سناتور آمریکایی: سنا به "رای غیرقابل وتوی" تحریمهای فزاینده علیه ایران نزدیک است
خبرگزاری تسنیم: سناتور جمهوریخواه آمریکایی با اشاره به اینکه در ژانویه سال آینده میلادی اکثریت سنا به نفع جمهوریخواهان خواهد بود گفت که سنای به تحریمهای فزاینده علیه ایران رای خواهد داد که قابل وتو نخواهد بود.
به گزارش خبرگزاری تسنیم، مارک کرک، سناتور جمهوریخواه آمریکایی در گفتگو با فاکس نیوز با اشاره به اینکه در ژانویه سال آینده میلادی اکثریت سنا به نفع جمهوریخواهان خواهد بود گفت که سنای به تحریمهای فزاینده علیه ایران رای خواهد داد که قابل وتو نخواهد بود.
وی در یکی از برنامههای شبکه خبری فاکس نیوز گفت: سنای به رهبری جمهوریخواهان، توانایی "اکثریت غیرقابل وتو" برای تحریمهای فزاینده علیه ایران دارد.
کرک افزود: در 6 ژانویه سنای جمهوریخواه جدید آغاز بکار میکند. مک کانل، رهبر اکثریت گفته است که اولین رای جمهوریخواهان به تصویب خطوط کیاستون خواهد بود. او همچنین گفته است که دومین رای بزرگ، رای به تحریمهای ایران خواهد بود. بنابراین من انتظار دارم که این موضوع مطرح شود.
این سناتور امریکایی ادامه داد: در اینصورت، اظهارات لیندسی گراهام (سناتور آمریکایی) صحیح خواهد بود. ما پیگیری خواهیم کرد. نکته خوب درباره این رایها این است که آرا در خصوص ایران واقعا دوحزبی خواهند بود(حمایت هر دو حزب را خواهد داشت). من 17 دمکرات را با خودم دارم، از جمله باب منندز.
پیش از این، لیندسی گراهام سناتور ایالت کارولینای جنوبی که در جریان یک مصاحبه مطبوعاتی مشترک با بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر رژیم صهیونیستی در سرزمین های اشغالی سخن می گفت اظهار داشت: «من اینجا هستم تا به شما آقای نخست وزیر بگویم که کنگره از رهنمود شما پیروی خواهد کرد. در ماه ژانویه سال آینده، رای گیری ای در خصوص طرح کرک-منندز، که یک طرح تحریمی مورد توافق هر دو حزب آمریکاست صورت خواهد گرفت. بر اساس این طرح اگر ایران میز مذاکره را ترک کند، تحریم ها مجددا وضع خواهند شد.»
وی گفت: «این مهم است که به ایرانیان اجازه بدهیم بفهمند که از نظر آمریکا، تحریم ها زنده و سالم هستند. بنابراین ما از مشورت و توصیه شما پیروی خواهیم کرد. کنگره تحریم ها را برای هدف بالاتر دنبال خواهد کرد.»
طرح تنظیم شده توسط مارک کرک و رابرت منندز دو سناتور جمهوری خواه و دموکرات، ابزار بیشتری را برای تقویت موضع دولت آمریکا در مذاکرات هسته ای با ایران فراهم می سازد و از این جهت دولت دموکرات آمریکا هرچند به طور غیرعلنی از تندروی های کنگره در برابر ایران استقبال می کند.
اما دولت اوباما هشدار داده است که خود این مصوبه می تواند مذاکرات را تضعیف کند. گراهام همچنین از ارائه یک پیشنهاد به کنگره برای ملزم کردن دولت به تصویب هرگونه توافق به دست آمده با ایران در کنگره خبر داد.
در حالی که احتمال تصویب طرح تحریمی جدید علیه ایران در کنگره آمریکا قوت گرفته است این سوال مطرح می شود ایران چه سیاستی در برابر این اقدام اتخاذ خواهد کرد و آیا واکنش حساب شده و قاطعی را در برابر این اقدام طراحی و پیش بینی کرده است یا نه.
انتهای پیام/.