سرعت رشد علمی ایران ۱۱ برابر میانگین جهانی است

سرعت رشد علمی ایران 11 برابر میانگین جهانی است

خبرگزاری تسنیم: عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی سرعت رشد علمی ایران ۱۱ را برابر میانگین جهانی دانست و گفت: افزایش پذیریش دانشجو در مقاطع تحصیلات تکمیلی یک فاجعه علمی است.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بیرجندو به نقل از روابط عمومی دانشگاه صنعتی بیرجند، حجت‌الاسلام و المسلمین سید محمدباقر عبادی در جمع مدیران، اساتید و دانشجویان دانشگاه صنعتی بیرجند ضمن تسلیت ایام فاطیمه اظهار داشت: تفاوت انقلاب اسلامی با سایر انقلاب‌های منطقه حرکت در مسیر و مکتب انبیای الهی و اهل بیت (ع) است.

وی در ادامه به نقش و جایگاه انقلاب اسلامی در مبارزه با جاهلیت مدرن اشاره و بیان کرد: بخش زیادی از حساسیت‌هایی که امروز علیه انقلاب اسلامی وجود دارد مربوط به تفاوت آنها با دیگر جوامع است.

نماینده مردم شهرستان‌های بیرجند، درمیان وخوسف در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه هدف بلندی که جمهوری اسلامی ایران دنبال می‌کند مبارزه با جاهلیت است، افزود: مبارزه با جاهلیت برگرفته از انبیای الهی و برخواسته از سنت اهل بیت (ع) است.

عبادی با اشاره به اینکه امروز غرب دچار جاهلیت مدرن است، بیان کرد: در گذشته اگر بت‌پرستی رواج داشت، امروز بت‌های خطرناکتر مثل انسان‌پرستی، هواپرستی و ثروت پرستی وجود دارد.

وی به وضعیت اقتصادی ایالات محتده آمریکا و جنبش وال استریت اشاره کرد و اظهار داشت: در ایالات محتده آمریکا تنها 2 درصد مردم آن ثروت این کشور را در اختیار دارد و 98 درصد در اختیار سرمایه‌داران است و این نشانه‌ای از غارتگری مدرن در دنیا غرب مدرن است.

عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی به دستاوردهای علمی در عصر حاضر اشاره و تصریح کرد: در دوران جاهلیت گذشته دوری از علم تأکید می‌شد و در عصر امروز بیش از هر زمان دیگری به علم‌اندوزی توجه شده است.

وی افزود: دنیای امروز به دنبال علم است اما این علم موجب قدرتمندی یک عده خاص شده است و ماهیت آن قتل، غارت و آدم‌کشی بوده و علم امروز تنها یک بزک علمی برای غرب دارد.

عبادی به تأکید همواره رهبر معظم انقلاب اسلامی به توسعه و رشد علمی در کشور اشاره کرد و اظهار داشت: حرکت و رشد علمی در کشور نباید متوقف شود و همواره باید به سرعت فعالیت‌های علمی افزوده شود.

وی با بیان اینکه سرعت رشد علمی کشور 11 برابر میانگین جهانی است، افزود: در کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی هم دغدغه مسائل علمی به ویژه جلوگیری از فاجعه علمی در گسترش رشته‌های دانشگاهی و افزایش سطح پذیرش دانشجو در مقاطع تحصیلات تکمیلی وجود دارد.

عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی در پاسخ به درخواست یکی از مسئولان دانشگاه در مورد پیگیری افزایش رشته‌های تحصیلات تکمیلی (کارشناسی ارشد در رشته‌های عمران و مکانیک) اظهار داشت: دریافت مجوز برای جذب رشته‌های جدید مستلزم شاخصه‌ها و استانداردهایی همچون داشتن استادیار و دانش‌یار در آن رشته است که براساس آن وزارت علوم مجوزات لازم را صادر می‌کند.

وی افزود: البته تاکنون پیگیری‌هایی نیز برای جذب رشته‌های جدید در دانشگاه آزاد و دانشگاه بیرجند نیز انجام شده که موافقت برخی رشته‌های مقاطع تحصیلات تکمیلی (کارشناسی ارشد و دکتری) نیز دریافت شده است.

وی در پاسخ به سوال یکی از مسئولان دانشگاه در مورد نبود اشتغال برای فارغ‌التحصیلان که همواره مهم‌ترین دغدغه دانشجویان است، بیان کرد: در حال حاضر بیکاری موجب یأس و ناامیدی در جوانان شده است.

عبادی در ادامه با بیان اینکه جوانان ما باید به دنبال تولید علم و کسب تجربه در این حوزه باشند، اظهار داشت: در همین دانشگاه صنعتی بیرجند اخیرا دستاوردهای بسیار خوبی در حوزه ساخت موشک با سوخت جامد و پهباد صورت گرفته که نشان دهنده شکوفایی علمی و خلاقیت دانشجویان است.

نماینده مردم بیرجند، درمیان و خوسف در مجلس شورای اسلامی به دیدار و رایزنی‌های صورت گرفته با دکتر ستاری، معاون علمی و فناوری رئیس جمهور در مورد حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان اشاره کرد و اظهار داشت: در همین راستا شرکت‌های دانش بنیان می‌توانند در صورت داشتن طرح قابل توجیه از 300 میلیون تومان تسهیلات قرض‌الحسنه این صندوق بهره‌مند شوند و در این زمینه محدودیتی قرار داده نشده است.

وی افزود: در سفر اخیر دکتر ستاری به بیرجند، وی اعلام کرد باتوجه به جایگاه علمی دانشگاه‌های خراسان جنوبی، پیگیری‌های لازم به منظور تأسیس نمایندگی صندوق نوآوری و شکوفایی در استان در راستای حمایت از شرکت‌های دانش بنیان در پارک علم و فناوری استان راه‌اندازی شود تا تسهیلات به راحتی در اختیار نخبگان قرار گیرد.

عبادی اظهار داشت: همچنین باید تقویت مراکز آموزش و فنی و حرفه‌ای در جامعه به منظور تعلیم و تربیت مورد حمایت بیش از پیش قرار بگیرد.

عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی به انتقاد از افزایش رشته‌های تحصیلات تکمیلی و پذیرش بیش از استاندارد در این حوزه در دانشگاه‌های کشور، اظهار داشت: چالش بزرگی که امروز در آموزش عالی کشور با آن مواجه هستیم درصد بالای دانشجویان در مقاطع تحصیلات تکمیلی که این را به عنوان یک خطر ارزیابی می‌کنم.

در این جلسه مشکلات صنفی و نبود امکانات رفاهی در دانشگاه از طرف دانشجویان مطرح شد که نماینده مردم شهرستان‌های بیرجند، درمیان و خوسف در مجلس شورای اسلامی قول پیگیری آنها را داد.

انتهای پیام/ ی

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
میهن
گوشتیران
triboon
مدیران