جلیلی: گفتمان امام و انقلاب باید در جامعه زنده شود


جلیلی: گفتمان امام و انقلاب باید در جامعه زنده شود

خبرگزاری تسنیم: دبیر شورای امنیت ملی و کاندیدای ریاست جمهوری با سفر به قم با علما و مراجع عظام تقلید این شهر دیدار و گفتگو کرد.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از قم، سعید جلیلی در این سفر با آیت‌الله صافی گلپایگانی، آیت‌الله نوری‌همدانی، آیت‌الله علوی گرگانی، آیت‌الله سعیدی، آیت‌الله سبحانی، آیت‌الله جوادی آملی دیدار و ضمن زیارت حرم مطهر حضرت فاطمه معصومه(س) با طلاب و فضلای حوزه علمیه قم هم دیدار و گفتگو کرد.
آیت‌الله سید محمدعلی علوی گرگانی در دیدار با سعید جلیلی دبیر شورای عالی امنیت ملی و کاندیدای ریاست جمهوری گفت: یکی از مسائل مهم که نباید مورد فراموشی قرار گیرد، خدمت به مردم و رضایت آنهاست.
وی عنوان داشت: رضای خداوند در جلت رضایت مردم است و اگر مردم راضی باشند خداوند نیز از شما راضی خواهد بود.
این مرجع تقلید گفت: تا زمانی که در این دنیا هستیم باید به مردم خدمت کنیم و اگر به غیر از این باشد ضرر کرده و دچار مشکل خواهیم شد.
آیت‌الله علوی گرگانی با ذکر موضوعی از امام صادق(ع) گفت: یکی از اصحاب امام صادق(ع) برای منصبی انتخاب شد و خدمت امام رسید تا از ایشان راهنمایی بگیرد و امام فرمودند که این خبر هم مرا خوشحال و هم ناراحت کرد. امام عنوان کردند که خرسندی ایشان این است کسی بر این منصب می‌نشیند که می‌توان گرفتاری‌های دوستان ما و شیعیان ما را حل می‌کند ولی از این بیم دارم که در این منصب خودت را گم کرده و مستحق را نادیده بگیری.
وی گفت: امام خمینی هم همین رویه را داشتند و می‌فرمودند که از خداوند خواسته‌اند همیشه حالت قبل از رسیدن به مقام را تا آخر عمر برای ایشان حفظ کند و داشتن چنین روحیه‌هایی یک ارزش است.
این مرجع تقلید تاکید کرد: آن کسی که توفیق خدمت به مردم را پیدا کرد باید اصل خدمت را در همه بخش‌ها رعایت کرده و به آن اهتمام داشته باشد.
آیت‌الله علوی گرگانی به مواضع دکتر جلیلی درباره موضوع هسته‌ای اشاره کرد و گفت: امیدواریم در پرونده هسته‌ای، به موفقیت دست یافته و از شیطنت‌ها در امان باشید.
در این دیدار جلیلی هم گفت: اگر در مسئله هسته‌ای ما شاهد پیشرفت‌هایی بوده‌ایم مدیون استعداد نیروهای جوان با تکیه بر انگیزه دینی بوده است و امیدواریم که با دعای خیر بزرگان و مراجع بتوانیم این مسیر را ادامه دهیم.

کاندیداها برای حل مشکلات داخلی و چالش‌های بین‌المللی برنامه ارائه کنند
آیت‌الله حسین نوری همدانی هم در این دیدار به ظرفیت‌های برجسته نظام اسلامی در عرصه‌های مختلف اشاره کرد و یادآور شد: نظام اسلامی ایران دارای ظرفیت‌های بسیار ارزشمندی از جمله اسلامیت و ولایت فقیه است.
وی با اشاره به اینکه ولایت فقیه موجب عبور کشور از بحران‌ها و مشکلات شده است بیان کرد: اگر نگاهی به اوضاع کشور سوریه و عراق داشته باشیم مشاهده می‌کنیم که چقدر ولایت فقیه در کشور ما تأثیرگزاری زیادی دارد.
این مرجع تقلید استقلال و تکیه بر نیروی داخلی را از دیگر ویژگی‌های بارز نظام اسلامی دانست و اظهار کرد: امام خمینی روحیه خودباختگی در برابر غرب را به روحیه استقلال تبدیل کرد و بعد از انقلاب اسلامی ایران همواره سیاست استکبارستیزی و صهیونیست‌ستیزی را دنبال کرده است.
وی با اشاره به اینکه دشمنان جنگی همه‌جانبه را علیه اسلام و تشیع آغاز کرده‌اند بیان کرد: امام خمینی(ره) اسلام را از کتاب‌ها به صحنه جامعه آورد و این مسئله موجب شده است که دشمنان علیه اسلام موضع‌گیری داشته باشند.
آیت‌الله نوری همدانی در بخش دیگری از سخنان خود برگزاری انتخابات ریاست جمهوری را مورد توجه قرار داد و اظهار کرد: باید کاندیداها نسبت به اوضاع سیاسی دنیا و نحوه موضع‌گیری کشورها نسبت به ایران دقت نظر و به سیاست خارجی توجه جدی داشته باشند.
وی ادامه داد:‌ در بعد داخلی کشور نیز با مشکلاتی نظیر گرانی، بیکاری، پایین بودن ارزش پول و... روبه‌رو هستیم که باید برای حل این مشکلات چاره‌ای بیندیشیم.
این مرجع تقلید تقوا، اعتقاد به ولایت فقیه، شجاعت، مدیریت، تدبیر و توجه به مردم را از ویژگی‌های کاندیدای اصلح دانست و خاطرنشان کرد:‌ باید تلاش کرد که رأی مردم متمرکز شود و رئیس جمهوری که آرای بالایی داشته باشد دارای قدرت بیشتری خواهد بود.
وی بیان کرد:‌ رهبر انقلاب بر خلق حماسه سیاسی تأکید داشته‌اند و مردم باید با حضور حداکثری در انتخابات به خلق این حماسه اهتمام جدی داشته باشند. 


 آنچه در ایران اسلامی وجود دارد فراتر از دموکراسی است
حجت‌الاسلام والمسلمین سید محمد سعیدی در این دیدار که در شبستان امام خمینی(ره) برگزار شد، اظهار داشت: امروز شیعیان برای زیارت حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها می‌توانند به حرم کریمه اهل بیت حضرت فاطمه معصومه سلام الله علیها بیایند.
وی با استناد به روایات معصومین علیهم السلام، قم را عش آل محمد دانست و گفت: آل الله به این شهر توجه خاصی دارند و  اینکه از میان اهل بیت علیهم‌السلام، این بانو در این  شهر حضور دارد از مقدرات خاص خداوند است.
تولیت آستان مقدس حضرت فاطمه معصومه (س) با بیان اینکه افراد با حضور در این مکان مقدس می‌توانند از اهل بهشت باشند، خاطرنشان کرد: خداوند بعد از حضور این بانو در قم برکات خود را در این منطقه گستراند.
در ادامه این نشست دکتر جلیلی در سخنانی با بیان اینکه امروز قم مرکز نشر معارف و محلی برای احیای اسلام است، اظهار  داشت: امروز شاهدیم که دشمن در عرصه‌های مختلفی تسلیم قدرت نظام اسلامی ایران شده است.
وی با اشاره به اینکه در بسیاری از کشورها دموکراسی وجود دارد ولی آنچه در ایران اسلامی وجود دارد فراتر از دموکراسی است، گفت: نظامی که در ایران اسلامی وجود دارد، مبتنی بر اندیشه دینی است که موجب حمایت همه جانبه مردم از آن می‌شود، تا جایی که مردم حاضرند جان خود را نیز در این عرصه فدا کنند.

در مذاکرات باید جدی بود
آیت الله جوادی آملی نیز در این دیدار با تبریک میلاد امام جواد(علیه السلام) روایتی از ایشان نقل کرد و گفت: اعتماد به خدا، بهای هر کالای گران و نردبان هر درجه بلندی است.
وی تاکید کرد: جهان، انسان و پیوند انسان و جهان را خداوند اداره می‌کند و اگر کسی بخواهد در عالم به جایی برسد باید از درایت این مدیر استفاده کند.
آیت‌الله جوادی آملی ادامه داد: وقتی اضلاع سه گانه مثلث به دست اوست، چاره‌ای نیست که باید در همه حوزه‌ها از او تبعیت کنیم.
وی دین را شامل دو عنصر حیاتی شریعت و سیاست اسلام معرفی کرد و گفت: شریعت احکام فراوانی دارد ولی نماز ستون دین است. در سیاست هم عناصر فراوان هست اما مردم ستون دین هستند.
استاد حوزه علمیه قم با اشاره به نامه 53 امیر مومنان خطاب به مالک اشتر اظهار داشت: عماد و عمود دین در حوزه سیاست اسلام عامه مردم هستند و کسی که حرف مردم را بزند، ولی مشکل بیکاری را حل نکند مصداق لم تقولون مالا تفعلون است.
وی شهیدان سرافراز را سرمایه‌های کشور خواند و گفت: کسی که به این خون‌های پاک توجه نکند، دریای بی کران خون شهیدان او را کنار می‌زند، چنان که هر کس در این 34 سال با خون شهیدان بازی کرد، کنار زده شد و اکنون خانه نشین است.
آیت‌الله جوادی آملی عامل موثر انقلاب اسلامی و دفاع مقدس را عقیده و ایمان رزمندگان معرفی کرد و ادامه داد: پرچم‌هایی که در سراسر جبهه‌ها برافراشته بود، یا حسین، یا زهرا و یا ابوالفضل بود، نه پرچم سه رنگ و نوار‌ها و نغمه‌هایی که این‌ها را می‌خواندند و می‌شنیدند حسین حسین بود و از ای ایران مرز پر گهر خبری نبود.
وی با اشاره به روایتی از امام حسن عسگری(ع) گفت: می‌فرماید ایاک و ما یعتذر یعنی در کاری که بعد می‌خواهید از آن عذر خواهی کنید وارد نشوید. نباید کسی بگوید من می‌خواستم ولی نگذاشتند.
استاد حوزه علمیه قم تاکید کرد: در این کشور به لطف الهی همه چیز هست. این تحریم‌ها که مقطعی و ناقص است. حتی اگر تحریم صد درصد باشد و دور ما را سیم خاردار بکشند که حتی نتوانیم با کسی تماس داشته باشیم، این کشور می‌تواند خودش را اداره کند.
وی با اشاره به قدرت و توان مردم ایران اظهار داشت: آن چه در این مدت خودش را نشان داد ضعف مدیریت بود و در جزئیات زندگی مردم به نظر آمد.
آیت‌الله جوادی آملی با یادآوری خاطره‌ای از نشت چاه نفتی در نزدیکی قم 60 سال قبل تاکید کرد: الان جوان‌های ما قدرت و نورانیت دارند. امکانات و نیرو هم در کشور زیاد است و رئیس جمهور باید کار را مهندسی و مدیریت کند.
وی بیداری اسلامی در خاورمیانه را محصول انقلاب اسلامی معرفی کرد و گفت: کسی فکر نمی‌کرد روزی در مصر و تونس و عربستان و یمن نام امام خمینی(ره) بلند شود.
استاد حوزه علمیه قم با تاکید بر ضرورت ادامه رفتار جدی در مذاکرات هسته‌ای ادامه داد: آنها نمی‌آیند حرف ما را گوش کنند، بلکه می‌آیند که حرف خودشان را بزنند.
وی دین کلیسایی غرب را دین بدون عقل معرفی کرد که روزی گالیله و امروز قرآن را آتش می‌زند. وی تصریح کرد: علم غربی هم بدون دین است و اگر دین داران غربی خردمند و عاقل شدند از سوزاندن قرآن و هر پدیده علمی پشیمان بودند و اگر دانشمندان آنها دیگر مقهور علم نباشند و از جنگ‌های جهانی اعلام پشیمانی کردند، قابل گفت‌وگو خواهند بود وگرنه با اینکه به آنها احترام می‌گذاریم، احتیاجی به غرب نداریم و می‌توانیم بدون نیاز به آنها کشور را اداره کنیم.

سیاست دولتم تهدید زدایی به جای تنش زدایی است
سعید جلیلی، دبیر شورای عالی امنیت ملی، در دیدار با اساتید و طلاب حوزه علمیه قم، گفت: گفتمان سازش با غرب به نتیجه نمی رسد و این گفتمان مقاومت است که در گذشته و امروز و آینده راه گشا بوده و هست.
کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری، پس از دیدار با علما و مراجع تقلید، به جلسه پرسش و پاسخ با اساتید و طلاب حوزه علمیه قم رفت و پس از شنیدن سوال های ایشان، در سخنرانی خود، به آنها پاسخ گفت.
دبیر شورای عالی امنیت ملی سخنان خود را با ذکر خاطره‌ای از خاویر سولانا، مسوول سیاست خارجی اتحادیه اروپا و مذاکره کننده ارشد با ایران آغاز کرد و گفت: اروپایی‌ها علی رغم این چند سال مذاکرات، اعتراف دارند که ایران سلاح هسته ای ندارد ولی از طرف دیگر آنها زرادخانه های هسته ای فراوانی دارند و می‌گویند که می‌خواهند از ساختن سلاح هسته ای در آینده توسط ایران جلوگیری کنند.
جلیلی در ادامه گفت: در یکی از اوقات غیر رسمی، من آقای سولانا پرسیدم که شما علی رغم این که می‌دانید که ما سلاح هسته‌ای نداریم، این چنین به ما فشار می‌آورید. این در حالی است که سی سال با ما مقابله کرده اید و به جای نرسیده‌اید در حالی که در دیگر کشورها حتی رژیم مخالف خودتان را عوض کرده‌اید. چرا در مورد ایران به نتیجه نرسیده‌اید؟
دبیر شورای عالی امنیت ملی افزود: سولانا از من خواست که خودم به این سوال جواب بدهم و من جوابی را فارغ از بحث های عملیا ت روانی و دیپلماتیک به وی دادم، زیرا به ان اعتقاد داشتم.
جلیلی تصریح کرد: همان طور که به سولانا گفتم، دو نکته وجود دارد که باعث شده نظام ما در مقابل اروپایی‌ها و غربی‌ها تسلیم نشود. یکی اینکه این نظام به پشتیبانی مردم محکم ایستاده است. و دیگر این که یک اندیشه پشت این نظام هست که فقط براساس رای نیست که براساس عقیده است. و مردمی که به این اندیشه معتقد هستند، حاضرند جان خود را برای این نظام بدهند زیرا افرادی که باور و ایمان به این اندیشه پیدا می‌کنند حاضرند جان خود را برای این اندیشه بدهند. 

نطنز و اصفهان را بمباران نکنید، قم را بزنید
جلیلی با اشاره به مرکزیت قم در اندیشه دینی و اعتقادی جمهوری اسلامی، گفت: من به ایشان گفتم شما بی خود دنبال بمباران نطنز و اصفهان و امثالهم هستید. این اندیشه مرکزش در قم است و شما باید قم را بزنید اگر می‌خواهید این اندیشه را بزنید زیرا این اندیشه در باورهای مردم به اسلام ریشه دارد.
وی با تاکید بر اینکه این فقط یک ادعا یا یک شعار نیست بلکه یک باور است، افزود: در عرصه شخصی وقتی مشکلات زیاد می‌شود، با توکل به خدا شاهد حل شدن مشکلات هستیم. در عرصه حکومت هم اگر به اندیشه دینی تکیه کنیم، مشکلات حل می‌شوند. 

انقلاب اسلامی، نقطه آغاز حیات طیبه در ایران بود
این کاندیدای ریاست جمهوری تصریح کرد: بعد از انقلاب اسلامی، یک حیات جدیدی در ایران جاری شد که براساس ایمان و عمل و صالح بود. مفهوم حیات طیبه همین است. اگر ایمان و عمل صالح را الگو قرار بدهیم، حیات طیبه برای یک ملت به ارمغان می‌آید. 

رئیس جمهور تابعی از ولی فقیه است
دبیر شورای عالی امنیت ملی در پاسخ به سوالی درباره میزان تبعیت خود از ولایت فقیه گفت: ریییس جمهور باید تابعی از ولایت فقیه باشد و این باید در عمل نشان داده شود. سوال کرده اند که اگر نظر من با ولی فقیه مخالف بود، چه می‌شود، پاسخ بسیار روشنی دارند و آن اینکه در نظام جمهوری اسلامی ایران، ولایت فقیه، فصل الخطاب در همه زمینه هاست.
جلیلی با اشاره به دستاوردهای جمهوری اسلامی در نظام ولایت فقیه، افزود: ولایت فقیه امروز بعد از گذشت 34 سال توانسته است نظامی را سرپا کند که در همه زمینه‌ها پیشرو است.

پیشرفت ایران در سایه مقاومت در برابر نظام سلطه است
وی با اشاره به دیگر انقلاب‌های معاصر یا قبل و بعد انقلاب اسلامی ایران، گفت: انقلاب کوبا، خیلی قبل از انقلاب ما بود. انصافا یکی از معدود انقلاب هایی که توانسته است بر مبانی خود پافشاری کند، نظام کوباست. فشارها و تحریم های زیادی علیه آن اعمال شده است، و مقاومت خوبی کرده است اما وقتی وارد هاوانا می‌شوید، انگار وارد یک جای فریز شده در 50 سال قبل می‌شوید.
وی افزود: کوبا مقاومت کرده است ولی پیشرفته نداشته است. رومانو پرودی، نخست وزیر اسبق ایتالیا، بعد از برکناری به ایران اومده بود و با من هم دیداری داشت. ایشان علاوه بر یک رجل سیاسی، یک نظریه پرداز اقتصادی هم هست. ایشان می‌گفت شما علاوه بر مقاومت، پیشرفت هم کردید. پیشرفتی که از سرعت بسیار زیادی هم برخوردار است.
جلیلی تصریح کرد: امروز برای ما در عرصه های مختلف ظرفیت هایی تولید شده است. اگر امروز شاهد هستید که کشور ایران زمانی به عنوان ژاندارم منطقه بود، ارتقای نقش پیدا کرده است و در یک طرف می‌نشیند و طرف دیگر 6 قدرت دیگر جهان می‌نشیند، این از ظرفیت های ایجاد شده در نظام ولایت فقیه است.
*سریال شکست‌های رژیم صهیونیستی پس از پیروزی انقلاب اسلامی شروع شد
دبیر شورای عالی امنیت ملی در ادامه با اشاره به سخن سید حسن نصرالله، دبیر کل حزب الله لبنان درباره انقلاب اسلامی، گفت: رژیم صهیونیستی ظرفیتی در سازمان ملل دارد که وقتی 33 روز جنگ را شروع می‌کند، یک قطع نامه علیه آن صادر نمی شود. اما به قول سید حسن نصر الله، عزیز ما، سریال شکست های این رژیم علی رغم حمایت های بیشتر و سلاح های بیشتر بعد از انقلاب شروع می‌شود و همه اینها به خاطر ظرفیتی است که گفتمان انقلاب اسلامی، حضرت امام و رهبر معظم انقلاب ایجاد کرده است.

 
از پشت خیمه‌های دشمن به عقب برنگردیم / تهدید زدایی در برابر تنش زدایی
جلیلی با اشاره به جنگ صفین، گفت: یکی از دغدغه های من این است که اگر به ظرفیتی رسیدیم و به پشت خیمه های دشمن رسیدیم، مانند مالک در جنگ صفین، مجبور به بازگشت نشویم.
وی افزود: یکی از این بحث هایی که انجام می‌دهند، این است که شبهه ایجاد کنند تا در آستانه موفقیت برگردیم. یکی از این شبهه ها، تنش زدایی است. مگر ما تنش زا بوده ایم؟ من با این تنش زدایی مخالفم. اصل برای ما تهدید زدایی است نه تنش زدایی.
جلیلی با اشاره به ثمرات گفتمان مقاوت، تصریح کرد: یکی از بحث های بسیار مهم و اساسی که وجود دارد این است که ما باید گفتمان مقاومت را در جامعه و حکومت، ساری و جاری کنیم. هر چقدر این را جاری کنیم، پیشرفت خواهیم کرد. اگر جریانی آمد گفت که مقاومت به ضرر کشور است و مصالحه باید انجام شود، باید با شواهد فراوانی که وجود دارد، به شکل اقناعی اشتباه بودن آن را ثابت کنیم.
*ارتباط دو جانبه بین دولت و روحانیت، ضامن پیشرفت جمهوری اسلامی است
جلیلی با اشاره به تاثیر اندیشه اسلامی در حکومت جمهوری اسلامی و نقش روحانیت در بقای نظام جمهوری اسلامی، تاکید کرد: در جمهوری اسلامی، باید بین بخش های حکومت و نه فقط دولت، با حوزه علمیه، یک ارتباط سیستماتیک وجود داشته باشد. بخش های حکومت سوالا ت خود را از حوزه طلب کنند و این گفتمان به شکل سیستماتیک ساری و جاری شود و هر دو طرف کاستی های خود را بر طرف کنند.
وی افزود: اگرچه ما در این زمینه کاستی هایی داریم و باید کارهای زیادی را انجام بدهیم و باید به الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت برسیم، اما این نمی شود بهانه ای باشد که حالا برویم کار کنیم تا حوزه وارد آن بحث‌ها بشود. به نظر من تاکنون کارهای اساسی زیادی انجام شده است.


تغییر ساز و کارهای مرسوم دنیا، ثمره انقلاب اسلامی ایران بود
سعید جلیلی با اشاره به ناکارآمدی الگوهای غربی در اداره جامعه اسلامی، تصریح کرد: ما باید یک سازو کار مبتنی بر اندیشه دینی را جاری کنیم و اگر این کار را نکنیم، نمی توانیم دستاوردهای متاثر از آن را در همه زمینه‌ها داشته باشیم.
وی با اشاره به دفاع مقدس، افزود: در ابتدای انقلاب، دشمن به ما حمله کرد زیرا تحلیلش این بود که ساختار مقابله با وی یا وجود ندارد یا ضعیف است. تحلیلش از دیدگاه سنتی نظامی درست بود اما ما با ساز و کارهای جدید مبتنی بر دفاع از انقلاب و اندیشه دینی، ما با این دشمن مقابله کردیم.
دبیر شورای عالی امنیت ملی در ادامه گفت: یکی از فرماندهان عزیز جنگ می‌گفت ما برای این پیروز شدیم که سازو کارهای ما با طرف مقابل فرق داشت. آنجا فرمانده می‌نشست در سنگر و به نیرو می‌گفت برو، اینجا فرمانده جلو می‌رفت و به نیرو می‌گفت بیا. ما سازو کار شهادت طلبی را وارد عرصه کردیم و پیروز شدیم.
کاندیدای انتخابات ریاست جمهور با اشاره به تحریم های اقتصادی دشمن، گفت: دشمن با همان حساب ناکارآمدی لشکر 92 زرهی اهواز در ابتدای جنگ جلو آمده است اما ما در زمینه اقتصاد هم سازوکارهای دیگری داریم. همین بحث در زمینه فرهنگ هم هست. اگر یک زمانی با تغییر ساز و کارهای مرسوم، در دفاع مقدس پیروز شدیم باید این سازو کارها را شکل دهیم تا در همه زمینه‌ها پیروز شویم.


دولت دهم نقاط ضعف و قوت را با هم داشت
دبیر شورای عالی امنیت ملی با اشاره به ضرورت توجه به نقاط ضعف و قوت دولت‌های قبلی، افزود: کار و دستاوردها نباید لزوما در چهار سال بروز کند. ممکن است شما بگویید ما به فضای سبز نیاز داریم و شهردار فعلی قم که یک برادر زحمتکشی است، بیاید و نهال کاری کند و دوره اش تمام شود و برود و همه بگویند کاری نکرد اما حاصل فعالیت ایشان، 40 سال بعد قم را به شهری زیبا تبدیل کند.
جیلی با اشاره به نکات مثبت دولت دهم، گفت: یکی از بحث های مهم و اساسی دولت، سفرهای استانی بود. این سفرها کارش این بود که دولت از ماشینی که ایستاده بود و راه نمی رفت پیاده شد و به استانها دوید و مشکلات را دید و دستور حل داد تا این ماشین خودش را برساند.
کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری تصریح کرد: اما صرف سفرهای استانی این کافی نیست. باید سفرهای وزارت خانه ای داشت. نه اینکه در این وزارتخانه‌ها کاری نشود، نه سازو کارها ایراد دارد و اتفاقا ان کسی هم که آنجا نشسته، از این شاکی است.
وی افزود: دستگاه‌ها باید براساس یک نگاه نتیجه محور، سازو کارها رو اصلاح کنند و در این میان از ظرفیت نخبگان استفاده شود زیرا نیروی انسانی بسیار اهمیت دارد. 


باید کسانی که باور دینی دارند، نیروهای دولت بعدی باشند
دبیر شورای عالی امنیت ملی با تاکید بر اهمیت حضور نیروهای مخلص و معتقد به باورهای دینی در دولت بعدی، افزود: باید سازو کاری فراهم بشود که این ترکیب شکل بگیرد. شناسایی نیرو و قرار دادن آن در جایگاه خودش، بسیار مهم هست ولو اگر فرد حتی در انتخابات، در ستاد ما نباشد.
وی با اشاره مجدد به دفاع مقدس، گفت: آن زمان ما ستاد خاصی برای گزینش نداشتیم اما شایسته ترین‌ها گزینش شدند. مثلا می‌دیدیم یک فرمانده گردان، برادرش را گذاشته بود معاونش ولی از برادرش، واقعا شایسته تر نبود. چون این نظام شایسته سالاری بود، کسی که فرمانده گردان بود، اول از همه شهید می‌شد، برادرش هم نفر دوم بود. البته آن شرایط خاص بود. 


ماهیت تهدیدها علیه جمهوری اسلامی تغییر کرده است
کاندیدای ریاست جمهوری با اشاره به اینکه تهدید علیه جمهوری اسلامی همواره وجود داشته است، گفت: شورای عالی امنیت ملی باید تهدیدهای امنیت ملی را رصد کند و آنها را خنثی کند. در شرایط فعلی تهدیدها فرق کرده است و از ماهیت نظامی به بسترهای دیگر مثل بستر اقتصاد رسیده است.
وی با اشاره به تلاش دشمن در فتنه 88 برای سرنگونی جمهوری اسلامی، افزود: اگر شرایط سال 88 را بشناسید، فتنه را می‌شناسید. کشور در یک نقطه اوج بود و دشمن همه تلاشش را کرد تا نظام را از یک نقطه اوجی که رسیده بود، با تکیه بر داخلی‌ها، عقب بیاورد.
جلیلی تصریح کرد: عرصه دیگر، عرصه اقتصاد بود. آنها بیشترین ظرفیت خود را در این عرصه آوردند. شما سال گذشته را ببینید، در گفتگوهای مسکو، ما پیشنهادمان را روی میز گذاشتیم و آنها گفتند که برویم بررسی کنیم. آنها 9 ماه معطل کردند تا اوج فشارهای اقتصای اشان را علیه ما وارد کنند و بتوانند ثمره آن را در گفتگوها ببینند.
دبیر شورای عالی امنیت ملی با اشاره به تدابیر پیش بینی شده در این شورا برای تحریم‌ها، گفت: ما از 5 سال پیش ستاد ویژه تدابیر اقتصادی را داشتیم و از سال گذشته کمیته مقابله با تحریم‌ها را شکل دادیم و شما شاهد بودید که دور بعد گفتگوها را که باید برای امتیاز گیری می‌امدند با اعطای امیتاز در آلماتی 1 ادامه دادیم.
وی افزود: مجموعه این تدابیر و تذکرات رهبر معظم انقلاب و حضور حماسی مردم در 22 بهمن، باعث دستاوردهای مثبت در گفتگوها برای جمهوری اسلامی ایران شد. 


سوریه نقطه قوت جمهوری اسلامی است
دبیر شورای عالی امنیت با اشاره به فشارهای منطقه ای دشمن به جمهوری اسلامی ایران، گفت: آنها می‌خواستند با آوردن بیشترین فشار، نقاط قوت ما را مانند سوریه، به نقطه ضعف تبدیل کنند. چه کسی می‌تواند انکار کند که در بحث سوریه، جمهوری اسلامی ایران و کشورهایی مثل روسیه در یک طرف بودند و بقیه جهان در طرف دیگر. وی افزود: چه کسی جز ملت ایران می‌تواند کاری را انجام دهد که مجموعه تدابیر آنها شکست بخورد؟
دکتر جلیلی با اشاره به نقش ترکیه در بحران سوریه، تصریح کرد: من به آقای اردوغان گفتم که اگر یک هفته فشارهایی که به سوریه آورده شد، به دولت شما می‌آمد، فلج می‌شدید.
وی وضعیت فعلی سوریه را مثبت ارزیابی کرد و گفت: آقای لاوروف صبح امروز در رادیو می‌گفت که در اجلاس ژنو 2 بدون ایران کاری پیش نمی رود و این یعنی پیروزی ملت ایران.


وارد بحث‌های حاشیه‌ای نمی شوم
نامزد انتخابات ریاست جمهوری درباره عدم احراز صلاحیت‌ برخی نامزدها، گفت: من  وارد بحث های حاشیه ای نمی شوم زیرا عرصه ای که امروز وارد آن شده ایم یک عرصه جدی است.
وی افزود: من به دوستانی که با قصد خیر وارد این عرصه شدند و شورای نگهبان به هر دلیلی صلاحیت ایشان را تایید نکرد، تبریک می‌گویم. ایشان با قصد خیر و نیت درست وارد شدند و ثوابش را بردند.
انتهای پیام/م

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
میهن
گوشتیران
triboon