منندز: درباره حصول توافق میان ایران و ۱+۵ خوشبین نیستم
خبرگزاری تسنیم: رئیس کمیته روابط خارجی سنای آمریکا اعلام کرد که درباره حصول توافق بین ایران و گروه ۱+۵ که بتواند از آن حمایت کند، خوشبین نیست.
به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم، " رابرت منندز" سناتور دموکرات ایالت نیوجرسی آمریکا که رئیس کمیته روابط خارجی سنای این کشور است در مصاحبه با شبکه خبری "انبیسی" آمریکا گفت که درباره حصول توافق میان ایران و گروه 1+5 که بتواند از آن حمایت کند، خوشبین نیست.
وی افزود که توافق هستهای نهایی با ایران حساس است چون وی و "مارک کرک" سناتور جمهوریخواه ایلینوی، تاکید کردهاند که در صورتی که توافق احتمالی برنامه هستهای ایران را از بین نبرد، به کمک کنگره اقدام قاطعی انجام خواهد داد.
منندز در ادامه گفت: ایران هستهای تهدیدی برای منافع ملی و امنیتی آمریکا به شمار میآید. این تهدیدی برای تمامی متحدان ما در منطقه است.
این سناتور آمریکایی اضافه کرد که کشورها در سرتاسر منطقه به وی گفتهاند که در پاسخ به توسعه برنامه هستهای ایران، برنامه هستهای خود را پیگیری خواهند کرد و البته اسرائیل، متحد ما با تهدید موجودیت مواجه خواهد شد.
رابرت منندز گفت: بنابراین واقعیت این است که در راستای منافع ملی و امنیتی خود میتوان اجازه این کار را به ایران داد و من نگران هستم محکی که پیشتر درباره وضعیت مذاکرات اعلام کردیم به ایرانیها نزدیکتر و نزدیکتر میشود البته من خوشبین نیستم که توافق تا 24 نوامبر حاصل شود.
تقریباً یک سال از توافق موقت ژنو که در آن ایران و گروه 1+5 بر اساس "برنامه اقدام مشترک" پذیرفتند که برنامه هستهای ایران بهازای تسهیل برخی تحریمها محدود شود میگذرد و اکنون تیم مذاکره کننده هستهای کشورمان بهریاست محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه، امروز (سهشنبه) عازم وین، پایتخت اتریش، شد تا برای آخرین بار پیش از پایان ضربالاجل 3 آذر (24 نوامبر) به گفتوگو با شش قدرت جهانی بپردازند.
از ظرفیت غنیسازی در ایران و نیز جدول زمانبندی لغو تحریمهای ایران بهعنوان بزرگترین چالشهای مذاکرات نام برده میشود. در حالی که کشورمان بر ضرورت برخورداری از غنیسازی صنعتی در پایان دوره توافق نهایی (که خود محل مجادله است) تأکید دارد، آمریکاییها، بهعنوان طرف اصلی مذاکره با ایران، خواهان محدود شدن توان غنیسازی ایران بهنوعی ظرفیت دکوری هستند. در حوزه تحریمها نیز تهران اصرار دارد که برچیده شدن آنها بهصورتی مؤثر و محسوس انجام شود اما هدف غربیها این است که تا حداکثر زمان ممکن ساختار تحریمها را حفظ کنند، خواستهای که با مخالفت مذاکره کنندگان کشورمان رویارو شده است.
اختلافات در حوزههای دیگر چون مدت زمان توافق نهایی، رآکتور اراک، آینده حوزه تحقیقات و توسعه در برنامه هستهای ایران و نیز بازرسیها از دیگر مسائلی هستند که در مذاکرات جاری به آنها پرداخته خواهد شد.
انتهای پیام/.