«موگر»؛ روستایی با ظرفیت‌های گردشگری اما محروم از امکانات اولیه

«موگر»؛ روستایی با ظرفیت‌های گردشگری اما محروم از امکانات اولیه

خبرگزاری تسنیم: اهالی روستای موگر از توابع شهرستان کهگیلویه به دلیل نبود پل ارتباطی روزهای بسیاری از سال از ارتباط با سایر روستاها و مرکز شهرستان محروم هستند.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از دهدشت، روستای موگر در فاصله 40 کیلومتری شهر سوق واقع شده ولی از ابتدایی‌ترین امکانات زندگی محروم هستند.

رودخانه مارون شکافی بین روستای موگر و مسیر ارتباطی با سایر روستاهای بخش سوق ایجاد کرده است و برای رسیدن به روستا باید از این رود خروشان گذر کرد و در این بین پلی برای عبور وجود ندارد.

مردم این روستا از تله کابین یا به گویش لری(جره) می‌افتد همان وسیله که چند سال پیش چندین کودک و اهالی روستای گاودانه را با درد قطع انگشت همنشین کرده بود.

یکی از اهالی روستای موگر به تسنیم گفت: در طول سالیان چندین بار با گذر از جره دست کودکان و پیران ما زخم برداشته و هیچ راهی تا کنون جز جره برای عبور از رودخانه نداریم و با بارش اولین بارندگی مسیر ارتباطی روستا قطع می‌شود.

آمنه چوبک از نبود مدرسه در روستا گله‌مند است و می‌گوید: کودکان ما باید برای درس خواندن روستا را ترک کنند و چند صباحی مهمان بستگانمان در شهر سوق و روستاهای اطراف باشند و این برای همه ما دردناک است چون برای مدتی از سلامت کودکان خود بی‌اطلاعیم و هرکسی که فامیلی در شهر نداشته باشد مجبور به ترک تحصیل است.

وی از عدم آنتن دهی تلفن همراه در روستای موگر گلایه کرد و افزود: تنها نعمتی که در موگر از آن برخوردار هستیم نعمت برق است و رود خروشان مارون در کنار ما است و ما تشنه لبان در پی آب هستیم.

آمنه چوبک بیان کرد: ما انتظار زیادی از مسئولان نداریم گاز نمی‌خواهیم حداقل آب را تا بالادست برایمان پمپاژ کنند و یک پل کوچکی بسازند تا بتوانیم بدون ترس و دلهره از رودخانه بگذریم.

 فرماندار کهگیلویه در زمینه مشکلات روستای موگر در گفت‌و‌گو با خبرنگار تسنیم در دهدشت، اظهار داشت: دلیل عدم ساماندهی پل روستای موگر کمبود اعتبار است و این پل از سال 86 تا کنون نیمه کاره رها شده است.

سید کرامت‌الله کریمی گفت: برای تکمیل این پروژه از طریق حوزه معاونت عمرانی استان پیگیری می‌کنیم و امیدواریم در صورت  تخصیص بودجه در کمیته برنامه‌ریزی سال 94 تا پایان سال 94 این پروژه به اتمام برسد.

وی بابیان اینکه بودجه بر اساس شاخص جمعیتی و میزان‌های دیگر به یک منطقه تخصیص داده می‌شود، عنوان کرد: تمام تلاش خود را به کار می‌بریم تا حداقل پمپاژ آب از طریق رودخانه مارون به روستا انجام شود.

کریمی گفت: روستای موگر با دارا بودن دشت‌های مناسب و مزارع و فضای مساعد گردشگری می‌تواند به یک قطب گردشگری تبدیل شود و  پمپاژ آب فرصت مناسبی برای بهینه‌سازی زمین‌های کشاورزی منطقه را فراهم می‌کند.

وی در تبیین شخصیت شهید طیب، تصریح کرد: شهید طیب چهره ماندگار و شاخص استان کهگیلویه و بویراحمد است و یک جوان انقلابی که برای دفاع از آرمان‌ها و ارزش‌های خود در مرکز استکبار جهانی به مبارزه با دشمنان اسلام پرداخت.

کریمی بابیان اینکه در سفر گذشته به موگر دستور ساماندهی آرامگاه شهید صادر شد،گفت: آرامگاه شهید با اعتباری بیش از 350 میلیون ریال برای زیارت دوستداران آن شهید بزرگوار ساماندهی شد.

وی افزود: اگر چه روستای موگر از توابع بخش سوق دارای ظرفیت گردشگری و کشاورزی است اما مشکلات عدم دسترسی مانع از پیشرفت شده است و امیدواریم در سال 94 با بررسی دقیق و تخصیص بودجه مشکلات روستای برطرف شود.  

گزارش از سیده زهرا موسوی

انتهای پیام/ج

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon