روزانه ۵۰۰ تن زباله در همدان تولید میشود
خبرگزاری تسنیم: شهردار همدان گفت: روزانه بین ۳۵۰ تا ۵۰۰ تن زباله توسط مأموران شهرداری همدان جمعآوری میشود که ۶۰ درصد این زبالهها در کارخانه بازیافت تعیین تکلیف میشوند.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از همدان، سید مصطفی رسولی ظهر امروز در آئین افتتاح فاز نخست کارخانه بازیافت زباله در شهر همدان اظهار داشت: اجرای این پروژه در زمان فعالیت دوره دوم شورای اسلامی شهر همدان مطرح شد که در دوره چهارم شورای شهر عملیاتی شد و امروز شاهد بهرهبرداری رسیدن فاز نخست آن هستیم.
وی افزود: روزانه بین 350 تا 500 تن زباله توسط مأموران شهرداری همدان از سطح شهر جمعآوری میشود و 60 درصد این زبالهها در کارخانه بازیافت زباله تحویل و تعیین تکلیف میشود.
شهردار همدان تصریح کرد: این کارخانه ظرفیت بازیافت 250 تن زباله را در هر شیفت کاری دارد و با احداث این پروژه تجمع زباله در محل دفن سنتی همدان از ارتفاع 40 متری به 14 متر کاهش یافته است.
وی با بیان اینکه سایت بازیافت زباله همدان در 230 هکتار پیشبینی شده است، گفت: این پروژه با سرمایهگذاری و مشارکت بخش خصوصی و شهرداری همدان ایجاد شده است که برای فاز نخست این پروژه 12 میلیارد تومان هزینه شده است.
رسولی عنوان کرد: امسال در بودجه شهرداری 180 میلیارد تومان آورده شهرداری همدان و بخش خصوصی در امر سرمایهگذاری پیشبینی شده است که این پروژه بخشی از این تعهد را محقق کرده است.
وی افزود: پروژه کارخانجات پردازش، بازیافت و تولید کود از پسماندهای شهر همدان و مناطق همجوار برای تکمیل نیازمند 25 میلیارد تومان اعتبار است که امیدواریم با مساعدت استاندار عملیاتی شود.
شهردار همدان تصریح کرد: اکنون در بحث نحوه جمعآوری و تعیین تکلیف زباله از مبدأ با مشکلاتی روبه رو هستیم که ساماندهی این معضل در دستور کار مدیریت پسماند شهرداری همدان قرار گرفته و کار کارشناسی انجام شده است.
وی افزود: آموزش شهروندی به منظور تفکیک زبالههای تر و خشک در مبدأ در حال انجام است و امسال با قوت بیشتری پیگیری میشود تا از ورود زبالههای خشک به چرخه بازیافت زباله جلوگیری شود.
معاون برنامهریزی استاندار همدان نیز اظهار داشت: محوطه سایت بازیافت زباله همدان نیازمند چنگل کاری و ایجاد فضای سبز است که برای راهاندازی و تجهیز به سیستم آبیاری تحت فشار نیز تسهیلات 85 درصدی از سوی جهاد کشاورزی همدان اعطا میشود.
خسرو سامری از زباله به عنوان طلای کثیف یاد کرد و افزود: طرح توسعه این پروژه در سه مرحله تعریف شده است که در صورت نیاز تسهیلات مناسبی اعطا میشود چرا که در این پروژه میتوان از زباله درآمد حاصل کرد.
وی عنوان کرد: باید فرهنگ تولید زباله، بازیافت و تفکیک از مبدأ در بین مردم نهادینه شود تا با کاهش تولید پسماند بتوانیم محیط زیست مناسب و طبیعت سالمی داشته باشیم.
انتهای پیام/ ی