ریختن قبح ورود به زندان یک خطر اجتماعی بزرگ است
خبرگزاری تسنیم: مدیرکل زندانهای گیلان گفت: ریختن قبح ورود به زندان یک خطر اجتماعی بزرگ است.
به گزارش خبرگزاری روابط عمومی ستاد دیه کشور، در ابتدای این دیدار که در محل دفتر مدیرکل زندانهای گیلان برگزار شد، مدیرعامل ستاد دیه شعبه استان گیلان با اعلام آمار 500 نفری زندانیان غیرعمد استان گفت: اساس فعالیت ما همواره بر مبنای همکاری و تعامل با اداره زندانها بوده و بدون شک ارتباط زندان و ستاددیه در کاهش جمعیت کیفری هدف مشترکی است که برای رسیدن به آن باید هماهنگی و ارتباط بیشتری بین این دو مجموعه برقرار گردد.
در ادامه این جلسه مدیرکل زندانهای استان گیلان نیز در سخنانی ضمن تقدیر از فعالیتهای خیرخواهانه ستاد دیه شعبه این استان، گفت: ستاد دیه به عنوان بازوی توانمند زندانها ضمن کاهش ورودی زندانیان جرایم غیر عمد میتواند از گرفتاری بسیاری از زنان و جوانان خانوادههای در معرض تهدید زندانیان جرائم غیرعمد جلوگیری کرده و بالتبع در سلامت اجتماعی بیش از پیش اثرگذار باشد.
حسینی ادامه داد: با کمک مددکاران زندانها و در سایه هم افزایی بیشتر با نمایندگان ستاددیه، از بدو ورود یک مددجو به زندان، وضعیت کامل او جهت استحقاق و نیازمندی شخص یاد شده ارزیابی شده و بلافاصله در صورت احراز شرایط کمک جهت دریافت تسهیلات و قرار گرفتن در فرآیند آزادی نتیجه گزارشات در اختیار ستاددیه قرار میگیرد.
وی گفت: من بر این باور هستم که هنوز زندان نتوانسته از ظرفیت کامل ستاد دیه استفاده نماید که در این زمینه امیدوارم با برگزاری جلسات پیوسته موانع پیش رو برطرف شده تا زندانهای این استان بتوانند از همه ظرفیت ستاد در جهت حبس زدایی و کاهش جمعیت زندانیان جرائم غیرعمد و غیرکلاهبرداری بهرهمند شوند.
حسینی، در بخش دیگری از سخنان خود فرو ریختن قبح ورود به زندان را یک خطر اجتماعی بزرگ خواند و افزود: همه ما باید تلاش کنیم که فرد تا قبل از ورود به زندان تلاش کند تا مشکل او به هر نحوی حل گردیده یا فرصت لازم برای جبران مافات را داشته باشد، در غیر این صورت با ورود فرد به زندان و فرو ریختن خوف حبس، همکاری این زندانی برای حل مشکلاتش قطعا کمتر خواهد بود.
مدیرکل زندانها با بیان مشکلات برخی پروندههای ارسالی به ستاددیه گفت: پروندههای ارسال شده به ستاد در بعضی موارد همچون پروندههای مربوط به تصادفات رانندگی مدت زمان زیادی برای رسیدگی صرف میشود که در این خصوص بایستی با همافزایی بیشتر ستاددیه شعبه استان تصمیمات ویژهای اتخاذ گردد تا یک زندانی صرفا به دلیل عدم توفیق در معرفی تضامین به بانکهای عامل ماهها در حبس باقی نماند.
وی ادامه داد: بدون شک ستادددیه با سرعت و دقت به تمامی پروندههای ارسالی زندانیان جرائم غیرعمد رسیدگی کرده و میکند، اما در خصوص پروندههای مربوط به تصادف چون شیوه کاری بر این طریق است که پرونده برای ارجاع به صندوق تأمین خسارتهای بدنی بایستی به ستاد دیه کشور ارسال گردد، لذا تا تصمیمگیری نهایی و واریز وجه از طرف صندوق، ما با فوت وقت همراه هستیم که جهت کاهش این تأخیر اتخاذ تدابیر لازم کاملا محسوس است.
مدیر کل زندانهای استان و نائب رئیس هیئت مدیره در پایان، با اشاره به روایات متعدد اسلامی گفت: آزادی و بازگرداندن یک نفر به آغوش جامعه، از وظایف هر مسلمانی میباشد که قصور در این امر نیز هرگز از جانب خداوند پذیرفتنی نیست