بستهبندی ضعیف عسل ایران صادرات آن را با مشکل روبهرو کرده است
خبرگزاری تسنیم: رئیس اتحادیه کشاورزی زنبورداران استان اردبیل گفت: مشکل بستهبندی ضعیف عسل سبب شده تا صادرات این محصول بهصورت فلهای به بازارهای خارجی راه یافته و با برندهای کشوری همچون ترکیه به کشورهای اروپایی و آمریکایی صادر شود.
سیدفردین صفوی در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در اردبیل اظهار داشت: آنچه همواره جزو وظایف قانونی اتحادیه بوده دفاع از حقوق زنبورداران در مراجع تصمیمگیری و دستگاههای اجرایی مانند وزارت جهاد کشاورزی و وزارت صنعت، معدن و تجارت و دستگاههای قانونگذاری مانند مجلس و کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی و تلاش در راستای تسهیل قوانین، تدوین قوانین بهنفع این صنعت و فعالان آن و ارائه چشمانداز مفید برای سرمایهگذاری است.
وی افزود: تاکنون در راستای این اهداف که یکی از مهمترین آنها بحث آموزش، ترویج و فرهنگسازی این صنعت زودبازده و نیز زنبور عسل بهعنوان یک حشره گرده افشان و حافظ محیط زیست که نقش بسیار ارزندهای بهلحاظ عمل گردهافشانی و افزایش سطح کیفی و کمی محصولات زراعی و باغی و احیای مراتع و جنگلها و در نتیجه حفظ خاک این عنصر ارزشمند دارا است، این مهم همواره از طریق رسانه ملی، اینترنت و بروشورهای علمی اطلاعرسانی و فرهنگسازی میشود.
صفوی با بیان اینکه باید عسل طبیعی بهعنوان یکی از باارزشترین مواد غذایی در دسترس همگان قرار گیرد، تصریح کرد: هم اکنون میزان مصرف سرانه مردم از 180 گرم به 925 گرم افزایش یافته که این ناشی از اعتمادسازی زنبورداران بوده اما هنوز ما با میزان مصرف سایر کشورها فاصله زیادی داریم و امیدواریم با همکاری مشترک با سازمان حمایت از تولیدکنندگان و مصرفکنندگان زمینه ارتقای مصرف و سالمسازی فضای تولید فراهم شود.
عضو هیئت مدیره انجمن ملی عسل ایران با اشاره به مشکلات صنعت زنبورداری کشور و استان اردبیل گفت: مشکل بستهبندی ضعیف عسل سبب شده تا صادرات این محصول بهصورت فلهای به بازارهای خارجی راه یافته و با برندهای کشوری همچون ترکیه به کشورهای اروپایی و آمریکایی صادر شود.
وی بیان کرد: در این زمینه پیشنهاد میشود تا با حمایت مسئولان مربوطه سرمایهگذاری و به وجود آوردن صنایع مدرن بستهبندی در صادرات غیرنفتی، ارزآوری برای کشور و نیز در زمینه اشتغالزایی قدمهای خوبی برداشته شود.
رئیس اتحادیه کشاورزی زنبورداران استان اردبیل اظهار کرد: برداشت استاندارد اجباری از عسل از دیگر مشکلات بوده که با این امر شاهد افت کیفیت این محصول باارزش و بهدنبال آن ورود عسلهای نامرغوب به بازارهای داخلی خواهیم بود که این عمل لطمه سنگینی به صنعت زنبورداری وارد میکند.
وی عدم قیمتگذاری بر عسل را که سبب سودجوییهای فراوانی در فروش این محصول میشود از دغدغههای این صنعت دانست و گفت: باید قیمتگذاری عسل استانی شده و با همکاری اتحادیه زنبورداران هر استان با سازمان صنعت، معدن تجارت و بازرگانی و کشاورزی آن استان تعیین شود که ملاک قیمت اصولاً براساس کیفیت باید تعیین شده و با این روش عدالت بین تولیدکنندگان و مصرف کنندگان رعایت شود.
صفوی نبود نظارت کافی در عرضه عسلهای شهد بدون نام و نشان در بازار را از معضلات این صنعت برشمرد و افزود: انتظار میرود از عرضه عسلهای بدون برند و مجوز بهداشتی از معاونت غذا و دارو جلوگیری به عمل آید تا اعتماد مصرف کنندگان جلب شود و برای عسلهای فله و خام با راهاندازی آزمایشگاه کنترل کیفی استانی توسط اتحادیه عسلهای زنبورداران مورد آزمایش و با تأیید اتحادیه وارد چرخه بازار شود.
عضو هیئت مدیره انجمن ملی عسل ایران بیان کرد: نبود داروهای مؤثر برای درمان بیماریهای زنبور عسل سبب ورود داروهای قاچاق و تقلبی در بازار شده و تلفات زنبورهای عسل را بهدنبال داشته که پیشنهاد میشود آزمایشگاه تشخیص بیماریهای زنبور عسل با همکاری اتحادیه در هر استان تأسیس شود.
وی اظهار کرد: نظاممند نبودن و مدیریت ضعیف اتحادیه سراسری، صنعت زنبورداری را به چالش کشانده و به خواستههای زنبورداران جامه عمل نپوشانده که باید در این زمینه اتحادیه کشوری در فروش و صادرات عسل و واردات موم و نیز اصلاح نژاد ملکه و واردات ملکه زنبور عسل قدمهای مثبتی بردارد که متأسفانه چنین نشده است.
صفوی گفت: عدم برگزاری جشنوارههای برداشت عسل در هر استان و برگزاری نمایشگاههای عرضه مستقیم عسل از تولید به مصرف اتفاق نیفتاده که برای برطرف شدن مشکلات در این حوزه با برگزاری این برنامهها باید بازار را از حالت رکود خارج و عسل را بهطور مستقیم به دست مصرف کنندگان با قیمت عادلانه و بدون واسطه برسانیم و با این روش رقابت سالم بین اتحادیههای هر استان ایجاد کنیم.
رئیس اتحادیه کشاورزی زنبورداران استان اردبیل تصریح کرد: به مصرف کنندگان توصیه میشود اگر قصد خرید عسل شهد را دارند حتماً به علامت معاونت غذا و دارو و نشان استاندارد توجه داشته و در غیر این صورت خرید عسل با موم پیشنهاد میشود که در حال حاضر قیمت یک کیلو عسل طبیعی بدون تغذیه چه با موم و شهد نباید از 60هزار تومان بیشتر باشد و قیمتهای بالاتر سودجویی و فریب دادن مصرفکنندگان است.
انتهای پیام/ج*