نظارت بر موضوع مذاکرات هسته‌ای بخشی از وظایف مجلس است

نظارت بر موضوع مذاکرات هسته‌ای بخشی از وظایف مجلس است

خبرگزاری تسنیم: رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: نظارت بر موضوع مذاکرات هسته‌ای بخشی از وظایف مجلس است.

به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری تسنیم، علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی عصر امروز در نشست خبری خود با خبرنگاران رسانه‌های داخلی و خارجی که در تالار مشروطه ساختمان مجلس برگزار شد، با ابراز خرسندی از برگزاری چنین نشستی فرا رسیدن ایام شهادت حضرت فاطمه زهرا(س) را تسلیت گفت و گفت: این ایام مصادف است با تصویب بودجه سال 1394 در کشور که این لایحه یکی از لوایح مهمی است که در 2-3 ماه اخیر مورد بررسی قرار گرفت و شورای نگهبان امروز نظر نهایی خود را اعلام کرد و این قانون هرچه زودتر به دولت ابلاغ می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: از دولت تشکر می‌کنیم که در موعد قانونی آن یعنی آذر ماه، لایحه بودجه را به مجلس دادند و کمیسیون‌ تلفیق وقت زیادی گذاشت تا این بودجه تا پایان سال به نتیجه برسد و از ابتدای سال آینده اجرایی شود.

رئیس نهاد قانونگذاری کشورمان با اشاره به قوانین مهمی که در چند ماه اخیر مورد تصویب قرار گرفته است، گفت: 3 قانون مهم در این چند وقت در مجلس بررسی شد که یکی از آنها قانون بودجه و دیگری قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت است که قانون مهمی بود و در واقع بخش مهمی از وضعیت بودجه در سال‌های آینده مشخص می‌شود. همچنین برای تنظیم این قانون، رویکردی در نظر گرفته شد که هم شرایط کشور و هم بحث اقتصاد مقاومتی در آن مدنظر قرار گرفت.

لاریجانی، قانون بعدی را قانون خروج از رکود برشمرد و گفت: این لایحه نیز در مجلس تعیین تکلیف شد و شورای نگهبان در این باره اظهار نظر کرد و امروز ایرادات شورا برطرف شد. همچنین این قانون متناسب با بحث اقتصاد مقاومتی از سوی دولت تنظیم شد و در مجلس در کمیسیون مشترکی تعیین تکلیف شد و در آن موضوعاتی در حمایت از صنایع و تولید، خروج کشور از رکود، حمایت‌های بانکی، نحوه استفاده از صندوق توسعه ملی و برخی سهم‌بندی‌ها مورد توجه قرار گرفت.

وی با اشاره به تصویب قانون بودجه سال آینده در مجلس، به ویژگی‌های این قانون اشاره کرد و گفت: نقش نفت در بودجه کاهش جدی داشت؛ در سال آینده نقش نفت در بودجه به 25 درصد رسیده که شاید 3 سال گذشته وابستگی 50 درصد بود اما امروز نیمی از آن کم شده است و این رویکرد مهمی برای بودجه‌نویسی در کشور است که اتصال بودجه به نفت قطع شود و درآمدهای نفت و گاز صرف سرمایه‌گذاری در کشور شود.

رئیس مجلس با بیان اینکه بودجه‌ای که متکی به نفت باشد، یک بودجه بیمار است، گفت: با توجه به نوسانات قیمت نفت یک میزان حداقلی‌ برای آن در نظر گرفته شد. البته دولت در لایحه پیشنهادی قیمت هر بشکه نفت را پنجاه و خرده‌ای دلار پیش‌بینی کرده بود و ما آن را به 40 دلار کاهش دادیم و بودجه را با نفت 40 دلاری تنظیم کردیم. البته دو سقف برای بودجه در نظر گرفته شد که اگر در 6 ماه دوم سال قیمت نفت به بیش از 40 دلار رسید، مازاد آن را که حدود 16 تا 17 هزار میلیارد تومان است، به کارهای عمرانی اختصاص دهند.

لاریجانی ادامه داد: حداقل سقفی که برای بودجه عمرانی در سال آینده به تصویب رسید، 30 هزار میلیارد است که این رقم در سال 94 حتما باید تخصیص یابد چرا که بودجه عمرانی موتور محرک اقتصاد دولت است. همچنین در این بودجه رشد اقتصادی حداقل 2 درصد و رشد سرمایه‌گذاری 4 درصد و تورم 14 درصد است.

وی با اشاره به بحث هدفمندی یارانه‌ها در قانون بودجه سال 94 گفت: نحوه اجرای قانون هدفمندی یارانه‌ها در سال آینده همواره یکی از مناقشات بین دولت و مجلس بود که ما در لایحه بودجه برخی موارد را در این زمینه مشخص کردیم تا بخش‌های تولیدی لطمه نبیند. همچنین مبلغ 5 هزار و 200 میلیارد تومان برای تولید، حمل‌ونقل، بهینه‌سازی انرژی مصوب شد، چرا که تاکنون به دلیل پرداخت‌های نقدی سهم این بخش‌ها نادیده گرفته می‌شد. لذا ما سهم این بخش را جدا کردیم.

رئیس مجلس خاطرنشان کرد: همچنین در قانون بودجه سال آینده مبلغ 1300 میلیارد تومان برای سود تسهیلات مسکن زوج‌های جوان، مسکن روستاییان و مسکن مهر در نظر گرفتیم و 130 هزار میلیارد تومان هم به سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای به منظور توسعه مهارت‌های روستاییان اختصاص دادیم.همچنین 4 هزار میلیارد تومان نیز برای اشتغال جوانان و فارغ‌التحصیلان در نظر گرفتیم.

لاریجانی افزود: همچنین 4800 میلیارد تومان برای بخش سلامت در بودجه سال آینده در نظر گرفته شد و در زمینه پرداخت نقدی به عموم مردم نیز مانند امسال خواهد بود البته این اختیار به دولت داده شد تا افرادی که نیازمند نیستند را تا جایی که می‌تواند شناسایی کند و با ضوابطی در پرداخت نقدی به آنها تجدیدنظر کند.

وی با بیان اینکه روشی جدید را برای طرح‌های عمرانی در بودجه سال آینده در نظر گرفته‌ایم، گفت: همواره گفته‌ام که یکی از مشکلات کشور این است که حجم زیادی از پروژه‌های عمرانی کلنگ زده می‌شوند، اما پول کافی برای به نتیجه رساندن آنها نداریم. لذا در بودجه سال آینده اجازه دادیم که بانک‌ها 10 هزار میلیارد تومان از پروژه‌های نیمه‌تمام عمرانی را بگیرند و به اتمام برسانند و ظرف 3 سال بفروشند و اعتبارات آن را جزء افزایش سرمایه خود بانک‌ها محسوب کنند. البته 2 درصد از بودجه عمومی دولت نیز صرف افزایش سرمایه بانک‌ها خواهد شد.

رئیس مجلس با اشاره به افزایش میزان فاینانس به 35 میلیارد دلار، گفت: این میزان فاینانس علاوه بر فاینانس‌های سال گذشته است و دولت باید آن را در پروژه‌های نفت و گاز صرف کند. همچنین در بودجه سال آینده 500 میلیون دلار از صندوق ذخیره ارزی برای آبرسانی به روستاها در نظر گرفته شده که در این جا از مقام معظم رهبری تشکر می‌کنم که در این زمینه اذن دادند.

لاریجانی با اشاره به تقویت بودجه دفاعی در لایحه بودجه سال آینده گفت: 1.2 میلیارد دلار برای بخش دفاع در نظر گرفته شده، چرا که با توجه به شرایط منطقه‌ای لازم می‌دانیم بخش دفاعی را تقویت کنیم. لذا این رقم صرف تقویت بنیه دفاعی خواهد شد.

وی ادامه داد: اقدام دیگری که در لایحه بودجه سال آینده انجام شد تعیین تکلیف سربازانی بود که غیبت داشتند که وضعیت آنها مشخص شد و منابعی در نظر گرفته شد که این منابع باز به بخش دفاع مربوط می‌شود.

رئیس مجلس با اشاره به دیگر بخش‌های لایحه بودجه گفت: بودجه کشور با همه تنگناها بدون کسری تنظیم شد و یکی از افتخارات دوره‌های اخیر است که حجم صادرات غیرنفتی افزایش یافته است. لذا نوسانات قیمت نفت آن طور که در دیگر کشورها تاثیر می‌گذارد، مشکلی را برای کشور ما ایجاد نخواهد کرد و امیدواریم که این مسیر دنبال شود.

به گزارش تسنیم در ادامه این جلسه علی لاریجانی به سوالات برخی رسانه‌ها پاسخ داد که در پاسخ به سوالی در مورد بیانیه 260 نفر از نمایندگان مجلس برای حمایت از تیم مذاکره‌کننده هسته‌ای و راهکارهای افزایش نظارت مجلس در این زمینه گفت: در مورد بحث هسته‌ای باید بگویم که در کل مجلس اراده نمایندگان محترم براین است که مذاکرات حرکت روبه‌جلویی داشته باشد. البته در مجلس آراء مختلف است، اما در کل فرایند فکری مجلس این است که از تیم مذاکره‌کننده حمایت کنیم تا مذاکرات را به پیش ببرند، منتها این موضوع چارچوب‌هایی داشته که مقام معظم رهبری آن را مشخص کرده‌اند و برخی هم در قوانین مجلس مشخص شده است اما امیدواریم در همین چارچوب کارها پیش برود.

وی برهمین اساس تصریح کرد: نظارت بر موضوع مذاکرات بخشی از وظایف مجلس است؛ ما با رویکرد حمایتی از مذاکرات، نظارت خود را انجام خواهیم داد.

لاریجانی در پاسخ به سوال خبرنگار دیگری که به حادثه شیراز و نطق پرحاشیه مطهری اشاره کرد، گفت: اینگونه امور به هیچ وجه برای کشور قابل قبول نیست؛ در نظامی که مردمسالاری دینی و آزادی بیان اصل است، باید بتوانند نظرات خود را مطرح کنند. همچنین این مسائل به وجهه کشور ما در مسائل خارجی و بین‌المللی لطمه می‌زند و بنده روز گذشته هم در نطق خود توضیح دادم که اینگونه اقدامات کمکی به نظام نمی‌کند. بنابراین امیدواریم این موضوع فهم شود و هم دستگاه‌های نظارتی و اجرایی کشور با اینگونه موارد برخورد کنند و البته فکر می‌کنم دستگاه قضایی تاکنون دستورات لازم را صادر کرده و امیدوارم که جلوی این امور گرفته شود.

رئیس مجلس در پاسخ به سوال خبرنگار دیگری که پرسید آیا توافقنامه هسته‌ای باید به تصویب مجلس برسد، تصریح کرد: علی‌القاعده در پرونده‌هایی که در اختیار شورای عالی امنیت ملی است، به دلیل اینکه از طرف رهبری ماذون هستند، قابلیت این را دارند که این پرونده‌ها را جلو ببرند و ما مشکلی از جنس رفتاری که در آمریکا صورت گرفته در ایران نداریم. یعنی ناهماهنگی‌هایی در این امور وجود ندارد و هم مجلس و هم دولت در این مسیر قرار دارند که با همفکری مسائل را دنبال کنند و تحت اشراف مقام معظم رهبری هم است و فکر می‌کنم که همین مسیر ادامه یابد.

به گزارش خبرگزاری تسنیم، رئیس مجلس همچنین در پاسخ به سؤال خبرنگاری درباره‌ روابط میان ایران و کشورهای عربی و اینکه آیا امکان گفت‌وگوی ایرانی عربی برای حل مشکلات موجود وجود دارد یا خیر، اظهار داشت: هیچ مانعی وجود ندارد که گفت‌وگوها میان ایران و همسایگان آن برقرار باشد و جمهوری اسلامی ایران از بدو تولد همیشه در سیاست خارجی همکاری مسالمت‌آمیز با کشورهای دیگر داشته است و ما هیچ وقت تجاوزی به کشوری نداشته‌ایم و این عراق بود که به ایران تجاوز کرد و یک جنگ هشت ساله علیه ما به راه انداخت، حتی بسیاری از کشورهای عربی نیز پشت عراق رفتند، البته اشتباه کردند، اما ایران پس از سرنگونی صدام تلافی نکرد و همچنان با روحیه اخوت و برادری، با اینکه می‌دانست به عراق کمک کردند، روابط دوستانه را در پیش گرفت.

لاریجانی همچنین تأکید کرد: مسیر حرکت جمهوری اسلامی ایران از نظر اجرایی در این سال‌ها مسیر برادرانه با دیگر کشورها بوده است. انقلاب اسلامی، انقلابی نیست که به دنبال سلطه با دیگر کشورها باشد، اگر به سایر کشورها از جمله عراق کمک می‌کنیم  از باب این است که کشور دوست و همسایه ماست و گرفتار یک جریان تروریستی بدخیم شده است ما به آنها کمک کردیم.

وی با بیان اینکه مردم عراق هستند که امروز می‌جنگند و مردم رشید، شرافتمند و شجاعی هستند، گفت: این پیش‌روی اینها در مقابله با تروریست‌ها داشتند، کار خود مردم عراق است، ایران کمک‌شان می‌کند و اصل و مبنای کار متوجه مردم عراق است.

رئیس مجلس همچنین به کمک ایران به مردم فلسطین در مقابله با صهیونیست‌ها اشاره و تصریح کرد: اگر ما به مقاومت لبنان در مقابل صهیونیست‌ها کمک کردیم، به دلیل این بود که آنها نیز مردم شرافتمند و شجاعی بودند، لذا این تصور، یک تصور دقیقی نیست و گاهی ممکن است دلایل دیگری داشته باشد که خودشان به آن دامن می‌زنند.

لاریجانی ادامه داد: کشورهای همسایه مطمئن باشند که اساس انقلاب اسلامی و حرکت انقلاب در این 36 سال نشان می‌دهد که ایران قصد سلطه‌گری به هیچ کشوری ندارد و قصد برادرانه و وحدت‌آمیز برای امت اسلامی را دنبال می‌کند.

وی همچنین در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه ادبیات برخی مسئولان ارشد دولت گذشته درباره مفاسد اقتصادی تأثیر منفی بر افکار عمومی می‌گذارد، با این وجود برای جلوگیری از برخورد شعاری با مفاسد اقتصادی چه برنامه‌ای دارید، گفت: جلسات ستاد مبارزه با مفاساد اقتصادی در دولت جدید مرتب‌تر تشکیل می‌شود و ما 4 عضو در این ستاد داریم اما با این وجود نقصی در مبارزه با فساد وجود دارد و باید سازوکارها روشن‌تر شود.

رئیس مجلس زمینه، افزود: طرحی که در مجلس شورای اسلامی در زمینه تشکیل سازمانی برای مبارزه با فساد مطرح است، کار اصلی‌اش بحث  پیگیری این موضوع است و می‌تواند این مسئله را حل کند، البته مطالبی که در رسانه‌ها بدون اسم، مشخصات و اسناد گفته می‌شود، در مبارزه با فساد اخلال ایجاد و افکار عمومی را مخدوش می‌کند و از طرفی گاهی هم در ارتباط با این مسائل بدون اینکه این کار خاصیتی داشته باشد، بزرگ‌نمایی می‌شود.

لاریجانی در ادامه در پاسخ به این سؤال که طیف‌های مختلف اصولگرا و به طور مشخص، جبهه پیروان و حزب مؤتلفه رایزنی‌های ابتدایی خود را برای انتخابات سال آینده شروع کرده‌اند و تمایل خود را برای نزدیکی به جبهه پایداری نشان داده‌اند و نیز برخی از نزدیکان شما اخباری مبنی بر اینکه شما احتمالا یک حزب تشکیل خواهید داد، ارائه می‌دهند، بنابراین نقش و جایگاه شما در فرآیند ائتلاف‌ها چه خواهد بود، گفت: به نظرم زود است راجع‌به این مسائل قضاوت روشن صورت گیرد.

وی با بیان اینکه بنده قبلا هم گفته‌ام که از صرف کار تشکیلاتی برای ساماندهی بخش سیاسی حمایت می‌کنم و این امر را برای کشور مفید می‌دانم، افزود: اگر بخواهیم دموکراسی قوی‌ داشته باشیم، باید حتما از یک ساختار تشکیلاتی برخوردار باشیم تا نگاه‌ها منضبط‌‌تر شود.

رئیس نهاد قانون‌گذاری کشورمان در ادامه این نشست خبری، تصریح کرد: از هر جریانی که بخواهد به صورت سازمان‌یافته کار کند، حمایت می‌کنم و قبول دارم، زیرا برای آینده کشور مفید است.

لاریجانی همچنین در پاسخ به این سؤالل که مجلس برای سال آینده در موضوع اقتصاد مقاومتی زمینه اجرای چه سیاست‌هایی را دنبال خواهد کرد، افزود: قانون برنامه ششم توسعه مهم‌ترین کاری است که سال آینده بر عهده دولت و مجلس قرار دارد که می‌تواند یک چارچوب مدون را برای تحقق سیاست‌های اقتصاد مقاومتی مشخص کند.

وی با بیان اینکه سیاست‌های کلی برنامه ششم توسعه و پیش‌نویس آن به مجمع تشخیص مصلحت نظام ارائه شده و روی آن کار می‌شود، گفت: پس از آن دولت می‌تواند لایحه برنامه را به مجلس ارائه کند، البته سیاست‌های برنامه ششم در چند مجمع در حال رسیدگی است.

رئیس مجلس در ادامه، اظهار داشت: قانون برنامه ششم توسعه از مسائل مهمی است که باید وظیفه تحقق اقتصاد مقاومتی را بر دوش بکشد تا بودجه سال 95 را براساس آن تنظیم کنیم.

لاریجانی همچنین در پاسخ به این سؤال که در نشست خبری که سال گذشته نسبت به موضوع پروتکل الحاقی برگزار کردید، گفتید که لازم نیست در مورد پروتکل الحاقی از شرایط جلوتر حرکت کنیم و در طول یک سال گذشته نیز بارها در مورد این مسئله اظهارنظر کردید، همچنین روز گذشته نیز در نطق خود گفتید که هرگونه نظارت فزون‌تر از NPT صرفا با لغو تحریم‌ها ممکن می‌شود، با این اوصاف آیا ایران با پذیرش پروتکل الحاقی موافق خواهد بود و یا پذیرش آن مشروط به تصمیم مجلس است، تصریح کرد: بحث نظارت‌های بیشتر از NPT شرایط خود را دارد.

وی در ادامه با بیان اینکه ما در قانون، اجرای پروتکل الحاقی را منوط به خروج پرونده از شورای امنیت سازمان ملل کرده‌ایم، گفت: یکی از شروط اجرای پروتکل، رفع تحریم از ایران است که موافقت با این مهم به طور قطع باید به تصویب مجلس شورای اسلامی برسد.

رئیس مجلس در پاسخ به این سؤال که شما گفته‌اید که درصدد نیستید تا از کار کنگره آمریکا تقلید کنید، اما براساس قانون اساسی برای مجلس این حق محفوظ است، آیا توافق‌نامه مورد نظر در مجلس تصویب خواهد شدو به خصوص اینکه تیم مذاکره‌کننده ایرانی گفته است که این توافق‌نامه در شورای امنیت سازمان ملل تصویب خواهد شد، آیا فکر نمی‌کنید پس از توافق ایران و گروه 1+5 نفوذ و بسط نفوذ ایران به کشورهای عربی افزایش پیدا خواهد کرد، در این راستا نگرانی کشورهای عربی را چگونه پاسخ می‌دهید، تأکید کرد: ساختار قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران ساختار ویژه‌ای است؛ گاهی قضاوت‌ها در مورد رفتارهای داخلی کشور ما با ذهنیت‌های غالبی همراه است که در بیرون وجود دارد، ما به ساختار قانون اساسی خودمان واقفیم و می‌دانیم در کجا چه کاری انجام شود، از این جهت تأکید می‌کنم اینکه مذاکره‌کننده‌های ما یک توافق خوب داشته باشند، مجلس نظر خوبی دارد.

لاریجانی همچنین درباره تأثیر مذاکرات هسته‌ای با نفوذ ایران در منطقه، گفت: معتقدم که این دو را باید از هم جدا کرد، زیرا مسئله پرونده هسته‌ای ما یک موضوعی است و روابط ما با کشورها در منطقه یک منطق دیگر دارد، منطقی که ما با دوستان خودمان در منطقه داریم، کشور ایران همیشه در کنار مردم کشورهای همسایه و اسلامی خواهد بود.

وی همچنین در پاسخ به این سؤال که امروز گرانی مردم را به ستوه آورده و دولت نیز متأسفانه به این موضوع کمتر توجه می‌کند، شما نسبت به مهار گرانی باید با دولت به صورت جدی‌تری رفتار کنید، مواجه مجلس با گرانی قیمت‌ها چیست،گفت: خودمان باید توجه کنیم که گرانی به رکود برمی‌‌گردد و باید تولید را در کشور رونق بخشیم و یکی از دغدغه‌هایی که در این سه قانون وجود داشت، این بود که باید فضای کسب و کار را تسهیل بخشیم، اما همچنان مشکل در کشور وجود دارد و باید دولت و مجلس تلاش کنند زمینه را برای سرمایه‌گذاری فراهم کنند و فکر می‌کنم فضا در آینده بهتر شود.

رئیس مجلس در پاسخ به این سؤال که قوه قضائیه موج خوبی برای مبارزه با فساد را به راه انداخته است اما برخی مسئولان دولتی با بگم‌بگم‌ها موج جدیدی را راه انداخته‌اند و به نظر می‌رسد قصد بهره‌‌برداری سیاسی برای مهره‌های خود در انتخابات مجلس آینده را داشته باشند،‌ نظر شما در مورد این انحراف سیاسی و تلاشی که برای انتخابات آینده شروع شده است چیست، گفت: البته بگم بگم‌ها از قبل شروع شده بود.

لاریجانی با تأکید بر اینکه باید مبارزه با فساد را یک موضوع ملی تلقی کرد، افزود: اگر این موضوع را دستمایه کشمکش‌ها قرار دهیم راه به جایی نخواهیم برد، اما به هر حال طرفین این کار را می‌کنند و رسانه‌ها باید این موضوع را به سمتی سوق دهند که این موضوع به یک اراده ملی برای مبارزه با فساد تبدیل شود.

لاریجانی در پاسخ به این سوال مبنی براینکه اظهارات وزیر خارجه آمریکا در خصوص ضرورت گفتگو با بشار اسد و قبل از آنها رئیس cIA آمریکا مبنی بر اینکه آمریکا و روسیه تمایلی برای سرنگونی دولت ندارند، دیدگاه شما در مورد تغییر این مواضع چه می‌تواند باشد، گفت: من هم این مطالب را از رسانه‌ها شنیدم و امیدوارم که به این عقلانیت رسیده باشند و فقط اعلام مواضع نباشد.

اگر طرف مقابل در مذاکرات زیاده‌خواهی نکند، توافق حاصل خواهد شد

وی درخصوص اینکه شما چقدر توافق هسته‌ای را امکانپذیر می‌دانید، گفت: من نگاه بدبینانه‌ای ندارم و قبلا هم گفته‌ام توافق حتما امکانپذیر است و اگر طرف مقابل زیاده‌خواهی نکند خیلی از گام‌ها برداشته شده است و می‌توانند در مذاکرات به توافق برسند.

لاریجانی در خصوص پیگیری حادثه قم و اینکه آیا عاملین آن حادثه مجازات شده‌اند یا خیر گفت: این سوال‌رو نباید از من بپرسید بخش‌های دیگری مسئولیت این امر را داشتند و بهتر است این سوال را از آنها بپرسید.

وی اضافه کرد: طبق آنچه به من گزارش شده پیگیری‌هایی صورت گرفته است اما آنکه یک بررسی دقیقی صورت گرفته باشد بعید می‌دانم سپس خبرنگار ادامه داد: آیا شما شخصا پیگیر نیستید این کوتاهی موجب نشد حادثه شیراز رخ دهد؟ لاریجانی پاسخ داد: من مسئول اجرایی این امور نیستم.

خبرنگاری پرسید در مورد اسامی 170 نفر کاندیداهای مجلس هشتم که مورد ادعای رحیمی بود آیا مجلس یا قوه قضاییه اراده جدی برای اعلام اسامی این نمایندگان دارد؟ لاریجانی پاسخ داد: اگر متهمی ادعایی کند نباید دستاویز قرار گیرد البته ما به قوه قضاییه گفته‌ایم که این موارد را بررسی کند و آنها وظیفه رسیدگی دارند.

وی اضافه کرد: همانطور که در اظهارات سخنگوی قوه قضاییه نیز عنوان شد این مسئله ابعاد مختلفی دارد و ایشان در خصوص افراد متعددی ادعا داشته است که همه نماینده مجلس نبوده‌اند اما ما براساس آنکه تبلیغاتی صورت گرفته است از قوه قضاییه تقاضای رسیدگی کردیم.

وی در پاسخ به این سوال که چه برنامه‌ای برای ایجاد تعادل بین دو نقش مهم مجلس یعنی نقش نظارتی و تصویب قوانین در مجلس دارید پاسخ داد: هر دوی این وجوه از اهمیت بالایی برخورداند درحال حاضر این سه قانونی که من از آنها یاد کردم اگر مهم نبود چرا دولت لایحه تنظیم کرد.

وی ادامه داد:شاید حدود 3 ماه وقت مجلس برای نوشتن همین قوانین سپری شد البته نهادهایی نقش نظارتی را دارند که از جمله آنها دیوان محاسبات و کمیسیون‌های نظارتی را می‌توان نام برد.

لاریجانی در پاسخ به سوالی  درباره اینکه برنامه پنجم توسعه مجلس تکلیفی را برای وزارت ارشاد، مشخص کرد مبنی بر برخورداری 25 درصد از مساجد کشور از کانون‌های فرهنگی هنری، بنابراین با توجه به عملکرد خوب وزارت ارشاد در این بخش چه اهتمامی در برنامه ششم توسعه نسبت به برخورداری مساجد کشور از کانون‌ها وجود دارد، گفت: در رابطه برنامه ششم نمی‌توانم اظهارنظری کنم چرا که تاکنون لایحه آن تنظیم نشده است، اما در کل کانون‌های فرهنگی و هنری مساجد حرکت معقول و سنجیده‌ای بود که در کشور به وجود آمد.

وی ادامه داد: وزارت فرهنگ این طرح را دنبال می‌کند و گزارشی را که اخیراً در این رابطه به من داده شده است، حجم قابل توجهی از کار در این زمینه را نشان می‌دهد که امیدواریم با حمایت‌هایی که در بودجه و در بعضی از قوانین مطرح است، بتوانیم جهشی در این کار را بوجود آوریم.

لاریجانی درباره این سوال که سال گذشته مباحثی مطرح شده بود در رابطه با ممنوع‌الخروج شدن آقای خاتمی که در آن زمان شما مصاحبه‌ای داشتید با "لوموند" که در آن فرموده‌ بودید که در دولت آقای احمدی‌نژاد یک عادت بدی مرسوم شده بود که این هم یکی از آن‌ها بود و این در حالی است که ما در ماه‌های گذشته دیدیم که آقای خاتمی ممنوع‌التصویر هم شد. از طرف دیگر سخنگوی شورای نگهبان هفته گذشته نقدی داشتند مبنی بر این که این روش‌ها به نوعی قهرهای بچگانه است و شایسته نظام ما نیست و همان طور که مستحضر هستید خط‌های خبری به ما می‌رسد مبنی بر این که فلان خبر، کار شود یا خیر و به نظر می‌رسد اصول سی و ششم و بیست و چهارم قانون اساسی نقض شده است و شما در جایگاه ریاست مجلس و صیانت از قانون اساسی اظهارنظری بفرمایید و نظر خود را در مورد این قضیه بگویید، گفت: این موضوع سیر قانونی دارد و من فکر می‌کنم که باید این موضوعات باید از طریق مسیر خودش به نتیجه برسد و آن نکته‌ای که من عرض کردم مبنایش این بود که قوه قضاییه این کار را نکرده بود بلکه دبیرخانه این تصمیم را گرفت.

لاریجانی در پاسخ به این سوال که برخی انتقادات نسبت به دولت یازدهم وارد می‌شود که این دولت نسبت به دولت‌های قبل اخطار، احضار و بعضاً حضور وزرا در مجلس را نسبت به گذشته بیشتر شاهد بودیم، در نتیجه نظر شما در رابطه با چگونگی تعامل دولت با مجلس را بدانم. همچنین حضرتعالی فرموده‌اید که از تمامی گروه‌هایی که می‌خواهند در انتخابات مجلس شرکت کنند، حمایت می‌کنید، بنابر این نظر شما در رابطه با حضور معتدلین در مجلس آینده چیست؟  گفت: حضور وزرا در مجلس را باید نکته‌ای مثبت دانست چرا که در یک ساختاری دموکراتیک وزرا و مجلس با هم گفتگو کرده و مسائل را با هم حل می‌کنند و بخش آسیب‌پذیر این است که وزرا چون از قدرت اجرایی برخوردارند، کسی بر آن‌ها نظارت نکرده و چارچوب اجرایی برای آن‌ها مشخص نکند، در دولت‌های گذشته نیز این تعاملات وجود داشت.

وی تصریح کرد: اما در مسائل مهم کشور مجلس از دولت حمایت کرده از جمله موضوع هسته‌ای و لوایح مهم که برای آبادانی و پیشرفت کشور است، و توجه مجلس بیشتر به روی مسائل معیشتی و اقتصادی است و این که در آینده شرایط سیاسی کشور به چه سمتی برود بستگی به این رفتارها دارد.

رئیس مجلس شورای اسلامی تأکید کرد: آنچه برای ما مهم است این است که رفتارها و سازوکارها در کشور منجر به پیشرفت اقتصادی شود و از نظر من مهم‌‌ترین مسئله برای کشور رشد و رونق تولید است و مسائل دیگر حاشیه برای این متن هستند.

دولت فعلی رویکرد قانونگرایی بیشتری دارد

رئیس مجلس در پاسخ به سوال خبرنگار روزنامه رسالت مبنی بر نمره‌دهی مجلس به عملکرد دولت گفت: معاونت نظارت یک ارزیابی کلی از نحوه پیگیری قوانین را برای دولت تدوین و ارسال کرد که نشان می‌داد برخی از مفاد قانون برنامه آیین‌نامه‌هایش تدوین نشده و یا پیگیری‌های لازم برای تحقق برنامه صورت نگرفته است که بخشی از نظارتی بود که مجلس انجام داد.

وی در ادامه گفت: در گذشته ما تخلفات قانونی بیشتری داشتیم و در هیئت دولت تطبیق مصوبات دولت با قوانین هست که در گذشته رقم قابل توجهی از مصوبات دولت برای تخلف از قانون را رد می‌کردیم و این نشان می‌دهد که رویکرد دولت فعلی بهتر شده و قانون‌گرا است اگرچه در بعضی زمینه‌ها ضعف هم داریم.

لاریجانی با بیان اینکه حرکت دولت به سمت قانون‌گرایی است اگر بخواهمیم منصفانه قضاوت کنیم دولت جدید از نظر توجه به قانون بهتر عمل کرده است.

سپس خبرنگار دیگری با اشاره به موضوعاتی که اذهان مردم را مشوش کرده پرسید آیا پیش‌بینی راهکارهای  جدی برای تقویت نظارت بر این مباحث وجود دارد یا خیر که رئیس مجلس در پاسخ بیان داشت: این مباحث هر کدام جایگاهی در کشور دارد و باید پیگیری کنند و اگر اسنادی برای مسئله‌ای چون پول‌های کثیف وجود دارد باید به قوه قضاییه داده شود و پس از اینکه مدارک به قوه قضاییه داده شد مجلس هم می‌تواند نظارت کند.

لاریجانی در پاسخ به سوال خبرنگار دیگری مبنی بر موضع مجلس در صورت عدم دستیابی به توافق گفت: اگر به توافق جامع دست پیدا نکنیم دنیا به آخر نمی‌رسد الان هم توافق نداریم ولی کارهایمان در حال انجام شدن است اما اگر بشود می‌تواند برای ایران و منطقه مفید باشد.

وی در پاسخ به سوال خبرنگار الوفاق مبنی بر نتایج سفر منطقه‌ای خودش گفت: در اینکه مسئولین کشورهای منطقه نگاهشان در مبارزه با تروریست جدی است دریافتم از این سفر این است که آنها توجه جدی دارند و این خطر برای همه کشورهاست اما چقدر در این زمینه مشارکت جدی دارند متفاوت است و در این سفر ما به همکاری‌های دوجانبه تأکید کردیم.

لاریجانی در پاسخ به این سوال که برخی رسانه‌ها برای تخریب رسانه‌های دیگر از نماینده‌ها اظهارنظر می‌گیرند، آیا به نظر شما این فشار موجب تنگ شدن عرصه خبری نمی‌شود؟ گفت: اگر موردی بر خلاف قانون بوده مجلس حتما پیگیری می‌کند زیرا چارچوب کار رسانه‌‌ها باید قانونی باشد که مجلس مشخص کرده است و اگر جایی خلاف قانون بوده مطرح کنید تا پیگیری کنیم.

در مورد تلخ و شیرین‌های سال 93 فکر می‌کنم و بعدا می‌گویم

رئیس مجلس شورای اسلامی در پاسخ به سوالی مبنی براینکه تلخ‌ترین و شیرین‌ترین اتفاق سال 93 از دید شما چه بوده؟ بیان داشت: باید بر روی آن فکر کنم و بعدا می‌گویم.

وی در پاسخ به سوالی دیگر مبنی براینکه اکنون تورم به نوعی کنترل شده و سودهای بانکی هم برای سپرده‌گزاران پایین آمده اما تسهیلاتی که به افراد داده می‌شود سود بالایی دارد که باعث رکود می‌شود، آیا مجلس هیچ برنامه ای برای ارائه تسهیلات با سود کمتر به افراد سرمایه‌گزار دارد یا خیر؟ گفت: در قانون بودجه برای این موضوع منابعی قرار دادیم که سود تسهیلات بانکی برای سرمایه‌گزاری‌ها مخصوصا افراد نخبه و کارآفرین است پایین بیاورد.

لاریجانی در ادامه خاطرنشان کرد: برای سود تسهیلات چاره‌ای نداریم زیرا شورای پول و اعتبار این سود این تسهیلات را مشخص کرده و باید طبق قانون هر جا که می‌خواهیم سود تسهیلات را پایین بیاوریم باید منابعی برای آن در نظر بگیریم لذا قسمتی از بودجه در نظر گرفته شده برای اینکه تسهیلات ساده‌تری به تولیدکنندگان هم داده شود.

انتهای پیام/

پربیننده‌ترین اخبار سیاسی
اخبار روز سیاسی
آخرین خبرهای روز
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
میهن
گوشتیران
triboon
مدیران