«استانیشدن انتخابات مجلس»؛ فراموشی مناطق محروم یا تقویت نظام حزبی
خبرگزاری تسنیم: موافقان استانی شدن انتخابات مهمترین دلیل خود را توجه بیشتر نمایندگان به مسائل کلان کشوری و تقویت نظام حزبی میدانند و مخالفان نیز از قطع ارتباط نمایندگان ملت با مردم و فراموشی مناطق محروم سخن به میان میآورند.
به گزارش خبرگزاری تسنیمگروه استانها، نمایندگان در نشست روز یکشنبه نهم آذر مجلس شورای اسلامی در جریان بررسی فوریت طرح استانی شدن حوزههای انتخابیه انتخابات مجلس شورای اسلامی با یک فوریت این طرح با 133 رأی موافق، 64 رأی مخالف و 11 رأی ممتنع از مجموع 220 نماینده حاضر در صحن موافقت کردند تا بار دیگر بحث استانی شدن انتخابات مجلس در صحن علنی مطرح شود.
نخستین بار مجلس پنجم به بررسی استانی شدن انتخابات مجلس شورای اسلامی پرداخت و پس از آن تا مجلس دهم همواره یکی از پرحاشیه ترین بحث های خانه ملت بوده است به همین منظور خبرنگار تسنیم برای بررسی بیشتر این طرح به گفتوگو با نمایندگان کنونی و سابق مجلس و کارشناسان سیاسی پرداخته است.
استانی شدن انتخابات مجلس از جزیرهای عمل کردن نمایندگان جلوگیری میکند
سید سعید زمانیان با اشاره به اینکه استانی شدن حوزههای انتخابیه انتخابات مجلس شورای اسلامی از دورههای قبلی مجلس مطرح بوده ولی اکنون یک فوریت این طرح به تصویب رسیده، اظهار داشت: کلیات این طرح مورد موافقت قرار گرفته ولی جزئیات نیاز به بررسی دارد و به ریز مسائل نیازمند توجه بیشتری است.
نماینده مردم شهرکرد، بن و سامان در مجلس شورای اسلامی، استانی شدن حوزههای انتخابیه انتخابات مجلس را گامی موثر برای جلوگیری از جزیرهای عمل نمودن دانست.
وی استانی شدن انتخابات مجلس را در رفع مسائل و مشکلات مختلف موثر دانست چراکه بخشینگری از سطح مجلس را حذف کرده و با افزایش وسعت حوزههای انتخابیه، از فردی شدن تبلیغات جلوگیری کرده و کاهش وابستگی قومی و قبیلهای را بهدنبال دارد.
نماینده مردم شهرکرد، بن و سامان در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: این طرح نقش ملی نمایندگان را بر نقش محلی غالب کرده و سبب میشود تا هر نماینده خود را نماینده ملت بداند و برای آبادانی و رفع مشکلات کشور تلاش کند.
زمانیان خاطرنشان کرد: با اجرای این طرح نمایندگان تلاش خود را برای تمام استان بهکار گرفته و مسائل و مشکلات موجود در هر استان نظیر راهها، فرودگاه، شبکه آبرسانی و توسعه شبکه فاضلاب بهصورت جمعی رفع میشود و از پراکنده کاری وجزیرهای عمل نمودن جلوگیری میشود.
وی افزود: استانی شدن انتخابات که در قالب تعیین حدود جدید حوزههای انتخابیه است، میتواند دخالت نماینده در امور محلی را از سطح شهرستانها، شهرها و روستای حوزه انتخابیه فعلی به سطح استان تغییر دهد.
نماینده مردم شهرکرد، بن و سامان در مجلس شورای اسلامی بیان کرد: هر نماینده خود را موظف به کار جمعی میکند و از جلوی رقابت کاذب گرفته میشود و ایجاد محدوده جدید برای حوزههای انتخابیه سبب میشود تا رقابتهای انتخاباتی در سطح جمعیتی گستردهتری انجام شود.
زمانیان اجرای این طرح کارایی و کیفیت اقدامات مجلس را افزایش داده و بدین ترتیب امکان انتخاب داوطلبان برجسته و با صلاحیت فراهم میشود.
وی افزود: افراد آشنا به مسائل میتوانند مشکلات را پیگیری کنند و در چنین شرایطی داوطلبانی به موفقیت بیشتری دست مییابند که از سوابق درخشان و برجستهتری در مقایسه با دیگران برخوردار باشند.
استانی شدن انتخابات مجلس، سبب اتصال نمایندگان به کانونهای ثروت میشود
بهرام بیرانوند در این باره گفت: استانی شدن انتخابات مجلس سبب میشود هزینه انتخابات داوطلبان چندین برابر شود و افراد به سمت کانون ثروت سوق داده شوند.
نماینده مردم بروجرد و اشترینان در مجلس اظهار داشت: در استانی شدن انتخابات مجلس نمایندگان جزء مخالفان این طرح هستم زیرا استانی شدن این طرح بهنوعی سطح ارتباط مردم را با نمایندگان استانی کاهش میدهد.
وی با اشاره به اینکه تسلط یک نماینده به اوضاع از یک شهر به سایر شهرها امکانپذیر نیست افزود: در استانی شدن انتخابات مجلس، یک نماینده نمیتواند که از یک شهری دیگر بیاید و بر تمامی شهرهای استان مسلط باشد، مشکلات آن شهر را رصد و بررسی کند و به مطالبات مردم را رفع کند.
نماینده مردم بروجرد و اشترینان در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: این طرح ازلحاظ سیاسی همه گروه احزاب را ندارد و درنتیجه مردم نمیتوانند به لیست انتخابات استانی اطمینان کنند و مردم بر نماینده منتخب استانی چگونه مطالبات خود را مطرح کنند.
بیرانوند با اشاره به اینکه در این طرح نمایندگان متصل به هزینههای هنگفتی میشوند گفت: در این طرح هزینه انتخابات داوطلبان چندین برابر میشود و این سبب میشود که به سمت کانون ثروت سوق داده شوند و دیگر در این طرح نخبگان جدید و نیروهای جوان جایی برای ورود ندارند.
وی با اشاره به اینکه چند درصد امکان دارد این طرح به تصویب برسد خاطرنشان کرد: این وضعیت تصویب طرح به میزان حمایت و تصمیم مجلس آسیب میزند و اگر این طرح و کلیات آن رأی بیاورد وارد جزئیات میشود اما این طرح مخالفان جدی دارد و اگر اینگونه باشد از دستور کار خارج میشود و درصدی برای آن وجود ندارد.
نماینده مردم بروجرد و اشترینان در مجلس شورای اسلامی با اشاره به طرح استانی انتخابات نمایندگان بیان کرد: در مجلس این طرح نخست بهصورت دوفوریتی مطرح شد و درنهایت یک طرح به صحنه علنی مجلس رسید و ضرورت طرح ازلحاظ زمانی فوریت مطرحشدن پیداکرده است و این موضوع مطرحشده اما بهفوریت و تصویب نرسیده است.
بیرانوند با اشاره به اینکه بهجای اینچنین طرحها باید به دنبال رفع مشکلات جامعه باشیم عنوان کرد: آنچه ضرورت و اولویت دارد این است که باید برای تحقق شاخههای اقتصادی و مقاومتی تلاش شود و این بهترین پیام در پی حل مشکلات جامعه است و در این راستا قدم برداشته شود.
وی اظهار داشت: هفته گذشته در دو نوبت صبح و عصر اصلاح مقررات مالی دولت در مجلس بررسیشده که 100 ماده و الحاق داشته است که کار بسیار سنگینی برای نمایندگان بوده که باید هرکدام از الحاقها با توجه به ظرفیتهای یک طرح فوریتی یا دوفوریتی از مجلس مجوز برای آنها گرفته شود.
نماینده مردم بروجرد و اشترینان در مجلس شورای اسلامی افزود: امیدواریم طرح انتخابات استانی نمایندگان هیچگونه اولویتی و رأی نداشته باشد و به تصویب نرسد.
استانی شدن انتخابات مجلس در گرو طرح مدیریت شهری است
سید امیرحسین قاضی زاده در رابطه با طرح استانی شدن انتخابات مجلس اظهار کرد: این طرح به معنای مطلق برگزار شدن انتخابات مجلس در استانها نیست.
نماینده مردم مشهد و کلات در مجلس شورای اسلامی گفت: اجرای طرح استانی شدن انتخابات مجلس نیازمند به سرانجام رسیدن طرح مدیریت شهری است.
وی با بیان اینکه این طرح بصورت استانی و در شهرستانها برگزار می شود، افزود: براساس این طرح مردم در شهرستانهای حوزه انتخابیه مذکور و حتی در دیگر نقاط استان میتوانند به کاندیدای مورد نظر رأی دهند .
قاضی زاده با اشاره به اهمیت این طرح خاطر نشان کرد: این طرح سبب قوت بخشیدن به فعالیتهای مجلس شورای اسلامی میشود.
نماینده مردم مشهد و کلات در مجلس شورای اسلامی افزود: طرح استانی شدن انتخابات مجلس سبب می شود تا بخش از فعالیتهای مجلس به به فعالیتهای منطقه ای اختصاص پیدا کند.
وی تصریح کرد: البته برای اجرای این طرح باید طرح مدیریت شهری به سرانجام برسد و حیطه مسئولیتهای اعضای شورا شهر گسترده ترشود تا خلاهای موجود در مدیریت شهر از بین رود.
قاضی زاده در بخشی دیگر از سخنان خود با اشاره به روند پیشرفت فعالیتهای عمرانی در مشهد و سایر نقاط کشور گفت: متاسفانه در سالهای اخیر مجموع فعالیتهای عمرانی چه در مشهد و چه در سطح کشور چشمگیر نبوده است .
نماینده مردم مشهد و کلات در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: در سالهای اخیر شاهد شور و شوق در ساخت و ساز و فعالیتهای عمرانی درشهرها دیده نمی شود که این مسئله یکی از نقاط ضعف دستگاههای اجرایی است.
وی افزود: برای پیشرفت در فعالیتهای عمرانی باید همه مسئولان استانی و کشوری اجرایی تلاش داشته باشند.
استانی شدن انتخابات مجلس، نمایندگان را از وظیفه اصلی خود باز میدارد
عطالله سلطانی صبور نماینده مردم رزن در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه با اجرای طرح استانی شدن انتخابات مجلس شورای اسلامی مخالف هستم، اظهار داشت: اجرای این طرح سبب دخالت نمایندگان در حوزههای دیگر انتخاباتی میشود و در این بین تقسیم کار نمایندگان دچار مشکل میشود.
وی استانی شدن انتخابات را یک طرح خام و بررسی نشده عنوان کرد و افزود: نمایندگان در حوزههای انتخاباتی خود چهرههایی شناخته شده ولی در بین مردم مرکز استان و سایر شهرستانها چهره ای گمنام هستند و این در حالی است که نمایندگان استان از توجه خاص تمامی مردم استان برخوردارند.
نماینده مردم رزن در مجلس شورای اسلامی ابراز کرد: اجرای این طرح به نفع نظام نیست چرا که با این کار ارتباط مردمی که وظیفه اصلی نماینده در نظام است کمرنگ میشود و این در حالی است که مشروعیت نمایندگان در ارتباط آنها با مردم است.
وی خاطرنشان کرد: اجرای این برنامه در صورتی به صلاح است که وظایف شوراها گسترش یابد و شوراها بتوانند دخالت مستقیم داشته باشند و در برنامهریزیها و نظارتها دخیل باشند.
سلطانی صبور اظهار داشت: با اجرای این طرح کار نمایندگان نه تنها کاهش نمییابد بلکه نمایندگان علاوه بر حوزه انتخابیه خود کارهای استانی را نیز پیگیری میکنند در صورتی که نماینده هر شهرستان کاریهای حوزه انتخابیه خود را انجام میدهد.
وی گفت: اگر وظایف محوله به شوراها افزایش یابد به گونهای که شوراها بتوانند برخی از اقدامات نمایندگان را در شهرستانها انجام دهند اجرای این طرح بهتر عملی میشود در حالی که در این طرح هیچ گونه بحثی برای افزایش وظایف شوراها نشده است.
استانی شدن انتخابات سبب راهیابی افراد دارای شخصیت ملی به مجلس میشود
حجتالاسلام والمسلمین مفید کیائینژاد با بیان اینکه به فوریت طرح استانی شدن انتخابات مجلس رای موافق دادم، اظهار داشت: در صورت اجرایی شدن این طرح ممکن است فرد منتخب استان توجه خاصی به مناطق دور افتاده و روستاها نداشته باشد.
نماینده مردم ساوجبلاغ، نظرآباد و طالقان گفت: استانی شدن انتخابات سبب میشود نمایندهای به مجلس شورای اسلامی ورود پیدا کند که دارای یک شخصیت ملی و برجسته باشد.
وی ورود افراد وزین و سرشناس به مجلس شورای اسلامی را از محسنات این طرح برشمرد و افزود: استانی شدن انتخابات سبب میشود نمایندهای به مجلس شورای اسلامی ورود پیدا کند که دارای یک شخصیت ملی و برجسته باشد.
نماینده مردم ساوجبلاغ، نظرآباد و طالقان بیان کرد: حسن این کار این است که هر فردی در سطوح پائین مطرح نمیشود و افراد وزین و سرشناس که مورد شناخت استان هستند انتخاب میشوند.
حجتالاسلام والمسلمین کیائینژاد با بیان اینکه این طرح فعلا مطرح شده و در مرحله یک فوریت رای آورده است، افزود: این طرح باید در صحن علنی مجلس مطرح شود و مخالفان و موافقان صحبت کنند و اگر به تصویب رسید به شورای نگهبان ارجاع داده شود تا مورد بررسی قرار گیرد.
وی با اشاره به اینکه این طرح دارای معایبی است، خاطرنشان کرد: در مجموع این طرح را مثبت میبینم.
طرح استانی شدن انتخابات مجلس سبب تقویت نظام حزبی در کشور میشود
جعفر قادری تقویت نظام حزبی در کشور، کمرنگ شدن تعلقات محلی در انتخاباب، انتخاب افراد توانمند به عنوان نماینده مردم، افزایش هماهنگی نمایندگان استان با یکدیگر و ثبات رای در بین نمایندگان را از جمله مزایای مهم طرح استانی شدن انتخابات مجلس دانست و اظهار داشت: با اجرای این طرح مجلس شورای اسلامی بیشتر به مسائل کلان و مهم میپردازد.
نماینده مردم شیراز در مجلس با بیان اینکه مزایایی طرح استانی شدن انتخابات مجلس بیشتر از معایب آن است، گفت: اجرای این طرح سبب تقویت نظام حزبی در کشور میشود.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی مزایای این طرح را بیشتر از معایبش عنوان و خاطرنشان کرد: یکی از معایب آن این است که افراد گمنام و مستقل از جناحها و جریانات سیاسی، شانس کمتری برای انتخاب شدن دارند همچنین سرکشی و حضور نمایندگان در روستاها و مناطق دورافتاده کمتر میشود.
وی با بیان اینکه استانهای دارای تنوع مذهبی و قومی از این شکل انتخابات باید مستثنی شوند تصریح کرد: از دیگر معایب این طرح این است که بخش وسیعی از وقت نمایندگان صرف کارهای تبلیغی و رسانهای شده و برگزاری انتخابات برای کاندیداها پرهزینه میشود.
نماینده مردم شیراز در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: در مجلس گذشته روی این طرح وقت زیادی گذاشته شد و در کنار آن چند طرح دیگر برای تقویت نظام حزبی، واگذاری بخشی از وظایف نمایندگان و مجلس به شورای عالی استانها، برقراری نظام انتخابات تناسبی به عنوان طرحهای مکمل مطرح شد که هیچکدام به سرانجام نرسید و همه زحمات نادیده گرفته شد.
وی با اشاره به رای آوردن یک فوریت این طرح در مجلس شورای اسلامی، اظهار داشت: هرچند یک فوریت این طرح رای آورده اما به شخصه به تصویب کلیات و جزییات این طرح خوشبین نیستم.
قادری در توضیح طرح استانی شدن انتخابات مجلس بیان کرد: در این طرح حوزههای انتخابیه حذف نمیشوند و افراد متولد و یا ساکن هر حوزه انتخابیه در همان حوزه ثبت نام میکنند.
وی با اشاره به اینکه در این طرح مردم هر حوزه هم به کاندیداهای حوزه خود و هم به کاندیداهای سایر حوزههای استان رای میدهند افزود: در بین کاندیداهای انتخابی هر حوزه آن شخصی که در استان بالاترین رای را آورده به عنوان نماینده مردم انتخاب میشود برای مثال در یک حوزه شهرستانی که باید یک نماینده انتخاب کند از بین دو نفری که بیشترین رای را در شهرستان دارند، فردی به عنوان نماینده شهرستان انتخاب میشود که در استان بیشترین رای را دارد.
تصویب سیاستهای کلی کشور نیازمند تاسیس مجلس مشورتی است
موید حسینیصدر با اشاره به محاسن و معایب استانی شدن انتخابات مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: حسن استانی شدن انتخابات مجلس شورای اسلامی این است که نمایندگان به سمت کلاننگری رفته و از سوی دیگر عیب این طرح این است که مردم مناطق کم جمعیت و محروم از بابت پیگیری مشکلات خود از نمایندگان باز میمانند.
نماینده مردم خوی و چایپاره در مجلس شورای اسلامی گفت:کشور نیازمند برقراری مجلس مشورتی برای تصویب سیاستهای کلی است.
نماینده مردم خوی و چایپاره در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه من مخالف این مصوبه هستم افزود: هماینک نمایندگان مجلس شورای اسلامی با دیدار مردمی خود که هر هفته انجام میشود از نزدیک با مسائل و مشکلات اقشار مختلف مردم آشنا میشوند در حالی که با مصوبه جدید مجلس، مسئول مشخصی برای پیگیری مشکلات مردم در شهرستان ها وجود ندارد.
وی تصریح کرد: در حال حاضر نمایندگان مجلس شورای اسلامی هر هفته به تمامی روستاها و محلات حوزه انتخابیه خود سر زده و با دیدار چهره به چهره خود با مردم، از مشکلات مردم اطلاع یافته و آن را در مرکز منتقل میکنند اما با مصوبه جدید با توجه به اینکه آمار جمعیتی مناطق محرم و کمتر برخوردار ناچیز است، مردم این مناطق محروم تر میمانند.
نماینده مردم خوی و چایپاره در مجلس شورای اسلامی گفت: با اجرای طرح استانی شدن انتخابات مجلس شورای اسلامی مدیریت شهرستان متأثر از این می شود که یک نماینده مسئول جای خاصی نبوده و ضمن تداخل در امور، رسیدگی به مشکلات مردم در مناطق محروم کمتر میشود.
حسینیصدر با اشاره به مولفههای یک مجلس قدرتمند اظهار کرد: باید دو مجلس در جمهوری اسلامی برقرار باشد که از جمله آنها یک مجلس مشورتی برای تصویب سیاستهای کلی نظام و قوانین کلان و یکی مجلس کنونی که قوانین جزئی و پایین دستی در آن به تصویب می رسد بنابراین کشور به یک مجلس بالا دستی برای نیل به برنامه و مدیریت کلان نیازمند است.
نماینده مردم خوی و چایپاره در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه طرح استانی شدن انتخابات مجلس در برخی از مناطق کشور از جمله آذربایجانغربی اجرا نمیشود گفت: دلیل آن شاید به خاطر مرزی بودن استان و ترکیب جمعیتی خاص آن باشد.
حضور فعال نخبگان با استانی شدن انتخابات مجلس افزایش مییابد
محمدتقی توکلی نماینده مردم الیگودرز در مجلس اظهار داشت: این طرح بنا به درخواست تعداد ز یادی از نمایندگان مجلس مطرح و فوریت آن نیز به تصویب رسیده است.
وی ادامه داد: با استانی شدگان انتخابات مجلس این ظرفیت ایجاد میشود تا نخبگان و افراد توانمند از رأی بالاتری برخوردار شوند و بتوانند به کشور و مردم خدمت کنند.
وی با اشاره به فواید این طرح افزود: با استانی شدگان انتخابات مجلس این ظرفیت ایجاد میشود تا نخبگان و افراد توانمند از رأی بالاتری برخوردار شوند و بتوانند به کشور و مردم خدمت کنند.
نماینده مردم الیگودرز در مجلس بیان کرد: دیدگاه منطقی استانی یک برند انتخابات افراد است و در جهت رویکرد ملی افراد به سمت هم نزدیکتر میشوند.
وی با اشاره به تعیین گذار بودن مسائل قومی و قبیله در انتخابات مجلس بهصورت فعلی عنوان کرد: در شهرستانهای کوچک که انتخاب قومی و قبیلهای افراد زیاد است ممکن است فردی با آرای کمی از قومی انتخاب شود یا فردی نماینده کامل شهرستان شود پس به نفع خود مردم است که انتخابات به این صورت نباشد.
توکلی گفت: بادید ملی و استانی میتوان تمام مزیتهای استانها را باهم دید و در جهت توسعه اقتصادی، اجتماعی، سیاسی و فرهنگی فکر کرد.
وی با اشاره به دلایل مخالفت تعدادی از نمایندگان مجلس با این طرح اظهار داشت: دلیل مخالفت بعضی از نمایندگان با این طرح این است که نگران هستند شهرستانهای کوچک فراموش شوند و منافع مردم در این شهرستانها تأمین نشود.
نماینده مردم الیگودرز در مجلس قانونگذاری را مهمترین وظیفه نمایندگان دانست و افزود: وظیفه نمایندگان قانونگذاری و نظارت است که با طرح استانی شدن انتخابات، تعصبات قومی و قبیلهای کمتر میشود و نمایندگان به هم نزدیک و ازنظر قانونگذاری به نفع کشور است.
وی تصریح کرد: یک نماینده برای حضوری فعال در قانونگذاری باید وقت زیادی بگذارد و مطالعه کند اما اکنون باید به تمام مشکلات حوزه انتخاباتی برسد که سبب میشود وقتی برای قانونگذاری نماند.
توکلی با اشاره به فراهم شدن فضا برای حضور نخبگان در استانی شدن انتخابات مجلس گفت: با استانی شدن انتخابات مجلس فضا برای حضور نخبگان فراهم میشود و مردم میتوانند به افراد که صلاحیت بیشتری برای خدمت به مردم منطقه و کشور دارد انتخاب کنند.
استانی شدن انتخابات مجلس سبب عقبماندگی مناطق کمبرخوردار میشود
نادر قاضیپور گفت: من مخالف استانی شدن انتخابات مجلس شورای اسلامی هستم چون با اجرای این طرح مناطق فقیر کشور فقیرتر و محرومتر میمانند.
نماینده مردم ارومیه در مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: با مصوبه اخیر مجلس شورای اسلامی مبنی بر استانی شدن انتخابات مجلس شورای اسلامی، مناطق فقیر کشور فقیرتر و محرومتر میمانند.
نماینده مردم ارومیه در مجلس شورای اسلامی افزود: در طرح استانی شدن انتخابات مجلس شورای اسلامی برخی حوزههای انتخابیه مانند آذربایجانغربی، سیستان و بلوچستان و بیجار در کردستان و در کل حوزههای انتخابیه اقلیتهای دینی از این قانون مستثنی هستند.
وی تصریح کرد: اگر از سال آینده انتخابات مجلس استانی شود دیگر هیچ فردی به مشکلات شهرهای کوچک و روستاها توجهی نداشته و آنها از این مسئله متضرر می شوند و از سوی دیگر تمام رسیدگیها در مرکز استان انجام میگیرد و حتی برای مثال نماینده یک شهر خاص اولویت خود را بر رسیدگی به مسائل و مشکلات شهر تولد خود متمرکز کرده و به سایر شهرها توجهی نخواهد داشت.
قاضیپور گفت: با این مصوبه آنانی که صاحب زر و زور هستند بر مسند قدرت رسیده و بیشترین منفعت را آنان میبرند اما افراد فقیر و کمدرآمد شاید قدرت تبلیغات و هزینه کرد مادی برای جلب آرا را نداشته باشند.
نماینده مردم ارومیه در مجلس شورای اسلامی بیان کرد: برخی نمایندگان مجلس به گمان اینکه با تصویب استانی شدن انتخابات، در مجلس شورای اسلامی ماندگار شده و در انتخابات آینده رای میآورند به این طرح رای دادند.
استانی شدن انتخابات مجلس بسیاری از مشکلات موجود را برطرف میکند
جواد آرین منش نماینده مردم مشهد و کلات در مجلس هشتم گفت: استانی شدن انتخابات سبب می شود تا همه نمایندگان خود را مسئول حل مشکلات استانها بدانند.
وی ادامه داد: طرح استانی شدن انتخابات مجلس از جمله طرح هایی است که در مجلس هفتم و هشتم مطرح شد اما پس از بررسی در صحن علنی مجلس این طرح تعداد آرای لازم را کسب نکرد.
وی با بیان اینکه طرح استانی شدن انتخابات مجلس طرح مفیدی است، افزود: با اجرای این طرح بخشی از دغدغه های نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی صرف مسائل منطقه ای می شود.
نماینده مردم مشهد و کلات در مجلس هشتم با اشاره به این مطلب که براساس وظایف تعریف برای نماینده مجلس در قانون اساس سبب شده تا مطالبات منطقه ای در اولویتهای بعدی قرار گیرد، خاطر نشان کرد: استانی شدن انتخابات سبب می شود تا همه نمایندگان خود را مسئول حل مشکلات استانها بدانند.
آرین منش تصریح کرد: براساس قانون اساسی نماینده مجلس نماینده کل مردم کشور است و بایستی علاوه بر نگاه به مسائل خرد و منطقه های باید توجه و نگاه ملی به مسائل کلان کشور داشته باشد.
وی بیان کرد: مطالبات کلان کشور و حل مشکلات اساسی کشور در حوزههای اشتغال، فرهنگ وهنر، اجتماعی، پروژهای نیمه تمام وقت نمایندگان را به خود اختصاص داده است بنابراین اجرای طرح استانی انتخابات مجلس منجر به حل مشکلات استانی از سوی نمایندگان می شود.
استانی شدن انتخابات مجلس، سبب کلان نگری نمایندگان میشود
عابد فتاحی با ابراز رضایت از تصویب طرح استانی شدن انتخابات مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: من جزو نمایندگانی بودم که تلاش بسیاری برای استانی شدن انتخابات مجلس شورای اسلامی انجام دادم تا بدین ترتیب هر شخصی به سمت نماینده شدن نرود.
نماینده مردم ارومیه در مجلس شورای اسلامی گفت: اجرای طرح استانی شدن انتخابات مجلس شورای اسلامی سبب میشود که نمایندگان مردم به مسائل و مشکلات جامعه به شکل کلان بنگرند.
نماینده مردم ارومیه در مجلس شورای اسلامی گفت: با تصویب این طرح تنها نمایندگانی به خانه ملت راه مییابند که اشخاصی شناخته شده، قدرتمند و توانمند بوده و بتوانند برای استان خود مفید باشند.
فتاحی با اشاره به اینکه این مصوبه شامل استانی مانند آذربایجانغربی نمیشود افزود: در این رابطه ترکیب جمعیتی آذربایجانغربی سبب شد که این استان شامل مصوبه جدید مجلس شورای اسلامی نشود چون در این صورت ممکن بود تمامی نمایندگان استان یا از میان ترکها و یا از میان کردها انتخاب شوند و از سوی دیگر برای اینکه از ظرفیتهای آذربایجانغربی بیشتر استفاده شود، این استان مشمول طرح نشد.
نماینده مردم ارومیه در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اهداف این مصوبه بیان کرد: هدف استانی شدن انتخابات مجلس شورای اسلامی این است که نمایندگان مردم به مسائل و مشکلات جامعه به شکل کلان نگریسته و تنها به پروژههای نیمه تمام و مشکلات مناطق انتخابیه خود بسنده نکنند چون هر نماینده، نماینده کل کشور بوده و باید منافع همه را در نظر بگیرد.
استانی شدن انتخابات سبب پیگیری نمایندگان در سطوح ملی میشود
عزیز اکبریان اظهار داشت: اجرایی شدن طرح استانی شدن انتخابات سبب میشود نمایندگان در آینده برای تحقق حقوق مردم در سطح کشور و ملی تلاش کنند.
رئیس مجمع نمایندگان استان البرز گفت: استانی شدن انتخابات مجلس شورای اسلامی سبب پیگیری نمایندگان در سطوح ملی میشود.
عزیز اکبریان در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در کرج، اظهار داشت: اجرایی شدن طرح استانی شدن انتخابات سبب میشود نمایندگان در آینده برای تحقق حقوق مردم در سطح کشور و ملی تلاش کنند.
وی با اشاره به اینکه تجربه 9 ساله مجلس بیانگر این بوده است که نمایندگان برای مطالبات مردم اغلب به صورت محلی و منطقهای اقدام میکردند، افزود: استانی شدن انتخابات با توجه به این موضوع که مطالبات مردمی در سطوح ملی مطرح و پرداخته میشود حائز اهمیت است.
اکبریان با بیان اینکه در صورت اجرایی شدن این طرح نمایندگان در سطح استان فعالیت میکنند و نماینده شهر خاصی نیستند، خاطرنشان کرد: هر چند افراد منتخب نمایندگان ملت ایران در مجلس شورای اسلامی هستند اما در عمل شاهد این هستیم که مطالبات شهری و منطقهای به مطالبات ملی غالب است.
نماینده مردم کرج با اشاره به یکی از معایب این طرح بیان کرد: با توجه به اینکه مشکلات شهر و مناطق کوچک از طریق برخی نمایندگان در ارگانها و اماکن مختلف مطرح و مورد بررسی قرار میگیرد، در صورت اجرا شدن این طرح آسیب فراوانی را برای این مناطق به همراه دارد.
وی با تاکید بر اینکه استانی شدن انتخابات مجلس در صورت بررسی همه جانبه موارد مطرح شده، طرح موفقی محسوب می شود، تصریح کرد: با در نظر گرفتن راه حلی برای مشکل ذکر شده میتوان گفت طرح استانی شدن انتخابات طرح موفقی میشود.
وی با اشاره به اعلام موافقت خود نسبت به اجرایی شدن این طرح مشروط بر اینکه مطالبات به حق مردم مناطق کوچک برآورده شود، خاطر نشان کرد: مادامیکه ما در سطح ملی اقدام نکنیم و به فکر آبادانی کشور نباشیم مناطق کوچک آباد نمیشود؛ به همین منظور باید تلاش کنیم تا با افزایش ظرفیت و درآمد همچنین کاهش مشکلات کلی کشور زمینههای لازم برای تحقق مطالبات مردم را هموار کنیم.
اکبریان با بیان اینکه علیرغم پیگیریهای صورت گرفته مبنی بر افزایش تعداد نمایندگان، دولت لایحهای را به مجلس ارائه نداد، اظهارداشت: در نهایت طرحی با این مضمون که حداکثر 20 نماینده دیگر به نمایندگان کل کشور اضافه شود، تهیه شد.
وی با بیان اینکه یک فوریت این طرح در صحن علنی مجلس به رای گذاشته شد، افزود: از 200 نفر نماینده حاضر تنها 65 نفربه این طرح رای موافق دادند که بیانگر عدم تصویب این طرح است.
استانیشدن انتخابات مجلس روند حل مشکلات روستائیان را کندتر میکند
حجت الاسلام روح الله بیگی با اشاره به تصویب طرح استانی شدن انتخابات مجلس شورای اسلامی و با بیان مزایای این طرح اظهار کرد: با اجرای این طرح افراد نخبه، فرهیخته،کارکشته و با سابقه به مجلس شورای اسلامی راه مییابند تا مجلس در قانونگذاری و نظارت از تجربه و اقتدار بیشتری برخوردار باشد.
نماینده مردم میاندوآب، شاهیندژ و تکاب در مجلس شورای اسلامی گفت: استانی شدن انتخابات مجلس شورای اسلامی سبب می شود که نمایندگان فرصت رسیدگی به مسائل و مشکلات روستاییان و شهرهای کوچک را پیدا نکنند.
وی با اشاره به معایب اجرای این طرح تصریح کرد: عیب این طرح این است که نمایندگان تازهکار در سطح استان نمیتوانند به خوبی مطرح شده و از سوی دیگر نمایندگان مجلس یارای احصای مسائل و مشکلات مردم و نیز فرصت رسیدگی به تمامی مشکلات روستاییان و شهرهای کوچک را نخواهند داشت.
بیگی با تاکید بر اینکه با اجرایی شدن این طرح مشارکت مردم در انتخابات کاهش مییابد گفت: در سالیان گذشته شاهد بودیم که با شهرستانی بودن انتخابات مجلس شورای اسلامی حضور حداکثری در پای صندوقهای آرا حاصل میشد اما از این پس شاید به سبب استانی شدن انتخابات، افراد کمتری در انتخابات شرکت کنند.
نماینده مردم میاندوآب، شاهیندژ و تکاب در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: استانی شدن انتخابات سبب افزایش سرسامآور هزینههای انتخاباتی میشود چون نامزدهای انتخاباتی ثروتمند به راحتی به تبلیغ میپردازند در حالی که قشر فقیر به راحتی نمیتوانند خود را به مردم معرفی کنند.
بیگی افزود: به نظر من اگر قرار بر استانی شدن انتخابات مجلس شورای اسلامی باشد یا باید در تمامی استانها از جمله آذربایجانغربی نیز این طرح اجرا شود یا در هیچ کجای کشور انتخابات مجلس استانی نشود چون در این صورت نمایندگان مراکز استانها با دید حقارت به نمایندگان شهرستانی مینگرند.
وی بیان کرد: علاوه بر آن با توجه به اینکه با اجرای این مصوبه مناطق محروم کشور محرومتر میشوند بنابراین معایب این طرح از مزایای آن بیشتر است.
نماینده مردم میاندوآب، شاهیندژ و تکاب در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اهداف تصویب این طرح در مجلس شورای اسلامی گفت: مجلسیان میخواهند با اجرای این طرح، جزئینگری و بخشینگری رخت بسته و کلاننگری در جامعه حاکم باشد.
وحدت رویه با استانی شدن انتخابات مجلس افزایش مییابد
مجید جلیل سرقلعه با اشاره به اینکه برخی نمایندگان از تصویب این طرح نگران بوده که اجرای این طرح به شهرها و روستاهای کوچک ضربه وارد میکند، اظهار داشت: اگر نمایندهای قدمی برای آبادانی و توسعه و احقاق حقوق مردم حوزه انتخابیه خود برداشته باشد مردم نیز به او بهتر رأی میدهند و در نتیجه زمینه افزایش تعامل او با مسئولان و استاندار سبب میشود.
نماینده مردم لردگان در مجلس شواری اسلامی استانی شدن حوزههای انتخابیه انتخابات مجلس را سبب انسجام و افزایش وحدت رویه بین مردم دانست که با این اقدام اختلافات قومی و قبیلهای کاهش مییابد.
وی استانی شدن حوزههای انتخابیه انتخابات مجلس را گامی موثر برای انسجام و افزایش وحدت رویه بین مردم دانست که اختلافات قومی و قبیلهای را کاهش میدهد.
نماینده مردم لردگان در مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: این طرح با متمرکز کردن انتخابات برای مردم استان و نمایندگان استان مزایای زیادی دارد چراکه تمامی مردم به آنها رأی دادهاند.
جلیل ادامه داد: مردم میتوانند با استانی شدن حوزههای انتخابیه انتخابات مجلس، مطالبات خود را از تمامی نمایندگان استان بخواهند چراکه مردم به تمامی آنها رأی دادهاند.
وی با اشاره به اینکه این طرح از برخی تخلفات مانند خرید رأی از مردم جلوگیری میکند، ادامه داد: اگر در گذشته نمایندهای از یک شهرستان رأی میآورد که در رأی دادن به او اختلافاتی وجود داشت یا قوم خاصی از او حمایت میکرد این نقیصه کمتر میشود و نماینده میتواند رأی تمامی مردم استان را بگیرد.
نماینده مردم لردگان در مجلس شورای اسلامی با اشاره به مشکلی مانند خرید رأی افزود: البته نباید کسی را به این موضوع متهم کرد و از ورود این موضوع به انتخابات مجلس بایستی جلوگیری کرد و امیدواریم این دغدغهها برطرف شود.
جلیل تصریح کرد: اجرای این طرح هزینهها را کمتر میکند و اگر نمایندهای شاخص باشد و مردم او را بهتر بشناسند دیگر نیازی به هزینه کردن برای شناخت بیشتر نیست.
وی خاطرنشان کرد: طرح استانی شدن حوزههای انتخابیه انتخابات مجلس بعد از بررسی در کمیته شورا و جمعبندی نهایی دوبار به صحن علنی مجلس میآید که باید برای رأی آورن آن تلاش کنیم.
استانی شدن انتخابات مجلس، نمایندگان را از بخشینگری دور میکند
حجت الاسلام سیدمرتضی حسینی نماینده مردم قزوین در مجلس شورای اسلامی گفت: در صورت تصویب اجرایی شدن طرح استانی شدن انتخابات مجلس شورای اسلامی وقت نمایندگان مجلس بیشتر صرف وظیفه اصلی خود یعنی قانونگذاری میشود.
وی افزود: یکی دیگر از مزایای طرح استانی شدن انتخابات مجلس این است که تمامی نمایندگان یک استان به کل استان توجه میکنند و در این صورت به معضلات و مشکلات استان بهتر رسیدگی میشود.
نماینده مردم قزوین در مجلس شورای اسلامی عنوان کرد: در صورت اجرای طرح استانی شدن انتخابات مجلس شورای اسلامی، وقت نمایندگان مجلس بیشتر صرف وظیفه اصلی خود یعنی قانونگذاری میشود و در اینصورت تمرکز نمایندگان در قانونگذاری بیشتر میشود.
عضو فراکسیون اصولگرایان مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: منتقدان این طرح معتقد هستند که در صورت اجرایی شدن طرح دیگر به بخشهای کوچک توجه نمیشود و این درحالی است که وظیفه نماینده مجلس رسیدگی به اقدامات جزئی نیست و قانون گذاری مهم ترین وظیفه نمایندگان است.
رئیس مجمع نمایندگان استان قزوین در مجلس شورای اسلامی افزود: رسیدگی به امورات جزئی مردم وظیفه نماینده مجلس نیست و این اقدامات تنها وقت نمایندگان را میگیرد.
حسینی گفت: نمایندگان تهران به هیچ عنوان وارد مسائل جزئی نمیشوند ولی در شهرستانها مردم توقع دارند که در کوچکترین موضوعات نمایندگان ورود کنند که این موضوع وظیفه نمایندگان نیست.
وی بیان کرد: فضای مجلس شورای اسلامی نسبت به این موضوع تاکنون مطلوب ارزیابی میشود و امیدواریم که این طرح به تصویب برسد.
نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی روز یکشنبه پارلمان درخواست یک فوریت طرح استانی شدن حوزههای انتخابیه انتخابات مجلس شورای اسلامی را بررسی کردند.
افزایش اختیارات شوراها در کنار استانی شدن انتخابات مجلس
داوود محمدی نماینده مردم قزوین در مجلس شورای اسلامی درباره استانی شدن انتخابات مجلس اظهار داشت: در ارتباط با استانی شدن انتخابات مجلس شورای اسلامی دو دیدگاه در مجلس وجود دارد و تا زمانی که اختیار شورای شهر محدود است این طرح نمیتواند موفق عمل کند و باید با برنامهریزی و سیاستگذاری دقیق این برنامه را پیش ببریم.
وی افزود: برخی معتقد هستند که در طرح استانی شدن مجلس، مناطق کوچکتر و شهرستانهای کوچکتر نمیتوانند نماینده داشته باشد و نماینده استان نماینده همه استان است و بدین وسیله در حق برخی از مناطق اجحاف میشود و در نهایت اعتقاد دارند که این طرح مطلوب نیست.
نماینده مردم قزوین در مجلس شورای اسلامی با بیان برخی از انتقاداتی که به این طرح وارد است، عنوان کرد: دیدگاه دوم در مجلس شورای اسلامی این است که استانی شدن سبب ارتقا جایگاه نماینده و حضور افراد با موقعیت بهتر میشود و بدین وسیله بحثهای قومی مرتفع میشود.
عضو کمیسیون اصل 90 مجلس شورای اسلامی با اشاره به این که در حال حاضر شورای شهر در بسیاری از موارد قدرت دخالت و عملکرد را ندارد خاطرنشان کرد: معتقد هستیم که باید اختیارات شورای شهر افزایش یابد و باید بخشی از وظایف نمایندهها به شوراها سپرده شود.
محمدی افزود: تا زمانی که اختیار شورای شهر محدود است این طرح نمیتواند موفق عمل کند و باید با برنامهریزی و سیاستگذاری دقیق این برنامه را پیش ببریم.
نماینده مردم قزوین در مجلس شورای اسلامی موفقیت این طرح را در گرو بررسی کامل و همه جانبه موضوع دانست و ادامه داد: فوریت طرح استانی شدن حوزههای انتخابیه انتخابات مجلس شورای اسلامی در مجلس رای بالا آورده است و باید جزئیات این برنامه بررسی شود تا بتوانیم در نهایت به یک تصمیم جامع دست یابیم.
استانی شدن انتخابات مجلس بین نمایندگان و مردم فاصله ایجاد میکند
احمد آریایینژاد نماینده مردم ملایر در مجلس شورای اسلامی گفت: طرح «استانی شدن انتخابات مجلس شورای اسلامی» سبب متمرکز شدن کارهای نمایندگان محدود به اقدامات در سطح استانها شده و اجرای آن بین نمایندگان و ارتباطهای مستقیم مردمی فاصله ایجاد میکند.
وی افزود: طرح استانی شدن انتخابات مجلس شورای اسلامی معایب و مزایای خاص خود را دارد که اگر نسبت به این معایب و مزایا توجهی نشود ممکن است نارضایتیهایی را در بین نمایندگان به وجود آورد.
نماینده مردم ملایر در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: با توجه به اینکه کار نمایندگان قانونگذاری است و در مسائل بومی منطقهای به صورت جزئی وارد نمیشونداجرای این طرح سبب به وجود آمدن تفکرات در سطح استانی و کشوری در بین نمایندگان میشود.
وی تصریح کرد: با اجرای این طرح نمایندگان شهرستانها که توانایی مالی برای تبلیغات در کل استان را ندارند عقب میمانند و نمیتوانند تفکرات خود را به استان نشان دهند درحالیکه افراد دارای وضعیت خوب مالی بهسرعت رشد میکنند.
آریایینژاد با اشاره به اینکه حضور احزاب یکی از حسنهای اجرای این طرح است، ابراز کرد: اجرای این طرح سبب میشود تا احزاب وارد فعالیتهای انتخاباتی شوند و اندیشه و تفکرات حزبی خود را به مردم نشان دهند.
وی بیان کرد: در حال حاضر کار نمایندگان بسیار زیاد است و اجرای این طرح کمک زیادی به نمایندگان در متمرکز کردن کارها میکند چرا که به تعداد انگشت شمار افراد برای درخواستهای استانی به دفاتر نمایندگان مراجعه میکنند درحالیکه در صورت اجرای طرح «استانی شدن انتخابات مجلس شورای اسلامی» کارها و درخواستها نیز در سطح استانی مطرح میشود.
نماینده مرم ملایر در مجلس شورای اسلامی تعداد بالای درخواستهای شخصی را بخش بزرگی از کارهای نمایندگان دانست و گفت: مردم در صورتی از نمایندگان راضی میشوند که نمایندگان کارهای شخصی آنان را انجام دهند درصورتیکه ارزش نماینده زمانی مشخص میشود که در چارچوب وظایف قانون اش کار کند.
وی یکی از مشکلات این طرح را کاهش ارتباط با مردم بیان کرد و گفت: اجرای طرح «استانی شدن انتخابات مجلس شورای اسلامی» ارتباطهای مستقیم مردمی را کاهش میدهد درحالیکه همه نمایندگان از ارتباطهای مردمی به خوبی استقبال میکنند.
آریایینژاد در مورد افزایش وظایف شورا برای کاهش حجم کار نمایندگان گفت: برخی امور مانند وامهای بانکی در حیطه وظایف نماینده یا شورای شهر نیست و دلیلی ندارد که نماینده برای اینگونه موارد به ارگانها و دستگاههای دولتی نامه بدهد.
نماینده مردم ملایر در شورای اسلامی گفت: به فرموده مقام معظم رهبری نباید به اصحاب قدرت و شهرت رأی داد چرا که نمایندگان باید به سمتی پیش بروند که از رئیسجمهور و وزرا اقدامات در حوزه کاری دولت را طلب کنند و نه اینکه به فکر کارهای ریز و کوچک در حوزه کاری خود باشند.
استانی شدن انتخابات مجلس به نفع مناطق محروم است
محمدرضا خانمحمدی خرمی نایب رئیس کمیسیون صنایع مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه استانی شدن انتخابات مجلس فوایدی زیادی را دارد، گفت: یکی از این محاسن این است که مناطق محروم به جای یک نماینده چند نماینده دارند و این به نفع مردم این مناطق است.
وی با بیان اینکه بنده تا به امروز با این طرح موافق هستم، ابراز کرد: موافقت بنده با این طرح به این معنا نیست که با همه مواردی که در این طرح است موافق باشم، باید بررسی کنیم تا به یک نتیجه مطلوب دست یابیم.
نایب رئیس کمیسیون صنایع مجلس شورای اسلامی عنوان کرد: دلیل موافقت بنده با استانی شدن انتخابات مجلس این است که مجلس وظیفه ریلگذاری دارد، اگر قانون خوب در مجلس تصویب شود اثرش در جامعه مشهود میشود و مردم نیز از این قانون خوب بهرهمند میشوند.
وی افزود: به عنوان نمونه در طرح تحول سلامت مردم میبینند که این طرح چه آثار مثبتی در جامعه داشته، مجلس با وضع قوانین امنیت داخلی، خارجی، اشتغال و اقتصاد کشور را تامین میکند.
خانمحمدی بیان کرد: مجلس میتواند در همه ریلگذاریها با وضع قوانینی خوب دولت را کمک کند ولی اگر قانون ضعیف باشد نتیجه را مردم میبینند که این موضوع به دلیل ایجاد مشکل در اجرا سبب اختلاف بین دولت و مجلس میشود که در گذشته نیز شاهد بروز چنین اختلافاتی بودیم.
وی دلیل اثربخش نبودن برخی از قوانین در جامعه را نظارت اندک و عدم جامعیت قانون وضع شده دانست.
نایب رئیس کمیسیون صنایع مجلس شورای اسلامی خاطر نشان کرد: وضع قوانین جامع نیاز به زمان دارد و نمایندگان برای اینکه یک قانون جامع باشد باید اسناد بالادستی را مطالعه کنند و تجربه سایر کشورها را مد نظر قرار دهند.
وی ابراز کرد: نماینده مجلس باید مانند یک دانشجوی دکتری برای مطالعه وقت گذاشته تا یک قانون اثربخشی خود را به جامعه منتقل کند و درگیر مسائل حاشیهای نشود، اگر نمایندهای درگیر مسائل خرد و کلان حوزه انتخابیه خود شود که دولت وظیفه انجام این کارها را داشته مراجعه مردم به نمایندگان سبب میشود که نماینده وقت چندانی برای قانون گذاری اختصاص ندهد.
خانمحمدی گفت: اگر انتخابات مجلس استانی شود و مردم کل استان نماینده را انتخاب کنند نگاه ملی و فرا ملی تقویت شده و این موضوع در میان مدت و دراز مدت به نفع همه مردم به ویژه مردم مناطق محروم میشود.
وی اظهار داشت: برخی از نمایندگان مناطق توسعه یافته در پاسخ به این سوال چرا با وجود توسعه یافتگی خواستار جذب بودجه بیشتر برای حوزههایشان هستند در حالی که برخی از مناطق از مشکلاتی مانند کمبود آب، بیکاری و مشکلات کشاورزی رنج میبرند که در جواب میگویند مردم حوزه انتخابیه این انتظار را از ما دارند و ما باید برای حوزه انتخابیه خود تلاش کنیم.
نماینده مردم ابهر، خرمدره و سلطانیه در مجلس شوراری اسلامی افزود: اگر انتخابات استانی شود همه نمایندگان برای محرومیتزدایی منسجم میشوند و نگاره ملی تقویت میشود و از طرفی وظیفه نظارتی خود را به نحو احسن انجام میدهند.
وی عنوان کرد: با در نظر گرفتن مصلحت کشور باید در استانهایی که نیاز باشد استثناء قائل شویم و این طرح باید در کل به مصلحت کشور بوده و مردم ضرر نکنند.
خانمحمدی از بررسی و مطالعه در زمینه استانی شدن انتخابات مجلس خبر داد و گفت: بررسیها حاکی از این است که استانی شدن انتخابات به صلاح کشور و مردم است ولی فعلا مطالعات ادامه دارد و اگر روزی به جایی برسیم که بدانیم این طرح به مصلحت کشور نیست دوباره موضع میگیریم.
وی در پاسخ به سوال خبرنگار تسنیم در مورد نظر مخالفان این طرح مبنی بر قطع ارتباط حاکمیت با مردم با استانی شدن انتخابات مجلس تاکید کرد: بنده با این موضوع موافق نیستم که با استانی شدن انتخابات ارتباط مردم با حاکمیت قطع میشود، اتفاقا بر عکس این موضوع صادق است.
نایب رئیس کمیسیون صنایع مجلس شورای اسلامی افزود: یکی از محاسن استانی شدن انتخابات قویتر شدن ارتباط مردم با حاکمیت است، به عنوان مثال اگر نمایندهای محرومیت منطقهای را مشاهده کرد میتواند برای محرومیت زدایی آن منطقه نیز حساس شده و تلاش کند.
وی تجمیع بودجه برای محرومیتزدایی را از مزیتهای استانی شدن انتخابات برشمرد و عنوان کرد: با تصویب این طرح مردم یک حوزه به جای یک نماینده از حضور چند نماینده در مجلس بهرهمند میشوند.
خانمحمدی در پاسخ به سوال خبرنگار تسنیم در مورد نظر مخالفان طرح استانی شدن انتخابات مجلس که افزایش هزینه تبلیغات انتخابات را یکی از ایرادات این طرح برشمردهاند، گفت: بنده به شخصه اعتقادی به هزینه تبلیغات انتخابات ندارم و اعتقادم بر این است که انتخابات مجلس نیز باید به مانند انتخابات ریاست جمهوری سامان یابد.
وی اظهار داشت: اگر صدا و سیما برای هریک از نمایندگان زمانی را برای اعلام برنامهها اختصاص دهد میتواند در کاهش هزینهها موثر باشد، از طرفی نیز نظر نمایندگان در مورد افزایش هزینهها نیز ممکن است صادق باشد ولی میتوان مدیریت کرد.
نماینده مردم ابهر، خرمدره و سلطانیه در مجلس شورای اسلامی هزینه تبلیغات را یکی از آفتها انتخابات برشمرد و خاطر نشان کرد: همانطور که تبلیغات انتخابات ریاست جمهوری نسبت به 10 سال قبل سامان یافته پس میتوان تبلیغات انتخابات مجلس را نیز سامان داد.
وی با بیان اینکه با استانی شدن انتخابات صلاحی نمایندگان بهتر بررسی میشود، تصریح کرد: با استانی شدن انتخابات نمایندگان در سطح استان بررسی میشوند و توانمندیها و ضعفها نیز در مقیاس بزرگتری سنجیده میشود.
خانمحمدی افزود: اگر انتخابات مجلس به صورت استانی برگزار شود یک نمایندهای که با رای کل مردم استان انتخاب شده در کشور نیز بیشتر میتواند ظهور پیدا کند و این خود بر قدرت نماینده میافزاید.
وی با اشاره به مزیتهای استانی شدن انتخابات مجلس عنوان کرد: برخی از نمایندگان مراکز استانها ممکن است برخلاف قانون اساسی خود را نمایندهتر از نمایندگان شهرستانی بدانند که با استانی شدن این موضوع نیز از بین میرود.
امضا کننده این طرح هستم
نایب رئیس کمیسیون صنایع مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه استانی شدن انتخابات به تعامل بین قوا میافزاید، گفت: بنده امضا کنده این طرح هستم و به نظرم این طرح مفید است.
وی بیان کرد: اگر روزی با مطالعه بیشتر به جایی برسم که استانی شدن انتخابات مجلس را به زیان کشور و مردم مناطق محروم بدانم عقب نشینی کرده و اعلام میکنم که امضا این طرح تصمیم صحیحی نبوده است.
خانمحمدی با اشاره به طرح تحول سلامت و دائمی شدن این طرح گفت: با اختصاص یک درصد از مالیات بر ارزش افزوده به صورت دائمی به سلامت نگرانیهای نمایندگان در مورد اینکه در سالها بعد نتوان به سلامت پرداخت، برطرف کرد.
وی ابراز کرد: سال گذشته اختصاص یک درصد از مالیات بر ارزش افزوده به سلامت فقط برای بودجه سال 93 در نظر گرفته شده بود ولی امسال این طرح دائمی شد و نگرانیهای نمایندگان نیز برطرف شد.
نایب رئیس کمیسیون صنایع مجلس شورای اسلامی افزود: اختصاص این یک درصد به صورت دائمی به سلامت و تامین هزینه درمان از محل هدفمندی یارانهها طرح تحول سلامت را بیمه کرد.
وی با اشاره به رضایت مردم از طرح تحول سلامت خاطر نشان کرد: اکنون مردم از بیمارستانهای دولتی رضایت دارند و پرداخت از جیب مردم نیز کاهش پیدا کرده است.
خانمحمدی با بیان اینکه باید به بحث پیشگیری و پژوهش نیز بودجه اختصاص یابد، عنوان کرد: پیشگیری باید مورد توجه جدی قرار گیرد چرا که همیشه پیشگیری بهتر از درمان است.
وی با اشاره به اینکه هزینه بیمارستانهای خصوصی افزایش پیدا کرده است، تصریح کرد: هزینه بیمارستانهای خصوصی 2 برابر بیمارستانهای دولتی است و با توجه به اینکه برخی از خدماتی که فقط در بیمارستانهای خصوصی ارائه میشود کار را برای مردم سخت کرده که باید مورد توجه قرار گیرد.
استانی شدن انتخابات مجلس، رشد استانها را متوازن میکند
نورالله حیدری نماینده سابق مردم اردل، فارسان، کیار و کوهرنگ از استانی شدن انتخابات مجلس بهعنوان امتیازی برای رشد متوازن در سطح یک استان یاد کرد.
وی افزود: اگر در گذشته نمایندهای قدرت بیشتری برای جذب اعتبارات و امتیازات به سمت یک شهرستان را داشت و بخش دیگر بیبهره میماند، این طرح چنین مشکلی را برطرف میکند تا کل استان رشد متعادلی داشته باشد.
نماینده دوره هشتم مجلس شورای اسلامی این اقدام را دلیلی بر آن دانست تا نمایندگان خود را نماینده کل استان بدانند تا توزیع اعتبارات و پیشرفت استان متوازن شود و از تبدیل شدن استان به دو بخش محروم و غیرمحروم و یا توسعه یافته و توسعه نیافته جلوگیری کند.
حیدری ادامه داد: استانی شدن حوزه انتخابیه قدرت نمایندگان را به یک قدرت واحد تبدیل کرده تا با همدلی و همکاری با یکدیگر و قدرت چانهزنی بیشتر برای جذب امتیاز بتوانند منافع استانی بیشتری را کسب کنند.
وی استانی شدن حوزه انتخابیه انتخابات مجلس را فرصتی برای دسترسی آسانتر به نمایندگان استان دانست چرا که اگر نمایندهای در مأموریت باشد مردم با مراجعه به نمایندگان دیگر میتوانند مشکلات خود را مطرح کنند تا برای رسیدگی به آنها اقدام شود.
نماینده سابق مردم اردل، فارسان، کیار و کوهرنگ استانی شدن انتخابات را سبب افزایش جهتدهی نمایندگان به سوی 2 وظیفه قانونگذاری و نظارت بر قوانین مصوب دانست.
حیدری افزود: براساس قانون اساسی، رسالت نماینده ملی بوده و اگر نمایندهای از یک حوزه انتخاب میشود تنها در قبال مردم آن حوزه مسئول نبوده و باید خود را نماینده تمام مردم بداند چراکه وظیفه نمایندگان در راستای قانون اساسی ارزیابی میشود.
وی خاطرنشان کرد: در حال حاضر نمایندگان در حوزههای محدود، مسئولیت نمایندگی را بهعهده دارند و به نوعی با این شرایط از وظایف خود دور شده و درگیر مسائل دیگر میشوند.
این فعال سیاسی با اشاره به اینکه نمایندگان در حال حاضر نیز به دنبال فرصتهایی هستند تا خط مشی را استانی تعریف و دنبال کنند، بیان کرد: نمایندگان هر استان در نشستهای مختلف همواره به دنبال ایجاد هماهنگی، همراهی و همدلی با مردم برای رسیدن به منافع استانی هستند.
استانی شدن انتخابات سبب کمرنگ شدن قومیتها میشود
سید علی محمد دانشی دبیر حزب موتلفه اسلامی کهگیلویه و بویراحمد با مثبت ارزیابی کردن استانی شدن انتخابات، گفت: در این صورت قومیتها کم رنگ تر میشود.
وی عنوان کرد: به طور حتم با استانی شدن انتخابات شاهد همگرایی و اتحاد بیش از پیش نمایندگان استان برای رفع محرومیت و توسعه همه جانبه هستم و هیچ گونه بی تفاوتی نسبت به سایر حوزهها مشاهده نمیشود.
مدیرکل اسبق آموزش و پرورش کهگیلویه و بویراحمد خاطرنشان کرد: استانی شدن انتخابات سبب هماهنگی بیشتر و بالا رفتن قدرت چانهزنی نمایندگان برای رفع محرومیت در استانهای کم برخوردار میشود.
دانشی با اشاره به معایب طرح استانی شدن انتخابات، ابراز کرد: با توجه به اینکه در صورت اجرایی شدن این طرح هزینه تبلیغات و مسائل اقتصادی در زمان تبلیغات بالا میرود این امکان وجود دارد فرد اصلح به دلیل نداشتن توان مالی مطلوب به مجلس راه نیابد.
وی عنوان کرد: متاسفانه امروزه مسائل مالی در بحث انتخابات نقش آفرینی میکند که باید دستگاههای نظارتی در این زمینه از هم اکنون بفکر چارهاندیشی و جلوگیری باشند.
دانشی بازدید سطحی از مناطق را به دلیل حجم کاری زیاد نماینده از دیگر معایب استانی شدن انتخابات عنوان کرد و گفت: البته در صورت تصویب نهایی این طرح نقشآفرینی احزاب و تشکلها بیشتر میشود.
دبیر حزب موتلفه اسلامی کهگیلویه و بویراحمد از اتحاد بیش از پیش جریان اصولگرایی در این استان برای انتخابات مجلس خبر داد و افزود: هنوز برای ورود به انتخابات زود است زیرا فضای تلاش برای توسعه نباید مختل شود و در هر حال به موقعش جریان اصولگرایی کاندیدای خود را معرفی میکنند.
دانشی تصریح کرد: اینکه شایعه میکنند برخی چهرههای شاخص اصولگرایی برای انتخابات مجلس کاندیدا نمیشوند صحت ندارد زیرا هنوز به جمع بندی نهایی نرسیدهایم و به موقعش کاندیدای این جریان به مردم معرفی میشود.
محاسن طرح «استانی شدن انتخابات مجلس» از معایب آن بیشتر است
عثمان احمدی نماینده مردم مهاباد در مجلس شورای اسلامی گفت: طرح «استانی شدن انتخابات مجلس» ضمن نیاز به بازنگری دارای محاسنی است که از معایب آن بیشتر است.
وی افزود: باید موشکافی بیشتری از جزئیات این طرح انجام شود چون استانی شدن این طرح به نفع همه بوده و سبب میشود نمایندگان ملت از فشاری که بر دوششان نهاده شده خارج شده و به کلینگری درباره مسائل حساس مناطق مختلف تمرکز کنند.
نماینده مردم مهاباد در مجلس در این باره افزود: نمایندگان مجلس با استانی شدن انتخابات از جایگاه بهتری برخوردار شده و مشکلات کلی استان را تجزیه و تحلیل می کنند و از سوی دیگر اگر نمایندگان ملت بدانند این طرح به نفع استان نیست حتما منافع ملی را مورد توجه قرار داده و در این طرح تجدید نظر میکنند.
احمدی با اشاره به معایب این طرح بیان کرد: اجرای این طرح مستلزم هزینههای انتخاباتی بسیار است و افراد ناشناخته از شانس کمتری برای ورود به مجلس برخوردار میشوند چون نمیتوانند در هر شهرستان برای خود ستاد انتخاباتی داشته باشند.
احمدی با رد این ادعا که با استانی شدن انتخابات مجلس شورای اسلامی روستاها و شهرهای کوچک محرومتر میمانند گفت: بیشک با استانی شدن انتخابات مجلس تمام نگاهها به شهرها و روستاها یکسان میشود و نماینده فعالیت خود را در چهارچوب کلیتر خواهد داشت.
در حال تکمیل ...