باید الگوی موفقی از نقش زن در اجتماع را به جهان ارائه دهیم

باید الگوی موفقی از نقش زن در اجتماع را به جهان ارائه دهیم

خبرگزاری تسنیم: کاندیدای یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری، مهمترین مقاومت را مقاومت فرهنگی دانست و گفت: باید این نگاه مترقی،‌ انقلابی و صحیح را در جامعه متناسب با انقلاب اسلامی تعریف کنیم و الگوی موفقی از نقش زن را در جهان نشان دهیم.

به گزارش خبرنگار حوزه احزاب خبرگزاری تسنیم، سعید جلیلی کاندیدای یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری،‌ در همایش بانوان حامی وی که عصر امروز به همت خواهران ستاد "مقاومت؛رمز پیشرفت" در سالن اجتماعات تفاهم برگزار شده بود، با اشاره به محور اساسی مباحث انتخاباتی‌اش که آزاد کردن ظرفیت‌ها در ساختار اجرایی دولت است، گفت: باید مراقب باشیم که این ظرفیت آزادشده از دو خطر انفعال و انحراف مصون بماند و هر چقدر نظام اسلامی در این عرصه موفقیتی داشته باشد، در همان جهت نیز ظرفیت‌ها بیشتر آزاد می‌شود و راه تعالی بهتر رقم می‌خورد.

جلیلی تصریح کرد: در انتخابات اگر از تمدن نوین اسلامی حرف می‌زنیم، خود این تمدن نوین اسلامی از دو بخش ابزاری مانند صنعت و دیگری بخش حقیقی یعنی قسمت نرم‌افزاری تشکیل شده است و اگر می‌خواهیم در همه عرصه‌ها پیشرفت کنیم، باید نگاه ما در همه بخش‌ها مبتنی بر اسلام ناب باشد.

وی با تاکید بر اینکه گفتمان اسلام ناب تنها گفتمانی است که می‌تواند پیشرفت و تعالی را رقم بزند،‌ گفت: اگر کسی در جهت انکار و یا انحراف این گفتمان بر بیاید، به پیشرفت حقیقی دست پیدا نمی‌کند و باید این مورد را به شکل اقناعی و اثباتی بیان کنیم. به طور مثال معتقدیم اگر مقاومت کردیم، همین مقاومت بوده که برای ما پیشرفت آورده و نه مصالحه.

کاندیدای یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری خاطرنشان کرد: باید الگوی مناسب خود را بشناسیم و بدانیم که چرا مقاومت ما باعث پیشرفت شده است و چرا الگوهای مقاومت در جهان یا نتوانسته‌اند به مقاومت خود ادامه دهند و یا اینکه اگر مقاومت کرده‌اند، نتوانستند به پیشرفت برسند. اما ما می‌گوییم که هم مقاومت کردیم و هم پیشرفت. لذا الگوی مقاومت ما باید تبیین شود.

جلیلی زیربنای مقاومت کشور و نظام اسلامی را مقاومت فرهنگی دانست و گفت: مقاومت ما در عرصه‌های سیاسی، اقتصادی، نظامی و ... ریشه در مقاومت فرهنگی دارد و همین نوع مقاومت به ما قدرتی داده تا هم مقاومت و هم پیشرفت کنیم و در این نکته است که تفاوت دیدگاه ما با دیگر دیدگاه‌ها مشخص می‌شود.

وی ادامه داد: این دیدگاه به مثابه یک پارادایم مولفه‌های خاص خودش را دارد و هر دیدگاهی با مولفه‌های خاص خودش معرفی می‌شود و اگر مولفه‌های دو دیدگاه تفاوت داشته باشد باعث تغییر رویکرد و همچنین نتیجه می‌شود.

کاندیدای یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری با اشاره به وجود مکاتب مختلف سیاسی اظهار داشت: وقتی مولفه‌های هر اندیشه‌ای متفاوت می‌شود، آنها به نتیجه مشترک نمی‌رسند. به طور مثال اگر در اندیشه سیاسی خود، انسان را گرگ انسان می‌داند و اندیشمندان مکتب دیگر نگاه دیگری داشته باشند، همین تفاوت دیدگاه در این موضوع باعث می‌شود که ماکیاول درباره دولت نظریه ماشین زور را طراحی کند و مکتب دیگر که دیدگاه متعادلی دارد، نظریه قرادادهای اجتماعی را عنوان می‌کند و مثال‌های دیگری نیز در این مورد وجود دارد.

جلیلی خاطرنشان کرد: اگر به این مورد دقت نداشته باشیم، می‌بینیم که در یک موضوع با نگاه دیگری اختلاف جدی داریم، اما در عمل داریم همان نگاه را دنبال می‌کنیم که باعث تناقض و بی‌فرجامی می‌شود.

وی با اشاره به تفاوت دیدگاه اسلام ناب و اندیشه غربی نسبت به حضور زن در جامعه، گفت: وقتی دو نگاه متفاوت وجود دارد، نمی‌تواند منجر به نتیجه مشترک شود. در اندیشه غربی کوچک‌ترین واحد جامعه فرد محسوب می‌شود، اما همانطور که در جلسه هم‌اندیشی خانواده و زن در محضر رهبر انقلاب مطرح شد، واحد و تک‌سلولی جامعه را فرد نمی‌دانیم و اسلام اصالت را در خانواده گذاشته است و واحد تشکیل دهنده جامعه را خانواده می‌داند. پس نوع نگاه متفاوت ما باعث آثار متفاوت می‌شود.

کاندیدای یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری تصریح کرد: با توجه به اینکه غرب واحد تشکیل دهنده جامعه را فرد می‌داند، وقتی با نگاه هزینه و فایده نگاه می‌کنند ، می‌گویند باید از بیشترین ظرفیت استفاده کنیم و به این علت که نیمی از جامعه را زنان تشکیل می‌دهند، پس باید از آنها به اندازه مردان استفاده کنیم و حتی چون تشکیل خانواده به هدف آنها ضربه می‌زند، می‌گویند جامعه هر چه مجردتر باشد بهتر است.

جلیلی در خصوص نگاه اسلام و اجزای تشکیل دهنده جامعه اظهار داشت: در اسلام کوچک‌ترین واحد جامعه را خانواده در نظر می‌گیریم و به همین علت خانواده اصالت پیدا می‌کند و لذا نگاه به حضور زنان در جامعه به نگاهی مبتنی بر حضور معنوی و آمادگی کامل نگریسته می‌شود و با توجه به نقش زن در تشکیل و استواری خانواده و به این علت که در این نگاه، جامعه خانواده‌ای بزرگ‌تر است پس به دید اسلام به زنان پی می‌بریم و در این نگاه می‌بینید که نقش زن چگونه می‌تواند حضوری انقلابی و مجاهدانه باشد.

وی تاکید کرد: زن مهمترین مقاومت که مقاومت فرهنگی است، شکل می‌دهد و به همین دلیل است در جنگ تحمیلی و انقلاب باوجودیکه نقش زنان پررنگ بود، اما از جنس غربی نبود.

کاندیدای یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری، ادامه داد: اخیرا نگاهی شکل گرفته است و در فیلم‌ها نشان داده می‌شود که مثلا خانمی در جنگ تحمیلی در حال آرپیجی زدن است که این نگاه صحیحی نیست، حضور زنان در عرصه‌های مختلف انقلاب مجاهدانه بوده است.

جلیلی با بیان اینکه در موضوع زن در جهان نه تنها باید متهم باشیم، بلکه باید نسبت به غرب مدعی حقوق زنان نیز باشیم، گفت: در زمانی‌که معاونت اروپا و آمریکای وزارت خارجه را برعهده داشتم، در مصاحبه‌های گوناگون این موضوع را اعلام می‌کردم که غرب شان زن را پایین آورد و به آن بی‌حرمتی کرد و امروز باید ما مدعی حقوق زن در جهان باشیم و یکی از بحث‌های اساسی که هر کس منتخب مردم می‌شود، باید آن را دنبال کند، همین بحث است که مبتنی بر نگاه اسلامی به حضور زن و نقش اساسی آن در خانواده از ظرفیت‌های زنان استفاده شود.

وی تصریح کرد: باید این نگاه مترقی،‌ انقلابی و صحیح را در جامعه متناسب با انقلاب اسلامی تعریف کنیم و انشاءالله دولت آینده بتواند این بحث را که مطالبه رهبری و نگاه بلند اسلام ناب و امام راحل است در زمینه ساختار و سازوکار سازی دنبال کند و الگوی موفقی از نقش زن در جهان نشان دهد.

کاندیدای یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری، ادامه داد: از شما و کسانی‌که در این عرصه کار کرده‌اند، خواهش می‌کنم که حتما دولت آینده را کمک کنید تا تمدن اسلامی را بسازیم و یکی از مهمترین نگاه‌ها این است که در سیاست و اقتصاد که می‌گوییم می‌خواهیم الگو می‌دهیم، این مورد را به طور مشخص در نقش سیاسی - اجتماعی زن در جامعه نشان دهیم و بتوانیم به شکل منسجم در ساختار دولت کمک کنیم.

انتهای پیام/

پربیننده‌ترین اخبار سیاسی
اخبار روز سیاسی
آخرین خبرهای روز
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
میهن
گوشتیران
triboon
مدیران