هر ۱۲ ثانیه یک نفر قربانی جرائم سایبری میشود
خبرگزاری تسنیم: رئیس پلیس فتا با اشاره به تولد ۴۷۶ سایت مجرمانه در هر ساعت، از قربانی شدن یک نفر در دنیا در هر ۱۲ ثانیه خبر داد.
به گزارش خبرنگار انتظامی خبرگزاری تسنیم، سردار کمال هادیانفر در نشست بینالمللی جرائم سایبری در دنیای به هم پیوسته با اشاره به تغییرات و تحولات بنیادین در سبک زندگی انسانها و روابط فیمابین آنها به دنبال ظهور ارتباطات نوین جهانی اظهار داشت: اینترنت طی سالهای اخیر رشد چشمگیری داشته به طوری که براساس گزارشات موجود در حال حاضر بیش از 2.7 میلیارد نفر از جمعیت جهان آنلاین هستند و بررسیها نشان میدهد که کاربران اینترنتی تا سال 2018 به حدود 3.6 میلیارد نفر برسند و این بدان معناست که 48 درصد از جمعیت جهان به واسطه آنلاین بودنشان میتوانند از جمله قربانیان جرائم اینترنتی باشند.
رئیس پلیس فتا ادامه داد: آمارها و گزارشهای جهانی بیانگر آن است که در سال 2018 ترافیک جهانی اینترنت تقریبا به طور مساوی میان کامپیوترهای شخصی و سایر گجتها همچون تبلتها، فبلتها، دوربین و حتی لوازم خانگی هوشمند تقسیم خواهد شد و تا سال 2018 تقریبا به اندازه همه انسانهای روی کره زمین ارتباطات بین دستگاهی وجود خواهد داشت.
* ضرر مالی دو تریلیون دلاری براثر حملات سایبری تا سال 2019
وی با بیان اینکه پیشبینیهای یک دهه قبل مبنی بر پیدایش سونامی دیتا امروز محقق شده است، گفت: امروز سازمانهای معتبر جهانی پیشبینی میکنند که در سال 2019 جرائم و حملات سایبری و سرقت اطلاعات ضرری معادل دو تریلیون دلار به اقتصاد جهانی وارد میکند.
سردار هادیانفر با اشاره به فرصتها و تهدیدات همزمان تکنولوژی و فناوری گفت: دانشمندان معتقدند تکامل هر تکنولوژی و فناوری نیازمند دوره زمانی 10 تا 15 ساله است و این زمان بستر سوءاستفاده مجرمین از این تکنولوژی را فراهم میکند.
رئیس پلیس فتا با اشاره به تکامل اقدامات مجرمانه در طول تاریخ بشر افزود: باید اذعان داشت که تفکر بشر در طول 2 هزار سال اخیر تغییر نکرده بلکه ابزار مجرمانه آن تغییر کرده است چرا که مجرمین در گذشته با جستههای بزرگ و مغزهای کوچک و البته با سلاحهای خشن مبادرت به وقوع جرم کرده ولی امروز شاهد مجرمانی با جسههای کوچک و مغزهای بزرگ هستیم که سلاح آنها اپلیکیشنها و ابزار پیشرفته است که به مراتب خطرناکتر از انسانهای گذشته است.
وی ادامه داد: آمارهای منتشر شده سازمان اینترپل نشان میدهد که در هر 12 ثانیه یک نفر قربانی جرائم سایبری میشود و این آمار روز به روز در حال افزایش است.
هادیانفر افزود: در سال جاری کشورها، سازمانها و شرکتها به طور میانگین 122 حمله سایبری موفق را تجربه کردند و گزارشات دفتر مقابله با جرائم سازمانیافته و مواد مخدر نشان میدهد که بیشترین انگیزه مجرمان سایبری در سرتاسر دنیا مباحث مالی و کسب درآمد نامشروع بوده است.
* درآمد نامشروع 388 میلیارد دلاری مجرمان اینترنتی در سال 2013
رئیس پلیس فتا ادامه داد: همچنین گزارشات موجود حاکی از آن است که در سال 2013 مجرمان اینترنتی توانستهاند بیش از 388 میلیارد دلار برای خودشان درآمد کسب کنند.
وی با اشاره به پیشبینیهای انجام شده خاطرنشان کرد: دفتر مذکور در پیشبینیهای انجام شده تصریح کرده است که در سال 2016 بیش از 80 درصد جرائم سایبری از یک فرایند سازماندهی شده سرچشمه میگیرد و بازارهای سیاه جرائم در چرخه خلق بدافزار، نفوذ به کامپیوترها، مدیریت باتنت و جمعآوری عمده اطلاعات شخصی و مالی صورت پذیرد.
هادیانفر با اشاره به نرخ قربانی شدن افراد آنلاین گفت: نرخ قربانی شدن کاربران آنلاین از طریق کلاهبرداری، کارتهای اعتباری، فیشینگ، دسترسی غیرمجاز به اطلاعات شخصی و دسترسی به ایمیل و سرقت هویت بین یک تا 17 درصد جمعیت آنلاین برای 21 کشور در نقاط مختلف دنیا متغیر است این در حالی است که نرخ سرقت از منازل دزدی و سرقت اتومبیل برای همین کشورها 5 درصد است.
* تولد476 سایت مجرمانه در هر ساعت
رئیس پلیس فتا 3 عامل بازارهای پنهان، شرایط سودآور و ارائه سرویس و یا خدمات را 3 عامل اصلی و محرک در ارتکاب جرائم سایبری عنوان کرد و افزود: این عوامل سبب شده که اقبال مجرمین به جرائم اینترنتی افزایش بیشتری یابد به گونهای که روزانه یکصد هزار سایت در دنیا متولد شده و هر هفته 80 هزار سایت با انگیزه مجرمانه ساخته میشود.
وی ادامه داد: امروز شاهدیم که در هر ساعت 476 سایت مجرمانه در دنیا شکل میگیرد و مجرمان با سهولت دسترسی میتوانند خود را در پس یکدیگر پنهان کنند و به همین سبب یکی از چالشهای امروز فضای مجازی موضوع پنهان ماندن هویت افراد است. این در حالی است که امروز استفاده کاربران از گوشیهای هوشمند از 1.76 میلیارد نفر در دنیا به 2.73 میلیارد نفر در سال 2018 میرسد.
سردار هادیانفر با اشاره به فعالیتهای گروههای سازمان یافته تروریستی در دنیا خاطرنشان کرد: حمله به سیستمهای پرداخت الکترونیک، نفوذ به شبکههای بانکی، نفوذ هکرها به خانههای کاربران با توسعه بیرویه پیامرسانهای موبایلی موجب شود تا پاذل تهدیدات در دنیای امروز کامل شود و فضای سایبری و اینترنت به یکی از نگرانیها و تهدیدات مردم در دنیا تبدیل گردد.
رئیس پلیس فتا با تاکید بر لزوم تلاش تمامی کشورها برای مقابله با جرائم سایبری، تاسیس مجتمع مبارزه با جرائم سایبری در کشور سنگاپور را قابل تقدیر عنوان کرد و با اشاره به تلاش پلیس ایران در مبارزه با جرائم اظهار داشت: پلیس فتای ایران براساس سند راهبردی خود بر محورهایی همچون صیانت از حقوق شهروندان و حفظ سرمایههای مادی و معنوی، اسرار کسب و کار، مالکیت خصوصی، حریم خصوصی و آزادیهای مشروع و مشارکت موثر در تعامل و همکاریهای بینالمللی تاکید دارد. همچنین با توجه به فراملی بودن جرائم این حوزه توانسته است در راستای اهداف سازمانهای بینالمللی و معاهدات جهانی اقدامات گستردهای را انجام دهد.
وی در پایان گفت: پلیس سایبری ایران دارای مراکز استاندارد و توانمندیهای مناسب علمی، فنی و پلیسی و با توان کشف جرائم با قدرت کشف بیش از 80 درصدجرائم سایبری است که در این زمینه تجربیات بسیاری داشته و آماده کمکرسانی به سایر کشورها برای راهاندازی پلیسهای سایبری و کشف پروندههای مهم است.
انتهای پیام/