نخست وزیر هند برای شرکت در اجلاس «سارک» به اسلامآباد میرود
خبرگزاری تسنیم: نخست وزیر هند طی دیدار با همتای پاکستانی خود در حاشیه پانزدهمین نشست سران سازمان همکاریهای شانگهای در «اوفای» روسیه، دعوت نوازشریف را برای سفر به اسلامآباد و شرکت در اجلاس «سارک» پذیرفت.
به گزارش دفتر منطقهای خبرگزاری تسنیم «نارندرا مودی» نخست وزیر هند دعوت همتای پاکستانی خود مبنی بر شرکت در اجلاس اتحادیه همکاریهای منطقهای جنوب آسیا یا «سارک» در سال 2016 میلادی را پذیرفت.
نخست وزیران هند و پاکستان با حضور در نشست سران سازمان همکاریهای منطقهای شانگهای در شهر اوفای روسیه، با یکدیگر دیدار و در مورد امور دوجانبه و اهمیت همکاریهای منطقهای گفتوگو کردند.
«اعزاز احمد چوهدری» معاون وزیر امور خارجه پاکستان نیز در مورد دیدار نخست وزیران هند و پاکستان گفت: این دیدار در فضای مسالمتآمیزی صورت گرفته و مقامات دو کشور نیز در مورد منافع متقابل ملی و منطقهای به بحث و تبادل نظر پرداختهاند.
وی گفت: برقراری صلح و امنیت در منطقه و گسترش همکاریهای توسعهای، مسئولیت مشترک هند و پاکستان است.
«اس جی شنکر» معاون وزیر امور خارجه هند پس از دیدار نخست مودی و نوازشریف ضمن حضور در یک کنفرانس مطبوعاتی مشترک با همتای پاکستانی خود تصریح کرد: نخست وزیر هند دعوت نوازشریف مبنی بر شرکت در اجلاس سارک در سال 2016 میلادی را پذیرفته است.
وی اذعان داشت: مقامات عالیرتبه هند و پاکستان در دیدار با یکدیگر بر سر موارد ذیل به توافق رسیدند:
1. دیدار مشاوران امنیت ملی هند و پاکستان در دهلینو برای نابودی تروریسم و سایر مسایل دوجانبه
2. برگزاری جلسات و برقراری ارتباطات بین مقامات نظامی هند و پاکستان برای پایان تنشهای مرزی دو کشور
3. آزادی ماهیگیران دو کشور هند و پاکستان به همراه بازگردانده شدن قایقهای آنها تا 15 روز آینده
4. تبادل اطلاعات و اسناد پیرامون حمله بمبئی سال 2008 میلادی
این درحالی است که نخست وزیران هند و پاکستان با وجود شرکت در کنفرانس سازمان ملل در نیویورک و همچنین اجلاس اتحادیه همکاریهای منطقهای جنوب آسیا در «نپال»، سال گذشته با یکدیگر دیدار نکردند.
یادآور میشود نخست وزیر پاکستان در 27 می سال 2014 میلادی در مراسم تحلیف مودی به عنوان نخست وزیر هند در دهلینو با وی دیدار کرده بود.
مذاکرات صلح میان هند و پاکستان درحالی پس از ژانویه سال 2013 میلادی به تعویق افتاد که درگیری مرزی بین این دو کشور افزایش یافت.
همچنین دولت هند قبل از آغاز مذاکرات در سال 2013 میلادی بهدلیل دیدار دیپلماتهای پاکستانی با رهبران کشمیر در دهلینو روند مذاکرات صلح را متوقف کرده بود.
انتهای پیام/پ