سلمان هراتی رنگ باختگی ارزش‌ها را بر نمی‌تابید

سلمان هراتی رنگ باختگی ارزش‌ها را بر نمی‌تابید

خبرگزاری تسنیم: مدیر حوزه هنری مازندران با گرامیداشت سالروز سلمان هراتی شاعر انقلاب اسلامی، گفت: سلمان هراتی رنگ باختگی ارزش‌ها را بر نمی‌تابید.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از ساری به نقل از روابط عمومی حوزه هنری مازندران، سینا دلشادی در پیامی به مناسبت سالروز وفات سلمان هراتی شاعر انقلاب اسلامی افزود:  سلمان هراتی، از جمله شاعرانی بوده که بیان ایدئولوژی و عقایدش او را از زبان و حس شاعرانه اش باز نمی دارد.

وی افزود: گرچه سلمان خیلی زود ندای دلش را که به قول خودش می گفت:" برگرد برای رفتن فکری بکنیم!"لبیک گفت،لکن ثمره همین میهمانی کوتاهش در زمین، بهاری بود بی خزان که اصحاب ادب و هنر، همچنان خوشه چین برو ثمرش هستند.

سلمان هراتی شاعری است که رنگ باختگی ارزش ها را بر نمی تابد و با اعتراضی نجیبانه و هنرمندانه انحرافات و ضد ارزش هایی همچون مصرف گرایی، دنیاپرستی، لیبرالیسم، ماتریالیسم و غربزدگی را تقبیح و مذمت می کند.

وی سرسختانه در پی  پاسداشت و یادآوری اصالت ها و ارزشهای خودی بوده و این نکته را همواره مورد تـأکید قرار می دهد که آنچه خود داریم را نبایداز بیگانه طلب کنیم.

این شاعر انقلابی و وارسته ،دنیا را محل و سرایی ناپایدارمی داند. شاید این فراز عارفانه شعر سلمان به خوبی این اندیشه والای وی را منعکس می کند، آنجا که می گوید:


                      ماندن چقدر حقارت آور است
                                  وقتی که عزم تو ماندن باشد
                                            اگر بتوانی موقع رسیدن را درک کنی
                                                                                      برای رفتن
                                                                                            همیشه فرصت هست....


شعر سلمان در عین اینکه زبانی روان وسلیس دارد از یک جایگاه فلسفی و جامعه شناختی نیز برخوردار است که پرداختن به آن در این مجال و مقال ممکن نیست.

آنچه که سلمان را شاعری برجسته کرده و وی را جزو برجستگان و نام آوران شعر انقلاب معرفی می کند، نگاه ویژه او به دفاع مقدس، عشق و ارادتش به حضرت امام خمینی(ره) به عنوان پیر طریقت و رهبر انقلاب و تاکید بر حفظ دستاوردهای انقلاب اسلامی است.

جبهه مدرسه انسان سازی سلمان

سلمان هراتی جبهه را مدرسه انسان سازی و سبب رشد و تعالی انسان می داند و جنگ تحمیلی را فرصتی برای رهایی از روزمرگی و رخوت دانسته و معتقد است که توانمندی های جامعه در این مقطع شکوفا می شود.

برای نمونه به این فراز شعر او توجه کنید که می گوید: دلم برای جبهه تنگ شده است/چقدر جاده های هموار کسالت آور است...

در بخش دیگری از این شعر ادامه می دهد: بیا به جبهه به کوه برگردیم/شتاب کن آقای عادت! و در فراز پایانی اش ضربه ای سهمگین رابر مخاطب وارد می آورد آنجا که می گوید:

حس می کنم سرم سنگین است
امروز دوباره کسی را آوردند که سر نداشت

علی‌رغم رویکرد اعتراضی این شاعر در بسیاری از سروده هایش به هیچ عنوان به سمت سیاه نمایی گرایش پیدا نمی کند و موجی از آینده و امید در آثارش هویداست.

سلمان هراتی علیرغم عمر کوتاهش، تأثیری بلند و سترگ را در تحول شعر انقلاب از خود برجای گذاشت.

مراسم بزرگداشت سلمان هراتی، روز پنج شنبه نهم آبان ماه در زادگاهش تنکابن برگزار می شود.

انتهای پیام/
            

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
گوشتیران
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
triboon