اقتصاد مقاومتی تئوریزه نشد چون دانشگاهها هنوز درک درستی از آن ندارند
خبرگزاری تسنیم: استاد اقتصاد دانشگاه تهران با بیان اینکه اقتصاد مقاومتی مکتبی است که باید به بینش سیاسی تبدیل شود، گفت: دانشگاهیان بهدلیل عدمدرک درست از واژه اقتصاد مقاومتی کمکاری تئوری دارند.
محمد خوشچهره در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، در حاشیه کنگره ملی اقتصاد مقاومتی با اشاره به اینکه لغت اقتصاد مقاومتی در ادبیات مقاومتی کمی گنگ است، گفت: در حال حاضر باید بگوییم این لغت در کتب اقتصادی و تخصصی کمتر دیده شده است. اقتصاد دفاعی وجود دارد اما اقتصاد مقاومتی لغت هضمنشدهای است.
خوشچهره با بیان "در اقتصاد مقاومتی باید نقاط ضعف و قوت در معنای استراتژیک را بیابیم" افزود: اقتصاد مقاومتی یک نگرش و بینش اقتصادی است که باید با دنبال کردن نشستهای تخصصی و جستجوی نظرات اندیشمندان به یک مکتب تبدیل شود.
این استاد دانشگاه تهران با ابراز "جمهوری اسلامی ایران پس از انقلاب، دوقطبی نگریها را پشت سر گذاشت" تصریح کرد: هنگام پیروزی انقلاب جهان دو قطب مجزا بود که شامل بلوک شرق و غرب میشد، اما پس از پیروزی انقلاب و سر دادن شعار نه شرقی نه غربی جمهوری اسلامی توانست دوقطبی نگریها را پشت سر گذارد و اعلام استقلال کند.
وی معتقد است: در سال 1991 یکی از این دو قطب دچار فروپاشی شد و زمینه را برای حرکت جهان بهسمت جریانی که ایالات متحده میخواست هموار کرد، جریانی که سبک و ساختار دنیا را موافق با طرحها و نظریات خود میخواست که البته با مخالفت اتحادیه اروپا و کشورهای اروپایی مواجه شد.
خوشچهره انقلاب اسلامی را انفجار نور دانست و افزود: علت اینکه میگوییم انفجار نور بود این است که هیچ کس پیشبینی نمیکرد که پس از انقلاب تغییرات اساسی تا این میزان ایجاد شود.
استاد دانشگاه تهران با اعلام اینکه اقتصاد مقاومتی یک مکتب است که باید به یک بینش سیاسی تبدیل شود، گفت: متأسفانه اقتصاد جمهوری اسلامی التقاطی است، بهزبان ساده اقتصاد مقاومتی مقاوم سازی اقتصادی است.
خوشچهره با اشاره به اینکه منظور از مقاوم سازی تطبیق با شرایط ناملایم است، گفت: اقتصاد کنونی ما به فروش نفت خام وابسته است. فرمایشات مقام معظم رهبری در سال 74 به کاهش وابستگی به نفت اشاره مستقیم دارد. اما متأسفانه دولتهای بعدی هم که بر سر کار آمدند موفق به کاهش وابستگی بودجه به نفت نشدند. با این وجود میتوان گفت اقتصاد مقاومتی پاسخی به نظامهای سیاسی و وابستگی آنان به جریان نفتی است.
خوشچهره با اظهار "به بیان لفظی اقتصاد مقاومتی نباید تکیه کنیم" گفت: برخی اقتصاد مقاومتی را اقتصاد ریاضتی تعریف کردهاند. در اروپا این موضوع یک تاکتیک است نه یک بینش. اقتصاد مقاومتی با جوهره نظام جمهوری اسلامی عجین است.
وی اولین چالش را عدمدرک صحیح از معنی اقتصاد مقاومتی دانست و گفت: دومین چالش این است که برخی جهاد اقتصادی را در عمل و اجرا باور ندارند.
این استاد دانشگاه با تأکید بر اینکه کمکاری در حوزه تئوری یکی از چالشهای اجرای سیاستهای اقتصاد مقاومتی است، بیان کرد: دانشگاهها بهدلیل عدمدرک صحیح فعالیت تئوری ندارند.
انتهای پیام/*