمک می‌کند.

رئیس‌جمهور با یادآوری اینکه ایران اولین کشور در راه کمک به مردم عراق در جریان حوادث اخیر این کشور بوده است، اظهار داشت: ایران با درخواست دولت عراق، سدی جلوی تروریست‌های داعش ایجاد کرد. اعلام می‌کنیم که اگر کشوری از ما برای مقابله با تروریسم درخواست کند، در حد توان خود علیه خشونت و تروریسم به آنها کمک خواهیم کرد.

روحانی در جمع اندیشمندان اسلامی در نیویورک، با تأکید بر پرهیز مسلمانان از پرداختن به جزئیات و موارد اختلافی، به مشی پیامبر گرامی اسلام در تحمل نمودن افکار اشاره کرد و گفت: اختلاف مذاهب، افکار و اندیشه‌ها همیشه وجود داشته و باید قدرت تحمل خود را بالا ببریم.

رئیس‌جمهور با تاکید بر اهتمام مسلمانان به تبلیغ اسلام، گفت: باید جمعیت‌ها و اجتماعاتی تشکیل دهیم و مسلمانانی را که در دانشگاه‌ها حضور دارند و متخصص هستند، به حرکت درآوریم.

* ایفای نقش‌های برجسته از سوی مسلمانان در بزرگ‌ترین مراکز علمی آمریکا مایه افتخار است

روحانی ایفای نقش‌های برجسته از سوی مسلمانان در بزرگ‌ترین مراکز علمی آمریکا را مایه افتخار دانست و تصریح کرد: هر چند عده‌ای در حال ضربه زدن به اسلام هستند، اما عده زیادی هم هستند که به اسلام عزت می‌بخشند، بنابراین نباید ناامید باشیم.

رئیس‌جمهور افزود: در ایران تجربه کرده‌ایم که اگر در موردی همه مردم به پا خاستند و هم‌صدا و متحد بودند، بر بسیاری از قدرت‌ها و گاهی نیز در برابر همه قدرت‌های بزرگ به پیروزی دست یافته‌اند.

روحانی در پایان گفت: اگر گروه کوچکی به نام داعش، جاذبه‌هایی کاذب ایجاد کرده و با ادعای اسلام‌گرایی، جنایت می‌کند، ملت‌ها و مسلمانان با تشکل متحد و قدرتمند می‌توانند به سادگی این تحرکات را متوقف و به امنیت و توسعه یکدیگر کمک کنند.

انتهای پیام/

پربیننده‌ترین اخبار سیاسی
اخبار روز سیاسی
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
میهن
طبیعت
گوشتیران
triboon