پیشنهاد ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی با برخی مخالفت‌ها راه به جایی نبرد

پیشنهاد ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی با برخی مخالفت‌ها راه به جایی نبرد

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در خطبه‌های پیش از نماز جمعه امروز تهران گفت: یکی از الزامات مهم کشور تشکیل ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی است اما پیشنهاد تشکیل این ستاد در گذشته با برخی مخالفت‌ها راه به جایی نبرد.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، حجت الاسلام و المسلمین غلامرضا مصباحی‌مقدم در خطبه‌های پیش از نماز جمعه امروز تهران با گرامیداشت شهدای 17 شهریور اظهار کرد: از  بهمن ماه سال 92 که مقام معظم رهبری سیاست‌‌های کلی اقتصادی مقاومتی را ابلاغ کردند 1.5 سال می‌گذرد که مقدمه‌‎ای با یک نامه مهم داشت.

وی با بیان این که حضرت آقا بر توانایی های کشور در زمینه های ذخایر و منابع غنی و مستعد و زیر ساخت‌های گسترده تاکید دارند گفت: ایشان از استعداد‌های سرشار مادی و معنوی کشور براساس شناخت ملت در عرصه‌های مختلف با توجه با ظرفیت موجود کشور مطلع هستند  و  آن را اعلام می‌کنند.

نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: علاوه بر آن ذخایر غنی و متنوع ، ایران  یک میلیون و 400 هزار کیلومتر مربع  به اندازه ده کشور اروپایی زمین دارد. همچنین ما به اندازه 20 برابر ژاپن سرزمین داریم.

وی اظهار کرد :بر اساس  آمار موجود و تاکیدات مقام معظم رهبری ایران دارای  منابع غنی است. به طوری که  کشور ما دارای بزرگترین منابع نفت و گاز (در مجموع )در جهان است که علاوه بر آن،  ذخایر معدنی بسیار گسترده و متنوعی هم دارد.

این مقام مسئول با تاکید بر وجود منابع کار آمد انسانی درکشور گفت:  اقتصاد مقاومتی یک الگوی اقتصادی برای کشور ما و سایر کشور‌های اسلامی و منطقه است.

سخنران پیش از خطبه‌های نماز جمعه  در بخشی از صحبت‌های خود تاکید کرد: یکی از الزامات مهم کشور تشکیل ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی است که دولت و رئیس جمهوری باید در این زمینه پیشتار باشند. ما در گذشته در مجمع تشخیص مصلحت نظام یک مرتبه برای این مهم اقدام کردیم که با مخالفت برخی دولت مردان روبه رو شد اما اکنون با تاکید مقام معظم رهبری این ستاد تشکیل می شود.

وی یاد آور شد: در این ستاد از نیرو های مردمی و بسیج نیز استفاده خواهد شد.

وی در ادامه اظهار داشت: در دوره آغاز انقلاب اقتصاد کشور براساس الگوی دینی نبوده و الگوهای بومی شده اقتصادی استفاده شده است یا الگوهای بومی شده لیبرالیستی با تغییراتی در کشور اجرا شد.

سخنران خطبه‌های پیش از نمازجمعه امروز تهران اضافه کرد: اما ابلاغ این سیاست (اقتصاد مقاومتی) یک الگوی بومی و اسلامی برای کشور است که این الگو برآمده از فرهنگ انقلاب اسلامی ایران به حساب می‌آید که توسط نخبگان ایرانی طراحی شده است. با پیروی از این امر بر تمام مشکلات اقتصادی کشور فائق می‌آییم و دشمن را در جنگ اقتصادی که در مقابل ما صف آرایی کرده است شکست می‌دهیم.

مصباحی مقدم تأکید کرد: با پیروی از اقتصاد مقاومتی می‌توان دشمن را به شکست وادار کنیم و مخاطراتی که ناشی از تحولات خارج از انتظار بوده را نیز کنترل کنیم.

وی در ادامه با اشاره به بحران‌های مالی در دنیا گفت: بحران‌های مالی زیادی در کشورهای دنیا حاکم شده به طوری که در سال 2008 یک بحران از کشور آمریکا شروع شد که هنوز نیز تمام نشده است.

نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: بحران‌هایی نیز در شرق آسیا و بخشی از کشورهای اروپایی مانند یونان، اسپانیا و ایتالیا وجود دارد که خارج از انتظار رخ داده است.

وی یادآور شد: مشکلات اقتصادی و بحران‌ها را می‌توان از طریق اقتصاد مقاومتی پیشگیری کرد و بحران‌های اقتصادی معلول و ذات اقتصاد سرمایه داری است.

بحران لازمه رشد اقتصادی نیست

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام تصریح کرد: در کشور ما نیز برخی لازمه رشد اقتصادی را بحران معرفی می‌کنند که این امر ناشی از تکیه بر تفکر اقتصاد لیبرال و سرمایه داری است.

مصباحی مقدم اظهار کرد: در جهان اسلام بانکداری اسلامی تجربه موفقی بوده که دچار بحران نشده است و غربی‌ها می‌گویند بانکداری اسلامی چه ویژگی‌هایی داشته که از بحران‌ها مصون مانده است.

این نماینده مجلس تأکید کرد: باتوجه به قانون اساسی و سند چشم انداز 20 ساله اقتصاد متکی بر دانش در اقتصاد کشور باید پیاده شود که در آن از دانش نخبگان، اساتید، دانشجویان استفاده شود.

وی تأکید کرد: با حرکت به سمت اقتصاد دانش محور و تبدیل علم به فناوری و فناوری به محصول و تجاری سازی آن می‌توان اقتصادی پیشرفته و دانش محور داشت.

مصباحی مقدم در ادامه سخنان خود با اشاره به لزوم عدالت خواهی در اقتصاد کشور گفت: برخی عقیده دارند که با رشد اقتصادی و سرازیر شدن نتایج آن در جامعه منجر به سود و منفعت فقرا خواهد شد که این وعده، وعده اقتصاد غربی که برمبنای عدالت بنا گذاشته نشده است.

وی گفت: اقتصاد اسلامی از درون عدالت عبور و نیازهای ملت را پیگیری می‌کند.

مصباحی مقدم تأکید کرد: از خصایص اقتصاد اسلامی درون زا بودن آن است و ما نمی‌خواهیم که اقتصاد کشور در حصار شکل گیرد بلکه باید با کشورهای جهان داد و ستد و صادرات داشت.

وی یادآور شد: پویا و پیشرو بودن اقتصاد یعنی دائماً تحرک داشته باشیم و از حرکت لاک پشتی و کند جلوگیری کنیم تا جایگاه اول را در میان کشورهای منطقه بدست آوریم.

این نماینده مجلس یادآور شد: نظام اقتصادی مبتنی بر اقتصاد مقاومتی الهام بخش سایر کشورها خواهد بود و ملت ما همانطور که انقلاب اسلامی را به سایرکشورهای منطقه بردند اقتصاد مقاومتی نیز برای کشورهای دیگر الگو خواهد بود.

وی گفت: تعدادی از کشورهای منطقه نیز براین اساس حقوق خود را به دست آورده و از بیداری اسلامی بهره برده اند اما کشور مصر با وجود بیداری اسلامی توسط غربی‌ها مورد کودتا قرار گرفت.

مصباحی مقدم با بیان اینکه در اقتصاد مقاومتی و اصل 44 قانون اساسی بر سپردن امور به مردم تأکید شده است، گفت: در این مهم دولت کوچک و بخش‌های غیردولتی بزرگ می‌شود و کار به تعاونی‌ها و مردم واگذار خواهد شد به طوری که در این قوانین آمده است که لازم است قوای کشور بی درنگ و بلافاصله با تعیین زمان بندی مشخص اقدام به واگذاری امور کنند اما اکنون بعد از گذشت یک و نیم سال این زمان بندی برای اقتصاد مقاومتی تعیین نشده است.

وی گفت: مجلس سال گذشته قانون رفع موانع تولید را برای اقتصاد مقاومتی تصویب کرد وگامی در جهت توسعه اقتصادی برداشت که البته ما آن را نیز کافی نمی‌دانیم.

نماینده مردم تهران در مجلس یادآور شد: انتظار می‌رود که دولت برای تصویب قوانین لایحه دهد. دولت باید گام نخست را بردارد و لایحه دهد. برای اصلاح بانکداری 8 سال دنبال دولت بودیم اما دولت قبل این لایحه را ارائه نداد.

وی با تأکید بر لزوم اصلاح نظام بانکی کشور گفت: باید با تحقق این مهم جلوی بسیاری از مفاسد و ناکارآمدی‌ها گرفته شود اما چشم ما به انتظار سفید شد و دولت قبل علی رغم قولی که داده بود بانکداری اسلامی را به مجلس ارائه نداد.

مصباحی مقدم تأکید کرد: در حال حاضر نیز دولت در حدود دو سال از فعالیت خود را سپری کرده اما طرحی در این زمینه ارائه نداد تا اینکه ما ناچار شدیم خود آن را طرح کنیم و دولت نیز به خود جنبید و در این خصوص به زودی لایحه‌ای به مجلس می‌دهد که ما نیز برای اصلاح نظام بانکی از دولت هم استفاده کنیم.

وی با بیان اینکه 90 درصد ظرفیت کشور در اختیار دولت است، گفت: دولت در حل مسائل و مشکلات باید پیش قدم بوده و لایحه دهد. بخشی از اجرای اقتصاد مقاومتی نیاز به لایحه ندارد و به تدبیر دولت برمی‌گردد.

مصباحی مقدم یادآور شد: منظور از 90 درصد اداره امور اداره کشور اختیارات نظام جمهوری اسلامی ایران است که دولت در این زمینه باید پیشگام باشد.

وی تأکید کرد: در این جهاد مقدس مردم ایران مردان، زنان، نخبگان، کارگران، نیروهای مسلح، بسیج و همه باید نقش آفرینی کنند تا زمینه‌های مناسبی برای دولت ایجاد شود.

وی اضافه کرد: اقتصاد مقاومتی به دنبال جهاد اقتصادی است که در واقع همان جهادی است که نیروهای مسلح از خود نشان داده‌اند.

مصباحی مقدم افزود: نیروهای مردمی در زمان جنگ بخش مهمی از لشگرها، گردان‌ها و تیپ‌ها را پرکردند که در حال حاضر نیز مردم در جهاد اقتصاد مقاومتی باید به میدان آیند.

وی در بخش دیگر از سخنان خود درباره مسائل کم آبی کشور گفت: وزیر نیرو اعلام می‌کند که ما دچار بحران آب بوده و باید در استفاده از آن صرفه جویی کنیم به طوری که آبهای زیرزمینی ما کاهش پیدا کرده و عمق چاه ها افزایش یافته است که بنده نیز این امر را قبول دارم اما قبول کردن این مهم به معنی دست روی دست گذاشتن نیست.

نماینده مجلس شورای اسلامی در توضیح سخنان خود گفت: 92 درصد آب کشور ما توسط بخش کشاورزی مصرف می‌شود که این مصرف بسیار ناکارآمد و کم بهره است و استفاده از آب کشاورزی به صورت مناسبی صورت نمی‌گیرد.

وی اضافه کرد: ظرفیت کشور ما با استفاده از همین منابع موجود بسیار بالا است به طوری که بنابر گفته یکی از محققین با وضعیت فعلی آب و منابع خاک می‌توان غذای 300 میلیون نفر در کشور را تأمین کرد.

مصباحی مقدم با تأکید بر استفاده مناسب از آب و خاک در بخش کشاورزی گفت: در همین زمینه استفاده از آب شیرین کن‌ها برای بهره گیری از آبهای جنوبی کشور می‌تواند موثر باشد که در این زمینه شرکت مبنا قابلیت تولید ابزار و دستگاه‌های مورد نیاز را دارد.

وی ادامه داد: کشورهای جنوب خلیج فارس بیابان‌های خود را از همین روش و استفاده از آب شیرین کن‌ها بیابان‌های خود را به مرغزارها و باغستان‌ها تبدیل کرده‌اند که ما نیز می‌توانیم این کار را انجام دهیم.

وی تصریح کرد: اکنون بیش از 50 درصد صنعت ما خوابیده است و بخش زیاد جمعیت صنعتی کشور از فناوری‌های پیشرفته به دور هستند.

انتهای پیام/

دهۀ «رکود، عبرت، تجربه»
پربیننده‌ترین اخبار اقتصادی
اخبار روز اقتصادی
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
خودرو سازی ایلیا
بانک ایران زمین
گوشتیران
triboon