ساخت سانتریفیوژ «۸۰هزار دور» دارویی تا ۶ ماه آینده در کشور

ساخت سانتریفیوژ «80هزار دور» دارویی تا 6 ماه آینده در کشور

خبرگزاری تسنیم: رئیس سازمان انرژی اتمی ایران از ساخت سانتریفیوژ با قدرت ۸۰هزار دور برای تولیدات داروهای نوترکیب و واکسن طی ۶ ماه آینده خبر داد.

به گزارش خبرنگار سلامت خبرگزاری تسنیم، علی‌اکبر صالحی در حاشیه رونمایی از سانتریفیوژهای تولیدکننده داروهای نوترکیب و واکسن در مرکز تحقیقاتی انستیتو پاستور که وزیر بهداشت نیز حضور داشت در جمع خبرنگاران اظهار داشت: امروز شاهد رونمایی از دو سانتریفیوژ با طراحی جدید بودیم و از این نوع سانتریفیوژ در آینده به 100 عدد دیگر نیاز داریم. 

وی افزود: نسل بعدی سانتریفیوژها که با یخچال همراه خواهند بود به‌صورت پیوسته و با قدرت 80 تا 100هزار دور ساخته می‌شود.

رئیس سازمان انرژی اتمی ادامه داد: حلقه اصلی تولید داروهای نوترکیب و واکسن‌های پیشرفته به این نوع سانتریفیوژها نیاز دارد. هم‌اکنون نیز ایران در موقعیتی قرار گرفته است که هر چه اراده کنیم محقق می‌شود. 

صالحی به یکی از خریدهایی که کشور ما در این زمینه از یکی از کشورهای اروپایی انجام داده بود، اشاره کرد و افزود: وقتی که برای خرید برخی تجهیزات به یکی از کشورهای اروپایی مراجعه شده بود آنها گفتند: "همه چیز به شما می‌فروشیم به‌جز این نوع سانتریفیوژها"، این در حالی بود که وقتی آنها فهمیدند ما اصلاً به این نوع سانتریفیوژها نیاز نداریم چون آنها را در داخل کشور می‌سازیم، از حرف خودشان برگشته بودند و گفته بودند: "حالا این سانتریفیوژ را به شما می‌فروشیم". بنابراین کشوری جلوی چنین اقداماتی بایستد آنها مجبور می‌شوند تسلیم شوند.

وی به همکاری وزارت بهداشت و سازمان انرژی اتمی اشاره‌ای کرد و افزود: کیفیت این سانتریفیوژهای جدید قابل مقایسه با سانتریفیوژهای قبلی نیست، چون سانتریفیوژهای قدیمی با تسمه کار می‌کرد ولی این سانتریفیوژها گیربکسی هستند.

رئیس سازمان انرژی اتمی در توضیح بیشتر بیان داشت: سانتریفیوژها که کار غنی‌سازی را انجام می‌دهند 60هزار دور قدرت دارند، و امیدواریم تا 6 ماه آینده یک سانتریفیوژ با قدرت 80هزار دور برای تولید داروهای نوترکیب و واکسن ساخته شود.

صالحی در مقایسه‌ای بین سانتریفیوژهای ساخت کشورمان با نوع خارجی عنوان کرد: این سانتریفیوژها به هیچ عنوان قابل مقایسه با نوع خارجی نیست، زیرا ما براساس نیاز مشتری آنها را ساختیم، مثلاً سانتریفیوژهای قدیمی نمایشگر نداشت. بنابراین این نوع سانتریفیوژها دوگانه استفاده می‌شود و خیلی از کشورها آن را نمی‌فروشند و به‌راحتی در بازار نیز پیدا نمی‌شود ولی ما توانستیم از این محدودیت‌ها عبور کنیم.

وی درباره برخی شایعات مبنی بر وجود رادیواکتیو در ریزگردهای خوزستان عنوان کرد: در بررسی‌های ما چنین چیزی ثابت نشده است.

رئیس سازمان انرژی اتمی با اشاره به مثلی با عنوان "احتیاج مادر اختراع" است، خاطرنشان کرد: تحریم‌ها به ما بسیار کمک کرده است، مثلاً در زمانی که نمی‌خواستند سوخت 20درصدی به ما بدهند و شرط و شروط‌های بسیاری گذاشته بودند که منافع ملی‌مان را زیر سوؤال می‌برد، خودمان وارد عرصه تولید شدیم و صفحه‌های سوختی را که با شرط و شروط بسیاری پیش‌شرط کرده بودند که در طول 2.5 سال به ما می‌خواهند بدهند از صفر ساختیم.

انتهای پیام/*

حج و زیارت
پربیننده‌ترین اخبار اجتماعی
اخبار روز اجتماعی
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon